Új hozzászólás Aktív témák

  • liszi70

    nagyúr

    válasz Joshi #125758 üzenetére

    Én kétszer is meggondolnám, mielőtt nekikezdenék annak a "kétoldalonmásmáskábel"-tesztnek. Szerintem nagyon téves következtetések fakadhatnak belőle. Egyrészt a sztereó zenék keverése nem egyforma a két oldalon, általában más szól a bal, meg a jobb csatornán. És nem csak hangszerekben, énekben, arányokban, hanem sok esetben hangerőben sem pont egyforma a két oldal, és ez borzasztó becsapós tud lenni. Így nem lehet tesztelni.

    Ha emiatt monóra állítod az erősítődet (ha lehet egyáltalán), úgy egyforma lesz elvileg a két oldal zenéje, de akkor is belepofázik a két oldal akusztikai különbsége, mert biztosan nincs teljesen egyforma, tükrözött bal-jobb oldal egy átlag helyiségben. Elképzelhető, hogy nagyobb lesz a két oldal eltérő akusztikájából fakadó különbség, mint a kábelek különbsége! :D Így hogy lehet releváns infót kapni a kábelekről?

    (Arról nem is beszélve, hogy a kábelek különbségeiből adódó esetleges térleképzési-eltérések sem jöhetnek ki egy oldalt hallgatva, persze lehet, hogy ennek a konkrét, belépő-közeli rendszer esetén nem nagyon van jelentősége.)

    Szóval én kétszer is meggondolnám..... és egyszer sem tesztelnék így. :D De te tudod. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák