-
IT café
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
jambiyya
őstag
válasz tomyka74 #58794 üzenetére
Visszaolvastam, hátha megint félreérthetően fogalmaztam, de nem.
Nem az erősítő, hanem a felette lévő center melegedése izgat. Régesrég egy (bögre)centert felfúrtam egy plazmaTV fölé, és a meleg kinyírta lassan. Itt nyilván nem ez a helyzet, de a rossz emlék nem hagy nyugodni, hülyeség, de ez van.
Mivel nincs légmozgás az AVR fölött, hiába van sok hely, a bútorlap átmelegszik. Ehynéh a center alja is, de ebből nem lehet baj. Persze az is igaz, hogy majd készül egy egyedi állvány, de addig is akarok egy ventit. Val'szeg 7/24-ben fog menni, de csak pár hónapig lesz így.
Megoldás is megvan: mobiltöltő+PC venti. -
Black Dragon
addikt
Sziasztok!
Korábban írtam be, hogy tervezek vásárolni egy új házimozi erősítőt, a szett az alábbi:
4db QLX 185
1db QLX Base MK II center
1db Quadral Art 937 130 mély
1db Yamaha RX-V450Ehhez keresnék valami olyat, a jelenlegi Yamaha RX-V450 helyett, ami tudja az 5.1-et, max 7.2-t, bluetooth, wifi legyen benne, és nyilván teljesítményben ne legyen a jelenleginél rosszabb. Sajnos próbáltam keresgélni használtan, de mindig lemaradtam eddig a jóárasított modellekről, mert nagyjából 150-200 közötti összeget szánnék a dologra.
Amennyiben nem sikerülne vennem használtan, úgy mit ajánlanátok, ha újonnan venném? Nyitott vagyok Yamaha, Denon, Pioneer márkákra, de ti biztosan benne vagytok a témában, hogy melyik a jobb, még jobb, vagy épp az ár/érték bajnok.
köszi a segítséget!
-
FerNandor
őstag
válasz VoidXs #58789 üzenetére
Üdv,
ha már soundbar. Olyankor mi van, ha van egy DTS hangormátum, de a Soundbar elvileg csak DD-t tud optikain?
Soundbar-TV Box-TV"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
jambiyya
őstag
válasz tomyka74 #58786 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek, de nem ez volt a kérdés. Ismerem az elhelyezésre vonatkozó szabályokat/ajánlásokat (és be is tartom).
ldn218 : nem rossz ötlet a master/slave cucc sem (AVR+sub+mediaplayer menne bele), kár hogy nincs hármas vagy max. négyes. PC-s venti van itthon elég, átforrasztom az egyiket USB-sre, töltő is van felesleges...
-
Beni2360
félisten
válasz draco31 #58784 üzenetére
Viszont a TV-n csak optikai hang kimenete van, nincs jack rajta.- ez a jobbik eset hang szempontjából.
A jack kimenetet fülesre tervezték.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
draco31
veterán
válasz VoidXs #58787 üzenetére
Most azokat nézegetem már, Samsung TV-je van, így a Samsung HW-T420-t küldtem most át neki.
Morris
Inkább csak hangzás javítást szeretne, nem kifejezetten házimozi élménytASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
-
draco31
veterán
Hello!
Remélem jó helyen járok.
Haver szeretne a TV-je hangzásán javítani, és valami olcsóbb 5.1-en gondolkozott. 40e környékén. Kábelezni viszont nagyon nem szeretne, vezeték nélküli megoldások meg gondolom jóval drágábbak, ami elfogadható minőség.
Így javasoltam neki, hogy lehet elég lenne egy 2.1-es hang is a számára. Úgy kábel sincs annyi, mint egy 5.1 esetén.
Viszont a TV-n csak optikai hang kimenete van, nincs jack rajta.
Tudtok ajánlani esetleg valamilyen típust?
Vagy lehet jobb döntés lenne egy soundbar?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
VoidXs
Topikgazda
Nem tudni. Alapesetben érvényes, hogy azonos minőségen a HEVC fele bitrátán hozza ugyanazt az objektív szintet (Qp), de a szubjektív teljesen más. Tudok olyat mutatni, hogy 1000 kbiten hozza a HEVC a 10000 kbites AVC szintet, minden az enkóderbeállításoktól függ.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
csizo
aktív tag
Sziasztok!
Lehet,hogy nem itt kellene feltennem a kérdést.Melyik ad jobb minőségű képet,a nagy bitrátájú x264 UHD vagy kisebb bitrátájú x265 UHD film? -
ldn218
tag
válasz jambiyya #58775 üzenetére
Nincs más usb aljzat ahova csatlakoztathatod ? ( Tv, médialejátszó, PS ). Nekem 230 -as elosztóm Brennenstuhl ami mester aljzattal is rendelkezik. Ez kapcsol nekem 5 aljzatot ( a 8-ból kettőt nem vezérelt ) ezekbe van dugva a Sub, médialejátszó, PS, de tetszőlegesen variálhatod. Az Oled például nem vezérelt, hogy tudja "tornáztatni" éjszaka a moszatokat . Így ha lekapcsolom az AVR-t ezektől az eszközöktől elveszi az áramot.
[ Szerkesztve ]
-
Rp526
aktív tag
-
-
jambiyya
őstag
Adott egy Denon X3600. Szerintem nagyon meleg használat közben, de el tudom fogadni, hogy ez normális így, végül is nem fogdosom. Ami zavar, hogy a fölötte lévő center hangsugárzó alja átlangyosodik még a bútoron (gondolom MDF+fólia) keresztül is.
Valaki írta, hogy USB venti segítségével hűti. Ez nekem is megfelelne, de!
-egyrészt csak előlapon van USB, de egy 90 fokos fekete kábellel hátra tudom vinni (nem elegáns)
-másrészt az az USB akkor is kap áramot, ha az AVR ki van kapcsolvaLehetne megoldás, hogy kikapcsolom a standby-t, de akkor meg a HEOS app nem fog működni, csak ha a távval bekapcsolom az erősítőt. Ilyenkor bekapcsolás után sok mp-ig megy az assign, nem túl barátságos.
Van valakinek erre okos megoldása? Köszi.
-
Real_Necro
veterán
Sziasztok!
Boldog új évet!
Régen írtam, inkább csak offline követtem a topicot.
Végre elértem odáig, hogy korszerűsítsem fűtést, berendezzem gyereksarkot és lefessem a tavaly év elején általam "fabrikált" állványokat.
A korábbi Minix Neo U9-H-t leváltotta egy Nvidia Shield tv pro, a Runco helyére pedig az Optoma került..Egyelőre ilyen, következő lépésben akusztikai panelek kerülnek fel.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
gab1ka
senior tag
" Valamint ha hallottad a bronze6 élőben annak mekkora mélye van?"
Kb semekkora, ha ez komoly szempont, akkor nem biztos hogy tetszene a Bronze 6, ha az 5g-ről van szó, ugyanakkor mozihoz így is úgy is kelleni fog sub.A @jambiyya féle 6g Bronze 500 esetén már 20cm-es mélyközepekről van szó, ott ez a hiányosság korrigálva lett.
-
jambiyya
őstag
Érzed? Hallgassad meg inkább őket. Az meg marhaság, hogy a MA-nak nincs mélye a Klipsch-hez képest...van, csak más. Csak hogy más vélemény is legyen: nálam a MA utcahosszal nyert a Klipsch ellenében. Nem, nem azért, mert az amcsi rossz lenne, hanem mert az én fülemnek ez volt a kedvesebb.
-
sivi
csendes tag
Köszönöm szépen Úgy érzem klipsch lesz ebből
-
Quqesz
nagyúr
Nos ha mozi és modern zene, akkor én is a Klipsch felé hajlanék. Mélyben sztem sub nélkül is jó élmény lesz amíg nem veszel egyet. Nekem R820f van és mozin is komoly élmény sub nélkül(persze nálam is tervben van a sub vétele)
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
ldn218
tag
Szerintem nagyon nem egyforma a két termék mélye a bronz 6 nak a klipshez képest nincs is erős túlzással. Engem anno ez a kis 26 -os zenén csapott már be , felkellett állnom és odamentem a szubhoz rátenni a kezem mert azt hittem megy. Ennek ellenére a filmnézés miatt ne hagyd ki a szubot mert azok az igazi mélyek. Olyankor nem baj ha nem a fronton szólal meg. Jelenleg zenét is úgy hallgatok hogy finoman a sub is jelen van.
[ Szerkesztve ]
-
sivi
csendes tag
válasz ldn218 #58764 üzenetére
Igen, én voltam. Azóta beszéltem már egy tulajjal, aki a te véleményedet erősítette meg.
Mélynyomó nélkül is van tisztességes mélye a klipschnek? Valamint ha hallottad a bronze6 élőben annak mekkora mélye van? Elvileg az adatok szerint az mélyebre is lemegy mint a 620F. -
ldn218
tag
Nekem az elődje van az r26f 12-es mélyládával 20 nm és eléggé rendes szinházat csinál. A bronz 6 -ot egy demo erejéig halottam egy házimozi erősitőn sztereó módban. Mozin gyanús hogy nem tudná azt a cirkuszt amit a klipsch. Az én fülemnek az amerikai a kedves. Én mondanám hogy juss el bemutató termekbe és hallgasd meg őket, mert kevés pártatlan véleménnyel fogsz találkozni. ( gondolom Gedeon csopiban is Te kérdezted ezt )
-
sivi
csendes tag
Üdv! Először is B. Ú. É.K.
Másodszor pedig a véleményetekre lennék kiváncsi. Kinéztem 2 hangfal szettet: Monitor audio bronze 6, valamint a Klipsch r-620f szettet. Mozira valamint modern zenére kellene nekem, de szeretném ha szépen szólna, lenne mélye. Ebben kérnék segítséget a döntéshez. -
VoidXs
Topikgazda
válasz kenand #58758 üzenetére
Hát ez bizony aktív, akkor tényleg a modellnek akadnak kompatibilitási gondjai. Ebben az esetben használd a két DP-t külön-külön, egyiket képre, másikat hangra, ha a csere nem válik be. Már lesz 2 adaptered.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
kenand
veterán
válasz VoidXs #58757 üzenetére
PCX-nél vettem, nem passzívnak tűnik, mivel "doboza" van. Tény nincs plusz áramforrással megtáplálva.
Sajna a a HP t530 mini client-en nincs HDMI kimenet csak 1 VGA és 2 display port.
Nagyon olcsón vettem és azt próbálgatom mit lehetne belőle kihozni.
Alacsony fogyasztású AMD SOC van venne, passzív hűtéssel. 1080p biztosan megy neki (4K nekem nem kell)
Útban van Kínából másik DP-HDMI átalakító, majd remélem azzal megy. Vagy estleg megnézem a másik -még régebbi, de komolyabb - erősítőmmel is. Ha erre nem lesz jó, majd lesz belőle más. (Doboza kicsi 2.5" HDD nem megy bele, így a NAS project is elbukott)Ami furcsa, hogy ugyan ez az átalakító, egy monitoron-kihagyva az erősítőt- egyből 1920x1080-as képet ad.
Amit nem értek, hogy az erősítő miért 640x480-nak látja csak. -
VoidXs
Topikgazda
válasz kenand #58756 üzenetére
A passzív DP átalakítás esetében semmi nem garantál semmilyen eredményt (nem szabvány). Aktív átalakító kell, hogy biztosan működjön a Full HD. Ami viszont olcsóbb, hogy PC-ből HDMI-n küldöd ki a hangot, és DP-n a képet egyenesen a megjelenítőbe.
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Egy vékony kliensből ( HP t520)próbáltam csendes passzív HTPC-t összerakni, LibreElecekt tettem rá, szépen megy amikor monitor mellett beállítom. Gondom a következő. Mivel a gépen displayport van kell egy DP-HDMI átalakító hozzá.
Ha a gépet monitorra kötöm így szépen megy a a 1080p és a hang is. (ha olyan monotorhoz kötöm amiben van hangszóró)
Ha egy Onkyo TX-NR309-be kötöm be és úgy megy a TV-be csak 640y480-as a kép és nem is lehet rajta váltani. Erősítő is jó, hiszen Amlogicos TV box is van rákötve és ott Full HD a kép.MI lehet a gond az Onkyo nem komálja a DP-HDMI átalakítót?
-
senior tag
Sziasztok!
Marketplacen találtam az alábbi Denon AVR-X500 erősítőt és a hozzá tartozó Wharfedale Crystal III 30.4/1/C 5.0 szettet 100.000 forintért. Egy LG 49UK7550MLA tévé mellé keresek valami minőségibb eszközt, eddig soundbarban gondolkodtam az egyszerűség és a kompakt kivitel miatt, de ott az 5.1-es kivitel bőven 100.000 felett van és nem gondolom, hogy egyébként annyira jó lenne.Erről mit gondoltok? Teljesen laikus vagyok, nekem csak kellene valami olyan hangkeltő cucc, ami minőségibb filmélményt és zenehallgatást nyújt. Sokszor veszem észre, hogy a filmeknél a tévé hangszóróján halk a beszéd, míg a háttérzajok üvöltenek, ezt mindenképp el szeretném kerülni a jövőben.
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
korren
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni 5.0 hangfal szett vásárlásához.
Rendkívül árérzékeny vagyok , használt is szóba jöhet.
Egy Denon AVR-X1500-al hajtanám meg, sub egyelőre egy régi Wharfedale Diamond.
Frontok és center egy régi Van den Hul kábel, nem emlékszem most a pontos típusra, surroundok vmi réz 0,5 mm² fos, az erősen ideiglenes.Amit néztem és vállalható anyagilag az a Jamo S809 (S801 sur, S81 cent).
Illetve a Dali Spektor 6 (Spektor 1, Vokal).
Illetve nyitott vagyok egyébként másra is.
Amit vált, az egy JBL SCS 178, 5.1-es rendszer.
Felhasználást tekintve Netflix, HBO GO, nagyon ritkán filmek, Spotify, TV néha.
Nagyon szépen köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-I like the misery. -I like this world!
-
kutga
nagyúr
Köszönöm mindkettőtöknek, megrendeltem.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Adott egy régi dvd lejátszó, és egy viszonylag friss lcd tv.
A lejátszón ezek a kimenetek vannak:
A tv-n pedig ezek a bemenetek (gondolom a sárga kell nekem, ami ránézésre és próbára 3,5 mm-es jack):
Elnézést a képek minősége miatt, nem én lőttem őket.
A kérdésem, hogy a két eszközt milyen kábellel lehetne összekötni? RCA-jack?
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
RaZroX
addikt
Sziasztok!
Egy LG 65UK6300MLB-hez szeretnék 5.1-es hangrendszert venni.
Teljesen amatőr vagyok a témában, nincs semmi tapasztalatom, addig jutottam, hogy elvileg nekem csak optikai bemenettel rendelkező "hangcucc" jó, vagy vezeték nélküli.
Egy kis szobában lenne kiépítve az egész, igazából nem szeretnék hatalmas összegeket belefektetni (100k alatt).
Mit javasoltok, mit érdemes venni?Előre is köszi!
This is the way
-
Beni2360
félisten
válasz Buckey #58740 üzenetére
De engem mindenki tegez. És ez így is marad elkövetkező 15 évben.
Reméljük a covid is olvasta.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Buckey #58736 üzenetére
Hát a lustaság mellé még van egy kis 71 éves kor ami már nem annyira mozgékony, legalább is nálam. Már nem bírom a terhelést úgy mint 5 éve. De az idén felvettem a bakancs listámra.
************************Morris - A tied csak v2-s ha jól látom nem csináltak 3-4 s sorozattokat már belőle. Meg ide 19 nm-re bőven elég ez.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
-
tothjani81
senior tag
Boldog Új Évet mindenkinek. Szerintetek hol keressem a problémát? Adott egy Hisense 65 U8QF tv és egy Pioneer SC-LX 71 es nagyvas. Se netflixen nincs 5.1 hang se külső merevlemezről. Tv kiírja hogy Dolby Digital infóba szintén ottvan de csak a frontok a center és a sub dolgozik. Nagyon halkan ha rátapadok a hátsókra susug de kegyetlen halk semmi nem hallatszik belőle. Erősítőn a dobozok jól vannak beállítva méréssel lettek belőve. Megpróbáltam másik módban felhúzni a hátsókat de semmi. Az erősítőben keresendő vagy a tv ben a gond?
Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok
-
Beni2360
félisten
válasz Buckey #58732 üzenetére
De miért nem lett mégis fekete? - Lusta voltam és jött az asztal így maradt egyelőre. Vettem még akkor fekete 3D autó fóliát Kínából a bevonásra de az itthoni bútorfólia majdnem olyan mint a rendszerem azért vettem meg.
Majd 1x előkapom és ráragasztom úgy, hogy a tetején és az oldalán körbe fut egy vájat azt meghagyom fehérnek. Így lesz egy 5mm-s fehér keret. A képen látni a sötét csíkot az a nút.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Buckey #58730 üzenetére
Mármint miről?
A fehér ládáról vagy a 2 éve tekercsben levő fekete fóliáról.
Mivel vettem egy fekete IKEA asztalt feléje és erre jött az AVR nem olyan vészes a többi hsz-khez képest.
Ui: Az OBI-ban vettem anno a fóliát.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz mikrofon #58725 üzenetére
Bútor fólia.
Nekem fehér szubládám van és feketét vettem.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
VoidXs
Topikgazda
válasz mikrofon #58727 üzenetére
Én a peremezésről írtam, amire válaszoltál. Ez a perem:
És úgy cseréled, hogy lekaparod a régit és felragasztod az újat. Természetesen ezt nagyon precízen kell.[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz tibbike01 #58710 üzenetére
Nincs különbség. Néhányan fel szoktak vetni olyan problémákat, mint a jitter/shimmer, ami a kábel anyagából fakad, de aki kicsit is ért ahhoz, hogy hogyan lesz újra audio a fényből, az tudja, hogy vagy tökéletes az átvitel, vagy semmilyen.
-
BBéci
legenda
válasz tibbike01 #58710 üzenetére
TOSLINK az Te, h nélkül: [link].
Ahová neked kell, bőven megfelel a legegyszerűbb is, de mechanikailag ne legyen gyenge, mert megtörhet.#58716mikrofon
A fehér bántó lehet, ha filmnézés közben a látómeződben van.
Volt nálam tesztelésen fehér frontsugárzó és szubláda is, boldog voltam, amikor elvitték őket.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
mikrofon
veterán
válasz Buckey #58706 üzenetére
"Mert van a hangjában valami plusz, ami a méretéből fakadóan a kisebben nincs..."
Ezt nagyon jó hogy írtad. Mert nekem nagyon bejön a hangja . Szépen szól olyan telt és testes . Legalábbis az én fülem így érzékeli. Ezt b nem szeretném elveszíteni. Én arra gondoltam hogy a kicsib ugyan ezt fogja tudni. De ezek szerint nem. Úgyhogy akkor marad ez mert nem akarok pont a hangminőség miatt bánkódni.
Viszont támadt egy ötletem. Nem tudom, hogy lehet-e ilyet vagy valaki csinált-e már vagy esetleg látott-e. A fekete hangszórótestből lehet fehéret csinálni szép minőségben. Valami öntapadós dologra gondoltam , vagy esetleg festésre.
Van erre v valami ajánlott megoldás? -
Boy_25
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék 5.1-es házimozi rendszert öszeállítani. A kérdésem az lenne, h problémát okoz-e az erősítő szempontjából, ha azonos márkájú, de különböző ellenállású hangfalakból lenne a front, a center és a surround szekció. Köszönöm előre is!
BÚÉK!
-
RazoR
veterán
Tudnátok ajánlani valami alap 5.1 erősítőt ami tudja a 4k HDR-t és a HDMI eARC-t?
-
tibbike01
őstag
Optikai (toshlink) kábelek között van különbség? Tv hangját akarom átküldeni egy Edifier 1850DB hangfalra. Jó lesz a gyári vacak optikai kábel vagy vegyek valami drágábbat? Lesz különbség hangban?
-
ada19
senior tag
válasz Nerazim #58705 üzenetére
Szia,
A legtöbb asztali médialejátszó képes erre. 15k Ft körül már vannak CoreELEC alapúak, amiken Kodi fut gyakorlatilag. A Kodiban akár azt is beállíthatod hogy a center csatorna hangosabb legyen. Viszont csodákra ne számíts szerintem, bármilyen TV hangszórójától csak jobbak léteznek.
Topik a lejátszókhoz: [link]
Mégsenem
-
Buckey
őstag
válasz mikrofon #58704 üzenetére
Hát, nagyon gondolkoztam rajta, hogy megy vissza, mert én is vígy voltam, hogy nagy. De, a színe megy a többihez.
És a hangjával sincs bajom, tetszik.
Nekem bemérés utàn -9.5 db, de a többi is mínuszban van. [kép] A kisebb 50%-os hangerőn volt -7.5 db-en, úgyhogy engem ez nem zavar,
Nem tudom, hogy jól csináltam-e, de a legkisebbet 0 db-re állítottam, a többit arányosan többre, így nem változott a hangerőkülönbség a hangsugárzók között.
És, hogy miért nem megy vissza? Mert van a hangjában valami plusz, ami a méretéből fakadóan a kisebben nincs. Pedig visszaraktam a kisebbet melegváltásként a beállításaival, hogy halljam is a különbséget, ne csak emlékezzek rá.
A méretét majd megszokom, a lábdob sem kicsi.[ Szerkesztve ]
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Előre is elnézést a banális kérdésért, de vhol el kell kezdeni. Szóval már régóta az a gondom, hogy a tv-n (samsung ue32eh5300) egyes filmek közben a beszéd hang nagyon halk, míg a zene, robbanás stb viszont nagyon hangos és így nem tudunk filmet nézni normálisan. Több helyen is kérdeztem már erről a fórumtársakat is és az volt a konklúzió, hogy azok a filmek amik 5.1 vannak a nem fognak jól szólni mivel a tv csak sztereót tud.Létezik erre vmi megoldás és mondjuk hardveres (nem szeretnék minden filmnézés előtt konvertálgatni sztereóba) ami az 5.1 -et "lebutítja" 2.0 -ra? Ha igen milyen összetevőket kell hozzá vennem?
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
mikrofon
veterán
-
BBéci
legenda
válasz #52221184 #58702 üzenetére
Abban sem vészesen, mert nem igazán kevés az a 7x60 W. Kellően érzékeny hangdobozokkal, legfeljebb 25 négyzetméteres szobát meg tud rezegtetni.
Azt a Marantzot nem ismerem, ezért passz.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Akkor csak teljesítményben kompromisszumos ezek szerint?
Amúgy az 551R V2 7x60 watt. De ezt egy 1400 wattos trafó könnyebben kiszolgálja, mint egy 7x 100 wattos, amihez egy 3-400 wattos trafo párosul. Gondolom.
Akkor egy Marantz 1710-nél is csak a csökkent teljesítmény a hátrány a nagyobb testvéreivel szemben? (természetesen azonos kategóriában)
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Delta Force (2024)
- Robogó, kismotor
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AutoCAD
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Autós topik
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- További aktív témák...
- Yamaha RX-V473 hálózat, airplay, 4k HDMI házimozi erősítő
- Új, bontatlan Sencor SSS 6300 NYX 2 bluetooth-os hangszóró - Közel 2 év magyar bolti garival! -
- Új, bontatlan MEE AUDIO T1CMA bluetooth fejhallgató - 1 hét próbagarival! -
- Sennheiser HD800S (Garanciális) VÉGSŐ ÁR
- Eladó Bose Quietcomfort Ultra Headphones aktív zajszűrős fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest