Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED monitor topic
- ZIDOO médialejátszók
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
BB9000
senior tag
válasz
Szevam #91192 üzenetére
Csak egy (életből vett) példa, milyen bonyodalmak lehetnek:
Új bérlő abban a hitben, hogy a mosogatógép használatra kész, bepakol és elindítja a mosogatógépet, majd elmegy otthonról. Hazaér, és akkor derül ki, hogy a bekötés csak 2/3 részben volt meg: áram+ bekötőcső ok, de a lefolyócső hosszabbítót a bérbeadó a jövőhéten kívánta beszerezni. Végeredmény egy eláztatott konyhabútor, elázott a teljes lakás és az alatta lakó is kapott. . .
"Akartam szólni. . ." Kössszzz -
BB9000
senior tag
Az albiban lévő mosogatógép első használata előtt egy pár kérdést tennék fel a bérbeadónak:
- Üzemkész állapotban van a mosogatógép? Be van kötve? Nem hibás? (Ha új, akkor inkább az a fontos, hogy meddig garanciális)
Pozitív válasz esetén mehet a próba. Azt azért jó tudni, hogy ha elromlik az albérletben pl. egy mosogatógép, akkor -eltérő megegyezés hiányában- a bérlő köteles azt megjavíttatni! -
Szevam
senior tag
válasz
szabonagyur #91187 üzenetére
Ha bejön szólj, veszek én is.
Anyukámnak Braun-ja van, a legegyszerűbb, ezt kb 15 éve vette. Nem sokat hasznlja, de még mindig szuper. -
szabonagyur
félisten
válasz
szabonagyur #91116 üzenetére
Más vélemény még esetleg?
-
tibbike01
őstag
-
_ATi_1
senior tag
Köszönöm a válaszokat a gránit mosogatóval kapcsolatban.
Egyelőre hajlok afelé, hogy két lyukat fúrok rajta, de még keresgélek arany középutat csaptelep terén.
Mosogató tálcában is látok olyanokat, ahol két perforációt is készítettek, de ezek többnyire csepegtető tálca nélküli verziók, arra pedig szükségünk lenne.
Az RO vízszűrő berendezés már megvan a jelenlegi otthonunkban, ezt fogom átvinni a most épülő házba. Jelenleg két csaptelep van belefúrva egy alumínium mosogatótálcába, de sosem volt gránitom, így nem tudtam, hogy az mennyire fúrható. -
-
Sziasztok!
Szárítókat nézegetem.
Bosch WQG24500BY
Bosch WQG14500BY
Vajon van bármi különbség a 2 gép között? -
kerxy
őstag
Sziasztok!
Egy láma kérdéssel érkezem.
Sosem volt mosogatógépünk, azonban most albérletbe költözünk, ahol van beépített mosogtatógép. Mivel új építésű a lakás, így még sosem volt használva a gép, mi fogjuk először használni. Azon kívül, hogy Bosch, nem tudok róla semmit, mert nem láttam még a típusát, szóval nincs hozzá használati utasításom se.
Van bármilyen javasolt teendő az első használat előtt? Vagy ne gondoljam túl és toljam bele az edényeket?
Köszi előre is!
-
PitLee
őstag
válasz
STC Speed #91164 üzenetére
Van még a tejsav vagy a kettő kombinációja is, persze a citromsav könnyen beszerezhető kisboltban is, de a tejsav az szagsemlegesítő is.
Itt egy részletesebb leírás
Baráti savak a tisztítószerekben: Mindent a tejsavról
https://brillmasters.com/barati-savak-a-tisztitoszerekben-mindent-a-tejsavrol/ -
_ATi_1
senior tag
Sziasztok,
Gránit mosogató tálca esetén mi lenne a jó megoldás szűrt vizes csaptelep használatára? A tálcán csak 1db perforált lyuk van csaptelep számára. Lehet rajta fúrni még egy lyukat, vagy jobb lenne olyan csaptelepet keresni, amelyik 4 utas és rá lehet kötni az RO víztisztítót? A második megoldással leginkább az ár miatt van problémám, a kritériumok szerinti csaptelepek(Zuhany funkcióra is szükség lenne) bőven 100e Ft felett kaphatóak, ha van rá mód, ennyit nem szánnék rá.
-
TomMusic
őstag
válasz
STC Speed #91162 üzenetére
Köszi!
Szerintem BB9000 kolléga által javasoltat próbálom ki, ecet helyett citromsavval. -
axioma
veterán
Epitkezes elore gondolkozas: ugye meg mindig nem lehet maganszemelykent coca-cola-szorpos italgyartot mukodtetni?
Masreszt a cegnel van egy csap, ami hideg-meleg vizet es szodat gyart, ilyet lehet-e otthonra? A konyha egyik sarka ugyse hasznalhato ki jol, oda belegozhato lenne (azt latom hogy tele vele a 60-as szekreny, bar ez biztos naygobb kapacitas mint egy haztartasnak kell). Van erre tippetek, hogy hol keressem?
[kép] [kép] -
STC Speed
őstag
válasz
TomMusic #91130 üzenetére
Meleg 20%-os ecetes mosás(moso, oblito tartályba is őntve, maradék a dobra) utána szoktam tolni egy rövid fel órás programot igy nem szokott büdös maradni.Ecet rendkívül jó vizkőoldó-tisztito,mosdócsap, ablakot is ezzel tisztítok, olcsó és olyan minta új lenne ecetezés után.
-
PitLee
őstag
+1
Fater hozott egy kapszulás kávéfőzőt a kuka mellől
Átnéztem rendben minden működik, próba, zúg búg éppenhogy csordogál, lotty bele egy kis ecet, megindult oké, "franko" minden, de én csak jobban kiakartam takarítani, töményen bele a 20% ecetet az be is tette a kaput, megmarta valami érzékenyebb alkatrészt vége lett. -
BBéci
legenda
Bizonyára automata az a gép, nem meglepő, hogy kifogásolható, ami kicsorog belőle. 15 évvel ezelőtt, az akkor 600000 forintba kerülő Jura csúcsmodellel nem tudtam értékelhető eszpresszót készíteni, pedig minden lehetséges beállítását kipróbáltam. A tulajának és a vendégeinek ízlett.
Ugyanakkor a De Longhi Trevisoval meglepően jókat csapoltam.
Nagyon sok múlik a víz minőségén is, nem csak a kávészemeken. Valamint jó daráló nélkül lehetetlen küldetés az eszpresszó készítés. -
pjen
félisten
válasz
Silent77 #91148 üzenetére
Nincs ezzel gond. Máshoz vagy szokva.
Én például szeretem a disznósajtot a töpörtyűt a téliszaláminak a szagától is átmegyek a másik oldalra. Ez ilyen. Pár éve laktam Mátraházán a Táncoló kecskében. A tulaj"600" féle extra KV t főzött, a végén már vártam, hogy visszatérhessek az enyémhez.
-
BBéci
legenda
-
kerxy
őstag
Rápróbálok mit szólnak hozzá. Amúgy ez egy mosószárító, és elég sok gondunk volt a szárító részével már. Alapból teljesen jól szárít, de az utóbbi pár évben rendszeres volt hogy olyan hangot adott ki szárításkor mintha épp leégne, és olyankor nem is szárított. Már 5x volt itt szerelő, legutóbb csak annyit mondott, hogy túl sok ruhát teszünk bele (4 kg a szárítási kapacitás). Ez amúgy nem volt igaz, mert a mosás után kivettük a felét...Utána kipróbáltam egy darab farmernadrággal, akkor is csinálta... Szóval amúgy sem bánnám, hogyha csereutalványt kapnánk.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy olyan porszívóra, ami semmi port nem tol vissza a levegőbe.
Mit javasoltok? Valami vizesre gondoltam első körben. -
-
BB9000
senior tag
A mosógép belsejében megtelepedő tenyészet ellen javasolt a mosógép rendszeres tisztítása és használaton kívül a mosógép ajtajának folyamatos nyitva tartása! Ha az ajtót mindig zárva tartod, akkor a párás környezet kedvez a tenyészet fejlődésének!
A tisztítást normál esetben elegendő évente egy alkalommal elvégezni. Menete:
3 mosási ciklust kell végigfuttatni ruhák nélkül!
Az egyes ciklusokhoz az alábbi adalékokat kell hozzáadni, közvetlenül a dobba kell őket tenni a mosás előtt1./ 1 púpos evőkanál trisó - 60 C fok
2./ 2 liter 20%-os ecet. - 90 C fok
3./ 1 flakon Lanza Mosógép Tisztító 250 ml - 60 C fokHa nem bírod az ecet szagát, akkor helyette tehetsz citromlét !
A legolcsóbb, 1,5 literes citromlé tökéletesen megfelel. Pl. ez
Ebből 3 liter kell. Vagy használhatsz citromsav por alakban amiből pedig 2 evőkanál elegendő.Ha évek óta elhanyagoltad a mosógépet és már előrehaladott állapotban van benne a tenyészet, akkor javasolt a fenti tisztító ciklust többször végigfuttatni.
Azért kell három lépés, mert az első a mosószeradalékot oldja fel, a második a vízkövet, a harmadik a megtelepedett bioflórát öli ki. A megadott mennyiségek az általam kipróbált és működő mennyiségek. Többet használni felesleges, kevesebbet téve nem lesz kellően hatásos. -
Met
nagyúr
Jobb oldalt Háztartási gépek karbantartása
-
IG55
senior tag
Üdv!
Időnként, főleg gyorsabb centrifugálás után feljött lerakódások jelennek meg itt-ott a gépben. Ilyen max 1 centis sötét színű plecsnik. Mintha szétszakad papírdarabok lennének (nem azok, ujjal szétmorzsolhatók). El lehet ezeket valahogy távolítani? Ecettel, mosógéptisztítóval már próbálkoztam. Jó ideig nem nagyon foglalkoztam a karbantartással, gondolom ez idő alatt képződhettek. Köszi!
-
Felhívtam őket, nem sok reménnyel, gondoltam felolvassa majd az üfsz az termékösszehasonlító oldalon levő idiótaságokat. De nem! Ennyire korrekt ügyfélszolgálattal nem is tudom, hogy beszéltem e valaha, kár hogy az lg.com webshopnál nincs ugyanez a minőség. Szépen felsorolta a hölgy, hogy melyik végződés mit takar, az alábbi eltérések lehetnek:
- ajtó anyaga (edzett üveg, vagy plexi)
- ajtó körül levő design perem (színe, anyaga)
- lefolyócső, cipőszárító betét, mosógépre rögzítéshez kötőelemek, és ezek össze-vissza kombinációja (jár hozzá/nem jár hozzá)Végül a 3N végűre (RH90V9AV3N) esett a választás, mert az a legolcsóbb, amihez minden jár, és üvegajtós.
-
BB9000
senior tag
válasz
evitiguF #91124 üzenetére
Azt írod, hogy a hatékonyság a legfontosabb szempontod. Akkor olyat válassz, aminek a légszállítása nagy és a főzőlaphoz a lehető legközelebbi magasságban helyezd el, ami még számodra elfogadható.
A javaslatom az, hogy ne csak a technikai adatok alapján válassz, mert félrevihet az, hogy melyikre mit hazudik a gyártó.
Az elszívás hatékonysága szempontjából a kivezetőcső átmérője és hossza az egyik legfontosabb tényező. A készülékek belső kialakításában és a bennük lévő motorok hatékonyságában nincsenek nagy csodák. Erősebb, hangosabb motor = nagyobb légszállítás. Ennyi. -
BB9000
senior tag
válasz
Szevam #91098 üzenetére
Szia,
A konyhai elszívók kétféle típusba sorolhatók: Kivezetéses és kivezetés nélküliek. Létezik olyan hibrid változat, ami így is, úgy is üzemeltethető. A kivezetés nélküli elszívó a szagok semlegesítésére gyakorlatilag teljesen alkalmatlan. Dísznek jó.
A kivezetéses típusú elszívó felszerelésekor gondoskodni kell a kivezetett levegő pótlásáról (bevezetéséről) is! Ez különösen akkor kap jelentőséget, amikor az épület jól szigetelt nyílászárókkal van felszerelve. Ilyenkor az is egy jó megoldás lehet, ha automatikus ablaknyitót építesz be, ami az elszívó bekapcsolása esetén nyit.
- - - - -
Az elszívással együtt jár a zaj is. Zajkeltésnek két fő forrása van: A motor zúgása, és a levegő áramlásának hangja. A zaj elkerülése ill. csökkentése sokba kerül. Két lehetőséget találtak a gyártók a zaj hatékony csökkentésére:
1./ a motor áthelyezése az elszívócsőbe. Ez a tulajdonság a "kürtőbe építhető" vagy "külső motoros" szakszavakról ismerhető fel. Ennek lényege, hogy a motor a csőben, az emberi fültől távolabb helyezkedik el.
2./ Az egész elszívó rendszert beépítik a főzőlapba vagy a konyhapultba. Ilyenkor az elszívórendszer minden eleme a pult alatt van, tehát teljesen láthatatlan. A zaj is kevesebb. Akik használják, azok nagyon jókat mondanak róla, szeretik. Nekem még sajnos nem volt alkalmam személyesen kipróbálni. Íme egy videó, hogy el tudd képzelni: YT
Most, hogy már az alapokat tudod, az elszívó kiválasztása gyerekjáték. Elsődleges szempont a design és az ár szokott lenni. Jól nézzen ki és legyen olcsó! A zaj csökkentése csak ez után szokott jönni a fontossági listában.
- - - - -
Az általad linkelt vásárlói oldalt személy szerint nem tartom sokra. -
Van valami oka, amiért az Euronics-ban a Whirpool gépeket ajánlgatják nagyon? Erre kapnak a legtöbb bónuszt az eladók, vagy tényleg jó gépek?
Egy teljes konyhára való gépet néztünk, ahol lehetett, mindenhol ezt a márkát javasolták (vagyis nem is a márkát, hanem konkrét típusokat, de mind Whirpool).
-
Valakinek sikerült már rájönnie hogy az aktuális LG szártógép kínálatban mi a francot takarnak az egyes típusmegjelölések?
Pl:
RH90V9AV2N
RH90V9AV3N
RH90V9AV4N
RH90V5AV6N
stb...Rohadtul idegesítő, ugyanaz a kép, ugyanaz a leírás, az összehasonlító táblázat nem ad semmi értelmeset. Amiben eltérnek, azok inkább elírások, vagy más helyen vannak jelölve ugyanazon funkciók a másik gépnél, ezért tűnik úgy elsőre, hogy eltér, de valójában nem. Mindeközben a 20-50eFt-s árkülönbségek vannak a gépek között. Nem egy kő alatt éltem amúgy eddig, tudom, hogy háztartási gépeknél ez a sport mindig is adott volt, de ha az ember nagyon sokat túrta a netet, akkor azért ki lehetett következtetni, hogy mégis mik az eltérések. Na itt nem. Ráadásul amint másik régióra váltok (pl. német), máris megváltoznak a típusszámok, de ott itt hasonló a káosz.
Aztán ott az RH10V9AV4W, aminél legalább látszik, hogy az 10kg-s, szemben a többivel (azok 9-esek). Árban nem is rossz. De létezik, hogy ebben tényleg R134a gáz van? Nem elírás? Úgy tudom ez banned az EU-ban.
-
TomMusic
őstag
válasz
szabonagyur #91116 üzenetére
Nekem pont a HB656838 van.
Tavaly májusban vettem 17 ezerért a mediamarktban, próbáltam a legjobb ár/értekűt megtalálni.
Én tökéletesen meg vagyok vele elégedve, bár keményebb dolgokat még nem daráltam vele.
Jól teszi a dolgát, egyszerű a takarítása, sok cuccot adnak hozzá. Szóval én csak ajánlani tudom. -
Batib
őstag
válasz
7Heads Drago #91114 üzenetére
Ez nem attól függ, hogy mind a 4 oldalán van-e mágnes? Ha a zsanéros oldalon nincs akkor kell fordítani. Talán.
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Kárpittisztítógépbe milyen szer és milyen hígítási aránnyal ajánlott?
Kärchert túlárazottnak érzem, van helyette ajánlott más? -
Met
nagyúr
válasz
STC Speed #91101 üzenetére
Én nem láttam a leírásban hogy hátára kellene dönteni a hűtőt.
Fentről mész lefelé, leveszed a burkolatot, lecsavarozod a zsanért, leveszed a felső ajtót, lecsavarozod a középső zsanért, leveszed az alsó ajtót, lecsavarozod az alsó zsanért.
A gumi megfordítást nem értem miért szükséges. -
pjen
félisten
válasz
7Heads Drago #91108 üzenetére
Egyszer majd nézzél körül az alkatrész árak között, nehogy nagy legyen a meglepetés egy javítás alkalmával.
-
7Heads Drago
veterán
-
Attix82
addikt
Üdv.
Mosogatógépet keresek. Maximum 70 CM magas lehet. Mit ajánlotok egy család részére? Köszönöm.
-
STC Speed
őstag
Samsung alulfagyasztós hűtőn akarom az ajtót megfordítani.(ilyen: [link] )
A leírás azt mondja, hogy kell két ember és hátára dönteni a hűtőt, de a leírás szerint szerintem ezt nem igényli meg a folyamat, lehet álló helyzetben is véleményem szerint, szerintetek?
Ajtó kédergumit is megkell fordítani 180 fokkal? Ezt sem értem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen videókártyát?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- OpenWRT topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Fotók, videók mobillal
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Megújult a PROHARDVER!
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Kugoo Kirin G1
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest