-
IT café
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Conchudo
újonc
PS-nél ugyan ez nem játszik, de számítógépről nem jó ha külön HDMI-vel csatlakoztatod az erősítőt és a TV-t (nem erősítőn keresztül megy a kép)? A legtöbb videókártyán van több kimenet, ha másnem a képet lehet DisplayPort >> HDMI átalakítóval?
-
Rp526
aktív tag
válasz azelsomillio #56395 üzenetére
Ha csak régebbi PS4es játékokkal játszol, ahol am sincs HD hang sem HDR.. akk mind1.
Ha cél a tömörítetlen hang, akk már az optika nem jó.
Viszont ha régi erősítőt veszel, ami nem engedi át a 4K-t és a HDR-t akkor az erősítő lesz elavult és a HDMI sem segít. Ha PS5-re akarsz majd pl. menni, ahol már sok játék 4K60 fps lesz, akkor egy régi erősítő nagyon vissza fogja fogni. Ha jól tudom a PS5-ön már önálló hangkimenet sem lesz, míg a PS4-en volt optikai hangkimenet.[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
válasz azelsomillio #56395 üzenetére
Optikán csak hang megy.
PS-nél szerintem HDMI kellene, de nem akarok butaságot írni, nincs tapasztalatom vele.Nálam úgy van, hogy a számítógépben lévő vga-ról megy a hdmi a tévébe és az alaplapról megy az optika az erősítőbe.
A tévére csak akkor van rádugva a kábel ha filmet szeretnénk nézni. De akkor az erősítő is hdmin kapja a truehd miatt.Kénytelen vagyok Így megoldani, mert a sony tévé valamiért mindig ébresztgeti magát aztán alszik.
Random időközönként elsötétül a kép a monitoromon és elmegy a hang is. Aztán visszajön.
Egyszerűen nem tudom miért csinálja. Évek óta ezzel küzdök.
A passtrough sem jó emiatt. -
mpo
veterán
válasz azelsomillio #56393 üzenetére
Ha még nem tetted meg, olvasd el az összefoglalót.
Ha az X4000-t választod, akkor nem lesz jó hozzá az olcsó 5.0 plusz a szub.
A kábel is 1000 Ft/m, az is kell.
Médialejátszó meg van olcsóbb is, nekem jó a Minix Neo U9-H, pedig az nem is az olcsók közül van.Optikán nem megy minden, ami HDMI-n meg igen.
[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
Morris
veterán
válasz azelsomillio #56393 üzenetére
Ha számítógépről vagy média lejátszóról küldöd a jelet a tévének, akkor jó az X4000.
Csak a hangot told rá az erősítőre és annyi.
Én is így csinálom.
Így nem kell 4K/HDR képes erőlködő. -
azelsomillio
csendes tag
4k hdr tv + egy zidoo x9s lejatszora gondoltam.
Amire hasznalnam:
- Playstation - mondjuk ezt altalaban fulessel
- Filmek/sorozatok normalis minosegben eredeti nyelven
- Zene - ez altalaban mondjuk Spotify, de szoktam normalisabb formatumban isAr: amikor lattam a 4300-at 240-ert, akkor ott megremegett a terdem annyit talan meg koltenek ra, de ha feleannyibol kijon egy “hasonlo” setup, koltom masra a kulonbozetet
-
gab1ka
senior tag
válasz azelsomillio #56391 üzenetére
4k/30HZ-re képes az én olvasatom szerint.A 4100tól már nincsenek ilyen korlátok, de abból most én nem láttam eladót sajnos.
-
mpo
veterán
válasz azelsomillio #56387 üzenetére
Itt összehasonlíthatod őket a Specifications részben:
[link]
Mit szeretnél nézni és hallgatni, mi lesz a lejátszó és mennyit szánsz rá?
FHD vetítő+vászon vagy 4K HDR tévé plusz médialejátszó, amiből választhatsz.
Ha ezt eldöntöd, akkor könnyebb a választás.
A tévé nem lejátszó, hanem megjelenítő!Ha érted, akkor már elavult.
-
törölt tag
" Akkor nem kell “tartanom” attol, hogy a 4000 egy regebbi konstrukcio, mert meg ma is megallja a helyet?"
Hangminőség téren bőven megállja a helyét, pláne, hogy a legjobb Audyssey kalibráció van rajta a MultXT 32.
Viszont szolgáltatásokban közel sem hozza a mai erősítőket, ennek azért nézz utána.
Nincs 4K, HDR, Tidal stb..[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
Nincs HDR és 4K.
Ha ezek fontosak akkor ne a vedd meg!
Ez már nem mai erősítő. Ha tényleg fontos a hangminőség akkor nagyon jó választás. -
gab1ka
senior tag
válasz azelsomillio #56381 üzenetére
Az X4000 elérhető 130ért éppen.Sztem egy 125-ös ajánlattal el tudod vinni.
-
törölt tag
Többször felmerült, hogy konkretizálni kellene, hogy pontosan mi az amiért bizonyos felhasználóknak nem tetszik az Atmos.
Egyszer már én is hosszasan levezettem, de már nem találom, helyette itt egy másik vélemény!
Az illető csúcs, már már high end rendszeren tapasztalta az alábbiakat.Az atmos hang három részből tevődik össze.
Van egy alap csatornákra osztott hang.
Ehhez jönnek az objektumok és az azokat leíró adatok.
Az objektumok lehetnek mozgó, vagy "álló" objektumok. Utóbbi az eső például.
Az atmos demo helikopter hangja jó példa.
A helikopter a fejed fölött köröz. Az alsó hangfalak némák.
Ezt sima erősítővel hallgatva szépen leteszi sorban az öt lenti hangfalra.
A filmeknél azonban jelenleg hatalmas átverést érzek.
Nem tudnak mit kezdeni az objektumokkal és a többivel sem.
Trafo4 elején már a Paramount csillagai sem megfelelő hanggal szólalnak meg a felsőkből.
Utána beszállnak az űrhajók a képbe. Morgás, de nincs meg a mozgás-érzet.
Dyno és vízesés - semmi vízesés hang felülről.
Ezután jönnek az űrhajók, de minden néma és megszólal a zene a felsőkből.
A következő képen egy repülő jobbról felülről behúz a képbe - csönd.
Ezután vicces, hogy pár csepp eső hangot föltesznek és megint némaság.
Amikor a robotot "szétpusztítják" - halk zene szól az egész jelenetben és 2x a rakéta hangja, de nem igazán követi az sem a mozgást.
Justice League eleje - kis zene a felsőkből és amikor Batman elkapja a repülő izét annak a szárnyát lehet kicsit hallani.
A Deepwater Horizont filmben, amikor megjelennek a helikopterek még messziről - feltesznek propeller hangot, de amikor a helikopterből kiszállva beszélgetnek - semmi sem hallatszik, pedig a fejük felett köröz a propeller.
Amikor megreped a cső szintén van egy kis hang a felsőkből, de amikor teljesen szétrobban - csönd.
Sorolhatnám, most hirtelen ennyi.
Elvileg vmi 120 obejektum-hangra lenne lehetőség az atmos-ban.
Ezek ugye a tér minden irányában objektumok maradnak. nem igazán hallom, hogy ezt meg tudnák csinálni úgy, hogy elvileg a trueHD alap megmarad.
Nem csak a mozgó objektumok hangja nem OK, hanem az eső, víz, stb atmos "álló" hangokat sem rendesen mutatják be. -
BBéci
legenda
válasz azelsomillio #56381 üzenetére
Amennyiben fontos a hangminőség, az X2600-at kihúzhatod, a másik kettő sokkal jobb. Én az X4000-et választanám, annyiért nagyon jó vétel.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz arcitec #56372 üzenetére
A RUBICON az egyik kedvencem a maga kategóriájában, elfogadnám, bár az 5-tel nem igazán voltam megelégedve, ezt leírtam a teszben. A 6 simán megéri az árát. Szettben az volt nálam. Viszont igényli a jó erősítőt, Marantz SR8012 illene hozzá.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gab1ka
senior tag
válasz #98221312 #56378 üzenetére
A haladóban sokszor téma volt már ez hogy az AVR-eknél szinte minden jobb
A ps4es mizériámnak nincs is jelentősége szerencsére, csak ha már épp a kezemben tartottam a kábeleket meg ezt is azt is, gyorsan összekötögettem őket máshogy is.Egyelőre marad minden a régiben. -
törölt tag
válasz gab1ka #56368 üzenetére
A PS-be szerintem semmilyen feldolgozó egység nincs. Magyarul annyit csinál LPCM esetén, hogy tömörítetlenül küldi ki, és ez okozhat némi változást.
Komolyabb lejátszók LPCM hangjával érdemes próbálkozni, mert könnyen előfordulhat, hogy akár jobb lehet, mint amit az AVR dekódol!A HDMI/Optikai tesztedet passzolom.
Szerintem csak annyi, hogy optikán mások a beállítások. -
törölt tag
Nem ugyanolyan. mert alapból a Core magasabb (kb 1509 kb/s a DTS-HD-nál mint mit az optika/koax átenged (alapbol 640 de max 787 kb/s) így lehető legtermészetesebb hogy egy botfülű/átlaghallású honpolgár simán észreveszi, kihallja a különbséget nagyobb odafigyelés nélkül is.
56734 Morris: kezdjük ott hogy az alap DTS 5.1 veszteséges, mig a dts-hd veszteségmentes, annak alapja a sima (nem EX/ES) DTS ami veszteséges igy a core is veszteséges de jóval magasabb bitrátával megy mint amit az optikai tud. ~1500kb/s[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz #09634560 #56371 üzenetére
Ezt írta, ezért kérdeztem rá:
Úgy akartam fogalmazni, hogy az új bekötéssel, PS4-ből egyenesen az AVR-be (HDMI) a kapott hang jobbnak tűnt mint az alapfelállás, ami PS4ből optikával AVR-be (DTS). Ugyebár ez ugyanaz a dts jel kéne hogy legyen.Ha érted, akkor már elavult.
-
arcitec
addikt
válasz Dorian #56356 üzenetére
Azért , hogy informálódjon. Én azt teszem és nem azt amit mondanak. Az információk alapján majd ÉN döntök. Azért írtam azt amit, hogy legyen másik vélemény is.
BBéci : Nem tudom ki sértődött meg, én nem személyeskedtem a TE rendszereddel, de TE most már nem először emlegeted az enyémet. Most akkor ki sértődött meg. Azért mert nem egyezik a véleményünk, mint látod sok mindenben soha nem is fog. De nincs harag és sértődés. Indulatból nem én nyomulok sok esetben. Részemről ennyi.
U.I:Egyébként meg hamarosan jön a RUBICON , na az mennyire túlárazott és nem azon az áron jön és a másik sem azon az áron jött amit te-ti állandóan emlegettek.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
törölt tag
válasz Conchudo #56342 üzenetére
Az alap kezdő az Denon X1600 vagy Onkyo tx-nr575 (az utódja 595) ezektől haladás a Pioneer LX 501, Yamaha amit az extreme audionál is halhattál. és mégjobb feljebb lépés a Denon x2600 és Onkyo696 . feljebb márcsak akkor érdemes lépni ha nemcsak magyar hanem fontos az eredeti szinkron és az erősítő tripláját tudod forditani 7.1/2-re(alapból dupláját az 5.0-ra).
és igaza volt az eladónak: alap atmos játékhoz ideális, filmekhez jobb választás az Onkyo RZ denon 4500 vagy nagyobb (semmi esetre sem 3700 de ez legyen a magánvéleményem: használtan is jobb vételk a denon 4300 olcsóbban) vagy mégjobb a Cambridge audio CRX120[ Szerkesztve ]
-
gab1ka
senior tag
válasz #98221312 #56366 üzenetére
Igazad van,visszaolvasva tényleg belezavarodtam kicsit a kódol/dekódol kifejezésekbe.Úgy akartam fogalmazni, hogy az új bekötéssel, PS4-ből egyenesen az AVR-be (HDMI) a kapott hang jobbnak tűnt mint az alapfelállás, ami PS4ből optikával AVR-be (DTS). Ugyebár ez ugyanaz a dts jel kéne hogy legyen.Nem tartom kizártnak hogy valami jelszintbeli különbség lehetett vagy placebo akármi. Jobban tetszett, holott logikátlannak tartom.No és itt váltogatva on the fly a DTS-t (5.1) és a PCM-et (5.1) semmi sem tűnt fel.Ha sikerül beszereznem végre egy Umiket akkor ezt is meg fogom nézni hogy miért is érződött ez így.
-
gab1ka
senior tag
Nem teljesen szarkazmusnak szántam, úgy értettem ahogy Jigsaw04 közben jobban ki is fejtette.A témákra rá lehet keresni a fórumon belül, én nem tenném meg mert nem vitaindítónak szántam ezért nem is példáznék, csak ismételtem azt ami itt már elhangzott másoktól, de azért ki is egészíteném kicsit:
Épp tegnap előtt hallgatóztam a ps4-el ez ügyben, mert egyéb okokból ki kellett pakolnom az erősítőt a helyéről és így azon átvezetve kipróbáltam milyen a pcm 5.1-es tömörítetlen hang a dekódolt DTS-hez képest (ez utóbbit használom alapjáraton amúgy az erősítőnek bitstream küldve). Én tök őszintén az ég adta világon semmi különbséget nem hallottam.Ami viszont teljességgel hallható volt az az, hogy ha a ps4 dekódolta és küldte a hangot az erősítőnek az azért jobban tetszett mint amikor az erősítő végezte ugyanezt a feladatot.Tudom hogy ez már ezerszer lerágott csont, de épp kapóra jött megosztani.
-
törölt tag
" Wooowww.. ezt azért nagyon kétlem. Még egy botfülű ember egy rossz sztereón is megmondja a külömbséget azonnal.."
Rosszul értelmezed!
Amennyiben összehasonlítjuk a HD hangsávban lévő DTS magot (core), illetve annak Masterelt változatát, ott nem lesz nagy különbség még középkategóriánál sem, belépőnél meg aztán pláne. -
gab1ka
senior tag
Ezt még nem láttam . Valahol 100 körül elkezdett motoszkálni bennem hogy szerintem tudom mi lesz a következő..Azért mondjuk a 150. helyén meghallgattam volna egy "teringettét" is , a nyelvünk szépsége hogy kb az összes helyettesíthető lehetne amilyen "választékosak" vagyunk ha erről van szó.
-
Rp526
aktív tag
válasz gab1ka #56357 üzenetére
"Ebben a topicban is elhangzott már párszor hogy egy belépőszintű rendszeren nem igazán, ha nem egyáltalán nem hallható ki a hd hangsáv adta bitráta különbség"
Wooowww.. ezt azért nagyon kétlem. Még egy botfülű ember egy rossz sztereón is megmondja a külömbséget azonnal.. Az a dinamikátlan semmiség ami a magyar szinkront jellemzi 640 kbit/s pff.. Azért ilyet ne írjunk már le.. Ha HD hangot kap a magyar szinkron az már más.. csak ilyenből alig van és ha a disney felvásárol mégtöbb stúdiót akk egyre kevesebb lesz. Aki magyar szinkronnal filmezik félkarú órásként használja a rendszerét.
Szerk:
Most látom a másik válaszod, ha szarkazmus volt az egész, akk nem szóltam.[ Szerkesztve ]
-
gab1ka
senior tag
-
Taki46
tag
válasz gab1ka #56357 üzenetére
Egy Üvegtigrist én se tudom elképzelni szinkron nélkül
De ahol számítanak az effektek, (nem magyar alkotásokrol beszélek) ott csak eredeti hangon szeretem nézni a filmeket...
És igen, igazuk van azoknak is akik belépő szinten nem erőltetik az Atmost. Pláne nem plafonrol visszavert hangzású dobozokkal. -
gab1ka
senior tag
Egy Üvegtigris angolul nem üt akkorát a sok "fuck"-al...Ebben a topicban is elhangzott már párszor hogy egy belépőszintű rendszeren nem igazán, ha nem egyáltalán nem hallható ki a hd hangsáv adta bitráta különbség, persze az tény és való hogy egy pocsék szinkronnal kevert film tényleg pocsékul szól, ilyenbe belefutottam mostanában nem is egyszer, de hát még az is jobb mint a sztereo.
-
BBéci
legenda
válasz arcitec #56345 üzenetére
Szerinted csak olyan valaki írhat negatív véleményt az Atmosról, akinek van?
Akkor a 100000 Ft/m árú, vagy még drágább ábelekről is.Az Atmos témát ugyanúgy magadra veszed, sértésként fogod fel, mint amikor páran azt írtuk a DALI OPTICON hangdobozokról, hogy túlárazottak.
Az Atmos rendszer csak akkor adhat némi (kinek mennyi) pluszt, amikor valódi Atmos anyag szól. 7.1-et arra felkeverni mókolás. Ha viszont nem teszed, akor a fülmagasságban lévő háttérsugárzók nem képesek teret kreálni a hallgatók feje fölé, mint a klasszikus elrendezésű rendszerben.
Hosszasan váltogattam az Atmos és a 7.1 között olyan rendszeren, ahol a 4 plafonsugárzó társaságában THX szerint volt elhelyezve a többi hangdoboz. Na, ott aztán tényleg alig volt észrevehető az Atmos állítólagos nagyszerűsége.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
Quetz
őstag
válasz Conchudo #56342 üzenetére
5.1 erősítőt nem vennék, annak a tápja is 5.1-hez lesz alul méretezve. Az Atmos, mint lehetőség miatt én Denon 3700-t vennék, és a 4700-t fontolnám meg, mert Auro 3D-t tud, illetve elérhető lesz rá az IMAX Enhanced.
A 3700 a legkisebb Denon, amiben már Audyssey XT32 van, illetve teljesen leválaszthatók az előfokok a végfokokról. Ez akkor számít, ha később fejlesztenél és külön végfokokkal egészítenéd ki a rendszert (ami jelentősen növeli a hangminőséget).
-
gab1ka
senior tag
válasz #98221312 #56344 üzenetére
Fura is lett volna a megállapítás, hogy azért találták ki hogy senki se vegye meg Engem nem mozgat az Atmos még, mert a prioritás számomra a szinkronos filmek, néha néha megbolondítva egy egy eredeti nyelvű blockbusterrel amire nem bírok várni, viszont ha a ps5 végre maradéktalanul kihasználná ezt, akkor megsürgetem a dolgot, csak mert nálam továbbra is a térhangzás legszaftosabb része az interakció valós időben és az ehhez tartozó hangeffektek.Valahogy nekem sokkal jobb élmény mint amiket a filmek alatt hallok.
-
-
törölt tag
válasz arcitec #56345 üzenetére
Biztosra veheted, hogy nem a hasunkra ütve találtuk ki amit írtunk. Tapasztalat van mögötte!
" Mert az TE-TI egyéni szubjektív véleményetek semmi több."
Igen, jól látod, pontosan olyan vélemény mint a tiéd, semmivel sem ér többet egyik a másikánál.
Mint írtam, a kérdező fogja eldönteni melyik úton fog járni. -
ERPY
őstag
+1 az atmos javára. De hallgasd meg és dönts magad. Nekem nagyon tetszik, minden megjelenő filmen ott az eredeti nyelvű atmos vagy dts-x hangsáv. Magyar nyelven 1-2 esettől eltekintve nincs, szóval ha a magyar szinkron a fontos, akkor felejtős.
-
arcitec
addikt
válasz Dorian #56340 üzenetére
Mert az TE-TI egyéni szubjektív véleményetek semmi több. Van ellenpélda jócskán. Jóval több is, mint ahogy azt TE-TI egyáltalán gondoljátok-állítjátok. Szerintem meg semmi sem butaság, mindenki döntse el maga mi kell neki. De ne úgy , hogy egy az egybe le van beszélve, olyan által akinek nincs és talán pont ez a lényeg.
-
gab1ka
senior tag
Nekem úgy tűnik, hogy az "azért találták" ki miatt ment itt félre a beszélgetés, nem pedig a szubjektív élmények kulturált ütköztetése végett.
A surroundokat is kitalálták valamiért, a centert is a sztereo két hangfal közé, használjuk is, azok is, akiket jól átvertek hogy lecseréljék a régi erősítőjüket nincs ezzel gond.Én szeretem olvasni amikor valaki örömmel és elégedettséggel beszél a saját rendszeréről, bárcsak én is ott tartanék, legyen az akárhánypontegy.
-
Conchudo
újonc
Nagyon szépen köszönöm az összes hozzászólást! *Minél szubjektívebb annál jobb.
Voltam az Extreme Audio bemutatótermébe és az eladó a játékokat emelte ki, hogy ott jól kijön és szerinte megérheti az ilyen olcsóbb Atmos is. De nem ragaszkodom az Atmoshoz, a "házimozi élmény" lenn a cél.
Esetleg bedobtok légyszi egy-egy 5.1-es és 7.1-es erősítőt amire szerintetek érdemes lenne ránéznem? Utóbbinál ha Atmos nem is éri meg a felárat, a multiroom-ot kihasználnám.
Nem jelöltem ki keretet, belépőszinten a már ajánlott kategóriát keresem. -
Tamoo
nagyúr
válasz arcitec #56334 üzenetére
Én nem mondom, hogy sz@r, mert nyilván hozzá tud tenni az élményhez szinte minden esetben, de belépőszinten butaság költeni rá ha a hangminőség kicsit is szempont. Ha valaki belépőszinten gondolkozik, akkor feltételezünk egy anyagi korlátot. Az atmos árát előbb költeném pluszban a többi komponensre vagy akusztikára.
Én már nem belépőszinten mozgok, de ha fejleszteni szeretnék még mindig előbb költeném egy második szubra, végfokokra (vagy családi nyaralásra azt a pénzt). Hallottam már több helyen, engem nem győzött meg hogy nekem ilyen kell. Az én szettem is eléggé jó teret és felső hangokat tud varázsolni mennyezeti hangszórók nélkül is.
Én nagy térben és mozikban (ahol valóban objektum alapú) látom nagyobb értelmét.[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Nekem és sokunknak meg erről más a véleményünk. Akkor erről meg ennyit. Ez is egy vélemény ......
U.I : Vásárlás előtt meghallgattam és szuper volt és otthon is az. Az meg egy dolog, hogy valaki azt írja nem adott semmit az Ő részére. De nem kell azt írni, hogy akkor más se vegye, jó az 5.1 is , mert csak ilyeneket olvasok vissza. (Egy szó sincs ócsó technikáról (részemről) ) De meg kell hallgatni azt amire van keret[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
A probléma főleg az, hogy a jó atmoshoz 4 hangszóró dukál. Ez alaphangon 9 hangszóró meghajtását követeli az AVR-től. Vannak ilyen AVR-ek, csak nem olcsók. Biztos nem egy 200k alatti elektronikára próbálnék rábízni egy 5.1.4 vagy 7.1.4 kiépítést.
Mindenkinek javaslom az Atmos kipróbálást vásárlás és telepítés elött. Én is megtettem, de maradtam a 7.1-nél.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Kereskedők és marketingesek pont azt mondják, hogy vedd meg a legújabb erősítőt és hozzá annyi hangszórót, hangdobozt, amivel telerakhatod a plafont. Tehát nem szabad hinni nekik, maradjon mindenki a jól bevált 5/7.1-nél!
Felesleges folyton szerintem-et írni, mert alapértelmezett, magától értetődően minden hozzászólásra érvényes, amiben nem hangsúlyozzák, hogy valaki más szerint.
Senki nem szarozta az Atmost és társait. Viszont többen azt írtuk, hogy nem adott annyi pluszt, ami miatt akár 1000 forintot érdemes lenne kiadni.
-
arcitec
addikt
válasz Taki46 #56333 üzenetére
Hagyd, láthatod a másik oldalt véleményét, csak írnák le, hogy szerintük. Mert nem mindegy hogy szerintük, vagy mint tanács, hogy egy szar ne vegyed. Na ez a nem ok, ez egy teljeskörű félretájékoztatás az illető saját örömére. Mert ki is mondja , hogy szar? Akinek 5.1 rendszere van nyilván valóan. Szóval mindent , - főleg az itteni elfogult - véleményt is a maga helyén kell kezelni. Kereskedőnek és marketingesnek akkor se higgy ha jó legel a sírján.
Győződj meg jó magad, az az igazi vélemény.[ Szerkesztve ]
-
Taki46
tag
válasz #98221312 #56331 üzenetére
Gyerekek, akkor ezentúl ne vegyetek semmi újdonságot, mert úgy is csak mese az egész... Azért már csak hiszek a saját fülemimnek Azért mert nem minden filmnél teljesít maradéktalanul az Atmos, vagy éppen a DTS-X, attól még nagyon is van léjogosultsága. Ennyi erővel akkor azokat az 5.1 - s hangosávokat sem szabadna elismerni,amik xarul vannak keverve gyárilag...Ez mindig az adott filmtől függ, no meg a hang mérnöki munkátol.
Ez nem győzködni akarás a részemről.
Meg vitatkozni sincsen kedvem. Nekem be jön. -
BBéci
legenda
válasz Taki46 #56327 üzenetére
"Nem véletlen találták ki..."
Ez egészen biztos. Azért találták ki, hogy a házimozisok lecseréljék az erősítőjüket és vegyenek plusz hangdobozokat. Színtiszta üzlet.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Osynho
addikt
Hello!
Denon 3808 esetében olyan hibajelenség jött elő, hogy jellemzően a jobb surround csatorna nem kapcsol be. Hangerő emelésre, némítás be és kikapcsolás után tér magához. Ezt a hibát pontosan mi okozhatja? A javítás mennyire lehet bonyolult, drága? -
arcitec
addikt
válasz Taki46 #56327 üzenetére
Abszolút egyetértek, bár ez csak akkor igaz, hogy ha a forrás is megfelelő hozzá, ami sajnos manapság már már azon a szinten van mint a 3D. A Neural:X ami meg meg jelenik, de az is csak többnyire egy "felkevert" hangot ad, ami bővíti a teret, de nem az igazi.
Akik leszólják az tőlük nem szép, bár az is egy vélemény (csak épp nem a realitás ).[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Conchudo #56325 üzenetére
Szia!
Az én személyes véleményem/tapasztalatom az, hogy nem igazán érdemes foglalkozni az Atmos-al.
Sokkal inkább az 5.1 rendszer megfelő elhelyezése, kiépítése célravezetőbb!
Nem hallottam belépő kategóriás rendszer Atmos hangját, de gyanítom, hogy igencsak csekély azoknak a képessége.
Azt tudom, hogy engem csúcs AVR-en sem tudott megmozgatni.Persze, ha neked mégis tetszik, akkor hajrá!
[ Szerkesztve ]
-
Conchudo
újonc
Szervusztok!
Szeretném szubjektív véleményeteket/tanácsotokat kérni, hogy érdemes-e Dolby Atmos képes erősítőkből a kínálat legalján nézelődni? Filmnézéshez és játékhoz használnám, mindkettőt számítógépről főleg.
Hangszórókkal kapcsolatban majd újfent kérdeznék, de a nagyságrendek/kompatibilitás végett a Jamo belépő 800-as szériájával szemezek 5.1.2 rendszerben.
Akár igen akár nem a válasz mit ajánlanátok?
Nincs még kiszemelt, de a 200ezer alatti kategóriára gondolok, pl:
SONY STR-DH 790
ONKYO TX-SR 494
Onkyo TX-NR575
Denon AVR-S750H
DENON AVR-X1600H
YAMAHA RX-V585
Köszi! -
hozelujiz
tag
Ezek alapján, a kábel kérdés - pipa
+@mpo Köszi az info-t.Viszont HD hang, erősítőbe juttatását ideiglenesen még meg kellene oldanom valahogy.
De ez a splitter téma elég nagy lutri, bár találtam olyat is, ami elvileg működik (és nem drága), csak már nem kapható sehol...[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Beni2360 #56318 üzenetére
Olyan sokra egyszerre?
(#56319) fehér_ember
Szerintem éppen ellenkező a helyzet, egyre szánalmasabb.
Már a nagyon régieken - Margitszigeti Nagyszálló, mai nevén Grand Hotel Margitsziget, Ybl Miklós építette 1873-ban; art'otel - ott voltam, majd 2000-től 2012-ig a Westend Hiltonban az összesen.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Beni2360
félisten
válasz fehér_ember #56316 üzenetére
Na de ez 2021 évre szól!!!!!!!!!!
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
BBéci
legenda
válasz fehér_ember #56315 üzenetére
Tavaly azt nyilatkozta Rezső, hogy az volt az utolsó. Ennyit ér a szava.
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #56315 üzenetére
Hát igen, a plakát az valószínűleg el van rontva, mert 7-8 szombat és vasárnap.
A regisztrációnál azokat a napokat lehet választani.
Jó nagy pofára esés volna ha megyek vasárnap és már nem lesz semmi[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz jambiyya #56307 üzenetére
Elméletileg lesz idén is; már alig várom.
Természetesen ott nem a házimozié a csapásirány de simán megéri kilátogatni (aki persze kimer).
Tavaly pl. az életem legjobb hangzását hallottam ezektől. Igaz sajnos nem emberi ára van: hangsugárzó; monoblokk; előfok; ...stb.
És ilyen fejesrendszert is jó volt hallani.
Lőttem pár fotót meg videót, igaz csak telefonnal: képek illetve videós lejátszasi lista[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz hozelujiz #56311 üzenetére
Minden létezhet és az ellenkezője is.
A Hama kábeleket a licenctulajdonos HDMI.org által meghatározott kategóriákba sorolják, ezt a megnevezésük is mutatja. Szinte teljesen biztos, hogy valóban megfelelnek a követelményeknek.(#56307) jambiyya
Cirka 32-35 éven keresztül, minden ősszel rendeztek Budapesten hifi és/vagy házimozi kiállítást, show-t. Legutóbb tavaly volt.[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz jambiyya #56303 üzenetére
A problémát az ilyen hangfalaknál a hallgató távolság és az array mérete okozhatja. De ennek az összefüggéseiről már olyasvalakit kell kérdezz, aki ilyeneket tervez. Mondjuk a Házi hangfal építés topikban.
A képen látható hangfal, mint a mellékel leírás is mutatja, elvileg kiváló szórási tartománnyal rendelkezik.
The EAW CLA37 column loudspeaker uses seven 3–inch drive units to achieve a coverage of 120 degrees horizontal x 30 degrees vertical, thus controlling the vertical dispersion tightly. It is suitable for speech reinforcement in large reverberant environments if several or many units are distributed amongst the listeners. -
Zsland
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, mivel eléggé laikus vagyok a témában.
Szeretnék belekóstolni a házimozizás világába, egyenlőre low-buget kategóriában.Adott egy 20 nm szoba, egy Samsung RU55 7022 alap 4K TV, egy PS4 és 4 db ősrégi, de jó állapotú Videoton DC2050 hangdoboz.
Az elgondolás az lenne, hogy most vásárolok egy erősítőt, egy center hangsugárzót és egy aktív subot, a későbbiekben (1-2 év) pedig lecserélném a Vidiket valami normális cuccra.
Erősítőnek a Denon belépő AVR-X550BT-t néztem ki, amit most újonnan 100k-ért lehet megvenni. Mit gondoltok, ez megfelelő lehet vagy nézzek valami használtat ennyiért?Igazából Netflix, PS4, illetve PC-ről film, ezekre lenne használva. Zenét eddig a Vidi dobozokhoz tartozó EA7386s erősítőről hallgattam PC-ről külső DAC-al. Ezzel amúgy meg vagyok elégedve, bár a táv hiánya kicsit zavar.
Kapnék ezzel a magoldással élvezhető hangélményt, illetve egyáltalán működne így a dolog?
Előre is köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat!
Üdv: Zsolt
-
BBéci
legenda
válasz jambiyya #56303 üzenetére
Talán jövőre lesz Münchenben HIGH END 2021, ott meghallgatható több ilyen felépítésű hangdoboz. Érdemes legalább egyszer ellátogatni oda, de a bécsi is elèggé színvonalas.
A T+A Solitaire előnye a 2-2 db, oldalra néző mélysugárzó és jóval olcsóbb.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz dannyl #56304 üzenetére
Na meg egy pici szállítás 671 $ = 30 472 $
Na meg az egyebekről nem is beszélve.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- PHILIPS 43PUS8848/12 Ambilight 4K HDR Smart 120Hz Gaming TV
- Új, bontatlan Sencor SSS 6300 NYX 2 bluetooth-os hangszóró - Közel 2 év magyar bolti garival! -
- Eladó Bose Quietcomfort Ultra Headphones aktív zajszűrős fejhallgató
- Új, bontatlan MEE AUDIO T1CMA bluetooth fejhallgató - 1 hét próbagarival! -
- Eladó 32 colos Phillips okos TV FHD ( 1 napos) gari + számla
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest