Hirdetés
- CIS - Comodo Internet Security
- Zyxel NAS326
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- ASUS routerek
- Milyen routert?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- XPEnology
Új hozzászólás Aktív témák
-
moriak
tag
Sziasztok. Elméleti kérdésem lenne hozzátok Android és Java szerver oldal közötti kommunikációra ami nem web service. Ti mivel foglalkoztatok és mit ajánlanátok ezek közül az alábbi problémámra? WebSockets vs. Server-Sent Events vs. Long-polling vs. GCM.
Felhasználása legfőképp az lenne, hogy a kliens és a szerver oldal között folyamatos kommunikáció lenne és nem feltétlenül kellene a kliens hívására azonnal válasz. Szerver oldali business logic tudná, hogy mikor és milyen válasz lenne ezért én mondjuk a GCM-et preferálnám. Környezeti tényező: az alacsony sávszélesség miatt nem biztos, hogy jó a GCM. -
moriak
tag
válasz dabadab #7300 üzenetére
Lehet, hogy a kérdés komolysága elveszik a bullshit példámban. Arra lettem volna inkább kíváncsi, hogy kb. mit lehetne elvárni egy frissen végzett egyetemistától egy tesztben akinek köze volt a programozáshoz. (legalább több kurzus alatt tanulta). Nincs rálátásom a jelenleg végzett diákok tudásáról.
-
moriak
tag
Be tudnátok dobni érdekes/nem érdekes kérdéseket amelyeket állásinterjún kaptatok? (Java/logika)
pl ilyenekre is gondolok: Hány zongorahangoló van Budapesten?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
moriak
tag
válasz bucsupeti #7004 üzenetére
Pontosan. Egy évre előre is. Van egy számlád oda befizethetsz és akkor időarányosan vonják róla a pénzt. Ha használod 2 hetet azt is megteheted. Általában késésben szoktam lenni 3-4 dollárral mindig későn jut eszembe, de kapok róla figyelmeztető emailt. Jól kell bekonfigolni, mert csinglisek szeretik támadni.
MongoDB, MySQL, Tomcat, SVN, GIT, Apache van fent nekem. Sávszél nem nagy, de nem is torrentszervernek vettem ill. érdemes odafigyelni rá, hogy van adatforgalom limit. Soha nem voltam a közelében sem. Volt kuponkódom Googleben találtam így volt 2 hónap ingyen. Ubuntu szerver van fent nekem. -
moriak
tag
Konzolon hiba nem volt, tomcat hiba nem volt és most ott tartok, hogy az api-docs URL-re 404-et kapok.
Loggerben a level fejlesztés alatt ALL-on van, kilistázza az összes requestet végég a 2db api-docs URL-el.
Majd fut a swagger és megint kilistázódik az összes request viszont már az api-docs-os url-ek nélkül és így lesz belőle 404! -
moriak
tag
KERES: springhez rest api dokumentum generátor. tudom, tudom... ne kövezzetek meg, előre kell dokumentációt írni!
swaggert húztam be, de nem akarja az igazságot. köszi[ Szerkesztve ]
-
moriak
tag
válasz jetarko #6842 üzenetére
Csak addig fogod használni az ORM-et amíg nem feltétlenül 'móricka' alkalmazásokat írsz. Reportokhoz igen is szükség van SQL-re. (már ha relációsban gondolkozunk) Nem kell félni tőle, meg kell tanulni szépen használni és könnyebb lesz a Hibernate használata is. Hibernate mellett van még a jOOQ is. Kicsit másabb a működés, de nem feltétlenül rosszabb.
Sebességet pedig 'alacsonyabb' szinten kezd el nézni. Tessék szépen a [Hikari]-t alkalmazni!!!
Amúgy kérdésedre viszont pofon egyszerű a válasz: perzisztens réteg ahogy a kolléga belinkelte.[ Szerkesztve ]
-
-
moriak
tag
válasz jetarko #6762 üzenetére
Kicsit előreszaladtam igen és osztom Jim-Y véleményét.
Én legalábbis úgy szoktam, hogy Maven modulos így nem csak horizontálisan (layerezés) hanem vertikálisan (modul) is szétszedem a projektet.
Nem érzem én sem azt, hogy ennek feltétlenül kettőnek kellene lennie, de természetesen Te dolgozol rajta. -
moriak
tag
válasz jetarko #6743 üzenetére
"Ha jól értelmezem azt javaslod, hogy amit csak lehet json-ra építsek fel és akkor máshonnan is lehet hívogatni ha szükséges...."
Igen ez lenne a lényeg.
- Template engine-t nem tudod kihagyni, de az nem is probléma. Velocity maradhat persze.
- Amit még kihagytam, hogy nagyon elegáns tud lenni(és az ilyen apróságok fain pontok a szakdogában) ha verziózod a rest-es hívásokat. Ugyan is előfordulhat és erre a legjobb példa az android alkalmazás, hogy használja X ember az alkalmazást, de ha frissíted az alkalmazást és változik egy hívás akkor meg kell hagyni az eredeti hívást. Erre is keress utána érdemes.
- Ami még talán fontos lehet és szuper dolog az az adatbázis verziózás. Liquibase vagy Flyway amik szerintem jók, de kereshetsz alternatívát. -
moriak
tag
válasz jetarko #6740 üzenetére
"Nézetek" mellé írhatod az API-t is Controllerekbe, de persze az lenne a legszebb ha az API-val kommunikálnál teljesen minden front-end részről. A template-engine-t nem tudod elhagyni. Ajánlom a themyleaf-et, de ha sima JSP-s az sem para. Security része mind a kettőnek van az pedig kötelező egy webappnál.
Szép rest-api-design írható és sokkal flexibilisebb, angularral meg tökéletesen fog működni.
Springes youtube csatornán sok kiemelkedő videó van a fejlesztőktől.Szakdoga javaslat: legyen kevesebb, de minőségi. Figyelj az apróságokra. (cache, security, validáció, stb. stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest