Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz sakal83 #26849 üzenetére
Azért 60%, mert vállalkozói bevételként tekint rá (nem bérjövedelemként!), és mint ilyen, bizonytalannak veszi.
Szavaztatok volna maskepp ha nem teccik
Ebben amúgy egyetértünk.A valtozas utan is elhet ezzel a celkozonseg: fodrasz, szobafesto, dugulaselharito stb. Nekik semmi nem valtozik.
A probléma az, hogy ez sajnos igazságtalan, és adózási alapelveket is sért (vertikális-horizontális igazságosság).
-
sakal83
addikt
válasz azbest #26850 üzenetére
Nem vagyok irigy. Most dolgozz te tobbert vallalkozokent nem KATAval vagy alkalmazottkent ha akkora nettot akarsz mint eddig volt. Nem en vagyok ideges... A piac megitel majd teged is ahogy engem.
En a piacban hiszek nem a jövedelem transzferekben. mert annak mindig ara van.
-
sakal83
addikt
válasz Vision #26851 üzenetére
Az egesz KATA azt sertett es meg sert is sajnos. Ahogy adozasi egyenlotlensegek is. Lasd biztositasi ado vs adokedvezmeny a "termelo" vallalatoknak. Nonszensz az egesz zagyva gazdasagpolitika sajnos. Az infla akkora gazt csinalt hogy az alkalnazottaknal az utobbi honapnan 50%os fizetesemelesi igenyek jelentek meg sajnos. Nagy gond lesz/van ami sajnos mindenki erint...
-
DopeBob
addikt
Kíváncsi vagyok mi lesz, pl magánrendeléseknél van olyan doki, aki tudtommal KATA szerint adózik most. Hogy fog EP-re számlát adni? Ilyenkor gyakorlatilag cégnek állít ki számlát, csak rajta van a tagsági számom. Bár ha ez miatt szorulna ki, akkor gondolom inkább nem ad.
MZ/X
-
lajafix
addikt
válasz CyberPunk666 #26828 üzenetére
A felosztó kirovó nyugdíjrendszerben az utód fizeti az előd jogosultság alapján szerzett nyugdíját. Aki ezen vitatkozik,az menjen továbbképzésre.
Persze lehetett volna menteni a Katat ha pl a nyugdíj kifizetésekbe beépítenek egy utód tényleges befizetése paramétert, node a választási matek más... Ahogy a kiadási oldal egyébb tételein is lehetett volna fogni.Rock'n Roll
-
lajafix
addikt
válasz CyberPunk666 #26830 üzenetére
Államunk elvárása hogy tényleges 50% elvonás mellett gyengén szolgqltasson.
Na most félmillióval kevesebben nézik ezt el talán. Persze meglepő és mulatságos hogy az eü és oktatás témában nincs semmilyen tiltakozás, node boltzár, internet adó, no meg degresszív adózásért van.
Rock'n Roll
-
Resike
tag
Megszűnt az US tax treaty meg a Kata egy hét alatt, itt az ideje a FIRE-nak.
-
X Factor
addikt
válasz sakal83 #26813 üzenetére
En abszolut megertem ha valaki benne ragadt egyfajta sertett szerepkorben, ha nem KATA-zott avagy nem volt ra jogosult és most nemi karorommel fuszerezve ugy erzi h. elég tételt vettek a sunyiskodokon.
Mondjuk, ez a fajta dogoljon meg a szomszed tehene mentalitás ami itthon uralkodik azért mindig sok mindent elarul a kozhangulatrol. Ha a tanarok akadnak ki, akkor megy a mutogatas h. de egész nyaron pihennek, ha a vasutasok... akkor is sikerul vmit találni. Most épp a KATA-sok... Az ember azt felejti el ezekben az esetekben, h. igazabol barmikor lehet akar ő is a kovetkezo a sorban.
De, én pl foallasu IT-s uzemeltetokent soksok évvel ezelott orultem h. végre az ugymond fusi egyéb melokat kitudom szépen feheriteni, plusz végre igy siman egy-ket kulfoldi projektalapu megbizas is belefer. (Aztan voltam Full Kata-ban kb 2-3 evig, utana ismet lett foallas, de pl egyszeruen lusta voltam lejelenteni es azota is fizetem a havi 50-et tok feleslegesen, de ugy voltam h. szerencsere belefer)
Mindezt ugy, h. nem kellett konyvelo, szoegyszeru volt a mukodese, kellett egy szamlazz.hu és egy AUTOKATA reg. Évente 5p volt leadni egy adobevallast es konidicionalta nem csak engem, hanem az asztalost, vizest és egyéb kulonboz szakikat h. minden tevekenysegrol legyen szamla, mert egyszeruen nem eri meg feketezni ilyen kondiciok mellett.
Nyilvan idővel mindeki érezte h. ez azért tarthatatlan és lesznek változások, leginkább emelés.
No, de h. szétvágják az egészet.
Most komolyan kérdem, oké, kell a pénz, van egy rendszer/szabályozás amit minden résztvevő ismer, használja. Nem lett volna egyszerubb pl sávosan emelni dijat? 0-3m 100k, 3-6m 150k, 6, felett 200k. Vagy esetleg elozetesen konzultalni és egy win-win szituaciora torekedni.
Nyilvan senki nem orult volna, de a legtobb embernek meg igyis siman megerte volna, es egybol megtobbszorozod a bevételt vmennyire kozelebb huzva a realitasokhoz.Make things work
-
CyberPunk666
senior tag
Még a hírtv-ben sem sikerült olyat találni, aki egyetért:
https://www.youtube.com/watch?v=jCz7KUOA0do&t=218s -
sakal83
addikt
válasz X Factor #26861 üzenetére
Na ezt kikerem magamnak. Ez nem a szomszed tehene kerdes. Mint irtam en fizettem es a tobbi munkavallalo a KATAs szulok nyugdijat is. Ez nem demagogia hanem a valóság. A KATAsok jo resze nem felel meg a vallakozo fogalmanak. A rendszer kegyeltjei voltak szavazatert. Csak finoman jelzem hogy ha igaz hogy a KATAsok 2/3a bujtatott munkavallalo volt az kb 1000 mrd ado es jarulekkieses evente ha munkavallalok lennenek. En fizessem? Komolyan kérdezem. Az en adom ezert nem csokkenhetett...
Ne keverd ossze a tanarokat es tarsaikat a KATAsokkal! A KATAs berek az atlagfizetes duplaja triplaja! Az szerinted mennyire fekszik hogy a futarok 700-800nettot visznek haza mig a tanarok 200 nettot? Aranyos? Mi a hozzaadott ertek?
Az elmult években sok sok milliot fizettem ki ingatlanok utani nyeresegből. Holott kevesebbet kerestem vele mint a KATAsok. Megse tuntettem... Kozben munkavallalokent adoztam. Neked is irom hogy mi a parommal a fizetesunk utan kb 11-12m ftot fizetunk illetve fizet a munkalatonk evente mig egy KATAs parnal ez 1.2m (eddig nem szamoltam soha utana)
Ne keverjük a szezont a fazonnal. Ez evi 9m elony!
Nem fakadok sirva hogy ez megszunik (bar kétlem hogy ne higitanak majd).
Es mint irtam ez nem sunyiskodas volt hanem legalis lehetőség. En is eltem volna vele. Ez szavazatvasarlas volt ami volt az igazi sunyiskodas illetve az epitoipar egekbe lovesenek lehetősége.
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
Igen. Nem basztattak oket parancsra. Pontosan mit szeretnel ezzel mondani? Meg a rokonaim kozott is vannak akik KATAsok ugy hogy elotte munkavallalok voltak ugyanott...
Az egyik indokolasban olvastam az uj KATAsok tulnyomo resze alkalmazott volt ugyanott 2019ben es 2020ban... ahova szamlazott
Van ismeros akit 4 oras kerteszkent kert meg a munkaltatuoja hogy legyen KATAs. A szarragas csucsa...
Mondom. Valahol el tudom fogadni hogy duhosek sokan fokent ha az eletmodjukat erre a bevételre allitottak be, de azert egy kis jozansag lehetett volna bennuk hogy abszurd a helyzet illetve hat aki hit a piros lett a paradicsom nem sargaban ( ertem a politikusokat alatta) az most megtanulja hogy nem lett volna szabad:) Ha ebboll sem akkor gondolja azt hogy a "haborus inflacio" miatt van
[ Szerkesztve ]
-
CyberPunk666
senior tag
válasz sakal83 #26864 üzenetére
Románia például.
"Romániában a cégek egymillió euróig (nem elírás, bő 350 millió forintig) csak 3% adót fizetnek, de azt a bevétel után. Áfával sem kell szórakozni közel 30 millió forintig és egyébként is csak 19%, bár ha külföldre dolgozol, akkor ez úgyis mindegy. Ha valakit be is jelentesz a cégbe (mert ez sem kötelező), akkor 1% lesz az adó a 3% helyett.
Amikor kiveszed a cégből a pénzt, 5% adót fizetsz, de ezt már csak a nyereség után. Egy bizonyos nyereség felett még van kb. 2650 lej (191 ezer forint) egészségügyi hozzájárulás is évente."
Amúgy IT-ban még ennyit sem kell adózni, csak ez nem specifikusan IT-s cikkből van.
De a legtöbb országban van hasonló. Ez egy kicsit sem hungarikum, szerintem eleve külföldről vették az ötletet is. -
CyberPunk666
senior tag
Hagyjad, neki van egy ötlete, a legszélsőségesebb kisarkított példa, és mindent azzal számol, megszorozza a maximumot a katások számával..
Az 1000 Milliárdos tétele is akkor jönne ki, ha MINDEN katás 2/3-a kiszámlázná a teljes 12M-t úgy, hogy csak 50-t fizet, ami nyilván hülyeség.Az összes képzelgését egy hibás feltételezáésre alapozza, és azon nem hajlandó változtatni, így felesleges szót csépelni. A kiindulása nem igaz, de nem enged belőle.
Folyamatosan hazudik, hogy mások szerint az 50k jo volt, miközben mindenki leírta, hogy a korhoz emelni kellett volna, meg sávosítani, meg azt is, hogy amúgy az 50k, amúgy inkább 260, de nem tudja felfogni.Állandóan jön a lenézett tanárokkal, mintha azért nem emelte volna a fizetésöket a kormány, mert katások. Meg eddig csak Ő jött a lesajnált tanárokkal, mert ugye MINDEN katás a tanárokon röhög, hogy hülyék szerinte (ez is scak tőle jön).
Az ilyen érvei, hogy mit tudom hágny katás (amúgy nincsenek hivatalos nyilvános statisztikák, csak hergelések) alkalmazott volt előtte ott, ahova számláz, kb az automatikusan szűrhető kategória, ha a nav ezt szeretné. Tehát az ilyen azonnal kezelhető lenne, ha szándék lenne rá és elterjedt.[ Szerkesztve ]
-
CyberPunk666
senior tag
válasz CyberPunk666 #26868 üzenetére
Most látom, hogy amikor a cikk készült, még 350 millió forint volt az 1 millió euro
Már nem tudom szerkeszteni, de ugye az ma éppen 416 millió forint -
X Factor
addikt
válasz sakal83 #26863 üzenetére
Mint irtam en fizettem es a tobbi munkavallalo a KATAs szulok nyugdijat is.
Ez annyira abszurd mintha en azzal ervelnek, h. az itthon havonta elkoltott 1milliom utani afa teherbol fedeznek a te egészésgugyi ellatasod vagy gyermekeid oktatását. Nyilvan mindketto a maga formajaban rendelkezik nemi igazsagtartalommal (miszerint befolyik az allamkasszaba és ami nem kerul ellopasra abbol vmi visszacsorog), de azert belathatjuk h. netto hulyeseg
Elkezdtem tételesen reagalni, de igazabol és tenyleg no offense, de en ugy erzem, h. benned van egy nagyon eros eloitelet azokkal szemben akik az elmult években éltek a KATA lehetőségével és ebbol az eloiteletbol projektalsz utana feligazsagokat tenykent.
Ha nem latod tenyleg a rendszerszintu problemat egy ilyen ügy kapcsan
( - adhoc par nap alatt vegig verik egyeztetetesek nelkul
- 09.01 lep hatalyba, legalabb az adoev veget vartak volna meg, és akkor mindeki szépen felkeszul, utanaolvas, egyeztett koynvelovel stb..
- az eddig elert sikert miszerint kifeheritettek az egyszemelyes és kisvallalkozasokat, no ennek kb lőttek),es vagy nincs annyi szolidaritas h. azért ezt most tippre többszázezer ember sinyli meg, és bár veled ellentétben én nem rendelkezem pontos statisztikákkal, de saját ismerősi körben ami bár nem reprezentativ, de azért volt tuzolto, aki mellette fát vágot avagy masszirozott, vagy a mentős akinek meg volt egy két grafikus melója stb... most mind szivni fog...
Vagy akár én, aki orult, h. ha vhova kellett plusz ember egy projektre, vagy bármi becsuszott, akkor lehetett szépen számlázni, mert volt egy lightweight rendszer és mivel szeretek nyugodtan aludni, jo erzes volt h. fedhetetlen az ember. És ezért a megszokott es kenyelmes rendszerert tok szivesen vallalnam ha tobbet kell fizetni. Tippre masok is, amivel mindeki jol jart volna, ehelyett lett ez...
[ Szerkesztve ]
Make things work
-
sakal83
addikt
Ertem hogy sertettek vagytok. Reszemről tema lezarva. Mindenki ugy boldogul ahogy tud. Lehet reklamalni a torvenyhozasnal es szavazni. Most a trv alkoto azt mondta hogy a KATAsok tulnyomo resze csalo, ezert off. Ha valakit zavar/nem esik neki jól, lehet olyan partot valasztani aki majd behozza ujra. Peace
[ Szerkesztve ]
-
CyberPunk666
senior tag
válasz sakal83 #26872 üzenetére
Maga a törvényalkotó szerint a katások negyede-harmada (100k-150k) az, aki nem a céljának megfelelően él vele, ami nem túlnyomó többség, de nyilván jelentős. Ezt ugye az mondja, aki indokolja a változást, tehát nyilván nem fogja alulbecsülni, de azért statisztikát már nem mer nyilvánosságra hozni, vagy kifejteni, hogy pontosan mit számol bele a "nem céljának megfelelő"-be.
Úgy becsülik, hogy a katások 80%-a nem fog tudni így adózni a jövőben, ami nem igazán arányos a fenti számmal.
A pedagógusok szakszervezete és egy rakás tanár aggódik, mert sok tanár a másodállásos katával tartotta fent magát (nyelvóra cégeknél, fizikus előadások gyerekprogramszervezőknél...stb.)
Ez a sértettek vagyunk, miután számokkal próbáltunk érvelni, amiket ignoráltál, kb olyan, mint amikor a tóth gabi azt mondja, hogy kereszténysége miatt bántják, hogy lefeküdt a nernek. Nyilvánvalóan hülyeség. A számokkal csak annyit tudtál kezdeni, hogy ignoráltad és újra és újra kihoztad a szélsőségesen lesarkított példádat. Meg felhoztál olyan hülyeségeket, hogy a katások lenézik a tanárokat (az egész családom kb tanár, én is az szeretnék lenni, csak nincs rá pénzem). Mikor ezeket senki nem mondta és semmi köze nem volt a témához.
Ezután pedig úgy lépsz ki, hogy sértettek vagyunk , meg akkor majd másra kell szavazni.
Teljesen ignoráltad azt a kört, aki nem élt vissza, nem 50k-t adózott, most sem fog többet adózni, csak hatszor több papírmunkával, de mi megsértődtünk.[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
válasz CyberPunk666 #26875 üzenetére
Akkor legyszerusitem. Ott a trv meg kell felelni neki. Vagy valtoztatsz adonemet vagy foglalkoztatasi format. Ha nem tetszik ez van. Masnak mas nem tetszett/tetszik. Az hogy meg akarod tartani hogy 1m ftra 950 nettot ki nem szarja le. Te is leszartal eddig minden tarsadalmi csoportot. Egyebkent rohejes hogy itt probalod vedeni a baromsagokat. Lofaszt adoztak a katasok most meg brummognak. Ha nem tetszik rohanjatok meg a parlamentet es valtsatok le a kormanyt. Vagy szavazzatok le ha nem tetszik. Nem engem adocsalozott le a politika hanem a KATAsokat...
Ugyanannyi bevetel iuan egy KATAs 600e ftot mig egy munkaber utan 5.1 milliot kell fizetni evente. Ezt a szamot nezegesd illetve koszonjetek meg a kormanynak hogy eddig ez volt.
Ha keves a beveteletek dolgozzatok többet. Szabadon sok KATAstol...
Ja és piros lett a paradicsom sárga hoztak Feri formaját
Plusz a fodraszok maradtak. Az ITsok soha nem voltak celkozonseg.
[ Szerkesztve ]
-
-
sakal83
addikt
válasz sakal83 #26876 üzenetére
Ja es nem kell aggódni:
"A kata új szabályozása a kormány szándékai szerint megőrzi az adónem eddigi pozitívumait, bezárja viszont azokat a kiskapukat, amelyek a jogalkotói szándékkal ellentétes magatartást váltottak ki az adózóknál" – mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára
"a javaslat célja, hogy olyan törvényi szabályokat alakítson ki, amelyek megőrizve a kisadózó vállalkozások tételes adójának eredményeit, biztosítják, hogy az adónem továbbra is elsősorban az eredetileg megcélzott kör, a ténylegesen is vállalkozási tevékenységet folytató legkisebb adóalanyok számára legyen vonzó adózási alternatíva."
Illés Boglárka, a Fidesz vezérszónokal emékeztetett: a 2013-tól bevezetett kata elsősorban a lakosságnak értékesítő, jellemzően kisiparos tevékenységből élők számára készült, célja az volt, hogy kedvezőbb adókörnyezetet teremtsen a legkisebb vállalkozások, önfoglalkoztatók számára.
Ugyhogy nem lesz baj, nyugi.
[ Szerkesztve ]
-
CyberPunk666
senior tag
válasz sakal83 #26876 üzenetére
Hányszor lett leírva neked, hogy azokat is megszivatták, akik más adóformával ugyanennyit fognak adózni (vagy kevesebbet), csak hatványozott adminisztráció mellett?
Te meg folyton az 1M-950-dologgal jössz.Azért csinálod ezt, mert másként nem lenne igazad, ezért inkább elhazdudod a másik érveit. Úgy csinálsz, mintha az 1M-ra 50k adót védené. Pedig nem ezt teszi a másik fél, csak te hazudod ezt, direkt úgy csinálsz, mert csak így állnak meg az "érveid".
A valósággal szemben már nem.Érted, amit olvasol? Felfogod, hogy ami ellen érvelsz, azt nem védi senki?
Többször le lett írva, hogy nem azt védjük és azt a navnak kellene szűrnie.
De elmondom mi lesz.Aki eddig trükközött, az ezután majd 18 milliót fog magánszemélynek számlázni, szintén 50k-ért.
Aki megszívja az a mellékállásos tanár, meg az aki 40%-os adót fizetett eddig. Az utóbbi úgy szívja meg, hogy kevesebbet fog fizetni!! csak sokkal több adminisztrációval.Az a probléma, hogy az neked szegezett érveket elhazudod másnak, mint ami le lett írva. Mintha nem értenéd, vagy nem akarod érteni. Azt hazudod, hogy ezt vagy azt védjük, miközben ez nem igaz.
Behozol ilyeneket, hogy "leszartál minden társadalmi csoportot". Ez hogy jön a vitához, meg honnan tudod? Én főállásban alkalmazottként dolgozom és másodállásban katával tanítok intézményben heti 5-8 órát + némi adminisztráció, ezért fáj a módosítás.
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
válasz Resike #26882 üzenetére
Nem en "nyigok" hanem a fel topik.:) legyen belole kocsi meg ingatlan. Hot nem érdekel :) vegen mar ott tartunk hogy a KATAsok valojaban jol jarnak a valtoztatassal. Élvezetes latni a szavazobazis kognitiv disszonanciajat, ezt bevallom felszegen. Mindig felcsendul a dal: piros volt a paradicsom nem sarga plusz a lassan 4/5od nyeresi arany. Hmmm finom. Mar az megy a hirekbe hogy akar a bevetel 20-30%a is lehet a kozteher mas adonemben. Jujujujuuristen Nem lattam tuntetest a extraprofitado kivetesenel pedig jo par tizezer embernek 2 evig inflaljak a beret ha nem epitik le... , nem lattam tuntikezest a benzinkutasok mellett sem. Es akkor sem latok tuntetest amikor a vallakozoknak 1%os fix hitelt osztogatnak meg most is 10%os alapkamat mellett pedig ezt isa nep fizeti...
-
sakal83
addikt
válasz CyberPunk666 #26881 üzenetére
Akkor fizessen ki az intézmény. Ennyi az egész. Mennyivel no a kozterhed mas adonemben?
Ervenyesitsd az díjadban!
Az a gond hogy a topiklakok jo resze nem ilyen felallasban hasznalja a KATAt hidd el:) ennek ellenére Te vagy a leghangosabb. Lasd Resike hozzaallasat. A többség kb igy all hozza.
Tovabbra is javaslom a penzugyminiszerium kepviseloinek hivatalos allaspontjat. Ne velem vitatkozz:) ok a trv alkotók. Ha vmi nem teccik 4evdnte lehet szavazni:)
Es linkelem a dalt
Tovabba megnyugtatasul:Orbán Balázs: "Nem lesznek megszorítások, mert nem a baloldal nyert"
[ Szerkesztve ]
-
VirsLee
őstag
válasz X Factor #26871 üzenetére
A saját ismerősi körömben - ami szintén nem reprezentatív - többnyire BP, valamint nagyvállalati IT, 10+ ismerősből
- 1 fő könyvelő kata + tao kft
- 1 fő villanyszerelő aam, de nem kata
- többiek nagyvállaltnak közvetítőn keresztül beszámlázó, covid előtt minden nap ugyanabban az irodában ülő IT-s “vállalkozó”, majdnem mind kata, ügyesebbek kft + taoEz az én mintám, nem reprezentatív. Nekem főállás mellett 16 éve van kft-m tao-val, plusz egy ideig voltam mellékállásban ev is, nem katás.
Mit lehet ebből levonni? Szerintem semmi hasznosat, max annyit, hogy a pénzügyi szektorban az IT-n sok a több éve ugyanabban a székben, ugyanarra vállalkozó.
Amit reálisnak tartanék:
- 15% adó a bevételre
- 0 nyugdíj szolgálati idő (arra adó nem jogosít)
- állami egészségügy igénybevétele önköltségre (arra adó nem jogosít)
- 10% kötelező befizetés egy általad nyitott értékpapír számlára, ahol az adott évben befizetett összeg felét 5 év múlva felveheted, a másik felét nyugdíjig nem, de fedezheted belőle az egészségügyi kiadásaidatEz utóbbi csak azért, hogy kevesebb embert kelljen majd mások adójából megmenteni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Oppenheimer
nagyúr
Bocs, ha on topik leszek kicsit. Ma volt final interview egy CTO-val, a német céggel akik fosnak a contractorkodástól. Mondta hogy lengyeleket simán alkalmaznak kontraktorként mert tudja hogy náluk ez mindegy. Elmondtam neki is, hogyha B2B szerződést kötünk, magyar és német törvényeknek is megfelelünk... Aztán a végén azért csak kinyögte hogyha contractor akarok lenni akkor mégse úgy lesz H éves bért beszélünk meg és kapok "szabit", hanem napidíjat mondjak és akkor ugyebár mint egy valódi contractori szerződésnél, ha beteg vagyok vagy nyaralok, nem számlázok.
450-500 eurót mondtam és azt hogy open for discussion. Igazából még 400-ért is megéri nekem a váltás, ha ez egy stabil munkahely lesz.
Még beszélnek a legal advisorukkal aztán meglátjuk mi lesz. Remélem holnap kapok tőlük emailt.Más: revolut final interview jövőhét eleje, ez már csak egy team fit interjú egy PO-val. A munka érdekesnek tűnik, de én direkt nem fostos forintot akarok keresni, szóval egyelőre ez csak talonba lesz rakva.
Más: sonarsourcehoz repülök júli vége felé genevába onsite interjúra. Addigra reményeim szerint már meglesz a kövi helyemmel a szerződés, de ez egy jó kaland, fizetik az utat és megnézem a várost másnap.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
bandus
veterán
válasz Oppenheimer #26887 üzenetére
grat, fasza, jól belevágtál az interjúzásba. tippre a genfi ajánlat lesz majd a nyerő én várok holnap egy counteroffert, ami valszeg nem lesz elég jó és lezárom ezt a sagat.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz bandus #26888 üzenetére
Köszi! A genfi remote munka lenne, de úgy hogy munkaerő közvetítőn keresztül magyar munkaviszony, forintban megadott fizuval. Nem túl ígéretes sztem, inkább kalandnak megyek ki. De aztán meglátjuk. Ha azt mondják tessék, 3M bruttó, lehet elfogadom.
[ Szerkesztve ]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
MODERÁTOR
válasz Oppenheimer #26887 üzenetére
Revolutos interjúról csepegtethetnél infókat.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Resike
tag
válasz D1Rect #26886 üzenetére
Na és hogyan is folyik be több pénz az államkasszába, ha a katás befizeti mindenre a 27%-ot vagy ha majd a tao-s nem? A maradék akinek nem éri meg az osztalékadós rendszer meg vagy megszűnik most, vagy visszamásznak a feketézésbe.
Azt már most el lehet felejteni hogy szeptemberre vagy akár januárra létrejönne egy új adónem. -
VirsLee
őstag
válasz Resike #26891 üzenetére
A NAV 2020-ban 426 321 fő kata adóalanyt tartott nyilván. 2020. évben a kata adóbevétel 158,2 milliárd forint volt. Ez fejenként 371k / év. Ezzel azt hiszem hivatalosan is eloszlathatjuk a sok adót befizető katás vállalkozók mítoszát.
Csak egy gondolatébresztő:
Ha mind a 426 321 vállalkozó befizetné a minimálbér utáni terheket az államkasszába az közel 480 milliárd forint éves bevétel lenne.
Ha közülük csak 100k olyan van, aki informatikusként akár bruttó 600k-t is megkeresne, akkor az éves összeg 700 milliárd forint.Azt hiszem nyugodtan kijelenthetjük, hogy nagy sietve nem az aprópénzért hajolt le a “nem megszorító, békegalamb” kormány, hanem elég vastag összegről van szó.
-
Resike
tag
válasz VirsLee #26892 üzenetére
Vannak ám 21-es számok is:
https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_qse006i.htmlAz ÁFA-t meg már nem csaptad hozz mert ugye minek is. Vagyis csak tételesen feleannyit fizetnek és pont feleakkora nyugdíjat kapnak mint egy minimálbéres. Ez felháborító!
És akkor ez van vállalkozásnak csúfolva.[ Szerkesztve ]
-
X Factor
addikt
nah jah, csak most az idei tervezett bevétel 230mrd KATA-ból, ezután nem lesz semmi, vagy csak vmi minimalis osszeg, ha meg csak megemelik és most mindenki döntse el maga h. mit tartana igazságosnak (en az évi bevétel aranyaban irtam mar tobbszor a 100-150-200k-t), akkor is nyilvan lenne nemi mozgolodas, de ezzel szintugy ellehetett volna erni az éves 400-600-800mrd-t...
[ Szerkesztve ]
Make things work
-
CyberPunk666
senior tag
Ez a számítás teljesen rossz.
Ugyanis ebben benne vannak a másodállásban katázók (laza ~120k fő, alig a harmada a számításodnak), akiknél teljesen normális a kis összeg. Azok is benne vannak, akik nem katáznak egész évben.Aztán 426 ezer főből, szerinted reális a 100k informatikus? Már a 100k informatikus önmagában magyarországi szinten is komoly. Évente ~2000-2500 informatikus végez. Nyilván nincs mindenkinek diplomája, szóval a tényleges szám magasabb, de az önképzős programozók száma azért biztosan nem haladja meg jelentősen a diplomásokét.
Legyen a teljes létszám 4000 / év, ha senki sem távozik, is 25 év ÖSSZESEN 100k informatikus, de hát 25 éve enyhén szólva nem volt még népszerű szakma... Akkor nagyon a te javad felé becsültem a dolgot. Az hihetőbb, hogy nincs ennyi informatikus az országban, mint hogy ennyi csalna a katával.100k informatikus azt jelenti, hogy minden századik ember (gyerekkel és nyugdíjassal együtt) informatikus az országban.
Gondolatébresztő volt, csak szerintem nem ilyenre gondoltál.
[ Szerkesztve ]
-
CyberPunk666
senior tag
A GKI szerint rezsicsöki nélkül 30% felett lenne a júniusi magyar infláció.
Szóval tiszta 90s életérzés. Szerintem lesznek még itt nemmegszorítások.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest