Hirdetés
- Felnyittatja a Google mobilappos üzletágát egy amerikai bíró
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Microsoft Excel topic
- Seed szerver topic
- YouTube
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Másodperceket gyorsít a kiszállításokon az Amazon
- Hálózati / IP kamera
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoika
addikt
Nincs ilyen nagy tapasztalatom ,de elhiszem mert én is így érzem. A kábelek tényleg drágák az alapanyag miatt.
Amikor megjött a silver stream a fiam nem bírta el a dobozt...na mondom ez már jó jel. A cégnél olyan cat 5e-t vettek ami pille könnyű, azonnal feltűnt hogy nem réz.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz #97950976 #852 üzenetére
A legjobbak egyike a Synthesis One Array, ide sorolható egy Meridian összeállítás, arról nyomtatott cikkem jelent meg. A B&W/Classé felejtős, mert méltatlan, eszement elhelyezéssel és környezetbe került az a sok csodálatos hangdoboz és elektronika.
Mindegyik Revel kiváló a maga kategóriájában, de ha ártól függetlenül választhatnék házimozi rendszert, nem kerülnének szóba. Ez természetesen szubjektív vélemény.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Mivel tudom azt, mekkora hangminőség javulást okoz egy 4500 eurós RCA kábel a 170000 forintoshoz képest, azt mondom, a korábban említett 70-80000 forintos XLR csak halványan mutatja meg, mire képesek az általa összekötött készülékek.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Értem, köszönöm az információkat.
Amire én kíváncsi lennék, és nagyon szívesen meghallgatnék egy mozis környezetben, az a
Audio Solutions Vantage L/B/C 5th Anniversary hangfalak, illetve egy Focal Utopia Evo családjából összeállított akár 7.0-ás szettet ([link])A meghajtásukhoz szintén legjobb audió gyártó cégek referencia, csúcstermékei felelnének (pl. McIntosh MX160 házimozi processzor, Dan D'Agostino Relentless vagy Audio Research Reference 750-es monoblokkok, Nordost Odin 2 Ultra Reference kábelek stb.)
Bocsánat, egy kicsit élénk a fantáziám!
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz #97950976 #855 üzenetére
Egyszer hallottam D'Agostino erősítőt, egy életre elment tőle a kedvem.
A müncheni HIGH END 2019-en biztosan meg tudsz hallgatni Utopiákat, no meg a legalább annyira kiváló Magico hangdobozokat, nem beszélve a Soulution elektronikákról. Azok tényleg embertelen jók.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Múltkor valahol olvastam róla egy tesztet, az illető aki tesztelte, Dan D’Agostino barátja volt, ő tőle kapta kölcsön tesztelésre a monoblokkokat. Összefoglalva röviden a lényeg az volt, hogy a legjobb hang amit valaha halott életében (elég komoly cuccokat tesztelt már). Valamelyik csúcskategóriás Wilson Audio hangfalakat szolgálta ki.
A müncheni High-End Show-ra idén mindenképpen elfogok látogatni, tervben volt már.
A Focalokat Naim elektronikákkal szokták párosítani, hiába lehet kiváló a hang, nem igazán tetszik az egésznek külseje, arculata.
Inkább egy Sonus Faber + McIntosh/Audio Research páros arculata tetszik.No, de nem offolok tovább, bocsánat!
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz #97950976 #857 üzenetére
Sonus faber Aida hangdobozokkal hallottam a D'Agostino erősítőt, rémes volt és nem csak szerintem.
A müncheni HIGH END-en (nem kell közéjük kötőjel) hallottam Soulution-Utopia összeállítást, Kubala-Sosna kábelekkel, az nagyon tetszett. A Naim és a Focal cégek között szoros a kapcsolat, azért társítják őket, nem biztos, hogy minden esetben szerencsés párosítás.
Ha a tesztelő barátja D'Agostinonak, nyilván nem fogja fikázni az erősítőjét.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Elnézést kérek a helyesírási hibámért.
Még egy helyesírási hibámat szeretném javítani: Sonus faber.Mindenesetre kíváncsi leszek a felhozatalra idén, leginkább a múltkor említett MBL hangfalakra és elektronikákra.
A Sonus faber Aida is foglalkoztat természetesen, illetve a Wilson Audio hangfalakra vagyok még kíváncsi a sok közül. -
Milanos
csendes tag
CD lejátszóból / Denon DCD 2500 NE /melyik kimeneten nyerhető a legjobb hang, azonos szintű kábelek esetén ? RCA-Optikai-Koax ?
-
Milanos
csendes tag
Igazából az a gondom, hogy eddig a Denon CD-t 1 Denon PMA 2020 AE erósítővel 1 HiDiamond5-ös RCA-val kötöttem össze. De vettem 1 Sennheiser HD820-as fejhallgatót, ehhez most fogok venni 1 Sennheiser HD 800-as fejhallgató erősítőt. A Denonokon nincs XLR kimenet, a Sennheiseren meg nincs RCA kimenet. Ezért gondoltam, hogy a CD-ből a HiDiamond RCA-val mennék a fejhallgatóerősítőbe és onnan valamivel a Denon erősítőbe, csak az a kérdés, hogy mivel.
-
Milanos
csendes tag
válasz bajnokpityu #864 üzenetére
Van esetleg konkrét ötleted ?
-
bajnokpityu
félisten
-
Milanos
csendes tag
válasz bajnokpityu #866 üzenetére
Köszi, utánanézek. Mondjuk még a Beyerdynamic A2 piszkálja még a fantáziám.......
-
Milanos
csendes tag
válasz bajnokpityu #868 üzenetére
Violectric HPA V281-ról tudna valaki informálni ? Fórumokon dicsérték.Esetleg Oppo HA-1 ?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Annak nem sok értelmét látom. Ha a lejátszóból RCA-n hozol ki analóg hangot, akkor annak a DAC-ja dolgozik, az határozza meg a hangminőséget.
A Lehmannaudio Linear USB-nek pont a DAC-ja a poén.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
bajnokpityu
félisten
egyébként ennek mennyire ugyanaz a hangja, mint az ebayes másolatoké?
egyébként ha tökös hangú fejeserősítő kell, akkor krell ksa5 (akár klón is jó), ha látsz, akkor champ (én gyártottam kb másfél évig), ez nem annyira tökös, ellenben piszok magas a felbontása, gustard H10 (ezt mondjuk inkább planárok szeretik, de azt birja, akkor seni se lesz gond. Bkercsonak is van pár újabb erősítője, amit nem hallottam még, azok is jók szoktak lenni.
ezeket én mindet jobbnak tartom a seni gyári erősítőjénél, és nem zavar meg, hogy a seni sokkal drágább tőlük.
eladó topping dac
-
BBéci
legenda
válasz bajnokpityu #881 üzenetére
A felsoroltakat HD 820-szal hallgattad?
-
fehér_ember
addikt
Én is hallgattam egy HD 800 S-t a HDVD 800-zal, egy HD 820-ast meg egy HD 660 S-t a HDVD 820-assal, de szerintem sem elég jók. Viszonylag "egyenformán" szólnak a felvételek, nincs meg a rendes dinamika sem és a részletesség is alulmúlja a várakozásainkat. A mélyek sem elég feszesek, gyorsak.
Zeneinek ugyan zenei (hosszan hallgatható meg kellemes), de tuti hogy olcsóbbban is vannak jobbak + ilyen szintű fejesekhez, hogy többet megmutassanak tudásukból szerintem kell is a jobb.
Én ugyan meg mertem venni a hd 660 s-t a hallottak után, de akkor csodálkoztam el igazán mikor hazavittem és rátettem az "adl gt40 ɑ"-ra. Addig ugyanis csak azt gondoltam lesz egy kényelmes "szellősebb" fejesem filmnézéshez, nem pedig azt, hogy zenehallgatásra is ezt fogom használni. Hát igencsak a hd 660 s lett onnnatól kezdve a zenehallgatós fejesem is. Szóval én adl-ekkel is kipróbálnám. Illetve ha csak fejeserősítő kell dac nélkül, akkor meg valószínűleg viszonylag olcsón is meg lehet úszni.
Tanácsot kell kérni itt.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz fehér_ember #884 üzenetére
Elhiszem nektek, hogy nem kellően jó a Sennheiser erősítő, mert nincs saját tapasztalatom, nem izgat a téma. Fejhallgatót csak laptophoz használok DacMagic XS-sel, ami bőven kielégíti az igényeimet.
-
alphamooncam
őstag
Hifi kábelezés témában nyilatkoznék.
Mivel nincs gyakorlatilag semmilyen tapasztalatom ezen a területen, ezért kéretik fenntartásokkal kezelni mondandóm, illetve következtetésem.
Alanyok:
-TMP. digitális koax,
-Supra Trico digitális koax
-TMP analóg IC.
-Atlas Element Integra Superior IC.
-Supra IFF-ISL IC.IC.-k egy méter hosszúságúak.
Tesztrendszer:
- RPI3.-Digi Allo One IFI IPower táppal,
- TMP Ant Dac TMP DIY tápkábellel
- NAD D3020 ( gyári )
- AT AD900X ( jobb oldali driver mo-i hivatalos szervízben cserélve, egyébként gyári )TMP Dac. "bejáratós" kb. 25-30 órát ment, ebből 10-et Isotec beégető CD anyagával.
Kábelek "beégetése":
TMP és Supra digitális koax kb.10 és 20 óra
TMP analóg IC kb. 25-27 óra vegyesen zenével és Isotec égetéssel
Atlas és Supra IC 1-1 órát ment Isotec CD-vel meghallgatásig.Hanganyag:
Incredible Music & Recordings - (2012) Volume 4
-02. Ugly Old Town - Lils Mackintosh.wav
-09. Fourtysomething - Elenore.wavDigitális koaxok összehasonlítása időben korábbra esett TMP analóg IC-jével, melyben minden kétséget kizáróan a Suprát találtam jobbnak.
Az analóg IC-k összehallgatását már a Supra koax-szal végeztem.
Itt sincs semmi kétségem a végeredményt illetően, a Supra IFF-ISL egyértelműen zeneibb, részletezőbb volt a másik két kábelnál.
Másik kettőt koszosabbnak, dinamikátlanabbnak éreztem.
Supránál a háttér csendesebb, lecsengések tisztábbak, artikuláltabbak voltak.
Példának okáért a dobseprűt selymesebbnek hallottam, ill. cinnek rézhangja volt, ugyanakkor a nagybőgő húrjai elkülönültek mikor sorra pendítették őket, míg a másik kettőnél egybemosódott ugyanez a játék.
Atlas IC kábelét durvának, szemcsésebbnek éreztem, míg a TMP-t akár el is tudtam volna hallgatni hosszú távon is, ha nem hallgatom meg Suprát.
Eredetileg úgy terveztem, hogy az új Atlas és Supra kábeleket legalább 10-10 órát égetem a teszt előtt, hogy a TMP szintjére hozzam őket, de a belehallgatás végül végleges teszt lett, mert az a véleményem alakult ki, hogy ekkora különbséget sokszáz órás égetéssel sem lehet behozni.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
jaszy76
aktív tag
Sziasztok!
Az Audiolab végfokomhoz vettem kb 1 hónapja egy Pangea AC9SE MKII tápkábelt a gyári helyett.
Rengeteget hozott a dinamikán, valamint szellősebb, részletezőbb lett az előadás, miközben egyfajta nyugodtságot is adott a cuccnak. Minden szempontból előrelépésnek érzem.
Ami viszont az első pillanattól egyértelműen megmutatkozott, az a színpad magasságának és függőleges tagoltságának a változása. Helyretette az arányokat, miközben megemelte az egész színpadot.
Nagyon "látványos" a változás. -
koko52
nagyúr
Üdv!
A problémám: eddig a hang PC alaplapról optikán ment erősítőre gond nélkül. Az új alaplapon már nincs optika, ezért VGA DP-port -> erősítő HDMI átjátszás van. A gond az, hogy a PC kijelzőként ismeri fel és valamiért nem küld rá hangot (pedig kellene). Valami ötlet?
Erősítő: H/K AVR 645"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz fehér_ember #890 üzenetére
Úgy van állítva. Rá van kötve a monitor, tv, erősítő. Az erősítő ki is írja, hogy kap külső jelforrást de tök süket. A gond az, hogy a VGA képeszköznek látja, mert még a monitort és a tv-t is ki akarja terjeszteni rá.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
Nem átalakítóval csináltam, hanem minőségi DP-HDMI kábellel. High-speed 4K 60FPS képes.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
benceb77
tag
Sziasztok!
Építkezés közben vagyunk, a villanyszerelők most rakják be a csöveket a falba, a hdmi-nek ha minden igaz 32-es csövet vezetnek a plafonon, de már most befűzik a csőbe a kábelt.Egy 10m-es Kácsa KCE_HH10 kábelről lenne szó, a Kácsa honlapja azt írja, hogy 5m-ig megy garantáltan a 4k hdr jel.
Kérdésem:
Ha itthon kipróbáltam egy Panasonic 4K lcd tv és egy Himedia q10pro között 4k HDR érintetlen tartalommal és a képpel és a hanggal (hd hangsáv) semmi gond nem volt, akkor ezek alapján tényleg megnyugodhatok, hogy rendben lesz minden? -
Snoop-y
veterán
Tud valaki jo minosegu HDMI kabelt ajanlani ami tudja a 18Gbit/s -t ?
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
-
Snoop-y
veterán
1 meteres eleg boven. Apple TV-hez kellene ami gyakorlatilag ott van a TV mellett. A lenyeg ,hogy tudnia kell a HDR-t. Inakustik meg Oehlbach kabeleket nezegettem eddig.
[ Szerkesztve ]
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- iPhone topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Ingatlanos topic!
- Gitáros topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Csendes és vezetékmentes irodai billentyűzet jött Logitech logóval
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek