- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beniii06
addikt
Ezt így direkt nem lehet összehasonlítani. Azt kellene megtudnod, milyen technológiával szolgáltatnak, telefon kábel, koax,optika
stb.
Az összehasonlítós oldalak kb. arra jók, hogy település szinten kiírjanak valamit, a valóság, hogy sok utcában adott szolgáltató, csak az utca elején/ végén szolgáltat vag csak a páros számú oldalon stb. szóval ez nagyon területfüggő. Nézd végig a nagyobb szolgáltatók oldalait sorba címedre rákeresve(Digi,Telekom, Invitel, UPC) és érdemes lehet megnézni még a Vidanet/Kalásznetet, bár az utóbbi kettő felejtős a sok negatív kritika miatt, esetleg más regionális szolgáltató is szóba jöhet.
Ha a Digi oldala kiírta, hogy nem szolgáltat, akkor nem szolgáltat a címeden. Azt azonban érdemes tudni, hogy a weboldalak pl Telekomos bugosak szoktak lenni és akár kiírhatja, hogy nem szolgáltatnak vagy rossz árakat ír ki adott címre stb. ezért ha felhívod őket telefonon és rákérdezel, az a biztos. Ha Tv is érdekelne az is tudja bonyolítani a dolgokat, illetve sok helyen pl Telekom is net+vez telefon olcsóbb csomagban, mint magában internet.
Ha meglesz, hogy melyik szolgáltató milyen technológián szolgáltatna neked, akkor nézz be az adott szolgáltató topikjába és ott több válasz lesz.
Annyit előre leírnék, hogy ez legyen a sorrend, ha több szolgáltatónál is megtalálnád az igényeidet: optika > HFC(koax)>DSL(telefon vezeték) -
Tetsuo
őstag
Nem ismerem a magyar szolgáltatókat, de hamarosan szükségem lesz otthon Internetre.
Egy összehasonlító oldalon rákerestem az adott cím (egy megyeszékhelyen) lehetőségeire, és kidobta a Digi, Telekom és más csomagjait is.
A Digi oldalán a címre rákeresve viszont írja, hogy nem elérhető.Az lehetséges, hogy egy területen csak egy szolgáltató van? És az összehasonlító oldal miért ajánl fel tíz egyéb szolgáltatót is? (Sajnos most nem találom, melyik oldalt volt az.)
-
Beniii06
addikt
válasz
rbkzndrs #1794 üzenetére
Akkor szerintem a telekomos domino fix csomagot érdemes választani neki, ingyenesen bekapcsolható 30 napra a Most opció, 9 Ft/perc telekomos irányban, a többi 19 Ft/perc(már ezzel is spórolhat egy kicsit), ami miatt jobban megérheti az a mobilnet része, a Maraton csomagok pl. 3600 Ft 4GB nem 30 napra szólnak, hanem kártyaérvényességig(2500 Ft felett 1 év), így nem kell havonta X ezret elköltenie mobilnetre, hiába maradt fel nem használt adata, itt egyedül nem vész el. Azt nem írtad, hogy hardcore net felhasználó, szóval a leírtak csak ilyen esetben érvényesek.
-
viktorhu
veterán
válasz
Intruder2k5 #1790 üzenetére
Igen, nálam csak 1000/25 van, de mondta a szerelő, hogy itt is csinálják a felfelé irányt is, úgyhogy előbb-utóbb majd lesz 200-as feltöltés.
-
-
Beniii06
addikt
válasz
Intruder2k5 #1788 üzenetére
1000-es csomag mintha eddig is lett volna(nálam FTTH-n biztosan
), a 200-as UP lenne az újítás, nem?
Jelentős fejlesztés az biztos, 200-as UP már "általános" használatra bőven elég és még marad is a többi eszköznek.
Örülhetnek az efi-k is, ennek legalább van értelme, nem mint optikán a 2000-es csomagnak. -
Telekomnál elindult az 1000-es kábelnet. Persze nem minden koaxos területen érhető el.
-
-
viktorhu
veterán
Diginél csak akkor kell kártya, ha hbo-ra elő akarsz fizetni, a normál csatornákhoz nem. Messze a legélhetőbb megoldás. A felvétel képessége viszont ilyenkor a tévédtől függ. Tudsz-e vele olyat is felvenni, amit épp nem nézel, akár úgy is, hogy közben másik műsort nézel - ezek iptv-vel nem jelentenek problémát, de ha ez nem annyira fontos, akkor maradnék a dvb-c megoldásnál.
Ha nem a tévé, hanem a net a döntő szempont, akkor azt érdemes választani, amelyiknek optikája van (írod, hogy a telekom netje lassabb, így feltételezem, hogy ez is csak a diginél adott azon a címen).
Én nem gondolkoznék, a digit választanám a tévé és a net miatt is.
-
raider21
aktív tag
Mivel Smart Cam -ra hajlasz, DIGI, és itt azért DBV-C -t kapsz a T jóval gyengébb minőségű IP TV -vel szemben! Viszont Smart Cam -al nincs felvételi opció!
A T -s net VDSL2, koax, vagy optika? A T IP TV alap Set Top Box nem tud felvételt, 1 db felvevős HDD -s STB -t kérhetsz, de a felvételi opció plusz költség. VDSL2 esetében egyáltalán nem javaslom igénybe venni az IP TV -t, koaxon, optikán nincs vele probléma!
De azt vedd figyelembe, hogy a DBV-C jelet néztél az UPC -nél is, és azt kapsz a DIGI -nél is, ami "fényévekkel" jobb minőségű, mint a T féle IP TV, főleg SD -n látható ez nagyon, a HD -nál már nem annyira szembetűnő, de észrevehető. -
T 1000
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek. Hamarosan elköltözök a 13. kerületből Veresegyházra. Jelenleg UPC előfizető vagyok, mindennel meg vagyok elégedve, de sajnos Veresegyházon nincsen UPC, csak Digi, meg T-Home, nem tudom melyiket válasszam. A ház, amibe költözök elég nagy, 2 tv lesz benne összesen (mindkettő lapos, az egyiket még most veszem meg, mindkettő tud usb-re rögzíteni). Nagyon megszoktam a UPC-nél a felvétel opciót (Diginél van ilyen?), vagyis azt, hogy mást nézek, mint amit veszek, vagy be tudjam állítani, hogy egy műsort vegyen fel. Jelenleg 500-as netem van, bőven elég. Egy nyaralás alkalmával módomban ált kipróbálni a T-home rendszerét a tv-n, nem voltam elájúlva, a DIGI-ét meg nem ismerem, melyik a jobb, gyorsabb, stabilabb? A Diginél a DIGINet 1000 (FTTH) lenne, a T-Home-nál lassabb nettel, IPTV családi csomaggal, ugyanakkor felvétel opcióval lehetne választani. Diginél tudok kérni a tv-hez csak Smart Cam-et, így nem kéne beltéri egység. (Azt sem tudom biztosan, van-e hátránya, ha nincs beltéri egység). Szóval várom a tanácsokat, nem tudok dönteni (árban néhány ezer ft különbség van, nem ez a döntő szempont, inkább a kezelhetőség és a szolgáltatás minősége)
-
-
Beniii06
addikt
És akinek nincs(műholdas tv) előfizetése sem?(vezetékes szolgáltatás sajnos nem elérhető) Csak határozott idejű szerződés mellé lehet mobil előfizetést/internetet kérni? Műholdas tv igénylése során, ha visszamondásra kerülne(pl. nem válna be a szolgáltatás), akkor megszűnne vele a mellé igényelt mobil szolgáltatás is?
-
válasz
Mydgard #1777 üzenetére
Üdv!
Szerintem érdeklődj a Mobil flották topikban. A legkedvezőbb lehetőségek minden bizonnyal ott lesznek.
-
Mydgard
tag
Sziasztok!
Mobil internetet keresek a laptopomhoz, jöhet mobiltelefon előfizetéssel vagy USB stickes szimpla internet is.
Sebesség/adatforgalom/ár szempontjából a best buy opció érdekelne, ami jelenleg elérhető a piacon.
-
4Grider
nagyúr
válasz
fonok87 #1773 üzenetére
Az FTTH esetén végig optikát húznak, a végére felmegy egy ftth receiver, amiből egyrészt a tv-k felé megy tovább a koax, másrészt 1-2 méteres optikai patch kábellel megy tovább a jel a szolgáltatói Huawei gw-be. Ez a gw egyben router is, nem túl fejlett wlan funkciókkal (5 GHz nincs), hasonlóan fos routolási képességekkel, mint a UPC CB-je. Vagy ha újabb ZTE eszközt kapsz, abban már minden egyben van.
Az ftth konstrukció nagyságrenddel stabilabb, mint a UPC szolgáltatása, mert jóval kevésbé függ az áramszolgáltatóktól.
A bejárati ajtó közelét azért szeretik optika esetén jobban, mert a lakáson belüli optikatörést nehezebb diagnosztizálni. De persze ha az optikai kábel erősebb törés nélkül jól elvezethető, mennek messzebb is az ajtótól. Főleg ha kifizeted a kábel 60-80 Ft-os méterárát.
Nekem a sávszélesség abszolút a mögé kötött routertől függ. 1000 gbps natolásához már erősebb eszköz kell, a 10-20 ezer Ft-os routerek többségénél megáll a tudomány 500 Mbps környékén vagy az alatt. A szolgáltatói eszközöktől ne várj fényes teljesítményt, a néhány 10 dolláros ár nagyon ritkán (inkább soha sem) takar minőséget. Az olcsón-jót-gyorsan hármasból jellemzően mindig csak kettőt lehet elérni.
Digi esetében a szolgáltatói gw kötelező darab, azt nem tudod kiváltani semmilyen saját eszközzel, mert az a szolgáltatásátadás eszköze, ergo ők menedzselik. Viszont szépen bridge módba tehető az ügyfélszolgálat által, és onnantól kezdve lehet élvezni a 1000/300-hoz igen közeli értékeket a Digi topik összefoglalójában leírt ajánlott routerekkel. Természetesen ehhez megfelelő számítógépre is szükség van, sok 5-10 éves gép egyszerűen nem tud feldolgozni másodpercenként 1000 Mbit-et.
A koaxot annyi tv-re osztod meg, amennyire csak bírod (nálunk 6 tv van rajta), mert itt nem kódolják le csak a Digi filmet, HBO-t, meg társait. -
fonok87
aktív tag
Sziasztok!
Úgy láttam (#1719) hsrasus kolléga hozzászólására nem érkezett válasz.
Jelenlegi helyzetem nagyon hasonló az övéhez:
- 4800 petákért kapok 500/22-es UPC-s internet (kérdeztem tavaly ugyanitt hogy várjak-e a Digire - jó hogy nem tettem, 1+ évig nem lett volna netem)
- hűség már nincs
- lenne 3100-ért 1000/300-as Digi
- Budapest XI. Bikás park környéke
- 500as letöltés nekem elég, de a több jobb
- 300-as feltöltési sebesség viszont jó lenne (a családban mások is használják a file/plex szerveremet)
- a lakásom nem panel, nem tudom mennyire lényeges (úgy látom panel a Digi fő teülete)Kérdéseim:
1. Mit tudni a stabilitásról és a valós sávszélességről?
Barátnőm előző lakásában ugyanebben a kerületben (Sáfrány u., panel) a garantált 100/20 sincs meg, és egyszerűen nem hiszi el neki az ügyfélszolgálat. Mindig azzal jönnek, hogy ne wifin mérje. Nem azon mérjük. Albérlőnek jó így, feladtuk.
UPC-vel nincs bajom, tavaly szeptember óta van meg, eddig egyetlen egyszer nem vettem észre hogy megszakadt volna vagy leesett volna a sávszélesség a maximális 500/22 alá.
2. Milyen eszközt adnak?
Kapok-e egyben modem-router dobozt/szettet? UPC connect box furcsa egy állatfaj, de eddig teszi a dolgát. Így nem vettem normális routert. Nem mindegy, mert 30-40k körül vannak azok amik IT-s ismerősök ajánlása alapján jók lennének.
3. Mit húznak be és meddig?
Van otthon 10m hálózati kábel és nem igazán tétel még 10-15m, csak rá kell készülnöm, ha a bejárati ajtónál azt mondja a szaki hogy na szevasz. A router helye a nappaliban kábelileg 15-20m az ajtótól, UPC-s muksó el se vágta a tekercset, adott vagy 30m kábelt hogy tegyem ahova szeretném. Nyilván ez lehet emberfüggő is, hogy ki jön szerelni."Csak" ennyi. Minden segítséget köszönök
-
-
kelna91
senior tag
Sziasztok! Most UPC-s vagyok, de lehet, hogy váltanék a Telekomra, mert van nagyobb csomagjuk, igaz, drágábban. Elsősorban az érdekelne, hogy van-e tapasztalat azzal kapcsolatban, hogy melyik a jobb, megbízhatóbb szolgáltató Budapesten. A UPC-vel nem nagyon volt gondom az utóbbi években.
-
mazsi
senior tag
Nemsokára költözöm, két #upc szerződést már fel is mondtam évtizedes taknyosra szopatás után
Veresegyházon keresek értelmes internet szolgáltatót. Telekom-Flip, vagy Digi a nyerő szerintetek? Telekom katasztrófa volt régen, Digiről meg csak tőletek hallok. Csak net kell, és nincsenek túlzott elvárásaim 50-150 MB felett. Inkább stabil dns-t keresek mint száguldó bénázást. Árban 3100 vs 4000 az opció, eszköz pedig Google Wifi lesz a routerre kötve.
Szerintetek?
-
Beni2360
félisten
válasz
AXisBOLD #1764 üzenetére
Csak hogy én alkalmi mobilnetre rendelem a neten és
80 perc beszélgetés belföldön és EU alapdíjas irányba
1 GB belföldön és az EU-ban
5 db SMS belföldi alapdíjas irányba itthon és az EU-ban
Ezt 990 FT nem übereli semmi. Ha elfogy rendelem a másikat.
Május vége óta még mindig van 667 MB. Telefonra meg ott a voip és a vodafone. -
AXisBOLD
addikt
válasz
Beniii06 #1760 üzenetére
köszi a tippet!
a classic telefonálás és sms csak opció nálam, nem sokat használom egyiket se, de ha már lehet olcsóbban, akkor figyelek rá.igen, Domino Fix kártyát vettem 40 perc + 500Mb
(#1761) szir3na: igen, neten fele annyi, de én nem vacakoltam a ~900 Forint miatt, megvettem a boltban. Majd töltök rá még.
-
Beniii06
addikt
válasz
AXisBOLD #1759 üzenetére
Csak ha olcsóbban szeretnél telefonálni/SMS-ezni 9/19 Ft [link], akkor az alkalmazáson belül be kell kapcsolnod a Domino Most opciót 30 naponta, különben 25 ft a perc/sms díj(Domino fix), ha jól tudom alapból a csomag neve.
Ezt a "bekapcsolható egyszeri hangszolgáltatásoknál" találod meg az alkalmazásban miután hozzáadtad aszámodat a fiókodhoz és 0Ft az opció díja. Korábban ezt egyszer bekapcsoltad és nem kellett vele foglalkozni, most a Telekom ügyesen megoldotta, hogy 30 naponként kapcsolgasd befelé az opciót, mert ha elfelejted, többet tudnak rólad legombolni.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Beni2360 #1758 üzenetére
Köszi, már voltam egy T üzletben, 990 Ft-ért vettem egy kártyát 500Mb-al, lerántom a T alkalmazást és azon keresztül fel tudom tölteni az egyenleget és ott netet is tudok vásárolni, ha épp kell.
Majdnem Voda lett, ott olcsóbb felöltős mobilnet, de csak 31 napig lehet felhasználni, míg a T-nél amíg el nem fogy (Mataron, amit említettetek is) és halmozható, tehát ha még nem fogyott le és veszek hozzá akkor összeadódik.
Ez pont az ami most kellett nekem.
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok,
kellene egy feltöltőkártyás szám, telefonálásra és SMS-re keveset lenne használva, ezért nem előfizetéses, viszont gyors és (viszonylag) korlátozásmentes mobilnet kellene.
Melyik szolgáltatóhoz menjek és azon belül melyik csomagot, opciót válasszam ami a fenti igényeket a legjobban lefedi?
6 év esett ki a céges számom miatt és azt se tudom ki merre van a témában...
-
-
TeeJay
félisten
jövőre lehet kiépül szüleim falujában a Telekom FTTH mivel már a környező falukban elkészült idén.
jelenleg UPC előfizetés van
500/22-es net
fullos TV csomag extra csomagok nélkül
korlátlan belföldi vezetékes csomag
3TV-re 11500forint most 1év hűséggelugyanitt 300/75-ös FTTH net
fullos IPTV csomag extra csomagok nélkül
alap telefon + 100óra belföldi vezetékes hívás opció
1év hűséggel lenne úgy 8ezerkérdésem lenne
UPC DVB-C kontra Telekom IPTV mennyire nagy eltérés?
főleg HD adásra gondoloknetből tuti a Telekom nyerne mert bár lassabb letöltés de sokszoros feltöltés
és 1-2ms ping meg normális Sagemcom ONT nem fostalicska UPC connectboxráadásul túl hosszú a koax kábel nálunk és a CB határon üzemel, elég sokszor terhelés hatására újra indul vagy simán csak újra csatlakozik mert nem túl jók az értékek benne
illetve HD adóknál van pár ami elég gyenge minőségű mert alacsony a jel minőség TV-n nézvemegéri váltani Telekomra mindent?
-
localhost
Közösségépítő
Praktikussági szempontból, ha egy GSM-kompatibilis riasztóba SIM-kártyát szeretnék, azt melyik szolgáltató milyen csudatarifájú SIM-kártyájával érdemes felszerelni?
Rendelkezésre állási idő, feltöltési összeg, SMS Ft/darab és egyéb hasznos, gyakorlati válaszokat várok.
Jó a "Csak adatkártya" is? Vagy beszélgetős legyen?
Új hozzászólás Aktív témák
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 6 - Silver Shadow - Használt, szép állapot
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest