Új hozzászólás Aktív témák
-
plaschil
aktív tag
FirePath-al nézem meg. Vagy nem erre vagy kíváncsi?
-
plaschil
aktív tag
Sziasztok!
Selenium-os kérdésem volna. Találkozott-e már valaki olyan problémával, hogy az abszolút xPath nem működik?
org.openqa.selenium.NoSuchElementException: Unable to locate element: {"method":"xpath","selector":"html/body/div[1]/div[2]/div[1]/div/div[1]/div/div/div/div[2]/div/div/div[1]/table[4]/tr/td/div/div/button[2]"}
Command duration or timeout: 20.05 secondsKipróbáltam prohardveren, facebookon, google-n, ha a relatív xPath-t kicserélem abszolút xPath-ra, gond nélkül megy. De a tesztelni kívánt oldalnál a fenti hibát dobja.
Thread.sleep-et tettem bele, wait-et is, de semmi.Sajnos csak az abszolút xPath jöhet szóba, mert a felületen lehetnek azonos nevű elemek, pl. gombok, azonos css-el, azonos class-al, és bizonyos részben random ID-val. Pl. név+random szám. Semmi más nem különböztet meg 2 vagy több elemet, csak az abszolút xPath.
-
plaschil
aktív tag
Megvan!
Biztos valami új verzió miatt, de már nem kell elé az xpath= csak simán így: //input[contains(@id,'TextBox_szerzodes')]
Plusz lassítani kellett a lejátszáson, mert hiába volt a szintaxisa megfelelő, akkor is hibára futott.Következő kérdés: mivel nyílhatnak egymásra panelek (akár több is, úgy képzeljétek el mint egy vastagkliensben) ezért lehetséges az, hogy pl. akár több "Save" gomb is legyen, mind különböző, de dinamikus ID-val. Így mivel tudom megkülönböztetni őket? Class? Esetleg van lehetőség ezzel a fenti megoldással ÉS kapcsolatba fűzni még feltételt, hogy pontosan melyik "Save" gombot akarom megnyomni?
(A "Save" csak egy példa, a szemléltetés miatt)Első megközelítésben így gondolkodom. Az egyedi ID témát hagyjuk, mert az egész motor így működik.
Köszönöm az eddigi helpet, értem miért kopaszodik az összes fejlesztő.
Ja! Options->Clipboard format mire való?
[ Szerkesztve ]
-
plaschil
aktív tag
válasz
WonderCSabo #6660 üzenetére
Dühös voltam.
Ugyanezt próbáltam, és nem működik.
[ Szerkesztve ]
-
plaschil
aktív tag
Nem tudom hogyan kell.
Ilyesmivel próbálkozom, de nem sikerül: input[id*="TextBox_"] -
plaschil
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék automatizált tesztelést végezni weblapokon. Eclipse-ben szeretném java nyelven. Hogyan induljak el? Van valami hasznos infótok?
Köszönöm előre is! -
plaschil
aktív tag
Hm... az if-es dolognál én is szívtam a fogamat, hogy vajon nem létezik erre valami sokkal egyszerűbb megoldás?! Mert ha most lett volna 100 féle PontKod-om az azé' csak 100 if.
Aztán úgy voltam vele, hogy egyelőre - ha működik - nem bántom. Nem csak ezt, semmit. Ezért is jöttem ide, és tettem közzé, hogy az avatottabbak segítsenek néhány dologgal, amit ők/ti egyből kiszúrtok, és tanuljak belőle. Amiket javasoltál, meg fogom nézni.
Minden percét élveztem a fejlesztésnek. Kár, hogy vége, de majd találok valami más kihívást. -
-
plaschil
aktív tag
Na sikerült is megoldanom a problémát, a GitHub desktop alkalmazásával.
Tegnap befejeztem a kódot is, ma reggel meg félálomban egy GUI-t összedobtam rá.
Tudom, nem egy nagy wasziszdasz, de nekem ez a 2. GUI-s alkalmazásom, és az első ami ennyire komplex lett, és a hibakezeléssel nem is nagyon foglalkoztam.
Kurva sokat tanultam:
csv feldolgozás, Date, Calendar osztályok, enum, parse-olás, és legfőképp előre gondolkodás. -
-
plaschil
aktív tag
Szervusztok!
Ha különböző gépeken fejlesztitek ugyanazon kódot (pl. othoni gérpől is, meg céges gépről is), azt hogyan oldjátok meg? GitHub-ra feltöltitek? Egyszerűbb megoldás nincs?
-
plaschil
aktív tag
válasz
Aethelstone #5946 üzenetére
És erre van valami gyógyszered?
Úgy értem anyag.
Tan-anyag.[ Szerkesztve ]
-
plaschil
aktív tag
válasz
Aethelstone #5942 üzenetére
Én ott ragadtam le, hogy van a JavaSE. Ez mind szép és jó, írtam Swing-es vastagklienst (JDBC-vel), és ennyi. És nem látom, hogyan léphetnék át EE-re. Egyszerűen nem látom a kapcsolatot. Én webes dolgokhoz még hülye vagyok, és nem igazán tudom megfogni az egészet sehogyan sem.
Úgy érzem, kellene még pár építőkocka ehhez.[ Szerkesztve ]
-
plaschil
aktív tag
Szerintem nem hiányzik semmi, de lehet hogy tévedek.
Annyit szeretnék, hogy - a fenti példánál maradva - 5.10.-e beleesik-e 10.1-12.31-ig terjedő időszakba. Az év mindegy.
Itt adjon vissza false-t.
Pl. 10.10.-re meg true-t.
De ha sántítok valahol, akkor javítsatok ki légyszi.[ Szerkesztve ]
-
plaschil
aktív tag
Sziasztok!
Egy újabb rövid kérdés.
Adott 3 dátum. Az egyik yyyy-MM-dd formátumban van, a másik kettő MM-dd-ben.
El kell dönteni, hogy yyyy-MM-dd beleesik-e a másik kettő intervallumába.
pl. 2014-05-10 beleesik-e a 10-01 --- 12.31 intervallumba. Nyilván csak a 05-10-et kellene nézni hasonlításkor. -
plaschil
aktív tag
Ah.
Ez megoldva, ahol majd használom felüldefiniáltam.Még egy kérdés: cvs-t olvasnék be. Vannak benne integer típusú adatok, pl. 100000.
Ezt beolvasáskor beteszem egy String-be majd parsolom és ez lesz belőle: 100 000, így viszont ugye nem int.
String str_kobmeter = record.get("COL5");
int kobmeter = Integer.parseInt(str_kobmeter);Hibaüzenet:
java.lang.NumberFormatException: For input string: "100 000"Kérdés: hogyan olvasok be számokat csv-ből?
[ Szerkesztve ]
-
plaschil
aktív tag
Szervusztok!
Itt miért nem működik a parse-olás:
String fajlnev = args[0];
Date kezdete;
DateFormat formatter = new SimpleDateFormat("yyyy-MM-dd");
CSVParser parser = new CSVParser(new FileReader(fajlnev), CSVFormat.DEFAULT.withHeader());
for (CSVRecord record : parser) {
String kod = record.get("COL1");
String str_date = record.get("COL2");
kezdete = formatter.parse(str_date);
System.out.println(kod + ", " + kezdete + ", " + str_date);
}
parser.close();
a kimeneten meg kéne hogy egyezzen a kezdete és str_date változó, erre fel:
kod010101, Sat Dec 01 00:00:00 CET 2012, 2012-12-01Vagy mit nézek be?
[ Szerkesztve ]
-
plaschil
aktív tag
Szervusztok!
Olvasom hogy van komponensteszt, integrációs teszt, rendszerteszt, UAT teszt. Ebből az első hármat fejlesztői tesztnek hívják az anyagok, az UAT-ot pedig szűk körű végfelhasználói tesztnek.
A kérdésem az volna, hogy melyikben hol van jelen a tesztelő? Pl. automatizáláskor.
[ Szerkesztve ]
-
plaschil
aktív tag
Sziasztok!
Az eclipse-ről érdeklődnék, hogy a sárgával jelölt rész micsoda?
Mindig úgy indul az eclipse, hogy ez fut, de mi ez? Ráadásul most töltöttem le. És mindegyik verzióban ott van, alapból.[ Szerkesztve ]
-
plaschil
aktív tag
válasz
Aethelstone #5498 üzenetére
Hát ez az hogy nincsen.
Anno vajon hol szereztem be ezeket... Az eclipse nem képes ezt magától behúzni valahonnan netről? Ha nem, akkor hol keresgéljek jar fájlok után? -
plaschil
aktív tag
Hali!
Anno eclipse-ben írtam egy GUI-s adatbáziskezelőt, és most kicsit átnézném. Projektet be is töltöm meglévőből, de egy csomó import package-et nem talál. Pl. org.eclipse.* (swt, ui, jface). Hogy a p*csába van ez, nem értem. Régen csináltam már.
-
plaschil
aktív tag
Hali!
Adott a következő kód:
private String iktatoszam;
private String cimzett;
private Date keltezes;
private SimpleDateFormat dateFormat = new SimpleDateFormat("yyyy.MM.dd HH:mm");
public Level(String iktatoszam, String cimzett, Date keltezes) {
this.iktatoszam = iktatoszam;
this.cimzett = cimzett;
this.keltezes = keltezes;
}Hogyan példányosítom?
Level level = new Level("asd223", "dfsdf321", ???);[ Szerkesztve ]
-
plaschil
aktív tag
válasz
PandaMonium #5366 üzenetére
Ahham, szóval keySet helyett entrySet. Most már értem, köszönöm a gyors helpet!
-
plaschil
aktív tag
Sziasztok!
Van egy HashMap-em <String, Integer> párosokkal. Kiíratásnál a 0 értékűekre nem lenne szükségem. Hogyan tudom ezt vizsgálni iterálás közben?
for (String elem : x.keySet()) {
...
}
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-12400F/14400F + RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- 1 db Samsung Galaxy A55 A556 5G 128GB GARANCIA
- Sony HT-A9 vezeték nélküli házimozi rendszer
- Precision 7770 17.3" FHD IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- MSI MEG Z490 UNIFY + Intel Core i7-10700K BOX + G.SKILL Trident Z RGB 32GB (2X16GB) CL15 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest