Új hozzászólás Aktív témák

  • Acheron

    őstag

    Sziasztok!
    Szokványos, kezdő kérdésben kérnék segítséget.
    Sok évvel ezelőtt vásárolt Thomson DPL660 készülékünk ma úgy tűnik megadta magát. Nagy bánat nincs, mert alig használtuk, talán részben azért is, mert nem sokkal tudta túlszárnyalni a TV saját hangját.
    Már régóta gondolkodom rajta, hogy egyszer egy használhatóbb rendszerre cserélem, most úgy tűnik, ennek is eljött az ideje. Mivel azonban komolyan még nem foglalkoztam a témával, kicsit meg is akadtam a lehetőségek között. Röviden összefoglalnám, nagyjából mit is keresek:
    Elsősorban film, kisebb részben zenehallgatás a cél, így 5.1 rendszerben gondolkodom elsősorban (elképzelhető, hogy első körben csak a két front hangdobozzal). A tér kb 25 - 30 nm (nagy egybe - tér, de a TV szekció csak az egyik felét foglalja le keresztben) A front hangszóróknak álló hangdobozokat képzeltem el, de a hátsóknak is kell minimum állvány. Nem feltétlenül új eszközökben gondolkodom, használtan sokkal jobb minőség is beszerezhető kedvezőbb áron, persze az esztétika sokat számít, mivel szem előtt vannak.
    A nyers, nagy hangerőt nem szeretjük, nem "buli" szerelés kell, sokkal fontosabbnak vélem a tiszta hangzást és részletességet. (magyarán nem a teljesítményre megyek)
    Kb 100 + 200 (erősítő + hangdobozok) max értéket jelöltem meg magamnak, persze ha kevesebből is lehet jót, az nem baj, illetve a teljes 5.1 sem feltétlenül egyben lesz beszerezve. Hangdobozokban nézegettem pl Dali Zensor 5 frontokat (pár napja vehettem volna párban 110 -ért, ha tudom előre, biztosan nem hagyom ott :W ), vagy ehhez hasonló minőséget. Erősítő téren viszont teljesen meg vagyok lőve, fogalmam sincs, merre induljak, mit keressek - ebben kérnék némi segítséget. Olyasmire lenne szükségem ebben az árkategóriában (ha van egyáltalán), ami nem jelentene szűk keresztmetszetet a fenti minőségű hangdobozoknak (persze hasonló minőségű, de jobb árfekvésű dobozokra is szívesen fogadok ajánlatokat, aminek utánanézhetnék).
    Dolgozik itthon egy TEAC UD-301 DAC, ami szintén része lehet a rendszernek (jelenleg ez a PC -hez kötve teljesít szolgálatot)
    Nagyon megköszönök minden iránymutatást, nyilván nem a "tuti tipp" -re várok, csak segítségre, merre kezdjek nézelődni (különös tekintettel, hogy felénk nincs nagy bolti választék, Budapestre sajnos ritkán jutok fel) Előre is köszönöm a válaszokat!

Új hozzászólás Aktív témák