Új hozzászólás Aktív témák

  • DjTaRsY

    aktív tag

    válasz szazbolha #33274 üzenetére

    Merész tervem szerint egyben ülőalkalmatosság szerepet is be fog töltni a mélyláda, ami a fedlap méreteit korlátossá teszi, illetve a teljes magasságnak is van egy felső maximuma, ami viszont így kompromisszumokra kényszerít, mert kevesebb netto térfogatot eredményez és a térfogat csökkenése magával vonja, hogy hosszabb reflexcső kell, ami pedig újfent csökkenti a térfogatot. Az egyik terv szerint végül 61 liter hasznos térfogat, amit 32-33-Hz közé tudok hangolni.

    A másik ötlet, hogy a hátulját kicsit kiterjesztem, akkor nyerek 5 litert, és picit lejjebb is tudnám hangolni.

    De nagyon el vagyok bizonytalanodva az 1210 első impedanciaméréseinek eredményei után, így még nem adtam le az mdf rendeléseket.

    Három úthoz amúgy amúgy nem használnám, így is a lehető legalacsonyabb frekvencián szeretném vágni. Ha valaha egy háromutast csinálnék, nem ilyen csicsa membrános nagy xmaxos hangszórót vennék alapul, hanem egy feljebb is normális átvitelű (hogy jól vágható legyen), mondjuk papírmembrános hangszórót választanék. Ha lenne 25R672, akkor pl azt (mondjuk van némi érzelmi kötődés, mert amikor a 25R672N-ből csináltam anno mélyládát, akkor lettem szerelmes bele, és szívesen dolgoznék ezzel a hangszóróval újra)

Új hozzászólás Aktív témák