- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kasee
aktív tag
Sziasztok,
Sajna el kell adnom hely hiány miatt a jbl es 5.0 + hk avr 255 szettemet.
Tudtok ajánlani a mostani használt piacról olyan polc hangfalat amit megéri megvenni, illetve a hk helyett sztereó erősítőt amihez lehet sub-ot is csatlakoztatni? A preout-osokat nézzem, igaz?
16 m2 re kellene, mindenféle zenére + filmre.
köszi -
Mimura
csendes tag
Sziasztok!
Vásárolnék egy Sony STR-DB790 erősítőt. Nem mai darab de nekem tökéletes lenne. A leírásban láttam 4 és 8 Ohm is. Az Ohm mennyire fontos ha hangfalakat néznék hozzá?
Tudnék mellé szerezni egy JBL SCS-178 5.1 szettet.Tudtommal ezek a hangfalak 4 Ohm. Jó párosítás lenne?Előre is köszönöm!
-
Gergőke88
addikt
válasz Mimura #63006 üzenetére
Első hsz megvolt?!
"A hangdobozoknak, hangszóróknak nincs teljesítményük, ugyanis passzív eszközök. Sokan tévesen teljesítménynek nevezik a terhelhetőséget, amit watt-ban ad meg a gyártó.
Hangdobozok impedanciája: a mai erősítők nem kényesek rá, és nem győzzük elégszer mondani: és nincs pl. 6 vagy 8 ohmos erősítő! Csak éppen akkora impedanciára van megadva a kimenő teljesítmény és a torzítás. Ráadásul ez nem egy egzakt érték, mivel a terheléssel és a frekvenciával együtt változik, méghozzá minél alacsonyabb a leadandó frekvencia, annál kisebb az impedancia. Természetesen egy határ alá nem érdemes menni (általában 4 ohm). A modern erősítők figyelik a kimenő portjaikat (is), így nagyon nagy baklövést nem tudunk elkövetni (rövidzárlatot és túlterhelést is túlélik). Az erősítők elhelyezésénél lehetőleg mindig tartsuk be a gyári leírásban megadott polc-távolságokat a megfelelő szellőzés biztosítása érdekében. Különösen alacsonyabb impedanciájú hangfalak használata esetén és/vagy mélynyomó nélküli rendszerekben. Az erősítők hőfoka, nagy hangerőn történő, hosszabb használat után jelentősen felmelegedhet, de aggodalomra semmi okunk: 50-60 C fokot, de még annál többet is elviselnek az erősítő alkatrészei. Ökölszabály, hogy erősítő tetejére semmilyen másik készüléket tenni nem szabad, Sőt, tilos!" -
robi222
senior tag
A hirdetéseknél mire jó az Up-olás?
-
BBéci
legenda
válasz Rebell #62993 üzenetére
Eltaláltad. Kb. 10 éve nem hallgatok rádióból zenét, akortájt álltak át MP3-ra. Egyszer pont olyan zene szólalt meg, ami CD-n bent volt a lejátszóban. Átkapcsoltam és olyan irgalmatlan volt a különbség, hogy abban a pillanatban lett vége a rádiós zenehallgatásnak.
Digital!
Az nosztalgia, ne keverjük a hangminőség vitába![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz sixpak #63013 üzenetére
Miért ne hallgatnék? Csak nem fogom a Focal Utopia hangszórókat kihasználatlanul hagyni.
CD-ről hallottál már? Fényes korong, mint a Blu-ray lemez, amiről a filmeket játsszuk le házimozizáskor.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gógyi
aktív tag
Denon AVR-X2000-t csak olyan polcba tudom tenni, ahol felül 1cm, oldalt 2cm légtér marad. (hátul van hely)
Elmegy ez így? -
sixpak
nagyúr
Hehe...persze, rengeteg van mindegyikből. Szeretek gyári cédéket birtokolni (lehet lapozgatni benn a kis könyvecskét, dalszövegeket olvasni etc...) és az évek/évtizedek során jó párat be is szereztem.
A dvd-kel ugyanez a helyzet. A hazai dvd korszak hajnalán, vagyis a 2000-es évek elején és a rákövetkező jó pár évben nagyon rá voltam kattanva a dvd gyűjtésre. Még nem születtek meg a gyerekeim, szórtam ilyenekre a pénzt és valami brutális kollekcióm jött össze az évek során, amik már évek óta csak porosodnak, mivel pár éve ráálltam a blu ray lemezekre.
De előtte is szerettem az otthoni mozizást, igaz akkoriban még dvd híján sztereó vhs player, Onkyo pro-logic reciever és valami relatíve olcsó Jamo hangsugárzókon élveztem a filmeket, de így utólag visszagondolva, jó volt az is, annak idején.
Még előbb egy ilyennel és egy házi készítésű erősítővel hódoltam az egyik kedvenc időtöltésemnek, a zenehallgatásnak (még mindig megvannak).
Huuh...jól elkalandoztam, sorry. Mindezzel csak azt akartam mondani, hogy én is régóta imádom a zenét és a mai napig az életem fontos része, de néha én már megelégszem azzal, hogy rádugom a telefonom az erősítőre/blu ray playerre/tévére és hallgatok egy kis mp3-at. És nem érzem, hogy annyira sz@r lenne. Persze nem hallgatok nagyzenekari műveket. Kikapcsolódásra, amire végül is a zene való, arra tökéletesen megfelel.
Nyilván nem vagyunk egyformák, ezért tiszteletben tartom a te véleményedet a dologról, csak furcsa, hogy pl. nem hallgatod meg a dalt, ami tetszik neked, mert mondjuk az mp3-ban van csak meg.
Persze nem teljesen ismeretlen ez a dolog számomra, mivel annak idején a sztereó magazin és társaiban sok furcsa dolgot olvastam.
Tényleg, most jut eszembe, hogy van vagy fél tonna sztereó, házimozi magazin meg ilyenek az egyik szekrényben. A 90-es évek végétől kezdve minden ilyen audió/videó/házimozi témájú magazinnak előfizetője voltam és a mai napig őrzöm őket....a feleségem minden nagytakarításkor ki akarja b@szni őket.
Atyavilág...ez volt "minden OFF-ok anyja"....sorry.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
xtremetuning
addikt
Rebell : ha már otthon nincs Utopiája, a kocsiját telerakta velük . Nem is szól rosszul egy ilyen öregemberhez képest....
[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
v-paci
aktív tag
Akinek nem inge értelem szerűen nem veszi magára a következőt ugye
Számomra kicsit fura, hogy olyan emberek, akik képesek kábelekre belépő szintű vasak árát elkölteni, ne adj' Isten tápkábelek, elosztók (nem beszélve az audiofil usb és utp kábelekről) között hallják ki a nüansznyi különbségeket, azok megalkusznak holmi 320kbps hanggal (CD:1411, FLAC/ALAC: 700-1000).
Ennyi erővel lehet kukázni már az alsó-középkategóriás készülékeket is a francba, mert a legfontosabb mégiscsak a forrás. Ha az egy dinamikátlan fos, akkor el kell felejteni az "audio nirvana"-t.
"Mi kalandvágyból itthon maradtunk."
-
BBéci
legenda
válasz sixpak #63020 üzenetére
Azokban a magazinokban `99-től, rengeteg cikemet olvashattad, régen az aláírásomban volt a címük.
A telefonomat hiába csatlakoztatnám bármilyen hangeszközhöz, legfeljebb csengőhangokat tudnék lejátszani róla.
Pedig úgy igaz, ahogy leírtam: inkább hallgatok mást, ami elérhető FLAC-ban, CD-n.Xtremetuning!
Öreg ember nem vénember.Rebell!
10 éve Focalos vagyok, akkor a szobait még JM Labnak hívták.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
bajnokpityu
félisten
válasz v-paci #63025 üzenetére
vannak akik hifiznek,és vannak,akik zenét hallgatnak. nekem a hifi azért van,hogy zenét hallgassak. ha mp3,akkor mp3... oké, persze ez erős sarkitás, van közös halmaz, de nekem pl nem annyira magas a minőségi limitem,h egy jóféle 320as mp3at csak azért ne hallgassak meg,mert, hogy veszteséges.
de,ha pl az érdekes album flacban van meg, és rossz minőségű a keverés, akkor tényleg van,hogy inkább törlöm.
az egy más kérdés,h simán ABzhető a láncomon a flac grabbelések különbözősége,de nem akarok sznob lenni,hogy csak flac, 50gigás BR,meg tökömtudja. ha egy film jó, akkor az élvezetes lehet egy 2CDs divix is,és ha egy film nem fog meg mondanivalójával,akkor jöhet(ne) a sok millás proji, hogy legalább a szemem gyönyörködjön. de az ilyen filmeket nem nézném végig...
és elég furi az mp3at dinamikátlan fosnak mondani,amikor a részletek mosásával együtt nő a dinamikája..
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
BBéci
legenda
válasz v-paci #63025 üzenetére
Egyetértünk, ezt már akartam írni azzal a kiegészítéssel, hogy egyre többen tartják kevésnek zenehallgatáshoz a házimozi erősítőket és egészítik ki a rendszerüket, vagy raknak össze sztereót. Közben empéhármat (is) hallgatnak.
Ez olyan, mint a fitnesszguru, aki suttyomban tokaszalonnát fal fehér kenyérrel és lenyom utána 12 franciakrémest.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
sixpak
nagyúr
Ez jól hangzik. Esetleg, ha pm-ben elküldenéd, hogy melyik számban találhatóak, esetleg a szerző nevét, akkor előbányászom és újra elolvasom őket. Jöhet Sztereó, Hifi, Házimozi, Digitális Házimozi magazin, ezek mind megvannak a 90-es évek végétől, jó sok évfolyam.
Thx.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
BBéci
legenda
válasz bajnokpityu #63027 üzenetére
Állítólag az MP3 méretcsökkenése részben a dinamika kompresszió eredménye.
Sixpak!
Könnyebb lenne azokat felsorolni, amelyikben nincs cikkem. BB monogramot keress az impresszumban és a szerzők között. Ha van a gyűjteményedben Autóhifi, Mobil, Car&Hifi, azokat is lapozgasd.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Toobee #63030 üzenetére
Ugyanez jutott eszembe,
Sefter: Gratulálok! Gondolom, alig várod hogy betedd a Malac helyébe.. És leirást!!!
Ricsik: minél előbb.
Én megy gyüjthetek C6ra? Lehet gyanúsan sok eladó lesz belőlük..
#63038: eleve úgy kezd enkódolni a fraunhoffer hogy egyszerüen lecsípi a 18 kHz frekvencia feletti állományt..
[ Szerkesztve ]
-
Sefter
veterán
Köszi mindenkinek
Féltem, hogy a marantz után nem fog tetszeni, de tényleg nem egy liga
Kéne hozzá 1,5m siltech spx20 ha van valakinek elfekvőben...Psn ID: sefter_hun
-
gyurczy
őstag
-
bajnokpityu
félisten
Direkte nincs benne sem expander,sem kompresszor a legelfogadottabb lame kodolásban.
Viszont gondold végig mi történik. az mp3 leszedálja a fölösleges(nek vélt)információt. tehát a csönd csöndesebb lesz. zenében megjelenő hangos-halk arány kicsit nőni fog.Többször javasolták már,hogy ABzd ki a 320as mp3at,meg a flacot. magad is hallhatod mi történik.
Toobee:az a join. ilyet nem találsz 320as mp3ban.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
BalazsKKa67j
tag
Sziasztok! Tudnátok nekem ebben segíteni: Mi lehet ez?
Előre is köszi! -
gyurczy
őstag
Tyááááá! Kicsit elborulnak a végére a srácok.
[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
válasz gyurczy #63043 üzenetére
Azta...ez nem rossz.
Én sajnos eme géniusznak az anyagait nem találom meg sehol valami jobb minőségben. Ezek a jammelések tőle nem is jelentek meg szerintem semmilyen adathordozón.
Pedig régóta vágyom rá...ős és örök kedvenc.
Így marad a YT.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
robi222
senior tag
Szerintetek törvényszerű,hogy bi-ampban, jobban kell szolnia a rendszernek ,vagy lehetséges ,hogy én szebnek hallom ha normálra kötöm a hangfalat?
-
Pepe07
csendes tag
Halihó!
Találtam egy ilyent:
http://elektronika.vatera.hu/hi_fi_asztali_audiolejatszo/hangfal_hangrendszer/dali_axs_1000_5_1_hangrendszer_1845315107.htmlUgyanakkor hallgattam ma egy Dali Zensor 5 párost. Ez nagyon megfogott.
Az AXS5000, a Concept 5, és a Zensor 5 hangja között mekkora ugrás lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest