Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mr K

senior tag

válasz Zsoxx #10773 üzenetére

A praxisomban ilyesmivel még nem találkoztam. Standard nyelvi eszközről nem tudok (legalábbis Java 8-ig bezárólag) - ettől persze még létezhet. A probléma viszont nyilván nem megoldhatatlan. Az első lehetőség a java fordító meghívása (lásd az előző hozzászólást), majd a gyártott osztály dinamikus betöltése (mint a JDBC driver-nél) és végrehajtása. Lásd pl. itt. Ennél a megoldásnál az a korlát, hogy a fordítási egység az osztály. A másik lehetőség, ami eszembe jut, a byte kód manipuláció (bytecode instrumentation), amivel lehet turkálni a már lefordított osztályok belsejében (új eljárásokat hozzáadni, meglévőeket kiegészíteni, stb.) Lásd pl. itt. Elképzelhető, hogy vannak ezekre alapozva kész megoldások is, bár én egy gyors kereséssel nem találtam ilyet.

Én nem vetném el teljesen a script nyelveket sem. (Bár nem tudom, hogy pontosan mi a feladat... :) ) A Groovy nagyjából felülről kompatibilis a Javával (azaz a Java forráskód érvényes Groovy forráskód is), legalábbis kb. a 7-es nyelvi szintig, bár a szemantikában vannak apróbb eltérések. A script nyelvek és a java kölcsönösen hívhatják egymást (azaz egy programon belül keverhetők). A script nyelvek mellett szól még, hogy tömörebbek (elhagyhatók a változó deklarációk, stb.), azaz pár soros kódokhoz alkalmasabbak.

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

• samujózsi

senior tag

válasz Zsoxx #10773 üzenetére

Előre szólok, nem értek a javahoz, csak unalmamban az aktív topic-ok listájàt nézegettem: nem a Java Compiler API az, amit keresel?

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

Új hozzászólás Aktív témák