-
IT café
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pc-user
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy előhozhatok-e egy kérdést kazettás magnó elektronikájának a javításával kapcsolatban; foglalkozik /foglalkozott-e itt valaki ilyesmivel (mert akkor leírnám a hibajelenséget... )?
-
pc-user
senior tag
Jó. Kb. 35 éves, SANYO tranzisztoros rádiósmagnómat szeretném rendbeszedni (szép állapota miatt - is). A hibajelenség: bekapcsoláskor sistergő hangot ad (bekapcsolt erősítő érzetét kelti), a rádió csak nagyon halkan szól, a magnót egyáltalán nem hallani. A potméter tekerésre nem reagál.
Az erősítő panelon szakadt alkatrészeket próbáltam keresni multiméterrel. A tranzisztorokban nem találtam hibát (szakadást), szakadt diódát, ellenállást (egyenlőre) nem találok. Az elkokra kezdek gyanakodni; kiszáradás? Kapacitásvesztés? Kapacitásmérő hiányában nem marad más hátra, mint végigcserélni valamennyit...
Eddig jutottam .
[ Szerkesztve ]
-
pc-user
senior tag
Nem tudjátok véletlenül, hogy régi orsós magnókhoz be lehet-e még szerezni szíjakat?
-
pc-user
senior tag
Kazettásmagnóhoz egyszerű motor-fordulatszám szabályozó kapcsolási rajzot keresnék (9 V), vagy javaslatokat. Google-val nem találtam. Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
pc-user
senior tag
válasz Csakénvagyok #6940 üzenetére
Erre én is gondoltam, de...
... milyen értékű potmétert?
(bár azért a panelon egy ford. szab. áramkör több elemből áll) -
pc-user
senior tag
Sziasztok!
Épített már valamelyikőtök hordozható audio-lejátszót? Hogy ne bonyolítsam túl, olyasvalami formára gondolok, mint pl. egy táska-rádiósmagnó, csak a magnó részt értelemszerűen egy beépített audio-lejátszó váltaná fel.
-
pc-user
senior tag
A laptopom kijelzője nem üzemel minden bekapcsoláskor. Többszöri újraindítás kell ahhoz, hogy "menjen", de utána viszont hibátlanul, leállás nélkül működik kikapcsolásig. Külső monitor használata esetén nincs ilyen hibajelenség. Egyébként még jó a fényereje / kontrasztja.
Javítható a probléma, vagy kijelzőt kell cserélni?
-
pc-user
senior tag
válasz DuplaZso #7061 üzenetére
Bekapcsoláskor a sötét képernyő világosabbra vált, de más egyebet nem látni rajta (csak sokadszori újraindításra). A kontakthibára már én is gondoltam. Érdekes viszont, hogy amikor éppen működik a kijelző, a le-fel mozgatásra nem megy el a kép... Vagy ettől függetlenül is lehet szó kontakthibáról?
Egyébként köszi a segítséget.
-
pc-user
senior tag
válasz PLaci58 #7075 üzenetére
Én 25 évvel ezelőtt tudhattam magaménak életem első sztereó rádiósmagnóját. Bécsből származott, Hornyphon néven (ha jól tudom, ez valamilyen Philips leszármazott volt anno...). Az "áthangolós iparág" akkor élte virágkorát, a tömeges beáramlásnak köszönhetően.
Apropó: MK 29!
-
pc-user
senior tag
válasz ABnormal #7078 üzenetére
A bátyámnak volt MK 27-ese, de volt szerencsém ismerni a 25-öst is egyik szomszédunk jóvoltából... Elég nyávogós volt a hangja, ehhez képest a 27-es szerintem sokkal jobb készülék volt.
És úgy emlékszem, hogy a 27-eshez adtak gyárilag egy sárga BRG (demó?) kazettát is.
-
pc-user
senior tag
Nem világít a bal első fényszóróm izzócsere után sem (Suzuki Swift '2003). Gondolom - jó esetben - biztosítékot kell(ene) cserélni, de kapcsolási rajz hiányában nem tudom, hogy melyik biztosíték tartozik a bal első fényszóróhoz. Ebben kérném segítségeteket. Előre is köszi.
-
pc-user
senior tag
Sziasztok!
Kapszulás elektret mikrofonhoz keresnék valami bevált, jó kis áramkört.
Előre is köszi! -
pc-user
senior tag
Skálaizzós kérdésem lenne:
- egy Videoton rádióerősítő skálaizzóit cserélném ki valami tartósabb változatra, ugyanis nem túl hosszú életűek az ebbe a készülékbe való 6,3 V-os izzók... -
pc-user
senior tag
Sziasztok! Nem kapok Miskolcon tolópotihoz gombokat és még rendelni sem lehet... Ha lenne vkinek 4 egyforma, érdekelne megvételre!
-
-
pc-user
senior tag
válasz Devid_81 #10138 üzenetére
Esetleg meg lehetne próbálkozni "asztali" rádiós (kazettás) magnóval
Némelyik viszonylag nagy hangerőt képes produkálni (tehát megvan az erősítő+hangszóró), a play gomb ha lenyomva marad és a készülék kap feszt, akkor elindul a felvétel (megvan a lejátszó). Pl.[ Szerkesztve ]
-
pc-user
senior tag
Nincs véletlenül valakinek sejtése, mi lehet a hiba, ha egy hagyományos tv nem kapcsol be, de a bekapcsológomb melletti led világít, mintha menne a tv?
-
-
pc-user
senior tag
B. Ú. É. K. - további békés "hobbielektronikázással"!
-
pc-user
senior tag
Sziasztok!
Van egy Panasonic SA AK220 mini "hifi" készülék. Nem tudja véletlenül valaki, hogy ha nem kapcsol be, akkor mi lehet a gond (táp, vezérlőproci)? Kijelző nem megy. Kattanó hangot ad, amikor megnyomom a bekapcs. gombot, de nincs tovább...
-
pc-user
senior tag
A múltkor írtam, hogy van egy Panasonic "hifi-m", ami nem akar bekapcsolni...
Szétnéztem a táp körül, észrevettem, hogy a biztosíték kiment. Miután kicseréltem és rádugtam a készülékre a 220 V-ot, hallottam egy pukkanástGondolom, itt valami zárlat van. A hibakeresést mivel célszerű folytatni ilyen esetben?
-
pc-user
senior tag
Panel fürdőszoba szellőztetőjébe ha (12 cm-es) pc-s ventit építenék, szerintetek a gőz/pára nem befolyásolná a működésében?
-
pc-user
senior tag
Sziasztok!
Létezik arra "olcsó" megoldás (max. 1-2 e ft), hogy egy dvd lejászó rca/s-video kimenetére vga monitor csatlakoztatható legyen?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest