Új hozzászólás Aktív témák

  • Peak

    addikt

    válasz #03969024 #3627 üzenetére

    Igen, értem az okfejtésed, de nem teljesen így van.
    Érdemes és javaslom is a CD adattárolás technológiájáról szóló cikkeket tanulmányozni, mert sok érdekes dolgot lehet belőlük tanulni.

    Például azért hibás az okfejtésed, mert a hibajavításnak akkor lenne értelme, illetve akkor történne másolatról másolatra egyre eltérőbb és hibásabb adatfolyam, ha minden másolatot egyben összekarcolnék, hogy az azon működő hibajavítás is valamilyen változást hajtson végre.

    Összességében az a lényege a hibajavításnak, mármint a CIRC szintű CD olvasó javításának, hogy képes 100%-os biztonsággal visszaállítani az adatokat egy bizonyos karcosságig, hibaszázalékig. Tehát nincs olyan, hogy csak egy kicsit hibás az adat, vagy nagyon hibás az adat, ha ADATról van szó.
    Tehát a CIRC egység egyszerűen ha VISSZAÁLLITHATATLAN adatot olvas, akkor arról egyértelműen jelzést küld az elektronikának, hogy a lemez olvashatatlan.

    És akkor lépjünk tovább a hagyományos asztali audio cd lejátszók felé, ahonnan az egész félreértés elindult és gyűrűzött az évek során.

    Az audio CD lejátszók DAC-ja az, ami a CIRC szintű hibajavítás után szintén elvégez egy kis "javítást", nevezetesen egyszerűen ha egy adatblokkot a meghajtó képtelen volt elolvasni és erről jelentést küldött, akkor a DAC egyszerűen kipótolta a hiányzó adatrészletet nullákkal.
    És EZ AZ a pont, ahonnan igaza van a többieknek, hogy ha egy ilyen lemezt másolunk, amin egy 400 mikrométer átmérőnél nagyobb porszem van és kitakarja a fokuszált lézert, emiatt egyszerűen a DAC VALÓBAN belenyúl a digitális adatfolyamba és azt másoljuk, az VALÓBAN nem bit-to-bit másolat lesz!

    Egyszerűen attól függ, hogy miként kezeli le az eszköz az ilyen hibás lemezeket! Itt a fontossága a minőségi cuccoknak!!!

    Ezért fontos, hogy az audio CD lemez bit-to-bit másolásának feltétele meglegyen, tehát lehetőleg minnél tisztább, karcmentes lemez, azután a gépben ADAT lemeznek olvastassuk, a szoftver beállításai között mindenképp keressük meg azokat a beállitásokat, amelyek NEM ENGEDIK az olvasás során átugrani az olvashatatlan részetket ( ezért fontos hogy JÓ szoftvert használjunk JÓ hardverrel ), majd a másolat készítésnél is szintén ügyelni kell a kiirás módjára és beállításaira.

    Ha ezt lépésről lépésre követed, akkor 100 egymást követő másolat után sem fog változni a HASZNOS digitális WAV adat.

    Remélem érthetően fogalmaztam meg a mondandóm, ha esetleg nem szóljatok és megpróbálom másképp.

    [ Szerkesztve ]

    Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3

Új hozzászólás Aktív témák