- Hálózati / IP kamera
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Videó stream letöltése
- Microsoft Outlook topic
- Proxmox VE
- Spanyol botrány: ellophatták a járművezetők adatait
- Microsoft Excel topic
- A személyes adatainkkal, képeinkkel tréningezi az AI-t a Meta
- Ilyen még nem volt: sztrájkba kezdtek a Samsung dolgozói
- Otthoni hálózat és internet megosztás
-
IT café
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
|AP|
veterán
Helló!
Kerestem a topikban véleményeket Cozze sütőkről, de csak keveset találtam és régebbről.
Nem vagyok annyira hardcore pizzás, de jó ideje már kísérletezgetek a kovászos kenyérrel/pizzával.
A tésztával már sikerült elérni egy szintet (nyilván nem profi szintet, de itthonra már elégedett vagyok vele), most már az itthoni sütő az akadály. Pizzavasat használok, grillfunkcióval kombinálva, de nem tud a sütő elég magas hőmérsékletet bármeddig is melegítem.
Így most egy pizzasütés nálam ~7 perc, amit úgy oldok meg, hogy félidőben feltétezem, hogy ne égjen meg a feltét/sajt. Így viszont félidőben hőmérsékletet is vesztek és jobban ki is szárad a pizza, mint azt szeretném.
A lakás kicsi, erkély minimális, így a gázos/fatüzelésű kemencék kizárva. Elektromos sütő jöhetne szóba.
Az Effeowens N3 tudása bőven elég lenne, 220k körül van, de baromi nagy (a konyhánk is kicsi) és azért még ez az ár is kicsit húzós heti 1-2 pizzázáshoz.
Olcsóbb alternatíva lehetne az elektromos Cozze13 (130k körül), de tartok attól, hogy nem véletlenül olcsóbb ennyivel.
Az Effeovens 500C fok körül tud, a Cozze állítólag csak 400-450. Talán beérném a kisebb hőmérséklettel is, de ha valaki már próbálta és konkrét tapasztalatokkal/érvekkel le tudna beszélni, akkor hajlandó lennék inkább az N3 irányába nézelődniKöszönöm előre is!
-
|AP|
veterán
nekem is az a tervem, hogy a főzőlapon lenne, amíg sütök. De nem szívesen szórakoznék gázpalackkal, így is nagyon zsúfolt a konyha
Az Effeovens tudása jobban tetszik, és az tényleg egyenletesen süt, az is tetszik, hogy nem kell benne forgatni, de kicsit szívom még a fogam az árán
Viszont tartok tőle, hogy ha beruháznék egy Cozze-ba, akkor már egyből azon járna az agyam, hogy mi legyen a következő.
-
|AP|
veterán
nem tudom a Lidl pizzakő milyen, de otthoni sütőben talán egy pizzavassal többre mész.
Csodát nem tesz, de egy szintet emel azért a minőségen. Én, kb. egy óra hosszáig szoktam melegíteni max. hőmérsékleten, utána megy be a pizza lapátról, így az alja is elég jó lesz, de persze messze nem olyan, mint egy normális pizzasütőben/kemencében.
Az a 300fok meg még mindig jobb, mint a legtöbb átlagos sütő -
|AP|
veterán
neki van YT csatornája is, otthoni sütős próbálkozásokkal is. Szerintem ő nagyjából bemutatja mi az a maximum amit az otthoni sütőből ki lehet hozni. Aztán el lehet dönteni megéri-e ennyit szenvedni, vagy inkább beruházni egy jobb sütőbe
Én azért ragadtam a beépített sütőnél, mert a konyha kicsi, nincs hely egy külön pizzasütőnek, terasz/kert meg nincs
Nekem csak az alap pizzavas van, meg egy hozzá kapott lapát, de a semminél ez is jobb.
Egy elektromos Cozze13-on gondolkodom, azt még talán be tudnám valahogy zsúfolni a konyhába. Tudom, hogy nem az igazi, de a beépített sütőhöz viszonyítva már ez is óriási előrelépés lenne. -
|AP|
veterán
válasz fradi81 #1803 üzenetére
én is kovásszal csinálom. Elég régóta kísérletezgetek már. Nagyjából ugyanaz a metódus, mint a kovászos kenyérnél.
Ezalatt a videó alatt a kommentek között tök jól leírják a receptet és a folyamatot is. Szinte ugyanígy csinálom én is.Ami gond lehet nálad:
-liszt: próbálj kifejezetten pizzalisztet használni (ha Czelli, akkor C5, de én pl ezt használom)
-sütés: a sütésről nem írtál, hogy miben sütötted, használtál-e pizzakövet/vasat, mennyi ideig, stb.
De az első kép alapján alacsony volt a hőmérséklet, egész sokáig bent lehetett a sütőben (gondolom otthoni, beépített sütő volt) és nem hirtelen sült meg, ezért lehetett szerintem olyan amilyennek írtad.Szerk: nálam ilyesmi ahogy kinéz, amikor jól/jobban sikerül
Beépített sütő, 250fok, legfelső polcon pizzavas.[ Szerkesztve ]
-
|AP|
veterán
még az előzőhöz: úgy szoktam, hogy először csak a szósz megy rá, úgy sütöm ~3 percig, aztán feltétezem és megy vissza még 3 percre.
Ez még mindig nagyon sok idő egy rendes pizzakemencéhez képest, de sajnos ennél többet nem tudok kihozni a sütőből.
Szerintem 400 fok körül sokkal jobban nézne ki és könnyebb, ropogósabb lenne -
|AP|
veterán
válasz bugizozi #1807 üzenetére
én is pont ezért szeretnék feljebb lépni az otthoni sütőről.
7-8 perc sütési idő, amit el tudtam érni a beépítettel, de az még mindig sok.
Ha az elején feltéteznék, akkor ennyi idő alatt barnára pirulna a mozzarella is.
Ezzel a kiveszem-visszarakom módszerrel meg az a gond, hogy a nyitogatással sok hőt elvesztek.
Egyre jobban érik a fejemben egy Effeovens -
|AP|
veterán
hát azért még szívom a fogam az effeovens miatt, de nagyon sok helyen olvasom, hogy előbb-utóbb úgyis eljutnék ide
Amúgy az elektromos Cozze13-at néztem még (nálam csak elektromos jöhet szóba a lakás miatt), de arról is azt olvastam, hogy nem rossz, de igazából csak a kapudrog -
|AP|
veterán
sütés közben mennyire meleg az N3 külső borítása?
Nálam is elég kicsi a hely a konyhában, ha felrakom pultra, akkor nagyon sok helyet fogok veszíteni.
Ezért arra gondoltam, hogy eszkábálok valami polcot a sütő köré/fölé (nyilván felette elhagyva azért legalább 15-20cm-t, amire még tudok ezt-azt pakolni, amiknek a helyét elfoglalta a pulton (fűszerek poharak, ilyesmi) -
|AP|
veterán
igen, ez a kettő most a legjobb szerintem otthonra ár/érték arányban.
A kedvezménnyel a Macte nagyjából egy áron van, mint az N3.
Nekem azért lett végül mégis az N3, mert kicsi a hely a konyhában és nekem praktikusabb, hogy elöl vannak a kezelőszervek.
Ma este fogom tesztelni, eddig csak a kiégetés volt meg.
Kérdés a tulajokhoz:
A leírás szerint letöröltem a port a biscottóról, majd enyhén nedves ruhával is áttöröltem kiégetés előtt.
Viszont továbbra is tudok port letörölni a biscottóról. Ez mindig így lesz, folyamatosan "fog engedni valamennyi port", vagy előbb-utóbb "beáll" és viszonylag sima lesz a felülete? -
|AP|
veterán
válasz fradi81 #1865 üzenetére
mindkettő (N3 és Macte) szélessége kb. 44cm.
A 60cm mélység elég, nálam is konyhapulton van.
Amire viszont kell figyelni, hogy maradjon körülötte elég hely.
Az oldala nem is vészesen meleg, a teteje viszont föl tud menni 80-100C közé.
Ami a legkritikusabb pont, az az ajtó körüli rész. Ott 170C-ot mértem a sütőn kívül. Szóval ebben a vonalban ne nagyon legyen mellette semmi.
Az N3-nak vannak lábai, így messzebb kerül a munkapulttól, ezért rá mertem közvetlenül rakni, alatta nincs meleg, még az ajtónál sem.
A Macte-nél nincsenek lábak, ezért közelebb kerül a pulthoz, ami az ajtó környékén lehet necces, az alá már lehet hogy kellene valami hőálló felület (ahogy írják is a leírásában). Ráadásul ugye ott alul is van fűtőszál.
Nálam így néz ki az N3 a pulton:Ez pedig az első pizza vele:
Ki kell még tapasztalni, szerintem a kő itt még nem volt elég meleg, mert alul még sülhetett volna. 420 fok körülre állítottam a sütőt.
Ma érkezik az infrás hőmérő, legközelebb csekkolom a kő hőmérsékletét, és lehet kicsit alacsonyabb hőmérsékleten próbálom, hogy jobban átsüljön.
Ez 60 másodperc volt, szerintem 90-ig azért el lehetne menni 🙂
Én jobban szeretem, ha ropogósabb, viszont nincsenek rajta égett részek[ Szerkesztve ]
-
|AP|
veterán
válasz fradi81 #1934 üzenetére
ezt konkrétan még nem vettem észre. De a hő hatására ad ki furcsa hangokat, mozognak az alkatrészek össze-vissza. A fűtőszálak is mocorognak a helyükön, ahogy melegszik.
Viszont ha már egyre több az N3 tulaj, akkor én is kérdeznék:
Nálatok milyen hőmérséklet/sütési mód vált be leginkább?
Én nem szeretem ha nagyon megég a széle, ezért próbálok alacsonyabb (380-400 fok körül) sütni, de így is az van, hogy a teteje már bőven jó, miközben az alja meg nem sül meg rendesen.
Eddig úgy értem el a legjobb eredményt, hogy 420-450 körüli hőmérsékletre melegítettem a sütőt, majd amikor bevetettem a pizzát, akkor letekertem 50 fokkal, hogy a fűtőszálak kikapcsoljanak. De még ez sem az igazi, nagyon gyorsan sül fent, mire alul szerintem jó, addigra a széle sok helyen megfeketedik
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Wenko Secure kádbelépő kapaszkodó fehér
- Worlde PANDA-61 Midi billentyűzet
- XL vázas, újszerű Cannondale Kineto Men pedelec e-bike 170-190 cm/140 kg-ig (beszámítás)
- Zero 9 (Techlife X6) elektromos roller (35km táv, 45km/h sebesség)
- AKCIÓ! Szépségápolás, Haj - és Szakállápolási márkás gépek - BOLTI ÁR FELÉÉRT!
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen