-
IT café
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyula20
tag
Azért csak van valami általános dolog, pl. a telefonra melyik alkalmazást kell letölteni , onnan átállítani ONFIV-ra , persze úgy , hogy a telefonos hozzáférés ugyanúgy megmaradjon - ezek szerintem szinte általános dolgok.
Kb. 6-7 féle alkalmazással kísérleteztem a androidos mobilon, szinte mindegyik jó , minden kamerához .esetleg felkínálnak más-más beállítást , szerintem az IP adatfolyama is közel azonos, durván mondva majdnem szabványos.
Típustól függetlenül minden babaőr kamerába be lehet lépni, nem úgy a meglévő régi IP kameráimba.Na azokba nem.
Hosszú még a tél , azért gondolom másnak is eszébe jutott már , hogy célszerűbb NVR-en rögzíteni mint SD kártyán. -
gyula20
tag
Az NVR-re felcsatlakoztattam 6 db.különböző típusú IP kamerát , ezek jól működnek, eltekintve attól , hogy mozgás érzékelést nem tudok beállítani , feltehetően azért mert nem tudok a kamerákba belépni.
Visszanézés is jó , időket is beállítottam . Sőt találtam még egy 100GB-os HDD,-t azt is
beraktam.
Van három WIFIS kamerám /bébiőr / jobban kedvelem őket mint bármely más kamerát , sajnos nem látom az NVR-en.
Kettőnek az IP -je feljön az automatikus keresésnél , sőt a képernyőn is van valamiféle
hangszóró jel a két következő képkockában , csak kép nincs.
Több irodalmat nézegettem , biztosan feladható NVR-re , csak nem találok részletes útmutatót.
Lehetséges, hogy nálunk direkt nem nagyon adnak hozzá infót , talán minden beltéri IP kamerát tarolna ez az egyébként olcsó jószág , külön jó dolog , hogy az egyik mozgáskövetős.
Jó pár éve mit összeküszködtem egy hasonló rendszerrel , két mozgásérzékelővel forgattam a motort. Az első kamerámat olyan negyven éve építettem még vidikonnal , működött , pontosabban volt valami képszerű látványosság.
Ha valakinek sikerült ezeket a bébi kamerákat NVR-hez csatlakoztatnia , nagyon megköszönném ha adna némi segítséget. -
avena71
tag
válasz
markussandor #15229 üzenetére
Hasonlóan látom én is, nekem egy 750-es WD Green van az NVR-ben 4 éve, ami előtte egy NAS-ban ment 0-24-ben kb. 6 évig
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz
szetcsuszott #15230 üzenetére
Na, utánamentem komolyabban, a megoldás az lesz, hogy a Telenoros előfizetésemhez szerzek be egy adatmegosztó simet havi 570 Ft-ért, azt lehet tenni routerbe,sőt azért van, nincs natolva, és a havi 7 GB adatomból csipked. E' ööm, e' bódottá'!
A céges Telekomos előfizetésemen még akkor is marad 6 GB ha az összes Telenoros netem elfogy. Itthon meg úgyis a kábeles UPC-s (azaz vodafone-os) wifim használom...
-
humigabi
aktív tag
válasz
#46372352 #15238 üzenetére
Elolvastam, mit is szeretnél csinálni.
Te tudod, mik a lehetőségeid. A többiek is azért javasolták az ethernet kábelt, mert a tápfeszt azon is megkaphatják a kamerák és a kábeles kapcsolat mindig stabilabb és biztonságosabb, mint a wifi (a kamera wifis csatlakoztatásának és a mobiltelefonnak semmi köze egymáshoz)
Ha ethernet kábelt van lehetőséged odavinni a kamerákhoz (egy routertől, vagy egy switchtől), akkor nem kell azon gondolkodni, hogy oldod meg mindegyikhez a 230V csatlakoztatást és nem kell wifin csatlakoztatnod a kamerákat. -
szetcsuszott
aktív tag
válasz
Morris #15236 üzenetére
pont fordítva kéne, és úgy nem megy állítólag, ahogy egyébként [itt is írják]
-
GoZoL
senior tag
Sziasztok!
Surveillance Station-t használok , mozgásra rögzítést, mozgás előtt 5 sec. Észrevettem vannak bakik. Hogy érdemes beállítani az nvr-t hogy helytakarékos is legyen meg a felvétel is látható jó minőségű legyen ha állandó rögzítésre állítom? Esetleg valami hibrid beállítást tud? 4 kamera van, 2 db 4k-s, 2 db FHD.
Köszi! -
gyula20
tag
válasz
markussandor #15229 üzenetére
Nálam az analóg és Ip Techson-ban megy 16 analóg csatorna, tegnap még sikerült egy IP kamerát is "mozgásérzékelésre". kényszeríteni és vesz fel rendesen ez a kamera is,. A többi IP kamera csak látszik a képernyőn de nem vesz fel. Be kellene lépni a kamerákba, de olyan régiek , hogy már nem emlékszem rá , hogy korábban hogyan léptem be.
Minden IP kamerám más és más kezelő felületet kért.
De visszatérve a HDD-re . nálam egy 1 GB-od megy vagy 6 éve , olyan két hetet tud rögzíteni .
Vannak olyan kamerák hogy minden levél rezdülésre indulnak , de különösebben nem érdekelnek mert riasztás nem megy róluk.
Pár napja vásároltam egy 16 csatornás NVR / itthon / , azt próbálgatom idomítani .
Végül is minden IP kamera képe feljön , de egyiknél sem indul a felvétel mozgásra.
Viszont ha beállítom állandó felvételre , szépen működik , azért gondolkodom azon , hogy így marad.
Biztosan a kamerában kellene állítani , de mint ahogyan írtam nem tudok belépni.
Az új NVR-be egy régi laptopból kiszedett 150 GB-os HDD-t szereltem , ragyogóan működik.
Teljesen egyetértek Veled , nem kell házi használatra külön "erősen ajánlott " HDD. -
Morris
veterán
válasz
Telekomos vagyok és gond nélkül elérem a reolink kamerámat mobilneten keresztül.
-
humigabi
aktív tag
válasz
Telenor mobilnetem van otthon, Hikvision kamera, gond nélkül elérem távolról.
Jaj, a lényeg lemaradt az előbb, távolról is Telenor mobilnettel érem el.
-
szetcsuszott
aktív tag
Sziasztok!
Ha valaki hozzám hasonlóan Telekomos mobilnettel gondolná megoldani a kamerái távoli elérését, az jó, ha tudja, hogy NAT-olva van a hálózatuk ami nem szüntethető meg (régebben meg lehetett, de már nem), azaz nem fog működni, külső hálózatról nem lehet elérni sem dominóval sem előfizetős Telekom mobilnettel. A sztoriról [itt érhető el] a mai Telekomos chates ügyfélszolgálatos szösszenet.
Továbbá felvetődik bennem, hogy a többi szolgáltató mobilnetje nincs-e natolva véletlenül.
Ha valaki tud erre megoldást szóljon. -
markussandor
senior tag
válasz
gyula20 #15221 üzenetére
"Meddig bírja a HDD?"
Sok-sok évig. Sosem hittem azon diszkeknek, amiket megcímkézik, pl a 0-24-es rögzítőkbe való. Baromság, az összes SATA diszk egy kaptafára épül, így a legkevésbé ajánlott WD Green diszkjeim is működnek, pedig már 9 éve 0-24-ben nyúzom őket, csak azért cseréltem le pár napja 3TB-os Toshibára, mert felszabadult egy, ami "csak" 4-5 éves. A diszkek a sok ki be kapcsolást nem szeretik, és a nagy meleget. A marketingeseket alapból utálom, de amit a merevlemezeknél művelnek, attól hányni tudnék :-) -
-
-
gyula20
tag
válasz
markussandor #15220 üzenetére
Köszönöm , egyébként azon gondolkodtam , hogy milyen gondot okoz az ha állandóan rögzít
az NVR , mondjuk kétnaponta felülíródik .
Meddig bírja a HDD?
Tudom nem lehetséges visszanézni három nap elteltével , de azt gondolom ez nálam nem számít , ha esemény van úgyis egy-két napon belül kiderül.
Végül is csak másodlagos NVR-nek kell , működik egy analóg 16 csatornás rendszer is.
Az kb. két hetet rögzít.
Az csak mozgás érzékelésre van beállítva. -
gyula20
tag
válasz
markussandor #15138 üzenetére
Üdv.
A beltéri babafigyelőről szeretném megkérdezni, hogy az NVR-ben mozgásra tud e felvételt indítani . -
jézusom
addikt
Köszi! Ez korrekt.
Kinézetre egy van ami tetszik, ne nevess ez is fontosés az amikónál is ilyen. De még nem tudom, úgy néz ki 4 darabot kell vennem, és olyat ami önállóan p2p képes, mert nem kell nvr, csak nézegetni kell a kamerákat. Egyébként egyáltalán nem akarok amikot, csak volt egy lehetőségem, de úgy látszik kaki. Alapból a provisionnel hasonlÍtom most össze a fisotechet, de most már hajlok a fisora is
-
vacs
Topikgazda
Tudja a PoE-t és én válaszoltam is, nézd csak meg.
A leírásuk hiányos és részben hibás is.Janos250: köszönjük.
-
Janos250
őstag
Szevasztok!
Kérdeztétek, hogyan állítottam be a Reolink kamera csatlakozásához a kínai NVR-t.
Újra csak azt tudom mondani, hogy nem tudom, mit kéne leírnom, mert önmagától megtalálta, működik.
Viszont készítettem pár képernyő képet, hátha ez többet mond.
A 26-os kamera a Reolink.
arduinouser.hu/reolink -
gozso
őstag
jelen, nekem van kérdésem... már a múltkor is problémáztam, de akkor vak voltam
most ismét kéredzném: ez a Fisotech most tud, vagy nem tud POE-t?
Model név Fisotech B 2 Mp 3.6 POE In
lentebb ez Hálózat-nál:
POE
Nem támogatott -
vacs
Topikgazda
Sőt, a google reklámban feldobta ezt az oldalt is, ugyan azokkal a kamerákkal.
-
vacs
Topikgazda
válasz
jézusom #15208 üzenetére
Na én szántam rá egy fél órát (mire megírtam lett ez 1 óra is
), de csak mert ismerős volt nekem ez a kamera a külseje alapján.
Ez szerintem 99%-ban megegyezik a Fisotech kamerájával (a linken a képet ne nézd, mert valójában így néz ki a Fisotech, csak antenna nélkül).
Mindkettőben Sony IMX323-as szenzor van, 2 db infra led van bennük, a technikai paramétereik azonosak (kivétel a lencse méret: 2,8 vs 3,6 mm).
A böngészős felület is azonos, itt az én Fisotech kamerám és itt az Amiko (2:35-től).
Írtam, hogy a Fisotech egy Hikvision Copy kamera, amit úgy tűnik több néven is forgalmaznak.
A 2MP-es Fisotech 15 000 Ft, míg az Amiko 25 000 Ft ...
A kamerámat a Hikvision rögzítőm azonnal felismerte és Hik kameraként kezelte!
Vonalátlépést viszont nem tud, de 15-ért nem is vártam el.
Szóval, én a Fisotech Hik copy kamerájával maximálisan elégedett vagyok, szerintem az Amikoval is az lennél, csak hát drágább azonos tudás mellett.
Kérdés van? -
jézusom
addikt
Az Amiko-ra valaki? Frankón inkább bÍzom a kÍnaiban
[link]
-
vacs
Topikgazda
válasz
pocokxx #15196 üzenetére
Szia.
Azt nem írtad, hogy mekkora területet kellene látnia.
Neked egy wifis kamera kell, mert a kamera létrehoz egy wifi hotspot-ot és te erre csatlakozol rá a telefonnal/laptoppal és így vissza tudod nézni a felvételek a kártya kivétele nélkül (illetve így be is tudod állítani a kamerát)!
Én egy Reolink RLC-410W 4MP-es kamerát javasolnék (német raktárból jön).
Ez a videó pl remekül bemutatja a kamera beállításit.
A kamera rögzít folyamatosan vagy mozgásra, ki tudod jelölni, hogy pontosan az udvar mely területét figyelje (fontos, hogy a fákat, bokrokat ne jelöld ki, mert ha fújja a szél, akkor rengeteg lesz a felesleges felvétel)!
Itt azt írják, hogy első alkalommal amikor beállítod a kamerát, akkor kell neki router, később már nem.
És az én válaszaim:
1. egy wifis kamerát be lehet állítani internet nélkül is wifi hotspot-al (ez így kb offline)
2. konkrétan neked egy wifis ip kamera kell, mert csak ezek képesek önállóan (külön rögzítő nélkül) működni
3. írtam, hogy kártya kivétele nélkül is vissza lehet nézni
4. ajánlottam egyet -
jézusom
addikt
Valaki ismeri az AMIKO márkát? Nem tudom merjek-e venni belőle 1.2 kamerát...
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Láncfűrész topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- sziku69: Szólánc.
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyaralás topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest