Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
-
adolfo01
tag
Szia.
Egy ilyen külső antennám van,de csak 1 koax kimenete van.Ezt akkor csak az egyik külső antenna bemenetre kell rákötni? Majd a külső antenna csatlakozás kiválasztása után újraindít.És úgy kell beállitani,hogy figyelni a routeren a jel változását?
Nyaralóban használnám ,ingadozó,gyenge 4G jel erősítésére kellene.Köszi.
-
Marcsello31
őstag
válasz
Lacixd433 #186 üzenetére
Szia! talán segít valamit: Ha sehogy sem sikerül ki kérni a kódot a szolgáltatótól, elvileg tényleg ki kellene adniuk, ma már ez nem bűn..
Mint annó a telefonok unlockolása,
Valamit láttam a youtubeon hogy egy program segítségével lehet unlockolni egy usb apa apa kábel segítségével,
Egyenlőre ezt találtam ami talán segíthet, "talán"
video [link]
link: [link]
Van még pár videó a youtubeon hátha, nekem is ilyen routerem van de mákomra hálózat független,.
-
Lacixd433
friss újonc
Sziasztok! van egy Huawei b525s-23a típusu routerem és azt érdemes róla tudni hogy ,telenor-tol kaptuk olyan 4-5 éve kb lehet kevesebb vagy több már pontosan nem emlékszem rá de nem ez a lényeg már nem vagyunk yettelesek és szeretném használni magát a routert másik kártyával ezt valahogy meg lehett oldani esetleg ?
-
BFerkó
friss újonc
Sziasztok !
B525S router újraindításnál vagy áramszünetnél elfelejt minden beállítást. Esetleg van rá megoldás, vagy mi lehet a hiba ?
-
Marcsello31
őstag
Veszek egy usb usb kábelt,
Találtam egy progit ahol csak a webuit
Telepíti fel. Exe fájl. A mellette lèvő bint rakja fel.
Holnap veszem meg a kábelt.majd megírom.
-
ViZion
félisten
válasz
Marcsello31 #178 üzenetére
Van egy B818-am, megvettem, de nem lett jobb vele, messze vagyok a toronytól. Így a B525 kapott antennát. Ha érdekel a 818, akkor szólj. Szép, meg jobb a wifi, de a 4G-re pont azt tudja, mint az 525 antenna nélkül (legalábbis nálam).
-
Marcsello31
őstag
válasz
Marcsello31 #177 üzenetére
A megoldás itt van:
[link]
Igaz hogy zárójelbe benne van a mi routerünk is de félek hogy előbb landol a kukába telepítés után, minthogy használható lenne. Szemezgetek egy B818 típusú routerrel,
de majd fél év múlva is rá ér. -
Marcsello31
őstag
Nézegettem youtube videókat, és azt láttam, hogy mindenféle képpen kel egy usb apa usb apa kábel és telepítő módba kel rakni a routert, Bár félek hogy ha el is jutok a telepítés végéig, tégla lesz az egész, akkor meg minek.
a webuit meg egy hasonló módszerrel lehet fel rakni:
[link] .
Ha lenne hozzá értő ismerősöm megkérném, de mivel jön a 60mega net a routerről így meg tényleg nincs értelme basztatni, estemben csak két csatorna áll rendelkezésre.
Ettől függetlenül megnéztem volna azt az okos szoftvert.Mindegy, ott a huawei app manager apk.
-
ViZion
félisten
válasz
Marcsello31 #174 üzenetére
androidnál használtam az adb shell-t, win cmd-ből kell indítani, letiltottam vele programokat, ennyi. Routernél ezt hogy...?
Neten csak van videó róla. -
ViZion
félisten
válasz
Marcsello31 #172 üzenetére
passz, ennyire nem mentem bele. Gyorsabb max külső antennával lesz, az nálam sokat dobott rajta.
-
Marcsello31
őstag
Szia! Ès milyen adb Shell paranccsal lehet fel tenni?! Èn csak a webuit szeretném
Rá mókolni, kíváncsi vagyok ezekre a rejtett dolgokra,
Valahol írták amúgy, hogy külföldi cuccot ne rakjunk fel rá, mert
Hamarabb lesz tègla mint haszon.
De lehet annyiba hagyom, gyorsabb úgysem lesz.
Max annyi hogy fixálhatom a csatornákat.Ezt az adb Shellt kinyomozom.
A webui nem okozhat sztem totálkárt. Azonos az èn verziómmal csak ez moddolt webui. -
ViZion
félisten
válasz
Marcsello31 #170 üzenetére
Az oldalon írja, h valamit adb shell-el kell felrakni. Nekem van egy bridge mode-os kínai FW, azt sem mertem még felrakni...
-
Marcsello31
őstag
Sziasztok! Találtam egy érdekes oldalt ami itt van:
[link]
letöltő link:
[link]
Ez egy moddolt webuit tartalmaz ami részletesebb információkat, és script mentes csatorna/frekiváltást engedélyez, én vettem egy nagy levegőt és meg próbáltam fel rakni,
A verziószám stimmel azzal ami az én routeremen van, de gyanítom hogy nekem is csak az usbés flashelés menne,Ez az ablak fogadott engem, frissítés után.
Sikeres telepítésnél pedig így kellett volna ki néznie:
Gondolom felmenne az enyémre is usb kábelen keresztül és valami hasonlót látnék, azért ez elég érdekes, bővebb információkat ad.
Aki esetleg bír és kedve van megpróbálhatná, ez csak webui frissítés, nekem igazából más nem is kellene rá, Végeredmény meg mindegy, mert ott a script, csak azért elszöszöltem volna vele.
-
Németi
csendes tag
Igen betettem mert valahol azt olvastam azért kell hogy rájelentkezzen a voda hálózatra.Igy a telefonba müködött.És igy történt,hogy a routerben a Voda nem tiltott lett hanem hozzáférhető. Uj Apn-t is létrehoztam már: Digi net. apn internet ez lett az alap- De amikor létrehozom bead egy admin és egy olyan jelszót ami nem a wifi jelszó karaktereinek számával egyező.De ugye nem tudom kiolvasni!
-
Németi
csendes tag
Eszköz ok.mert Yettel kártya mőködött
Roaming bekapcsolva -
4Grider
nagyúr
Mielőtt megszülsz, ellenőrizd, hogy engedélyezve van-e rajta az adatbarangolás/adatroaming. A digi előfizetők ui. roamingolnak a vodafone hazai hálózatán, ahhoz pedig ez a beállítás alap.
Ha automatikusan így sem működne, akkor pedig be kell állítani manuálisan az apn-t, amiben annak neve a lényeg, ez az "internet". -
Tim82
félisten
-
Németi
csendes tag
Szép napot!B525-s23 mint fentebben Digis kártyával egyszer véletlenül kapcsolódott Vodafone hálózathoz de egy áramszünet után csak néha 2 G re próbál csatlakozni. Nem Tom független e de yetteles kártyával simán ment.Apn aut.Hálozat azt. Mit kellene egy amatőr nek még állítani de már meg ő szülök!!!
. -
totron
addikt
válasz
Marcsello31 #157 üzenetére
Azt a beállítást muti már majd.
-
totron
addikt
válasz
Marcsello31 #155 üzenetére
Ezek, ennyi éppen elég lehet. NAT-bólmeg kétféle van - ha van - 1 a szolgáltatónál, 1 nálad. Nem ugyanaz a kettő és lehet duplázni is.
-
totron
addikt
Telenoros fw-vel itt van manuális a DNS állítás, igaz, ez utólag lett kóddal függetlenítve, de függő korában is állítható volt ahogy emlékszem.
Ha jól értem Marcsello31-nálévő szoftverrel alapból NAT-olatlanul okádja magából a maximum sebességet? A téglától én is tartok, így NAT-oltan, B20-on tengődve élem digitális életem. Élet ez így?
-
ViZion
félisten
válasz
Marcsello31 #151 üzenetére
Nah, nálam a script nem műxik, próbáltam új címként: chrome hibát dob, próbáltam a router IP után, akkor a bejelentkezésre visz...
DNS szerver beállítása: [link] -
Marcsello31
őstag
Hali! Az enyém független, de sztem akitől vettem az mókolhatott vele, Mert
Ha neked ezek a dolgok hiányoznak és nekem nem, akkor valamit csak babráltak vele.
Van egy script amit holnap megadok üziben, azzal el tudod érni a manuális csatorna módokat, váltást. Alapból az enyém is a B20on zümmögne szerintem mert nincs módom a routerben beállítani azt. De szerinted a letöltési sebességem is jobb lehetne?
A telefonomon a szabadban 100mega megvan. Amit a tornyot használok az csak két csatornás.ha valamire kíváncsi vagy még írj megnézem: -
ViZion
félisten
válasz
Marcsello31 #148 üzenetére
Enyém telenoros. Bridge mód nincs, ez nagy bánat. Csatorna váltás sincs, ddns meg a többi az kb. ugyan az. Külső antenna sokat jelent, főleg, ha messze van a torony.
LED-ek egy sávban vannak, fekete szigetelőszalagból körbe egy csík és nem feltűnő, ledek 90%-al halványabbak lesznek, ha zavar.
DHCP-ben tudsz DNS-t is beállítani, vagy ezen is rejtett? Tiéd akkor független? FW-t le lehet tölteni hozzá? -
Marcsello31
őstag
Köszi a válaszod! A tied abban a verzióban tud csatornát váltani B20ról B1re vagy másra? Mert nálam max csak egy script segítségével lehetséges, sajnos esetemben a B20 halott ügy, nagyon lassú, A B1 meg hipergyors.
Bridge módom van meg egyébb nyalánkságok, és van dyndns cím mód beállításom is, Akkor hiába rakok rá ezekszerint jobb verziót a led mód az online marad mindig.
Gondoltam szerzek rá még egy tappancsos lte antennát ráragasztom az ablakra aztán szevasz. Nagyon jó sebességet mérek mihez képest antenna nélkül házon belül de látom hogy másoknál a triplája is szokott lenni. nekem minimum 20mega le, max eddig 90mega letöltés volt.
"XXL csomag". Gondoltam már rá hogy keresek valakit aki leforraszza a ledeket a fenébe, de elé tettem egy fényképet azt szevasz. -
ViZion
félisten
válasz
Marcsello31 #145 üzenetére
Telenoros FW-vel sem lehet a ledet kikapcsolni.
Hardververzió: WL1B520FM
Szoftververzió: 81.191.11.02.77
Web UI verzió: 81.100.31.02.77
Ahogy nézem, az enyém is ezeket írja. Bridge mode van Neked?
DNS címet tudsz manuál beállítani? -
Marcsello31
őstag
Hali! itt vannak az infók róla Igazából arra lettem volna kíváncsi hogy mennyivel tudna többet, pl csatorna váltás, több infó stb.De lehet nem kellene piszkálnom, olvastam máshol is hogy könnyen tégla tud lenni a ketyere, ami zavar az a nonstopp ledvilágítása, de ez legyen a legkisebb gond. Mintha valahol láttam volna hogy moddolt firmwarenél van mód a led kikapcsolására is. -
ViZion
félisten
válasz
Marcsello31 #143 üzenetére
ööö... melyik FW van rajta? Mi hiányzik belőle?
Mit jelent, h okosítani? Frissítést? Nem lesz sokkal okosabb -
Marcsello31
őstag
Sziasztok! Van egy b525s-23a routerem, azt szeretném megkérdezni hogy van e èrtelme okosítani?! Vagy annyira macerás hogy hadjam?! Arra volnèk kívancsi, hogy adna e pluszt az okos firmware. De ha elveszti a függetlensègèt a router akkor hagyom. Most Voda kártya van benne jelenleg, kártya független, de nem legfrissebb szoftver fut rajta. A választ előre is köszönöm! Nagyon fürge a router amúgy.
-
Tim82
félisten
Ha még valaki használ B525-öt Digis simmel, arra érdemes lehet figyelni, hogy június 1-től ugye a Vodafone hálózata biztosítja a hátteret, amire a router admin felületén is a roaming bekapcsolásával lehet csatlakozni. A másik dolog, hogy a B525 alapértelmezett beállításokkal (a topikban korábban részletezett Digi Mobil-kompatibilis firmware esetében) 7 naponta újraindul és ilyenkor a roaming opció bekapcsolását "elfelejti", tehát az időzített automatikus újraindulást javasolt kilőni (pár napja csináltam meg és most nincs előttem a B525, de ha jól emlékszem, a System Settings menüponton belül lehet ezt megtenni).
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
Nekem is B525 router van, még Telenoros FW-vel. Nem szeretném cserélni, mert brutál erős a wifije (kapott külső antennát a belső helyett) és a 4G része is jó (szintén külső antennával). Viszont nincs bridge mode rajta, amire szükségem lenne, mert OPNsense van mögötte és ott a NAT-ot nem tudom kikapcsolni (OK, kitudom, de akkor nincs net... valami rules dolog lesz az, de még nincs megoldás).Nem túl aktív a topik sajnos... Ha vkit érdekel a belső WIFI antenna kivezetése, akkor írjon. 4G-nek is nagy segítség volt a viszonylag olcsó antenna is, de a butított menükkel a f kivan. Jah, amúgy lehet benne DNS-t is állítani, csak az is rejtve van...
Bridge mode IPv6 FW-t találtam, de telepíteni nem mertem még
A "gyári FW nincs meg, valaki használta ezt a bridge FW-t már?
-
zrinyi81
csendes tag
Sziasztok! Vettem egy b525-öt, az eladó nem jelezte, hogy telenoros a készülék. Mondjuk Yetteles simmel sem megy, de gondolom ez ugyan az a kategória. Az eladó megpróbálja imeinalapján beszerezni a kódot, de nem tudom erre mennyi esélye van, hogy nincs már Telenor. Nyíregyházán van aki tud segíteni a függetlenítésben? Vagy van olyan megoldás, amit itthon meg tudok csinálni? Előre is köszi minden segítséget!
-
helgi
aktív tag
Köszönöm a választ! Akkor mindenképp kivárom a fejlesztések végét, hogy megtudjam elég e ahhoz a 4 eszközhöz, amit egyidejűleg kell kiszolgálnia. A B535 is csak 2 frekit tud összefogni? És ha igen, akkor csak a B818-as jöhet szóba? Mindenképpen maradnék a sim kártyás vonalon.
-
4Grider
nagyúr
A mostani fejlesztések lényege, hogy 1-2 frekvencia helyett 3-5 frekvencián kezdik el nyomni a 4G-t. Mivel a te routered két frekvenciát tud egy időben összefogni, így te nem leszel nagy haszonélvezője a dolognak. Persze valamennyit nőni fog a sebesség, hiszen a terhelés több frekire osztódik, de valódi haszonélvezői ezeknek a fejlesztéseknek az 5G routereket használók, mert jellemzően azok tudják egyszerre a legtöbb frekvenciát használni.
-
helgi
aktív tag
Sziasztok, van egy B525s-023a routerem és érdekelne, hogy a mostani B535 és B818 routerekkel egyetemben, milyen gyakorlati tapasztalatok vannak. Pláne érdekelne, hogy a mostani nagy beruházású Yettel fejlesztések ugyan mennyire fogják megdobni az 525-ös gyakorlati sebességét, nyilván ez még elméleti, ám lehet róla beszélni. Nem szívesen cserélném le a jövőben, ha nem fontos..
-
hederapro
csendes tag
Nagyon jó lenneEgyébként marad a chip flash-elés direktben...
Enyém amúgy ilyen FW, de gondolom a rövidzárnál ez lényegtelen
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<response>
<productfamily>LTE</productfamily>
<classify>cpe</classify>
<multimode>0</multimode>
<restore_default_status>1</restore_default_status>
<sim_save_pin_enable>0</sim_save_pin_enable>
<devicename>B525s-23a</devicename>
<SoftwareVersion>11.230.03.01.77</SoftwareVersion>
<WebUIVersion>17.100.11.00.03</WebUIVersion>
</response> -
hederapro
csendes tag
Üdv,
Próbáltam letölteni a rövidzáras megoldáshoz a file-okat. A firmware-ek lejöttek, de az alábbiak nem. Elkérhetném, ha megvannak?
CMD_B525_2017-08-22.zip
BOS_solution_2.rar
HUAWEI_DataCard_Driver_6.00.08.00_Setup.rarElőre is köszi!!
Z. -
baracsi
tag
válasz
Baltazár123 #126 üzenetére
nincs jelentősége, szerintem azt is beírhatod, hogy fityfiritty, nekem valamit beemelt oda, gondolom az admin jelszót
-
Baltazár123
őstag
Egy kérdésem lenne, hátha találkozott hasonlóval valaki. telenoros b525-be menne egy mostani yettel internet kártya, amihez új hálózati kapcsolatot kéne létrehozni, de ott kérdez valami jelszót a profilnál. Ez mi ez? Milyen jelszó?
-
adalbert
csendes tag
válasz
kaszabzoli85 #122 üzenetére
Sikerült megoldást találnod?
-
adalbert
csendes tag
Segítséget szeretném kérni, hogy hogyan lehet, s hol található a szükséges firmware és szoftver a Huawei E5180s-22 és B315s-22 LTE routerek frissítéséhez. Itt Kelet-Magyarországon a 3G lekapcsolása során valamit változtattak a B20 sugárzási szabványán, s ezek a régebbi típusuk annak ellenére, hogy tudják a B20-at már nem tudják fogni a Yettel és a Telekom mobilnetjét, csak 2G-és hálózatot látják. Városban a B3-mal nincs gond, ott jön a 4G. Saját maguktól nem akarnak frissülni, mert azt írják, hogy a legfrissebb szoftvert használja a készülék. Neten szétnézve látom, hogy van frissebb változat is. Az E5180s-22-ből a függetlenként vásárolt megállt, de a függetlenített Vodafone-os simán megy tovább a 4G-én, ennek magasabb a szoftver száma, mint a másiknak. Ezért gondolom, hogy szoftveresen megoldható gy frissítéssel a gond.
-
adalbert
csendes tag
válasz
kaszabzoli85 #122 üzenetére
Vegyél hozzá yetteles internetet. Most már jó árban is adnak mobilnetet. Vagy próbál valamilyen mobilflotta csoportnak a kedvezményes netét megvásárolni, ahol yetteles sim kátyát adnak.
-
kaszabzoli85
csendes tag
Üdv,ma voltam a telenornál,sajnos nem segítettek függetleníteni a routerem,amit jófogáson vettem egy éve.tudna ez ügyben valaki segíteni?raktam rá új firmwaret de a simlock megmaradt.
-
makosrepas
tag
Sziasztok! Meg tudnátok mondani, hogy ha felteszem a Telenoros firmware helyett, a gyári függetlent, akkor abban is csak az a két DDNS szolgáltató van (no-ip, DynDNS) vagy esetleg lehet egyénit is megadni?
-
mexel
veterán
Sziasztok! Nem találtam más topikot ahol erre talán tudnak választ adni. Sajnos azt nem tudom hogy az 525-ön van-e H gomb ( hilink) de azt hiszem van. Az lenne a kérdésem hogy 2 huawei routert, amiken van H gomb, össze tudok-e egyszerűen kapcsolni, hogy az egyik router csak mint jelerősítő működjön? ( a sim kártyás router - 818- kint van külső helyen és veszi a sim kártyával a jelet, és a lakásban egy másik router -535- kellene ami felerősíti annak a wifi jelét.)
Ez tud így működni? Ha igen mit és hogyan kellene beállítani? -
pappr
újonc
válasz
szaboi6512 #115 üzenetére
És már megint tudtál segíteni, köszönöm.
Egyébként: a firmware csere sikerült, viszont élesben nem tudtam kipróbálni: betettem egy Digis kártyát, és kéri a router a simlock unlock kódot. Amit már korábban megadtam, még Telenoros firmes időben (most meg nincs itt nálam...) Vagy korábban nem csináltam meg jól (pedig emlékeim szerint kiírta akkor, hogy success), vagy most a csere után ismét lockos lett... Tököm se érti.
-
pappr
újonc
válasz
szaboi6512 #112 üzenetére
Szia! Ha emlékeim nem csalnak, te segítettél nekem egy MIFI u.ilyen firmwarecserében.
-
pappr
újonc
Sziasztok!
Én is úgy állok, hogy a telenortól kapott kóddal unlockoltam, Digis kártya viszont így nem megy még vele.
A [link] video alól letölthető fájlokban nincs benne az USB loader.
Fel tudja vki ezt tenni vhova / link vmire? Kábelem van, rövidre zárás is ment, de onnan nem tudtam tovább menni, mert ez hiányzik.
Köszönöm! -
feketedini
tag
Nekem is sikerült a szoftver csere. Tényleg nem nehéz, csak vissza kell olvasni itt a fórumban, és minden infó ott van. Köszönöm mindenkinek a segítséget!
(A csavarok kiszedése után nekem elég volt a fehér burkolatot leszedni. A hátlapból én nem szedtem ki az alaplapot.) -
szaboi6512
őstag
válasz
feketedini #100 üzenetére
"Telenoros firmware, függetlenítve szolgáltató által.
De amúgy gondolkodom, hogy jogilag a Telenor 2 év hűség után nekem függetlenítette teljesen legálisan a szolgáltató, ennek ellenére tiltja a digi mobilt a szoftvere."
Bármelyik szolgáltató kártyájával megy a kód beírása után a Digi kivételével.
Ott is megy ,de csak 2G hálózatot ad, az meg adatot nem ad.
A szoftvercserét se a Telenor sem a Huawei nem csinálja meg neked.
Ha neked másik szoftver kell rá, arról neked kell gondoskodni. -
Tim82
félisten
Tényleg nem tudom, mire gondolsz "nem rövidre zárós" megoldás alatt, mert ilyen nem volt említve a topikban.
Én is leírom, ha nem lenne egyértelmű:
- A Telenoros B525-höz a szolgáltató függetlenítő kódot ad. Azt be kellene írni a router admin felületén, amikor nem Telenor sim-et teszel bele.
- A Digi sim függetlenítés ellenére sem fog menni a Telenoros firmware-rel. Ahhoz, hogy Digi mobilnetet tudj használni, kell a "rövidre zárós", más firmware telepítős megoldás. A pontos okot nem tudjuk, maga a "rövidre zárós" megoldás elég könnyű, jól dokumentált a topikban, csak olvasni kell. Többen megcsinálták, én is - két routerrel is.Ha budapesti vagy, akkor - ha nem nagyon sürgős, mert jelenleg heti 1-2 napot tartózkodom Bp.-n - szívesen megcsinálom neked is a "rövidre zárós" megoldást.
-
totron
addikt
válasz
feketedini #100 üzenetére
Emberi érzés szerint érdemes, de amíg egy mezei frissítéssel orvosolható a dolog otthon, addig csak plusz stresszt vennél a nyakadba.
(#99) Imike_80, lassíts le egy kicsit és megtalálod a leírást. Rohanva csak mégnagyobb az esély a rontásra. Menni fog az.
-
feketedini
tag
Én sem tudom, melyik lehet a nem rövidre zárós módszer. Huacrtvel megpróbáltam a band-et állítani, de nem megy vele a digi. Telenoros firmware, függetlenítve szolgáltató által.
De amúgy gondolkodom, hogy jogilag a Telenor 2 év hűség után nekem függetlenítette teljesen legálisan a szolgáltató, ennek ellenére tiltja a digi mobilt a szoftvere. Ezt megtehetik jogilag? Ott a törvény, hogy 2 év után ingyen függetleníteniük kell a hűség lejárása után.Ennek ellenére tiltja a digi mobilt és nekem kéne rajta mókolni, meg rövidre zárni? Érdemes ezzel szerintetek fogyasztóvédelemhez fordulni? Vagy úgyis ott az apróbetű, hogy 2 év után megtehetik, hogy nem frissítik a szoftvert és ezért nem támogatott a digi? (Bocsi, ha hülye kérdés, de kicsit felhúztam magam, eleve alig vártam, hogy lejárjon a hűség...) -
Imike_80
aktív tag
Nagyon köszönöm nektek!
Olyan megoldás nincsen, hogy függetlenítés + Digi képessé tevés? Egyszerre?@ #97totron
Szolgáltató kiadja csak úgy? Erről van infótok? Nem vagyok hivatalosan tulajdonosa...@ #98szaboi6512
Csinált mostanában valaki ilyet, akinek össze van szedve minden friss driver esetleg? És tuti működik? Ha nincs más, megpróbálok nekivágni.
Melyik hsz a nem rövidre zárós megoldás?Peace!
-
szaboi6512
őstag
Ebből kiindulva"Nekem azt mondták, hogy független a készülék. Egyébként a menüje Telenoros... Mondván, hogy csak azzal volt használva. De, elméletileg független.
20-as kártyával nem tudtam kipróbálni, mert nincs.
Hoztam létre új profilt.
Digi kártyával nem megy, azt írja SIM lockolva.. "
Nem független az eszköz, Telenor függő.Mit kellene tennem, hogy tudjam használni Digi kártyával? Függetleníteni és FW-et is cserélni?
Jó a meglátás, pontosan ezt kell tenned.
A frissítési metódust a Topicban megtalálod.
A leírás.
A függetlenítést passzolom. -
totron
addikt
A válasz pedig itt van a topikban, rövidre zárás nélkül is. Én szolgtatótól kapott kóddal tettem függetlenné, a telenoros menü maradt, függetlenné lett. A Digivel speciális nyűgje van, aminek okát majd az okosok leírják. De az, hogy 70-essel sem megy, az azt mutatja, hogy, jelen állapotában nem független, igen.
Nem olcsó eszköz, érthető az óvatosság, de attól, hogy szétszedett állapotban kell eszközölninegy műveletet, még nem lesz nehéz, ez ne riasszon. Másik módszerrel egyébként történt fentebb Digi-képessé tevés, miért nem csinálod meg úgy? Még leírás is van. -
Imike_80
aktív tag
Sziasztok,
Nagyon örülök, hogy ráleltem erre a fórumra.
Elolvastam az összes hozzászólást!
Van nálam tesztelésen egy B525s-23a 4G router. A cél az volna, hogy az 50GB-os Digi netet működésre bírjam rajta.
Nekem azt mondták, hogy független a készülék. Egyébként a menüje Telenoros... Mondván, hogy csak azzal volt használva. De, elméletileg független.
20-as kártyával nem tudtam kipróbálni, mert nincs.
Hoztam létre új profilt.
Digi kártyával nem megy, azt írja SIM lockolva.. Eszközinformációknál Saját számot nem írja ki.
70-es kártyával szintén SIM lock-ot ír, de a Saját számot kiírja! Érdekes.....
Szóval egyelőre nem bírtam működésre.
Jól sejtem, hogy alapvetően ez Telenor függő így? Vagy "csak" Telenor Firmware van rajta? Erről hogyan tudnék 100%-ig megbizonyosodni?
Mit kellene tennem, hogy tudjam használni Digi kártyával? Függetleníteni és FW-et is cserélni? Vagy van esetleg más módja?
Az a rövidre zárás nekem picit attól tartok meghaladja a képességeimet :S
IMEI és IMSI száma van.
HW verzió: WL1B520FM
SW verzió: 11.230.03.01.77Kérlek lássatok el néhány jó tanáccsal engem!
Nagyon köszönöm!
Üdv.
-
totron
addikt
huaCtrl, amivel lehet CA-zni telenoros szoftver mellett is, mobilról. Amellett jól elhelyezhető vele a router a legmegfelelőbb pozícióba, irányba, tűrhető éledési idővel jelzi ki a dB értékeket.
-
bu11pista
csendes újonc
A mai napon megkapta a firmware-t a router. Gond nélkül lefutott a frissítés. A digi sim pöccre működött. Mindenkinek köszönöm a segítséget.
-
Beniii06
addikt
"tervezek T-f@s rendszert kiáltani digi simmel."
"15 vagy 30gb net elég lenne neki,"Arra figyelj, hogy a digi ÁSZF tiltja a mobil csomagok használatát router-el, csak az aktív csomag (50GB) engedélyezett nem telefonban való használatra, az aktív csomaghoz pedig más digi vagy invitel előfizetés is kell, csak akkor köthető.
Nem azt mondom, hogy 100% nem fog működni a dolog, de ne lepődj meg ha egyik napról a másikra nem lesz net/telefon és ugye az eszközbe(B525) is beruháztál akkor feleslegesen. Az biztos, én hosszabb távra nem így oldanám meg, mert bizonytalan lesz a szolgáltatás.
-
kinzo
csendes tag
Sziasztok, tervezek T-f@s rendszert kiáltani digi simmel. B525 routert túrok, mamának fontos a 'vezetékes' telefon ( feeling) megléte. Mivel nem netezik sokat ezért a 15 vagy 30gb net elég lenne neki, de rj11en ha telefont csatolok hozzá akkor megmarad a vonalas is. Évi 60-80ezret tudnék spórolni számára. Olvastam, hogy nem lehetne csak az aktív ismét belerakni? Korábban nem találtam rá kitételt, de akkor elvileg belekerült, hogy a hangalapút nem lehet kijelző nélküli készülékben használni?
Van ötletetek, hogyan lehetne ezt a megoldást életre kelteni?
Köszönöm az építő válaszokat.
Üdv
Norbi -
bu11pista
csendes újonc
Diginet aktív 50 csomagom van. Gyakorlatilag a melóhelyen a gépész kolegákkal használnánk, hogy a telón legyen wifi. Tudjunk böngészni beleférjen egy kis youtube vagy webrádió. A telenornál voltunk 60 GB-ot adtak 6300 ért, a digi 50GB-ot ad 1000 forintért. Érthető a váltás.
Tehát nem lesz semmi spec. felhasználás legyen net oszt jóvan, -
Beniii06
addikt
Azért írtam, hogy nektek is SW csere kellett hozzá, hogy működjön, de telenoros kártya simán működik vele, főleg ha telenoros SW van rajta, sőt azon a vodás is megy mókolás nélkül(függetlenítés után), telekomosat azt nem próbáltam.
Digi mobil csak NAT-olt ip-t ad tudtommal, szerintem úgy nem fogsz tudni kívülről csatlakozni, hiába nyitsz portot. Digi-s kártyából elvileg az aktív csomagosat szabad csak beletenni routerba, a max és pluszt nem ÁSZF szerint.
A sebességre annyit mondanék, hogy nekem mobilban van a digi sim és ha jó a térerő 4-5 csík akkor ~15-18 Mbps is megvan le irányban, ~10 Mbps-t 3 csík jelzésnél szoktam mérni, 1-2 csíknál pedig ~4 Mbps-t. Persze ezek cella, idő és terheltségfüggő adatok.
Ha fontos a kívülről elérhetőség, akkor telenoros adat simre lesz szükséged és kb ~2000 Ft-ért kapsz 14 GB szabad keretet. Kevesebb mint az 50, de azon működni fog a "net" APN és nem leszel NAT-olva szolgáltató által. Továbbiakban érdeklődj erről a mobil flották topikban.
-
bu11pista
csendes újonc
Köszönöm. Akkor már szoftveres oldalról minden megvan. Jövő héten beszerzem a kábelt hozzá, és megcsinálom a frissítést. Köszönöm a segítséget.
UI: ha nem sikerül még a kazánban el tudom tüzelni:-) -
bu11pista
csendes újonc
Amit láttam Tim82 hozzászólásában is exe fájlt futtatott le.
B525s-23a Update_11.190.65.00.00_M_AT_04.01.exe
Ezt nem tudtam beszerezni mert halott linkeket találtam.
Nagyon megköszönném ha mailben eljuttatnátok hozzám. -
bu11pista
csendes újonc
Sikerült leszedegetnem a következőket:
BOS solution 2
USB loader
Huawei Data Card Driver
B525s-23a_UPDATE_11.189.61.00.56.BIN
B525s-23a_UPDATE_81.191.13.00.00-sec.BINA bin állományt, hogyan futtassam le? Milyen parancsot használjak? Ezt nem látom a leírásban.
A videóban exe állományt futtatott a srác: B525s-23a_Update_11.190.65.00.00_AT_04.01.exe
Vagy a két módszer nem ugyanaz? -
Pogifej
csendes tag
Mindegy mit mókoltam az APN-el, mindkét fajta simmel felismerte a digi 4G-s hálózatát, de nem tudott rá csatlakozni.
Firm csere után default APN-el megy mindkét sim.
Ja és nem gyorsabb a normál sim sem 10Mbit-nél, ahogy az ügyfélszolgálatos hölgyike mondta.
1080p-ig elég stream nézéshez.
Port forward ennél a softnál virtuális szerver néven szerepel.
Na ezzel kell még tisztába jönnöm, hogy távolról le tudjam kérdezni a shelly uni-mat. -
bu11pista
csendes újonc
Kettőt látok egy szolidab tudásút, és egy profibb megoldást. Nem tudom, hogy melyiket javasoljátok melyiket célszerűbb felrakni rá.
-
bu11pista
csendes újonc
Szia!
A firmwarek. Ami a lényeg -
bu11pista
csendes újonc
Visszaolvastam a fórumot tisztelettel. És láttam amit kell. A szoftveres oldalon letöltögettem amik szükségesek (és amit tudtam) a procedúrához bár 2- tételt nem lehet hozzá letölteni.
-
Beniii06
addikt
"Nem lehet, hogy csak annyi a probléma, hogy a routered szoftvere nem ismeri fel a Digi sim-et, így nem tudja automatikusan beállítani neki a megfelelő apn-t?"
Nem, a telenoros SW nem ismeri fel a digis kártyát, fentebb is le van írva részletesen(másoknak is gyárira kellett cserélni az SW-t), csak a kedves kérdező nem olvas vissza ~20 hsz.-t a topikban a megoldásért.
SW csere persze csak saját felelősségre és nem garis példánnyal érdemes megcsinálni!
-
bu11pista
csendes újonc
Igen. Létrehoztam új apn profilt apn-hez beírtam "internet". de regisztrálási hibát ír ki. A telenoros "függetlenített" szoftver van rajta.
-
4Grider
nagyúr
válasz
bu11pista #71 üzenetére
Nem lehet, hogy csak annyi a probléma, hogy a routered szoftvere nem ismeri fel a Digi sim-et, így nem tudja automatikusan beállítani neki a megfelelő apn-t? Mert ha igen, akkor csak annyi a dolgod, hogy a router helyett te magad beállítsd neki. Ha jól emlékszem, akkor internet a Digi apn neve.
-
bu11pista
csendes újonc
Megtörtént. Beírtam a függetleítő kódot amit kaptam a telenortól. Működik a mobilnet. Digis kártya nem működik
-
bu11pista
csendes újonc
Sziasztok. Volna egy Huawei B525s 23-a Modem. A telenor ideadta a függetlenítő kódot de nem működik digis kártyával. Olvastam, hogy valamit mókolni kell a modemmel, hogy működjön a digis sinternet. Le tudná ezt valaki nekem írni "szájbarágósan" a folyamatot és a hozzá való cuccok beszerzési helyét? Előre is köszönöm a segítségeteket. Tisztelettel:István
-
Beniii06
addikt
Ha adatkártya akkor szinte biztos, hogy jó a "net" APN "" nélkül, az nem natolt, a másik "online" az igen. Ha átírja netre és az eszköz restart után is lesz net akkor a szolgáltató NAT megoldva-nem lesz és nyithat portot szabadon, aminek működnie is kell.
#52 Most nem vagyok eszköz közelben, de a linkelt hsz.-ben a profile management-nél van ha jól emlékszem.
-
Essejó
veterán
Sziasztok.
Egy távoli ismerősnek Huawei B525-7926 (?) van. Portot kéne nyitni rajta, hogy a boltban aktív tudjon lenni, kivitelezhető ez egyáltalán? Előfordulhat itt is szolgáltatói NAT? Leveszik ha kéri?
Bocsi sok kérdés, de semmi tapasztalatom az ilyen sim kártyás cuccokkal. -
Beniii06
addikt
Köszönöm a részletes információkat, neked is és Pogifej-nek is.
Azért is kérdeztem, mert a fentebb linkelt leírásban benne van, legalábbis a fordítás alapján:
"- Soft 81.191 is a clean, newest at the moment unbranded soft from 2019-3-13 recommended if we do not need super modded functions such as band selection or we want to use the router without a SIM card.
- Soft 11.190 is also a new soft unbranded from 2019-1-18 but additionally with mods from "garysk" described here:"Ebből arra következtetek, hogy a 11.190-ben benne kell legyen a funkció.
Hogy értsd pontosan mit értek "LTE rész" alatt, ebben a videóban látszik jobb oldalt az első pár másodpercben: [link] Erre lennék kíváncsi, hogy a 11.190-es verzióban benne van-e és működik is, de már ha van, akkor is cserélném az SW-t, magyar nyelv hiánya nem fog zavarni, csak lehessen választani. (Most nem az a lényeg, hogy a videóban 65-a szerepel, benne volt a 23-a ban is, csak most hirtelen ezt a videót találtam meg előbb)
A kép alapján Settings --> Dial -->> Network Settings kellene, hogy ott legyen.
-
Pogifej
csendes tag
Szia!
Olvastam nem keveset a témában (de nem eleget).
Nem tudom, hogy a telenoros firm tartalmazta-e a DDNS listájában a "NO-IP.com"-ot, de ebben az új firmben benne van és választható hozzá a .ddns.net.
https://www.joubert.hu/index.php/segedletek-leirasok/dyndns-com-helyett
Ezen leírás alapján regisztráltam és létrehoztam egy "NO-IP Hostname-t.
A ping működik, de még nagy a homály hogyan tovább.
Eddig jutottam, mára ennyi. -
Pogifej
csendes tag
Perfekt leírás, szép munka.
Az indiai fószer mikor kihajlított gémkapoccsal zárta rövidre a 2 forrpontot, a hajam ketté állt.
Forrasztottam egy mikro nyomógombot és elsőre bent voltam boot módban. (Oké, forrasztottam már egy keveset az életben.)
Az a vicces, hogy nálam is eltűnt a magyar nyelv a GUI-ban (who cares).
Közben mértem sebességet, kb. azonosat produkál (10Mbit) a csak adat és a normál simmel is. -
Tim82
félisten
Ha a leírásban említett második, 11.190-es firmware-t teszed fel, akkor nem marad meg a Telenoros GUI, angol nyelvű és debranded felület lesz, legalábbis nekem így történt.
*
Btw, én is végigcsináltam egy szintén Telenor firmware-s B525s-23a routeren az előbb, a cél szintén az, hogy Digi mobilnetes kártyával legyen használva. Most épp erre csatlakozva gépelem a hozzászólást.Pár kiegészítés, megjegyzés:
- a legnehezebb rész szerintem a két forrpont rövidre zárása, nekem kb. tucatnyi próbálkozás után sikerült -> a többi nagyon egyszerűen követhető a leírás alapján
- így utólag nem vagyok abban biztos, hogy valóban szét kellett volna hozzá teljesen szedni a routert (alapvetően az előlapot már elég levenni ahhoz, hogy hozzáférhetőek legyenek a forrpontok és talán egyszerűbb is a burkolat megmaradt részét fogdosni a rövidre zárási kísérletek közben, mint a csupasz nyákot)
- ha mégis szétbontod, három csavar tartja a burkolat előlapját: kettő az alján (egyiket matrica fedi, ha még van garancia az adott routerre, számolj vele, hogy annak elvesztésével jár a matrica megsérülése - viszont szándékosan kicsit süllyesztett helyen van a matrica, tehát nagyon valószínűtlen, hogy ki lehetne szedni a szétszakítása nélkül), egy pedig a hátoldalon, az egyik külső antenna csatlakozó mellett
- az alaplapot két csavar tartja (piros karikával jelöltem):
- úgy tűnik, akkor sincsen gond a load_usbloader.cmd futtatásával, ha amúgy furcsa módon csupa kérdőjel jelenik meg:
- kb. beavatkozás nélkül megy a firmware telepítés, nem kellett belenyúlnom, kb. 7-8 perc alatt lefutott:
- a végén ez lett a firmware és GUI verzió:
- ... ja igen, nekem újra meg kellett adnom első bejelentkezésnél a szolgáltatótól kapott függetlenítő kódot!...
... és így néz ki a GUI (fontos, hogy nincs magyar nyelv, akinek ez számít - nekem jó az angol is).
Egyelőre nem fedeztem fel ebben semmilyen advanced LTE settings-et így gyors áttúrás után, szóval lehet, hogy arra még valami extrát kellene flashelni vagy ilyesmi, de bevallom, ez nem igazán izgat - a routerrel annyi a cél, hogy letegyem anyámnál, akinél nincsen net és nem kíván vezetékeset bevezetni, menjen róla egy internetrádió, egy CoreElec-es médiabox (alkalmankénti online stream-mel) és egy laptop.
Külön köszönet Pogifej fórumtársnak, nem biztos, hogy magamtól rátaláltam volna a leírásra (egyszerűbb és áttekinthetőbb, mint a korábban is linkelt YT-videó, de lényegében szerintem amúgy ugyanaz).
-
Pogifej
csendes tag
Láttam azt a videót én is. Mivel nekem megmaradt a telenoros GUI, ezért gondolom nincsenek ilyen finomságok, de majd holnap megnézem.
A leírásomban van a másik firm említve az valszeg többet tud. Nekem a digi esetében a sovány B3 van aztán jónapot, ezért nekem elég ennyi. Valaki hátha veszi a bátorságot és feltolja azt, akkor kiderül mit tud. -
Beniii06
addikt
Pár képet tudnál feltölteni a webes felületről? Kíváncsi lennék főleg az LTE részre, hogy tudsz-e frekvenciát vagy band-et választani kézzel, pl. bepipálod, hogy B20 és akkor csak az megy, ha B3+B20 akkor CA arra a két sávra stb.
Gyári SW-ben láttam ezt a lehetőséget, de csak videókon. Az itteni fórumozók által sikerült mobil appból ezt vezérelni, de csak félig működik és nem minden sávval.
-
Tim82
félisten
válasz
szaboi6512 #41 üzenetére
Gyors Google keresés alapján: [link] (sajnos magyarra nem volt hajlandó fordítani a lengyel szöveget a Google Translate)
-
Pogifej
csendes tag
válasz
szaboi6512 #34 üzenetére
Szia!
Ezzel a módszerrel tervezem én is a mókát, de a tagnak ott figyel a mappájában a -23-as bin is, de csak a -65-öst osztotta meg.
Az említett fórumtárs milyen bin-t tett fel, milyen hardware-re? -
petir
senior tag
Sziasztok ,
Már feljebb kérdeztem de akkor újra..
Távoli elérés miatt DDNS beállítására lenne szükség.
Sikerült valakinek megvalósítani gyári fw alatt ? -
szaboi6512
őstag
-
Beniii06
addikt
Nálad most milyen SW verzió van fent?
Digis kártyám van, de nem aktív csomag így nem tettem bele és nem is tervezem, de azt megerősítem, hogy vodás kártyával simán működik(szintén szolgáltató által függetlenített telenoros SW-vel).
Nálam felajánlotta a frissítést 81.191.11.02.77-re 11.182.61.00.77-ről, csak nem vagyok 100%-ban meggyőződve, hogy az jobb mint a mostani és megérné-e frissíteni.
Ha találsz megfelelő SW-t, nézd meg alaposabban, mert ahogy korábban itt is leírták nem megy rá mindegyik, mert nézi a végét. Gyanítom neked is .77 végű és az új SW is csak akkor fog rámenni, ha az annak is .77 a vége. (telenor bloatware) A függetleneknek más a vége, talán .100 ha jól emlékszem és azok nem mennek rá. Korábban mobil flotta topikban ezt kitárgyaltuk, akkor egy másik taggal próbáltuk felrakni több különböző, szintén -23a SW-ket, amiket csak találtunk a neten, de egyik sem sikerült. Nálam mindig újraindult a folyamat végén és a régi SW maradt. Szerintem kicsi az esélye, hogy -65 ös rámenjen, ha már a független, gyári -23a SW sem akart rámenni.
-
Pogifej
csendes tag
Sziasztok!
Hasonló tervekkel vettem egy B525s-23a routert, mint kinzo.
A sima digis simmel és a csak adat digis simmel sem sikerült netet csiholni.
Olvasni neten, hogy megy benne a digis sim, de úgy rémlik csak a gyárilag függetlenekben.
A CA-t csak a -65-ös tudja, persze ezt is csak olvastam.
Ja telenoros, függetlenített a cucc, vodás simmel mókolás nélkül van net.
A videók szinte mind a -65-ös verzióról szólnak, de nem találtam megerősítést, hogy felmenne-e a -23-ra a -65-ös FW.
Én meg fogom csinálni a "jumperos" flashelést amint találok megfelelő FW-t hozzá. -
kinzo
csendes tag
Szevasztok, egyelőre még távolabbi cél, de kergetek egy ilyen routert. A terv a következő, telekomos telefon+net kiváltása lenne a cél egy olyan helyen, ahol nem sokat használják a netet sem és a telefont sem, ellenben a személy nehezen mozdítható ki a komfortzónájából, neki kell a vezetékes telefon lehetősége.
Ezt gondoltam tovább, igénylek egy digi-s sim-et, bele a routerba, az rj11-en megtámadom vezetékes telefonnal és ha minden kalappol, akkor net is lesz és talán voip-pal telefon is.
Valakinek van tapasztalata ezügyben?
Esetleg olyan szerencse, akinek digi-s sim is van és megtenné, hogy kipróbálja?
Akkor invesztálnék bele, ha biztosan működik is.
Válaszokat előre is köszönöm. -
nyesteb
tag
Sziasztok!
Telenoros routerem van, szerintem a legfrissebb firmware-val, bár nem én tettem rá, automatán ment fel.
Ki kellett resetelnem, de azóta nem enged be a default jelszóval. Bár amióta az új firmware van fent, azóta csak jelszót kér, felhasználó nevet nem. Valaki tudja, mi lehet az admin jelszó alapból? A sima admin-t nem fogadja el.Köszi!
-
petir
senior tag
Sziasztok
Lenne pár kérdésem a routerrel kapcsolatbam..
Legfrissebb fw. van fent.1. DDNS-t sikerült beállítani , működik is látom DNS szolgáltató oldalán az eszközt VISZONT az eszközben nem látok olyan opciót , hogy távolról elérhető legyen...
2. Tétlenség - kis MiFik tudják ha nincs kommunikáció lekapcsolódnak ahogy rácsatlakozol már "tárcsázik" is be és felépül a kapcsolat.
3. CFW - ha használ valaki milyet? Jobb e a gyárinál ?Köszi előre is a válaszokat
-
amargo
addikt
Sziasztok,
Van egy ilyen router-em lengyel moddolt FW-el. Viszont azt vettem észre, hogy a beállításokat reboot után "elfelejti". Nyomtam egy resetet, azóta minden áramszünet után újra kell konfigurálnimod150 és mod151 is fent volt, az a durva, hogy reset után is látom a módosításokat sőt már újra raktam a firmware-t is, de változás nincs. Valaki tapasztalt ilyet?
Hogy lehet tényleg egy full firmware-t felrakni rá, ami minden mást leszed?
-
baracsi
tag
válasz
érték_elek #25 üzenetére
szia, köszi, csak gondoltam a 11.236 kezdetű verzió magasabb, mint a 11.170 kezdetű, meg közben néztem videókat, hogy 2 lábat rövidre kell zárni boot-oláskor, úgyhogy inkább hagyom az egészet
-
baracsi
tag
Szeretnék firmware-t frissíteni a routeremen, a jelenleg verzió 11.170.61.00.965, hardververzió WL1B520FM Amit találtam: 11.236.01.00.00 Mi a legegyszerűbb módja a frissítésnek, van ehhez valami jó leírás?
Egyébként ezekre rá lehet tenni az új felületű firmware-t? Nem szeretném megtéglázni ugyanis.
-
Beniii06
addikt
válasz
szaboi6512 #17 üzenetére
Igazad lehet, most akarna frissíteni szintén .77 végűre, ami #7 Kronknak is van, de még nem hagytam, az automatikus frissítést természetesen kikapcsoltam benne.
-
Beniii06
addikt
Köszi!
A windows-os app nem működik, "session error"-t ír, csak azokat az adatokat tudja beolvasni, ami bejelentkezés nélkül is látszik(hálózati név, adatforgalom stb.), de többet nem.
A másik linken a dropboxos link már nem működik, elsőnek a sima Hmanager-t sikerült leszedni, csak 800 Mhz választó nem volt benne + nem tudok arabul.
Kutattam tovább a fórumon és akkor találtam meg ezt a linket, ami elég sokmindent tartalmaz: [Hasznos nagy gyűjtemény, minenki mentse el magának](firmware külföldi szolgáltatós azt nem ajánlott felrakni, de a toolok és appok hasznosak!) és innen szedtem le a megfelelő mappából a Hmanager 1.2 PL verziót, itt már van 800 Mhz és rendesen be is lehet vele jelentkezni.
A probléma amit tapasztaltam, hogy hiába pipálom be a 800-at és a 1800 Mhz-et, nem működik a CA, marad 20 Mhz-en, illetve a routeren a hálózati jelző led (LTE-n zöld) átált pirosra és net az marad, de pl a sebesség gyengébb mint ha magában 800-an hagynám, tehát nem tudja vele a CA-t szerintem.(Van 800 és 1800 Mhz is külön-külön, megnéztem, úgy működik). Végülis már ez is haladás a webfigen lévő semmilyen állítási lehetőségtől, legalább át tudom váltani egyikről a másikra, de nem egészen erre számítottam.
Továbbra is kérdés, hogy az új firmware-el már tudná-e appal vagy anélkül, az biztos, hogy a régin nem állítható appal sem, most teszteltem le.
Még a régi firmware van rajta, amit fent linkeltem képként, de már felajánlotta, hogy frissíteni szeretne a #7-es Kronk féle hsz-ben lévő verzióra.
-
Szerintetek miért lehet az, hogy kb 2-3 hetente ki kell reszelni a routert, mert belassul rajta a net? Újraindítás sem segít, csak egy reset.
-
sepsi0
őstag
Szia!
Ezt próbáld ki, Windows alatt megy, nekem E5186-al ment, gondolom jó 525-höz is bár nem próbáltam.
Android alá is van egy csomó program, amivel rejtett menűket tudtam előhozni az E5186 alatt.Én váltottam MikroTik-re, drága de megérte.
Amúgy szolgáltatói firmet csak flasheléssel lehet cserélni sajnos, de lehet.
Andoid app:
[link] -
Beniii06
addikt
válasz
szaboi6512 #17 üzenetére
Megvárom a kedves fórumtárs válaszát, mert abban reménykedem, hogy a 81-es kezdetű firmware-be bekerült az a funkció amit hiányolok és ha benne van, akkor csak frissíteném rendes módon a szolgáltatóira, ami Kronk-nak is van. Ha pedig kiderül, hogy nincs benne, akkor nem látom értelmét frissíteni(esetleg meg is nehezítené a cserét), mert a jelenlegi is jól működik és csak akkor szedném szét stb. ha nem lenne más mód a kívánt funkció eléréséhez.
-
szaboi6512
őstag
Hiába független a szolgáltatói tiltás benne van. Ezért nem lehet frissíteni, csak az azonos végződésű verzióra. Esetedben a .77 ami ezt eldönti.
Klasszikus módon nem hiszem hogy felmegy.
Csak olyan módon amit itt inkább nem írnák le, pedig akár....
Egy fórumtársnak ez alapján sikerült. Usb apa-apa kábel segítségével.
[link]
Miwifi-k esetén is így van. -
Beniii06
addikt
Úgy látom neked és nekem is azonos HW-ű telenoros változatunk van, csak nekem a régebbi felülettel, szintén függetlenített szolgáltató által.
Ezen az új felületen lehet állítani, milyen band-ekre csatlakozzon LTE-n/Miket fogjon össze?
Engem csak ez az egy funkció érdekelne, mert a jelenlegi hibátlanul működik egyébként, de ezt nagyon hiányolom, hogy nem tudom kézzel állítani.
Letudnád esetleg screenshotolni a menünek azt a részét esetleg?
-
Beniii06
addikt
válasz
szaboi6512 #9 üzenetére
-
Soma01
veterán
válasz
szaboi6512 #9 üzenetére
Most találtam egy 81.191.27.00.00-t is, de nem tudtam letölteni még.
-
szaboi6512
őstag
válasz
szaboi6512 #11 üzenetére
A .965-re gyanús hogy nem megy fel.
-
Kronk
őstag
válasz
szaboi6512 #9 üzenetére
1. Honnan szerezted?
2. Simán mehet fel a függetlenre az első routeremre? Amin a gyári software van. -
szaboi6512
őstag
-
Soma01
veterán
Csak simán a webes felületén keresztül nem lehet. Kell egy kis bűvészkedés. Én is csak olvastam még róla, meg videókat néztem, hogy hogyan kell, de nem próbáltam még ki.
Báár, ha a firmware eredeti (nem módosított), akkor lehet felmegy webes felületen is. Ha nem fogadja el, az úgyis meglátszik, mert nem hajtja végre a frissítést.
Amúgy most hirtelen nem is tudok/találok gyári fw-t a neten. (bin fájlt)
Ha független a router, akkor az jó kiinduló pont, de lehet ingyen függetleníteni, vagy szinte ingyen.Amúgy ez a téma engem is érdekel, de még gyakorlatom nincs benne. De hátha valaki tud adni gyakorlati tanácsot is.
Úgy tudom, hogy szét kell szedni a routert hozzá és külön frissítési/helyreállítási módba kell tenni, usb-n feltölteni spec. programmal az "új" firmware-t. Tehát, nem két kattintásos a módszer módosított firmware esetén. -
Kronk
őstag
Sziasztok,
Mi a legfrissebb firmware a gyári független verzióra?
-
Trebron09
őstag
Sziasztok!
Portokat a "speciális alkalmazások" fülön kellene nyitnom? Mert a kiváltó portra csak egy portot enged és nem szűr IP-re sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Raynox-250 makró előtétlencse
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest