- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pazolini
senior tag
Sziasztok!
Oppo (103) távirányítómban megfolyt az elem, két gomb nem működik, szét kellene kapnom, de nem megy.
Mindkét csavart kicsavaroztam, de nem engedi el egymást a teteje és az alja. Viszont nem akarom széttrancsírozni mindenféle szúró-vágó-harapó eszközzel.
Kérnék kis "tutorial"-t! -
-
ctrlaltdel13
őstag
Hi all.
Következő kérdésem lenne.
A házimozi nappalim front falát akarom egy kicsit átalakítani 230-as aljzatok és kábelcsatornák terén.
Szóval vésni csövezni kell.
Jelenleg egy master slave elosztót használok, merz egy fali dugalj lett csinálva annó.
Ti hogy csinálnátok, több dugalj vagy komolyabb elosztó? -
Pazolini
senior tag
-
Dorian
félisten
válasz ctrlaltdel13 #155009 üzenetére
Egymás mellett több dugalj, az minőségre sztem ugyanaz, mint egy olcsó elosztó.
A lakásomban anno én is csináltattam a tévés falra 8 dugaljat, de már látom, h nem ez a jó irány.
Most a házban azon a falon pont nincs semmi, éppen most csináltatom: 2 dugalj külön tápösvény-áramkörről táplálva, 2 a normál hálózatról. + használok 4-es Alcest, így majd kisakkozom.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dißnäëß
nagyúr
Sztem ez esztétikai megfontolás legyen, elektromosan különösebben nem nyersz vagy buksz egyikkel vagy másikkal. 1 szem konnektor is bőven jó, HA nem kilowatt-okkal terheled azt az ágat (valszeg konnektorból konnektorba van fűzve a delej, nem konnektoronként dedikált kábel egy kismegszakítóba). Maga a hálózati áramellátás ettől még ugyanúgy tele lesz mindféle zavarral és szarral. A konnektor köré épített bútor ha lesz, az jó és akkor belülre egy elosztó, abba pedig a válaszfalak és készülék rekeszek között bújtatgatni azok tápkábeleit - kész. Érdemi hatást nem így fogsz elérni, de esztétikailag rendben lesz a motyó.
Ez csak 1 vélemény
Szóval előttem szólónak +1 kb.[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Borisz76
veterán
Én is most tervezem a nappali átalakítást.
Annyiból más a helyzetem, hogy betonfal van.....bérházi lakás.1 konnektorba tudok hosszabbítót , elosztót bedugni.
A készülékek kábeleit pedig a szekrényben elvezetem.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Pazolini
senior tag
válasz arcitec #155012 üzenetére
Köszönöm, hogy kérdezed. Pedig nem ma volt...
Python fórumtárssal vettem fel a kapcsolatot annak idején, ha összehozzuk, ő szakszerű segítséget tud majd nyújtani a reparálásban. Addig marad sebhelyes. (Így is helyes pofa.) Már nem izgatom magam annyira, mint akkoriban. Be kellett látnom, hogy helyesen írta Dorián, hogy ezek használati tárgyak, nem fétisek; így aztán - teszem hozzá - természetes, hogy velük is előfordulhatnak "menetrendszerű" (vagy inkább életszerű) balesetek.Sajnos, amiért felnyitottam az Oppo távját, azt nem sikerült reparálni, nevezetesen a dimm és gombmegvilágítás (két számomra igencsak fontos) gombot nem tudtam működésre bírni. Ha megengeditek mégvelküldöm a nyáknak ezt a közelképét, hátha értő szemnek beszédesebb a kép.
A K17 és a K26 áramkörökről van szó. Remélem (s ez a kérdésem is egyben) javítható. Hová vigyem?
Köszi mindenkinek![ Szerkesztve ]
-
drdr
senior tag
válasz virkir #155018 üzenetére
Igazából az a lényeg, hogy a "fésűket" zárja össze a vezetőgumi a nyomógombok alján... Folytonosság vizsgálattal (Ohm mérő) kiderítheted, hogy a "fésű ágai" a "nyéllel" kapcsolatban vannak-e... (másképp hogy mondjam? )
Általában a nyomógombon a vezetőgumi szokott elfáradni. Ha visszateszed az elemet, a "fésűket" rövidre zárod egy csavarhúzó élével vagy egy késsel, akkor a tv-nek ezt venni-e kell (már ha tv-jé ez a táv, nem emlékszem...) és ez azt jelenti, hogy a vezetőgumi a hibás.
Ha nyomógombon a vezetőgumi a rossz, kiszárad, elkopik, kontakt spray-vel tisztítható (WD40 semmiképp!) vagy denaturált szesszel.... Vagy működik utána vagy nem....
A nyomógombra meg lehet próbálni ráragasztani egy alufólia pöttyöt. FBS-sel fenn szokott maradni, vagy lehet kapni nagyon vékony lemez- (mikro-) kapcsolót és azt a "fésűk" helyére forrasztani, de az macerás és nem is biztos, hogy sikerül, a fóliás megoldás jobb... Kis pöttyöt a fóliából lyukasztóval vagy akár egy rotring ceruza fém kupakjával is tudsz készíteni (vagy ollóval)....De ez itt meglehetősen off téma....
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
válasz Pazolini #155019 üzenetére
Van egyszerűbb megoldás ha van egy grafit ceruzád
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Quetz
őstag
Én elosztóval oldanám meg, abból mindig lehet pont akkorát használni, hogy mindent be tudok dugni. A falba meg vagy alul vagy felülméretezed a konnektorok számát.
Amit esetleg érdemes megtenned, hogy ha több fázis is fut a házban, akkor mindegyikkel beálsz egymás mellé,így lesz később játéktered, mondjuk amikor a 4000W-os JTR-ek már lekapcsolják a világítást -
Quetz
őstag
válasz ctrlaltdel13 #155026 üzenetére
Úgy rémlik azt olvastam, hogy egy csatlakozóból - elosztón keresztül - táplálva az eszközöket, elkerülhető a földhurokra jellemző hummm. Ez egészen addig működött is, amíg be nem kötöttem a projektort. Utáne kénytelen voltam földhurok leválasztót is beszerezni.
-
mettek
addikt
Bekötöttem egy plusz kábelpárt a frontokhoz Bi Amp érdekében. Azonban a bemérő mind a két frontot fázis hibásnak irta. Eddig csak a jobboldalira jelezte amit figyelmen kívül hagytam. De most mindkettőre írja...nem értem. (Az összekötőket kivettem)
Illetve nem hogy jobban szólna a bi ampban inkább dinamikátlanabb lett. Valami nem ok.
[ Szerkesztve ]
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Patice
nagyúr
válasz mettek #155029 üzenetére
Dinamikátlanabb akkor is lehet, ha tényleg fordított a fázis az egyik oldalon pl. pont a mélyhangszórók esetében, mert akkor a sugárzott frekvenciában kioltás lesz.
Próbáld meg felcserélni az egyik oldalt először, vagy akár mindkét oldalon a mélyek kábelét.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
mettek
addikt
válasz Ragadozó #155031 üzenetére
Zsír ujan vettem őket. Szomoru lennék ha hibásak lennének
De köszönöm a tippeket. Próbálgatom delután aztán beszámolok mire jutottam.Érdekes hogy a régi 7010 marantz is ezt csinálta az egyik hangfallal, aztán valtottam yamahára. Annak a bemérője nem csinalt ilyet. Az audisseyre gyanakszom hogy szar maga a rendszer.
-
Patice
nagyúr
Vetítősök figyelem: optikai HDMI kábelek a piacon.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
mp54
senior tag
ARCAM 400 mozivas távján nem működik a ki/be gomb. Világít, ha nyomom, de a készülék nem reagál. A többi gomb működik. (érdekesség: a készülék akkor reagált, amikor a gombot felengedtem...)
Teendő(m)? -
demmer123
őstag
Sziasztok bocsi hogy ide írok esetleg hátha valaki tudja-e hogy eredeti a hdmi kábel.HDMI topik nem tűnik elég aktívnak.
Olvastam sok helyen hogy hamisítják a Audioquest kábeleket.Szerintetek erről a magyar oldalról biztonságos venni ilyen kábelt?
Köszi a választ.
-
BBéci
legenda
válasz WaterWave #155042 üzenetére
2014 őszén jelent meg, igazából öregnek sem mondható. Újkori 5000 eurós ára durva volt, bármennyire kiváló a hangja, az utóbbi egy évben ment le emészthetőre. Ha valóban csúcs AVR-t keresnék, akkor ez, vagy a Primare SPA23 jöhetne szóba, semmi más.
(#155044) demmer123
Ha bármi kétséged van, miért nem a hivatalos importőr boltjából veszel AudioQuest kábelt? [link]
Ezt sosem fogom megérteni.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
WaterWave
veterán
válasz BBéci #155045 üzenetére
Nah de ps4 prot se kötsz rá nyugodt szívvel másfél milláért
Ha meg jó hang kell akkor veszek egy stereo erősítőt...
Ezért nem értem... Mai új szabványokkal elboldogul legalább?• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
mettek
addikt
válasz BBéci #155045 üzenetére
Volt szerencsém egy használt primare spa23-hoz, mrg is halt benne az egyik hdmi kimenet és forrósodott a panel benne. Ekkor szamoltam fel csalodottságból az egész rendszerem. Ugyhogy köszi, többet gari nélküli használt avr arany áron nem kell.
-
mettek
addikt
Na próbálgattam a bekötéseket variálni. Olyan mintha az erősítő front kimenete el lenne kötve, fel lenne cserélve a plus és minus. Vagy ennyire szar az audissey.
Csak akkor nem ír fázis hibát ha a front kimenetről jövő kábelt fordítva kötöm be a hangfalba. Maradhat így bekötve vagy fordítsam meg a mérés után?
-
Hohocali
aktív tag
válasz mettek #155048 üzenetére
Nálam mindkét front-ra fázishibát jelez az audyssey. Megfordítottam a kábelt, akkor is jelezte. Megfogtam az egyik frontot, és fél méterrel odébb raktam, másfele is irányítva. Nem jelzett hibát arra. Így arra jutottam, ez szoba akusztika probléma. Pedig nálam kezelt a szoba, igaz kicsi (~15m2).
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
mettek
addikt
válasz Hohocali #155049 üzenetére
Lehet. Most váltottam megint szimpla erősítésre, 1 kábelre és most igy csak a jobb frontot jelzi fázishibásnak, megfordítom a bekötést, nem jelez
Bemértem, aztán visszaállítottam jó bekötésre.A biamppal meg arra jutottam hogy most nem használom ki mert vettem egy kábelt ami annyival jobb a másiknál hogy ez szimplán jobban szól mintha a másikat is bekötném biampra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest