Új hozzászólás Aktív témák
-
GombócArtúr
senior tag
igen, kétezerhatos lesz az itthoni megjenés... jó messze van.
Szóóval, a hiba amit észrevettem a könyvben:
Ha emlékszel a Bölcsek köve filmre, pont van egy olyan jelenet amikor Harry oson éjjel Edevis tükre felé, és látja amint Piton megszorongatja a Mógus prof-ot és mondja hogy: - Döntsd el hogy kihez leszel hűséges!
Nos, ekkor ugye Mógus turbánja alatt ott rejtőzött Mr Voldemort valamilyen formában, számára nyilván világos, hogy a valaha Halálfaló Piton végleg átállt Dumbledore oldalára. Ennek ellenére az 5.-ik könyvben, amikor Piton okklumencia órát tart Harrynek, hogy Voldemort ne tudja irányítani az álmait, Harry csípős megjegyzést tesz:
P: - Nem a te feladatod hogy a Halálfalók után kémkedj!
H: - Miért, talán a magáé? (Itt várja a lecseszést a szemtelenségéért)
P: - Igen... az az én feladatom!
Vagyis Voldemort az 5ik könyvben azt hiszi, hogy Piton titkon még mindig közéjük tartozik - ezért tud kémkedni utánuk - holott már az első részben kiderült hogy ellenük van.
Lehet mások ezt kukacoskodásnak tartják, de nekem szemet szúrt ez a hiba.''Ha meghalok, az angyalok, a dossziém láttán, fejüket csóválják hogy bizony, ez csúnya látvány.''
-
Agostino
addikt
Ugyanmár...
Belegondolsz ő szívott a legtöbbet:
- eleve: anarchofób a gyerek
- patkány a háziállata, míg a burzsuj haverjának gyöngybagoly
- mesztelencsigákat okádott. Megjegyzem ez is anyagi gondjainak a következménye.
- vörös a haja, ugyhogy a kommunista iskolatársai állandóan be akarják szervezni a háttérben.
Mod : fanatikus tag lettem. Ezt megünneplem, megiszom a holnapra félretett sörömet.
[Szerkesztve]hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
GombócArtúr
senior tag
Szerintem is a 3ik és a 4ik könyv lett a legjobb, a második csak egy epizódkötet, mert konkrétan nem történik semmi, ami előrébbvinné a történetet, az első is nagyon jó, de már unalmas (sokszor kiolvastam+ mega film ugye). Az 5-ik könyvben pedig túl elnyújtották azt a részt amikor Harry a Főnix rendjének épületében van. Persze ettől még igencsak cselekménydús kötet.
A legjobb a harc a Mágiaügyi Minisztériumban''Ha meghalok, az angyalok, a dossziém láttán, fejüket csóválják hogy bizony, ez csúnya látvány.''
-
Sil
senior tag
Igen, ott indokolt volt, és a többi nyelven is az anagrammához igazították. Meg vannak jó megoldások is a magyar fordításban, de vannak elég indokolatlan dolgok is. Meg persze olyanok is, amiket nem is lehetett jól megoldani, lásd pl Cornelius Fudge esetét, aki az első kötetben Cornelius Badarus lett, a többiben meg Caramel, miközben a Fudge mindkettőt jelentheti: egyrészt tejkaramella, másrészt ha valaki ostobaságokat beszél, arra is használják, hogy amit mond, az fudge....
-
Gleatcher
aktív tag
De csak azé' me' sokkal nagyobb és öregebb... Egy detektor (by Dursley) is lehet félelmetes, de nem olvastam vissza, h a film v könyve szerint mondtad-e... Ha hülyeséget írtam sry...
Egyébként majd a sárkány is para lehet...Mikor van mán november?A nők áramot vezessenek, ne autót!!!
-
Agostino
addikt
Jajj nee csak azt ne hozd fel nekem . Csúnya egy része volt az életemnek a 2. rész. 5en beültünk rá, kissé talán illuminált állatpotba. A mozi totál tele volt hátulgombolósokkal. Képzelheted mi volt ott. Malfoy pont szivatta Pottert, valami ilyen volt a szöveg : -Húzd meg magad Potter! Mire mi kórusban : ez az potter ott a seprű, húzd meg magad rendesen. Nagyon csúnyán néztek ránk a napközis nénik
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Forest_roby
őstag
Spoiler:
Hermione:
10 'Outstandings'
1 'Exceeds Expectations' at Defense Against the Dark Arts.
Ron:
nem részletezték, csak annyit írtak, hogy ugyanazokból ment át mint Harry-=Legyél Laza!=- __ ''Have you tried turning it off and on again?'' __ ''Is it definitely plugged in?'' /o\ :D:D
-
kgb87
tag
Hát, ha túléli, meg hogy legyen benne Roxfort is, Harry később, az aurori tapasztalataival - már ha az lesz belőle - még visszajöhet a kastélyba tanítani. Ő lehetne az, aki megtöri a sötét varázslatok kivédése tanári álláson ülő átkot. Sőt, még akár igazgató is lehetne belőle.
Megyek, le is védetem ezt a változatot."Of all the things I am not very good at, living in the real world is perhaps the most outstanding." - Bill Bryson
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Call of Duty: Black Ops 6
- Gaming notebook topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- iPhone topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
- Eladó EREDETI/BONTATLAN JBL Partybox Encore bluetooth hangszóró (Karaoke funkcióval, mikrofonnal)!
- EKWB EK-Quantum Kinetic TBE 120 DDC PWM D-RGB - Plexi
- Harman Kardon Citation Multibeam 1100 Soundbar (Okos hangprojektor)
- Huawei P20 Pro elado
- ÚJ Bontatlan Yenkee Katana Mechanikus (Blue Switch) RGB Gamer billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest