- DIGI kábel TV
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Bittorrent topik
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mesterséges intelligencia topik
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Formaster
addikt
Értem, akkor lehet meglepem magam karácsonyra És valakinek van tapasztalata, hogy mennyivel éri meg jobban az Isotek Prémium, mint a zöld Isotek Initium?
migabi24 mivel nem MO élek ne is keressetek, hogy szerezzek de az Initium kb 16-17k, a Premium cirka 27k.
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz migabi24 #153 üzenetére
Nálunk teli áron kb 45k. Igazából kivárom a Blackfridayt, ha akkor lenne akció és abból dolgozói kedvezmény, akkor megérné. A sima zöld Initium sem szerepelt rosszul a tesztben, esetleg erről vélemény? Nyilván egy belépő AVR-nél nem fogom hanyattdobni magam, de a terv az, hogy szépen apránként fejlesztem a rendszert. Ha a ebből a hangzásból kihoztam a maximumot, akkor fejlebb lépek és bővítem 7.1 vagy 7.2-re
Szerk: a Sub táp sztornózva, hiába updatelték cserélhetőre, a sima kétcsöcsű perec dugó való kell hozzá
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
válasz Formaster #156 üzenetére
Muellernel is 129 (es ez egy rendes bolt webshopban 119) most szoval nem tudom hol nezed
Amugy meg ha te is svajcban vagy akkor nem nagyon ertem mit lamentalsz. Egy hamburger ara kolaval a kulonbseg amirol beszelunk
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Formaster
addikt
válasz migabi24 #157 üzenetére
Akkor viszont már borul az elv, mi szerint az 5.0-ra szánt összeg az erősítő duplája legyen A jelenlegi Jamo szett új korában kb 200-230 volt, most 150-ért elhozható. Viszont a hangfalakkal "elégedett vagyok", tesztekben sem annyira húzzák le őket, de nyilván ez egy belépő szint a bögrés/műanyag dobozos megoldásokat leszámítva.
-
Formaster
addikt
válasz migabi24 #160 üzenetére
Rendben, megfogadom, úgyis lehet bármi másra is költeni, mint kábeleket venni csilliókért. Egyenlőre most azzal is boldog vagyok, hogy van egy viszonylag jó térhatás, viszonylag tisztán beállítva, illetve nemrég lett pótolva a rendszer a sub-al, tehát egyenlőre kiélvezem ezt. A kérdés, hogy ezeket a Jamo hangszórókat érdemes-e megtoldani egy komolyabb erősítővel, de ez már nem ebben a topikban releváns
-
Bence01
tag
válasz migabi24 #157 üzenetére
Értem hogy a premier alatt rosszak, de akkor amit nekem linkeltél Optimum kábel az mit tud méterben kb a feléért?
Hogy lehet hogy ennyivel olcsóbbak méterben ezek a kábelek, miért nem mindenki otthon rakja össze?
(kb 6 csavar plusz a blankolás és kész)Solo Puffin ti darà forza e grinta a volontà
-
migabi24
nagyúr
Nem rosszak csak kissebb a hatásuk, te kérted, hogy 20-ba férjen bele ezért nem ajánlottam egyből premiert, nem kell ezen meglepődni, hogy szereletlenül olcsóbb, a legtöbb ember nem rakná össze otthon magának hidd el, és ezt a gyártók ki is használják, ráadásul még a csatlakozón is spórolnak, ha veszel külön még jobb eredményt lehet elérni egy adott kábellel, én egy 2m gyári sequelt csaptam ketté és dugóztam fel aminek tovább sikerült javítani a hatását😉
-
fehér_ember
addikt
Nem próbáltam én sem azt az Optimum-ot úgyhogy ilyen szempontból végülis tényleg zsákbamacska, de nem volt olcsó feldugózva.
[ Szerkesztve ]
-
migabi24
nagyúr
válasz fehér_ember #164 üzenetére
Így van ez egy drága kábel volt csak már kifutott, megkockáztatom, hogy a premiertől is jobb lehet
-
fehér_ember
addikt
Szoktam én is Kínából vásárolni, de az ismertebb márkáknál mindig fennáll a hamisítás veszélye. Persze a bizonytalanságot ki tudod küszöbölni, ha alapból olyat veszel amiről tudod hogy hamis
Most szombaton a Kácsánál "nyílt nap", -20% kedvezménnyel. Szóval ha pl. azt a Furutech FP-314Ag-t nézted ki és biztosra akarsz menni, akkor most 12730 helyett 10184-ért megkapod méterét; ami persze nem versenyképes az Alis ~5766Ft-ossal.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz fehér_ember #168 üzenetére
Milyen az a nyílt nap? Aznap -de csak aznap!- a vevőaspiránsok bemehetnek a boltba?
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
fehér_ember
addikt
Le van írva. Olyan
Végülis szombaton nem szoktak nyitva lenni, meg a már említett -20%
Legutóbb nyáron volt ilyen kedvezmény a Müncheni High End hifi kiállítás hétvégéjén, mondjuk akkor nem volt kikötés téve, tehát akkor elméletileg még a kedvezményesekből is járhatott volna a -20%, persze lehet akkor csak mulasztás történt ilyen téren.
Mondjuk én vasárnap megyek a hifishowra, úgyhogy ez a kiállítás idejéhez igazítjuk se teljesen állja meg a helyét.[ Szerkesztve ]
-
adamsfamily
tag
válasz fehér_ember #170 üzenetére
Szerintem elég nekik szombaton bemenni grátisz.
Régebben kint voltak ők is,aztán megunták.
Nem csodálom.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
Tévedtem, mégis nagyon olcsó Kácsánál a Furutech FP-314AG csak elég sokat kell rendelni. Ha pl. beírod hogy 78554595443833463m kell, az még rohadt drága, de ha beírod hogy 78554595443833464m kell, az viszont szinte már ingyen van
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz fehér_ember #175 üzenetére
-
Formaster
addikt
Egy valami szúrja az orrom. Oké csilliókért vannak komoly tápkábelek, de a falban futó vezetékek mégis filléres perec vezetékek, halvány szigetelésbe csavarva. Az nem rontja a minőséget?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fehér_ember #177 üzenetére
Pedig különösen ajánlott az ilyen hosszú tápkábel használata, mert akkor közvetlenül a Paksi Atomerőműbe tudnád csatlakoztatni a rendszered.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Formaster #178 üzenetére
Na jó , nem hülyítelek tovább; nem tudom a miértjét, csak tapasztalom, hogy tényleg működik.
Amúgy "kábelárúsoknak" vannak magyarázataik: pl.
(#179) Janos222
Igen, rettentő sok esély lett volna 76 billió km-nyi kábelre. Az kereken úgy 8 fényévnyi távolságra lenne elég.
De azért jó poén lett volna 1Ft-ért megrendelni.[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz fehér_ember #182 üzenetére
Szuper, potom 2000 dollár 2-3 méter kábelért Most már el fogok menni egy audió "árushoz" és meghallhatok pár verziót mind erősítőben, mint kábelben
-
migabi24
nagyúr
válasz Formaster #178 üzenetére
De ronthatja, pontosabban ha a villanyórától jön külön vezeték csak a hifinek (hifiösvény) aminek nem feltétlen kell drága vezeték, csak vastagabb legyen az átlag falba futó vezetékeknél nálam pl 4mm tömör vezeték van behúzva készülékenként azzal lehet igazán kihasználni egy jó tápkábel hatását, volt alkalmam összehasonlítani több ösvényt is mind változtat a hangon, de a legtöbbet bármilyen hihetetlen az utolsó méter hozza ami a készülékbe megy
-
Bence01
tag
Sziasztok,
És mi a helyzet a hazai "kézműves" gyártók kábeleivel, nem sok szó esik róla, pedig azokat is mindenhol csak dícsérik. Azt viszont furcsálom, hogy náluk általában nem publikus az árlista, pedig szerintem nekik is könyebb lenne.
Gondolok itt: Valhalla, Power-R, Fapaci, hiVox, Néhai, stb.. készítőkreSolo Puffin ti darà forza e grinta a volontà
-
migabi24
nagyúr
"Hogy saját topikjaikban istenítik őket, az pont semmit nem jelent"
Ezért nem próbáltam még egyiket sem, mert ahhoz elég drágák, hogy kisérletezgessen az ember, ha itt olvastam volna olyan emberektől véleményt akiknek a szavára adok, akkor lehet teszek egy próbát
[ Szerkesztve ]
-
nebulo5
senior tag
válasz migabi24 #190 üzenetére
A legnagyobb probléma egy - egy kábel "kiválasztásakor", hogy egyik rendszerbe iktatva akár könnyen kihallható változást eredményez (hogy ki mit hall és az tetszik-e neki, az erősen egyéni ízlés dolga), míg egy másik rendszerben (legyen az akár hasonló qualitású) szinte észrevehetetlen ugyanannak a kábelnek a jelenléte. Esetemben egy ValhallA táp kábelről tudnék beszélni. A gyártójának topikját rendszeresen olvasgatom a mai napon is, de az árait megtudva, csak a kíváncsiság táplálta az érdeklődésemet. Aztán, sikerült egy teljesen véletlen folytán, igen kedvező áron hozzájutnom egy általa gyártott (újonnan akkoriban 40 - 45 ezer) tápkábelhez. (szándékosan nem írom a típusát, mert már nem emlékszem rá, most éppen melóban vagyok, nem tudom megnézni) Alig vártam, hogy a semmipláne sztereo erősítőm popsijába dugjam! Annyira jótékony volt a hatása, hogy első gondolatom az volt, talán a sok dicsérő post-ok hatására elkapott a placebo szindróma! De aztán, ahogy múltak a napok, egyre biztosabb voltam benne, semmi placebo nincs a dologban, mert ahányszor visszacseréltem a régebben használatos (Furutech) kábelre, mindig hiányérzetem támadt. Nagy örömmel dicsértem egyik fórumtársunknak is, akivel sikerült összehozni egy hallgatózást. Azután, néhány hónapra rá, meghívott hozzá, egy hallgatózásra! Akkor éppen volt nála tesztelésen néhány LessLoss tápkábel.
A hallgatózást a LessLoss kábelekkel kezdtük, majd miután a fülünk hozzáállt a kellemes hangtérhez, bekötötte a ValhallA-t ! Jó lenne, ha most tudnám szó szerint idézni a véleményét, ami alig 1 - 2 perces hallgatózás után alakult ki nála, de valami hasonló volt: ..."erről meg nincs mit beszélni, egyértelműen jobb"...
Hízott is a májam rendesen, ráadásul az akkori rendszere bőven jobb minőséget prezentált, mint az enyém.
Alig egy hét után, nagy örömmel vittem el egy másik barátomhoz a tápkábelt, akivel a mai napig is szinte heti gyakorisággal járunk össze zenét hallgatni, vagy nálam, vagy őnála. Mondhatni, közös "munkánk" gyümölcse az én illetve az ö rendszere. És őnála igen nagy csalódás ért, a tápkábel nem hozta a várt hatását!
Elnézést a bő lére eresztett szövegelésért, csupán annyi lényeget szerettem volna elmondani, hogy nagyon rendszerfüggő egy - egy kábel hatása. A ValhallA kábelt a mai napig használom, azóta volt már nálam több, jónak ítélt tápkábel is, de ár/érték arányát tekintve, egyik alkalommal sem fordult meg fejemben a csere gondolata.Üdv: nebulo
-
törölt tag
Vannak olyan hangfalkábelek, amikhez ez van odaírva, pl.
Inakustik Premium Silver 2.5 hangfalkábelnél (amit már megbeszéltük, hogy nem ajánlott vétel):
"2.5 mm-es ezüstözött kábel a részletgazdag hangzásért és a csilingelő magas hangokért."Oehlbach Silver Stream 40
"Rendkívül tiszta, természetes hangot eredményez különösen a magas tartományban."Az ilyen kábeleket ajánlottak, próbáltátok már? Vagy bizonyos hangfalakhoz ajánlottak, amik mondjuk mély-túlsúlyosak?
A magas tartomány kiemelése egyébként nekem tetszik, a Klipsch-ek hangzása is ilyesmi, viszont ugye azt tudjuk, hogy hosszan hallgatva fárasztó inkább, mint kellemes.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest