Hirdetés
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- OpenMediaVault
- Bittorrent topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Sérthette a magánszférát a Siri, 95 millió dollárban egyezett ki az Apple
- Vírusirtó topic
- Max
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
-
IT café
Haladó szintű hálózati témák topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
válasz BlackJapan #8514 üzenetére
Szolgáltatótól függ. Diginél is NAT-olják egy részét az embereknek. (De itt kérheted, hogy kivegyenek belőle.)
Switch Tax
-
MasterMark
titán
-
zolee001
őstag
válasz BlackJapan #8486 üzenetére
A T eszközein vannak "dedikált" iptv számára fenntartott portok,a 4 lan portbol 2 sima lan 2 iptv nek szánva
-
vacs
veterán
válasz BlackJapan #8484 üzenetére
Azért nem válaszoltam, mert aludtam, reggel fél 5-kor keltem.
Azért gondolom, hogy a Huawei a hibás, mert amíg a tp link volt bekötve, addig tökéletesen működött minden, aztán mikor tönkre ment csak át dugtam a kábelt a Huawei-be, semmi mást nem bántottam!
Érdekes, mert az asztali gép simán kap netet a Huawei-ről kábelen, csak a tv-k nem.
Újra indítottam már mindent.
A switch-et azért nem tudom kiiktatni, mert nélküle nem ér el a kábel a tv-ig, ami viszont a falon van, így macerás lenne levenni.
Attól tartok, hogy szakembert kell hívnom...
[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
4Grider
nagyúr
válasz BlackJapan #8482 üzenetére
Mondjuk a Modem > utp > switch + tv > utp > másik tv topológia alapján bármi lehet...
-
4Grider
nagyúr
válasz BlackJapan #8480 üzenetére
Egy switch az switchel, nincs rajta tűzfal vagy routolás. Otthoni körülmények között legalábbis nem használatosak olyan L3 switchek, amiken ez előfordulhat.
-
Livius
őstag
válasz BlackJapan #8449 üzenetére
Ha a linksysen van RS232 port, akkor ilyen a helyes használat.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
bambano
titán
válasz BlackJapan #8447 üzenetére
szerintem te kevered az ethernet csatlakozót az rj45-be forrasztott sorosporttal.
nem fog működni.az usb-rj45 az ethernetet csinál, a soros port meg nem az.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
tjsz
senior tag
válasz BlackJapan #8445 üzenetére
-
Az-X
őstag
-
robogo81
senior tag
válasz BlackJapan #8433 üzenetére
Besírok rögtön, ezt kaptam eredményül: Your IP Address is 86.101.129.2,
Your Host Name: business-86-101-129-2.business.broadband.hu
Úgy hogy most is megy a pingplotter,és ott a 4. hoppnál business-86-101-129-1.business.broadband.hu ír,és jelenleg már a 3. hoppnál is PL% 73.
Lehet tényleg az antenna adja meg magát nem birja a napot,talán tavalyi lehet,egy erős vihar után sok behalt a környéken, elektromosság betett,az idén nálunk egy "jó"kiadós villámos zivatar nem volt a nyáron(debrecen).redmi note 8 . psn:robert_warior
-
BlackJapan
tag
válasz BlackJapan #8433 üzenetére
Bocs, szóval az első hop a PC-d DG-je, azaz a router belső lábának ip címe.
-
robogo81
senior tag
válasz BlackJapan #8431 üzenetére
Még nem,de most már kivárom a hosszú hétvégét,és én nem igazán tudom értelmezni a kapott eredményt,az első 2 gondolom a gép meg a router,utána jönne az antennám, meg a átjátszó torony amire az antenna van ráirányítva,a 10.45.2.1 az antenna lenne? a businnes-86-* meg az átjátszók?
Rájuk szólok majd,de ha ez náluk van,akkor eddig miért nem vették észre?redmi note 8 . psn:robert_warior
-
bambano
titán
válasz BlackJapan #8383 üzenetére
erre céloztam.
(#8384) BlackJapan: de, privát, csak az isp számára rezervált, nem a végfelhasználó számára. de ez mindegy abból a szempontból, amire az eredeti kérdés vonatkozott. a natolt ügyfelek nem lehetnek a 100.x.y.z mögött, mert a 100.64 nem publikus cím.
[ Szerkesztve ]
-
crok
nagyúr
válasz BlackJapan #8353 üzenetére
Kuldd at a CCNA topikba ( :
-
MasterMark
titán
válasz BlackJapan #8312 üzenetére
De ha nem fut mögötte semmi, akkor mit vártál mi fog történni?
más: Ki és miért rakta off-ba a fenti hsz.-eket?
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz BlackJapan #8310 üzenetére
Ha nincs service a port mögött, akkor zártnak fogja mutatni. Telnet-elj rá, akkor kiderül, hogy nyitva van-e. Vagy indíts el egy webszervert.
A másik lehetőség, hogy Carrier Grade NAT mögött vagy, és nem publikus IP címet kapsz. Ami miatt a ddns meg sír.
Illetve a NAT loopback-et be kell kapcsolni, hogy belülről el tudd érni a külső IP címeden keresztül saját magad.
A "rámegyek" a címre mit jelent nálad?
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
titán
válasz BlackJapan #4987 üzenetére
Igen mivel a szolgáltatói DNS sokszor nem működik úgy ahogyan kellene, itt a fórumon kifejezetten ajánlott a custom DNS használata, a hiba elhárítás első lépései között szokott lenni ennek az ajánlása.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
titán
válasz BlackJapan #4985 üzenetére
DNS-nek ad meg pl a Google vagy OpenDNS-t amúgy is ajánlatosabb ezeket használni mint a szolgáltatóit.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
titán
válasz BlackJapan #4981 üzenetére
Mivel a Router 2 NAT-ol így alapból a Router 1-re kötött eszközök nem éri el a Router 2-re csatlakozottakat ha nincsen megadva a belső hálózat eléréséhez szükséges adatok.
-
korcsi
veterán
válasz BlackJapan #4979 üzenetére
Router 2 átjáró: 192.168.0.1
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
club1
veterán
válasz BlackJapan #4966 üzenetére
A második routeren használhatsz statikus ip-t is a WAN lábon (az ne legyen benne az első router dhcp pooljában), vagy dinamikus ip-t az előző hozzászólás alapján. Én inkább statikust használnék (egy beállítással kevesebb a másik routeren).
-
titán
válasz BlackJapan #4966 üzenetére
Igen, így kell beállítani. A második router-nek az első router-ben a MAC címe alapján állíts be egy fix IP címet.
-
club1
veterán
válasz BlackJapan #4964 üzenetére
Ha a második router wan portjába dugod a switchből jövő kábelt és a második routeren másik subnetet állítasz be, akkor teljesül a kívánságod.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz BlackJapan #4818 üzenetére
továbbá van internet felhasználói szabályzatod, amiben leírod a használati szabályokat, és minden usere aláírja, továbbá minden egyes kapcsolatot naplózol, hogyha megkeres a rendőrség, meg tudd mondani, ki követte el azt, amiért a rendőrség nyomoz.
"an arra lehetőség, hogy ez a 3 port ne férjen hozzá másik portokhoz kapcsolódó irodák számítógépeihez.": van, vlannak hívják.
a cisco sg-200-as az pont az a switch, amit kiemelten említettem, hogy én nem vennék. egy ótvar linksys szemét. ezt azután jelentem ki, hogy ennek a 24 portos változatából vettem nemrég, és amit a konfig felülete miatt mondtam, attól harcedzettek is elpirultak volna.
"Mi a véleményed?": hogyha te most hallasz először a vlanról, akkor ez a feladat nem neked való.
-
bambano
titán
válasz BlackJapan #4812 üzenetére
kb. két sort olvastam el a hsz-edből, meg a járható út kérdést, és erre az a válaszom: ja, egyenes út a börtönbe. fogadjátok meg a tanácsomat: arra az előfizetésre, ami a ti nevetek alatt fut, senki ne kötögessen wifi routert, mert abból orbitális bajotok lesz. tehát vagy szerződik magának, vagy te csinálsz mindent a bérlőknél.
a menedzselhető switch tulajdonsága, hogy távolról is menedzselhető, szemben azzal, hogy ki kell menni és dugdosni a kábelt.
"Amennyiben leáll a UPC, kihúzná a gondnok az epc3925-ből a kábelt és átrakná a másik szolgáltató routerébe.": jesszus. a hatvanas évek elmúltak rég. most 21. század van.
-
VeryByte
őstag
válasz BlackJapan #4812 üzenetére
Egyrészt a manuális szolgáltató váltás kicsit mókás számomra (jön a gondnok).
Akkor oda már egy dual-wan-os eszköz a GB switchek elé és majd az elintézi a dolgot, ne a gondnok dugogassa már a kébelt.Menedzselhető switchet meg menedzselheted otthonról is, nem kell ahhoz odamenni.
Illetve kicsit egyszerűbbé válik az életed.Értelmesen csináljuk már a dolgokat, ha lehet.
(Egy menedzselhetőn ha nem csinálsz semmit, akkor buta switch-ként fog működni - általában. De benne van a potenciál.)
[ Szerkesztve ]
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
bambano
titán
válasz BlackJapan #4808 üzenetére
ilyen szintű hálózathoz orbitális ostobaság nem menedzselhető switcheket venni /nem is költséghatékony a buta switch/.
ilyen szintű hálózathoz orbitális ostobaság cisconak látszó linksys switcheket venni.ezt a két dolgot felejtsd el először, ha nem akarsz őskáoszt.
250 Mbps 400-500 emberre bőven elég, ha ennyi ember a munkájához akarja használni és nem otthonról behordott torrent fájlok letöltésére. annak elvileg lenne értelme, hogy másik előfizetést is vegyél, melegtartalékolási céllal. csak az ne upc legyen, mert annak nincs értelme, hogy az éles meg a tartalék egyszerre borul fel.Az a cisco kábelmodem is elég lehet, de szerintem is bridge-ként kellene használni, mert ha a beépített médiagateway-ét nem tudod kikerülni, abból komoly szívások lesznek.
én biztos nem engednék a 21-ből és rendes, strukturált kábelezést csináltatnék és nem raknék switchet a szobákba.
ha nem akarjátok kifizetni a rendes cisco cuccok árait (ezt mondjuk valahol megértem ) akkor mikrotik.
-
titán
válasz BlackJapan #4808 üzenetére
Inkább kábelezés legyen, a wifi ilyen mértekben már problémás lehet.
A legjobb megoldás természetesen minél kisebb terhelés adása a szolgáltatói eszköznek, nem lehet a HGW-t bridged módba tenni mert akkor egy komoly router-rel jobban járnátok?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony alpha 7C II ezüst váz, plusz FE 1.4/50 GM objektív
- iPad Pro 13" M4 - 2024, Cellular, WiFi 256GB, Apple garancia, ezüst, doboz
- iPad Air 13" M2 - 2024, Cellular, WiFi, Apple garancia, szürke, doboz
- SteelSeries Apex 7 TKL (Red Switch) UK
- 30th Anniversary Playstation Dualsense controller - garanciális
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest