Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz migabi24 #650 üzenetére
Írtam LessLoss kábelekről, többfélét, több különböző rendszerben próbáltam, tényleg nagyon jók.
Volt nálam néhány HiDiamond madzag, nem csak táp, hanem interkonnekt és hangszórókábelek is, mindegyik bőven megéri az árát.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz migabi24 #653 üzenetére
Tudnak akkorát mutatni!
Több okból nem cseréltem le a Premiert. Egyrészt nálam roppant kicsi pluszt adnak a tápkábelek, mert kivételesen tiszta az áram. Másrészt nem engedhetem meg magamnak, hogy 3-400000 forintos tápkábeleim legyenek. Annyiból inkább vennék egy remek ötcsatornás végfokot.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Az egyik leghasznosabb fejlesztésként értékelem, mintha centersugárzót cseréltem volna, annyit javult a hangzás. Kipróbálásra jött hozzám, nem adtam vissza, hanem kifizettem.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
fehér_ember
addikt
Ez érdekes. Mármint az hogy a centernél így élted meg. A mélynyomóknál meg pl. azért jobban el van terjedve a gumiláb. Amikor régebben próbálkoztam állványos dobozaim alatt, ott is inkább a szilikonnal volt számomra tetszetősebb a mélyátvitel, ugyanis annak a különbözősége volt elsőre a legszembeötlőbb.
Viszont akkor tán lehetséges lenne, hogy a tüske akkor ezekszerint (centersugárzó) nem a mély tartományra gyakorol elsősorban kedvezőbb hatást .
Persze az is elképzelhető, hogy az többet számít milyen felületre kerülnek. Vagy esetleg még összetettebb a dolog.
Nálad a center milyen anyagból készült asztalra, állványra van téve?[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz fehér_ember #658 üzenetére
Sosem tartottam a gumi lábat jónak. Az nem stabil alátámasztás, a doboz rezgését nem elcsatolja, hanem részben csillapítja, viszont részben visszarúg, az eredeti rezgés valamilyen felharmonikusaival, ami szépen hozzáadódik a hanghoz, így olyan tévedésbe eshetünk, hogy plusz részleteket hallunk, pedig ez csak hozzáadott torzítás.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-
BBéci
legenda
Egyetértek, de csak elméletben.
Az SVS talpak semmiféle negatívumot nem okoztak, igaz, javulást sem vettem észre. A B&W gyári gumilábai közül kipróbáltam a viszonylag lágy hosszúkásat és az acéltüskéket, ott sem lett rosszabb a hang a lazább alátámasztástól. Nem véletlenül adnak hozzá olyanokat is, padló fajtájától függ, hogy melyiket érdemes használni.(#39100) migabi24
A centersugárzóm nem kap 80 Hz alatti jelet, tehát nem tudom, milyan hatása van a basszusra. Toobee fórumtárs leírta a tapasztalatait Focal Electra 906 alá tett SuperSpikes-okról, olvasd el.[link]
Általam tervezett, asztalos által MDF-ből készített, furnérozott állványon vannak a készülékek és a centersugárzó.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Az előző hozzászólásom második felét fehér_ember szaktársnak akartam címezni.
-
fehér_ember
addikt
De ha jobban belegondolok, akkor a gumiban igenis elnyelődik a doboz nemkivánatos rezgéseiből is valamennyi, míg én ezt egy szilárd valamitől nem tudom elképzelni. Elcsatolásnak valamennyire még jól lehet olyan szempontból hogy talán másmilyen frekvenciájúvá alakítja át a doboz rezgését az alatta lévő felület számára, de a dobozt érintetlenül hagyja hogy rezegjen a saját kívánatos vagy nemkívánatos módján és a felület is kap továbbra is rezgéseket csak másmilyeneket. A gumi meg igenis csillapít, mindkét irányban szerintem. Szóval inkább az lehet a használatukhoz a kulcs, amit a hifi topikban már többször pedzegettek, hogy a doboztestet mennyire tervezték olyanra hogy az is kivegye részét valamennyire a produkcióból. Valószínűleg ahol nem anyagspórolás miatt terveztek egy vékonyabb/könnyebb/kevésbé merev dobozt, az alá inkább a tüske a célszerű. Persze nem állítom hogy merev doboznál biztos nem célravezető, de ott inkább a kipróbálás dönt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fehér_ember #664 üzenetére
"Valószínűleg ahol nem anyagspórolás miatt terveztek egy vékonyabb/könnyebb/kevésbé merev dobozt, az alá inkább a tüske a célszerű. Persze nem állítom hogy merev doboznál biztos nem célravezető, de ott inkább a kipróbálás dönt." Ez tapasztalataim szerint is így van. Nagy +1 Gumi talpat nem ajánlanék én sem.
Zsubi: Halkan mondom az Oelhbahc kábeled 3 csillagos, tehát belépő az Oehlbach világába. Ez a Qednél is így van?
-
troll81
addikt
Sziasztok nem megfelelő hdmi kabel okozhat e random kephibat visszintes vonalak formajaban ami ugye nem mindig es nem ugyan ott jon ki. Uj tv es hd tv box össze kötésenel jött ma ki. Es a 900 ft os hdmi kabel nagyon rossz a masik amivel probaltam az majdnem tunetmentes probaljak egy drágább kabelt meg vagy csereljem a tvt?
-
migabi24
nagyúr
válasz Lacielvtárs #668 üzenetére
BUÉK magának is, el van veszve kedves uram😁
-
törölt tag
válasz Lacielvtárs #668 üzenetére
Remek hangdoboz, pont valamelyik nap hallottam egy Yamahát aminek 180 körül van a listaára..., az 57-es köröket vert rá, nem is értem, hogy az enyém miért nem kell senkinek...
Amennyiért árulom szinte ajándék..[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
Nem tudom milyen anyagból vannak az IsoAcoustics állványok rezgéselnyelő részei (a váz alumínium), de nálam megdöbbentő volt a hatásuk (ha jól emlékszem az Aperta volt nálam egyik fórumtárs jóvoltából).
SoundCare-ből nálam is van készleten a legkisebből. IsoAcoustics ISO-Puck a versenytárs.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Zsubi
őstag
válasz #01758976 #665 üzenetére
Tudom hogy a QED középkategóriás már de az Oehlbach és az Inakustik is belépő még is van a kettő között némi hangminőség különbség számomra ez volt a meglepő. Azt pedig lehetett sejteni hogy a QED veri mindkettőt hangba
(#668) ELACielvtárs: BUÉK neked is!! Szeretem is nagyon, ár/érték arányban nincs párja
-
BBéci
legenda
válasz migabi24 #672 üzenetére
Nem lesz, már van: Triangle Celius.
Egészen jó hangú cucc, bár a magassugárzója nekem nem a szívem csücske, picit harsány és szűk a tere.[ Szerkesztve ]
-
migabi24
nagyúr
Ferrit gyűrűvel van itt valakinel tapasztalata, tápkábelnél próbálgatom, de még nem sikerült kifülelnem csinál-e valamit😁
-
-
migabi24
nagyúr
Na egy kis tesztelés után gyorsan kiderült, hogy az erősítő vezetékéről le kell hajítani mert egyértelműen elvett a magasakból, a Dac-nál még nem tudom eldönteni, ott mintha javított volna, de még sok zenét meg fogok hallgatni, hogy biztos legyen
-
Dorian
félisten
Elvileg normál használatban ez MHz-es tartományban működik, tehát a hangfrekvenciákat nem szűri. De éppen ezért ésszel kell használni, mert elképzelhető ha túl nagy vasgyűrűt használsz, túl sokszor körbehurkolva, akkor lehet hatása lejjebb is, ami nem kívánatos.
Ugyanakkor a jelre rárakódó zavarokat, magasfrekis torzításokat sokszor érezheti az ember hamisan plusz részleteknek.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Benyaking
aktív tag
Sziasztok! Adott egy denon avr2400 as erősítő, jamo s809 5.0 hangfal szett és egy klipsch r10 sw mélyláda. Ehez szeretnék hangfalkábelek venni illetve a ládához rca t.
Mit lenne érdemes hozzá venni? Frontokhoz valami készre szerelt 1.5m megoldást gondoltam a többihez meg szerelhetőt. Rca ból 1.5-2m eléglenne. -
djg
aktív tag
Sziasztok,
Audioquest Pearl hdmi-ből vennék majd 2 db-ot, de mintha azt olvastam volna tőletek régebben, hogy ennél a márkánál érdemes akcióra várni, mert nagy a diszkont.
Jól emlékszem vagy menjek rá most a 7k/1m-es árra?
Nem láttam a karis szezonban akciózva sehol... -
BBéci
legenda
válasz Benyaking #690 üzenetére
Felesleges azon a szinten, amin a rendszered van, készre szereltet venni, közel duplájába kerül a méterre kaphatóhoz képest.
Mélynyomóhoz szubkábelt vegyél!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok nem is tudom jó helyre írok-e
Van egy Kenwood 4070D erősítönk amit arra szeretnénk használni,hogy a Upc Stb-boxból (cisco) kijövő hang is azon szólaljon meg.Jelenleg így néz ki kábelezésileg.
Upc box HDMI-n csatlakozik a TV-hez majd a TV optikai hang kimenete csatlakozik az erősítő optika bemenetére.Össze is van kötve de azt tapasztalom,hogy a TV bemeneti további hangerőt kell adni mint a többi más bemeneti forrásra (rádió, Pc)
Azt gondoltam kipróbálom a settopbox-ról a hangot analóg jelen levinni az erősítőre (fehér-Sárga) az Aux bemenetre. Itt már a jelszintek azonosak nem kell hozzányúlni a távirányítóhoz viszont van egy alap búgó hang ami ugyan nem hangos de én hallom. -
Benyaking
aktív tag
válasz Lacielvtárs #698 üzenetére
Ja értem
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen