Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • yohnsee

    tag

    válasz Lompos48 #17751 üzenetére

    Köszönöm szépen, hogy foglalkozol vele, és időt szakítasz rám. :R
    De sajnos (vagy nem sajnos) minden más panel megfelelő értékeket mutat, és tudom, hogy primitív módszer, de ugye mivel 2 végfokpanel van benne és az egyik jó (csak "énekel"), ezért mindkét helyre berakva ezt a jót, működik az adott oldal. Sőt, a védelmek is jók (egyenfesz és hővédelem). Illetve a hővédelem nem egy bonyolult dolog, a PR101 és PR102 van a hűtőbordán, ez két PTC. Ha ezek nincsenek csatlakoztatva, akkor a ventik maxon mennek. Nem is ragozom, egyszóval a PA-n kívül minden más jól működik.
    A bemenetet mindig földre kötve indítom a panelt.
    Ma újra kiforrasztom az összes végtranzisztort és meghajtókat, egyesével újra megmérem őket szakadásra vagy zárlatra. Ellenállások mind jók és jó értékeket mutatnak, bár feszültség alatt nem mértem őket, csak kikapcsolt állapotban. A PA panelt és a kapcsolási rajzát is kinyomtattam, színes filcekkel próbáltam az áram útját követni, így megérteni teljesen a működését. Mostmár olyan, mint egy kifestő, de sokkal nem jutottam közelebb a megoldáshoz.
    Egyedül a Q103 - 104 páros gyanús nekem, de nem mérések miatt, mert mérve jók (a hozzájuk tartozó 5.6V-os zenerekkel együtt), de mostmár a zenereket is kiforrasztom és úgy mérem meg őket. Ha esetleg van még ötleted, nagyon megköszönöm.

    Szerk.: A PA panel a +B, és a -B ágakon kapja a +/- 120V-ot, az E a GND.
    CN101-szimmetrikus bemenet, CN104-hangszórókimenet. Ezt csak azért írtam le, hogy neked már ne kelljen keresgélni, mi mihez csatlakozik.

    [ Szerkesztve ]

    AVR

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés