Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mini-ITX
- LG LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
X2N
őstag
Jó lett az új Friedman féle José Marshall.
"The Jose modified Marshall was James Hetfield’s favorite amp, when it got stolen he was so bummed he wrote Fade to Black"
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
lacibattya #64076 üzenetére
Ő a tettes!
-
lacibattya
csendes tag
válasz
Ctrl+Alt~Del #63807 üzenetére
Hali! Kitől van?Nem találom pedig láttam.
-
válasz
Goose-T #64071 üzenetére
Igen, nagyon szép
. Natúr fa top, aktiv pickupok (szóval lehet cserélni minimális mókolással másikra), átmenő nyak (nem jutott eszembe magyarul, kösz
) és fixed bridge. "that's a steal" annyiért, grat hozzá
. Lehet megpróbálok találni egy ilyent. Gondolom csak 3 fokozat közül tudsz választani, nem úgy mint sok Ibaneznél (5) ?
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Egy kis gyakorlat a ket kez szinkronizalasara.
-
jobban preferálom az aktiv pickupokat, szeretem a neck-through konstrukciót és mindenképp hardtail/ fixed bridge. Az már csak bónusz ha reverse headstock-ja is van, de hát ilyen gitár nem igen létezik megfizethető áron.Van 2 gitár tremolóval (original floyd és LM 6) viszont pár esetet leszámitva nem használom ki és hangolni, etc nem annyira egyszerű.
A legtöbb Ibaneznél valami mindig hiányzik. Nekem nem tetszenek az Ibanez headstock-jai, szerintem Jackson és ESP / LTD headstockok néznek ki jól. Ezen felül vagy nem fixed bridge, vagy nincs aktiv pickup, a legtöbb esetben ráadásul nem is neck-through.
Prestige széria tetszik,- rgr652ahbf-wk-vel szemeztem viszont ott meg passziv a pickup és nem neck-through.
-
X2N
őstag
Vettem amúgy a múltkor Gotoh shim-et Floyd Rose-hoz, kihézagoltam az E-A-B-E húrokat 2-1-1-2 alátéttel, tök jó lett, kicsit lejjebb lehet rakni a húrokat, gyárilag D-G húr magasabban volt a tremoló miatt.
Bár ennyiből már épített Kiesel is lehet. Majd Ctrl+Alt~Del megmondja megéri-e.
-
X2N
őstag
válasz
Hadeska22 #64065 üzenetére
1 milla fölötti Jackson, Origi Floydal, nincs más opciód vagy LTD. Ibanezek nem tetszenek?
-
Goose-T
veterán
válasz
Hadeska22 #64065 üzenetére
Az X sorozat inkább csak alsóközép-kategória, sokat nem érdemes elvárni tőlük. Lehet csak a "kvázi-márkás" cuccok (Floyd Special, Duncan Designed) használata különbözteti meg a JS-ektől. Meg ugye a JS sorozatban nemigen van Soloist, mert az átmenő nyak drága, oda egyszerűen nem fér be.
-
válasz
Goose-T #64051 üzenetére
Nekem is van Indonéz Jacksonom : RRXMG és Mick Thomson Soloist SL2 is viszont szeretnék kicsit feljebb lépni. A Soloist-ban kellett elektronikát cserélni és az RRXMG-ben lévő "Floyd Rose Special"-t egy az egyben kukázni kellett mert még whammy bar nélkül is elvesztette a hangolást. Azóta abban kicseréltem egy Schaller Lockmeister 6-ra amivel jól működik. A soloist-ben lévő AHB-3S ment az RRXMG-be (EMG 81/85 helyett) és a Soloistbe pedig egy Jeff Loomis Blackouts került. Szeretem ezeket a hangszereket, de mire eljutottunk idáig azért nem volt egyszerű.
Arra értettem, hogy "Made in Corona, California" nem Made in USA. Ugye azért nem irhatják rá, mert a kaliforniai szabályok nem engedik, ha meghaladja az eladási ár X %-t a "külső komponensek" ára.
-
Ba cy lus
addikt
Mostanában én is nézegettem D-osztályút, ami már elfogadhatóbb (aiyima a07 max), de mikor azt olvastam, hogy egy alap NAD C316BEE még jobban zenél, akkor döbbentem rá, hogy ez még nem az a kategória. Pedig jó lenne olcsón valami igazán jó a régi AR dobozaimhoz, de valószínűleg nem lehet megúszni 100k alatt, még ha régi használt is. C316-kategória nem kell még egyszer, az fix. Specifikáció szerint jó, hangra meg elmegy, semmi extra.
-
X2N
őstag
válasz
bigrob #64061 üzenetére
Azt olvastam a hifisek is el voltak tőle ájulva, bennem nem mozdít meg semmit, csak a cső.
Volt már hogy leültek a nagy hifisták vaktesztre és kihozták legjobb erősítőnek a TDA7293-at.
Azt a kérdést kell feltenni hogy hallgatnál-e rajta otthon zenét és h mással összehasonlítva hogy szól és hogy neked tetszik-e. Egy mezei Quad 405-öst ezek már kenterbe vernek. Hangzásra? Az teljesen szubjektív. -
X2N
őstag
válasz
Goose-T #64058 üzenetére
Jó de milyen ic? Direkt kérdeztem h fotózd le vagy nézd meg, kíváncsi voltam mit kapsz a pénzedért.
Ezeket írták GPA-400-ra:
2x 200 W @ 4 Ohm 2x 100 W @ 8 Ohm 2x 50 W @ 16 Ohm Áthidalt 400 W @ 8 Ohm és 200 W @ 16 Ohm Frekvencia tartomány: 20 Hz - 20 kHz Bemeneti érzékenység: 335 mV Csillapítási tényező: > 80 Jel-zaj arány: > 90 dBMutatok egyet ami ma jónak számít:
TPA3255
Output power:
BTL : 2x260W @ 4Ω, 1% THD+N
BTL : 2x150W @ 8Ω, 1% THD+N
THD:+N0.0007%Output noise18µV (A-Weighted)
Frequency response20Hz-20kHz ±0.5dB
Input impedanceSingle-ended: 10kΩ
Balanced: 20kΩ
Output impedance:10mΩ
Dynamic range:125dB -
-
X2N
őstag
válasz
Hadeska22 #64050 üzenetére
3. Hi-gain erősítőből:
Engl E633 Fireball 25
A többi mind EL84-es és nem az igazi metálra. Ezekből rengeteg van 15-30W-ig.
Én vennék 100W-os fejet otthonra ez nem nm-től vagy teljesítménytől függ.
Ha kell a több csatorna meg szolgáltatás akkor nincs miről beszélni. 4-ből 2 végfokcsövet ki lehet venni és eltenni tartalékba és akkor már csak 50W-os lesz, azt meg lehet trióda módban használni mindjárt csak 25W-ot fog leadni, még így is baromi hangos lesz. Ahogy egy 15W-os fej is.Goose-T-Nem jó a bevásárlólistád, a Fane jobb ár/értékben. Írták is kommentben hogy Thiele ládához vették és nagyszerűen működik.
Erősítőnek meg lehet használni bármilyen hifit, vagy egy ilyen 5eFt-os kitet is akár. -
Ba cy lus
addikt
válasz
freelanced #63964 üzenetére
Amúgy az ilyen gyári emulált meg DI kimenetek elég vacak minőségűek, egy külön DI boxszal jobban jársz. Olyat is hallottam, hogy a DSL40 emulált kimenete gyakorlatilag egy külön tranzisztoros erősítő, aminek semmi köze a csöves részhez. A saját tapasztalataim alapján, amit hallottam a kisebb DSL-ekkel, nem lennék meglepve.
-
Goose-T
veterán
Figyelem, pro tip következik!
Aki a lehető legjobb ár-érték arányú aktív FRFR cuccot akarja összehozni, annak itt a bevásárlólista:
És ennyi. Minimális hozzáértéssel össze lehet rakni, csak be kell csavarozni a hangszórót és ráhúzni a sarukat, amik már ott vannak a ládában. Ez a Thiele láda áll a legközelebb ahhoz, amit a Celestion ajánl a hangszóróhoz. A GPA-100 erősítő lényegében a GPA-400 félbevágott változata, aminek az enyhén átszabott változata az én ládámban is van.
-
Goose-T
veterán
válasz
Hadeska22 #64050 üzenetére
1. Nekem indonéz Jackson Soloistom van (SL2M-MAH), abszolút jó minőség, simán odateszem a japán Ibanezem mellé. Mondjuk árban is ott van. Egyébként a Jackson American Series az USA-ban készül, nincs ott semmi mellébeszélés. A Fender gyárban készítik, mivel már régóta a Fenderé a Jackson brand.
2. A BC Richet megvette 2020-ban valami csóka, akinek csak simán sok pénze volt, és most próbálja a nulláról újra felfuttatni a márkát. Elvileg a Thomannon keresztül forgalmazzák Európában, de lehet, hogy azóta füstbe ment a terv, mert most tényleg elég lepusztult a kínálat ott. Nem olyan könnyű betörni a gitárbizniszbe, ha nem tartozol valami nagy konglomerátumhoz.
-
Üdv,
Lenne pár kérdésem hangszerekkel, erősitőkkel és szoftverrekkel kapcsolatban, remélem, hogy tudtok segiteni (elnézést a hosszú 'i' hiánya miatt, ANSI kiosztás)
1. Tudom, hogy az "American Series" Jackson-ok nem "Amerikában készülnek", de az új Soloist-ek, pl. SL2MG HT (fixed bridge) az tényleg annyira rossz lenne? Több éve, hogy lehet "magasabb minőségű" fixed bridge-s soloist-et kapni és elgondolkodtam rajta (főképp, hogy ki tudja mennyire fognak felmenni a jövőben a gitárok árai a tarrif-ok miatt).
2. Mi történt / történik a BC Rich környékén? Egy időben teljesen kivonultak a gitárgyártásból, aztán worldwide elkezdték őket forgalmazni (amiről persze lemaradtam) és most kb. úgy néz ki, hogy Amerikában még mindig elérhetőek, itt EU-ban pár gagyibb modell elérhető és senki nem tud semmit, hogy lesz-e valaha BC Rich gitár itt.
3. Van olyan erősitő fej ami otthoni használatra jó és nem overkill? Néztem 6505 Micro head-et de mindegy mennyi youtube-s összehasonlitást nézek a "rendes" 6505 plus az annyival jobban szól, hogy nem látom értelmét annak a Micro-nak, viszont ugyanakkor mit kezdjek egy 120W-s head amppel egy 22 négyzetméteres szobában?
4. Ismertek olyan szoftvert amiben az összes peavey modell megtalálható és a szoftver is relative intuitiv (az, hogy legyen intuitiv az fontos, kb. plug and play módon szeretném használni)?
Válaszaitok előre is köszönöm,Üdv,
H -
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del #64046 üzenetére
És még dolgoztam is közben, azért tartott ennyi ideig.
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T #64043 üzenetére
Na kipróbáltam. Elsőre sikerült eltalálnom az oldalakot, úgyhogy nem kell átkötögetnem semmit. Minden tökéletesen működik. A hangja pedig már most is vadállat, pedig még be kell járatni. Ez már tényleg majdnem olyan, mint az igazi cucc, nem csak simán elég jó, hanem ultrakirály! Ezek a hangszórók már szólnak rendesen. Eddig olyan volt a hangja a ládának, mintha egy jó vastag törölközővel le lettek volna borítva a hangszórók. Ez most eltűnt, kinyílt, harap, üvölt. Vadállat!
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
cappa72 #64042 üzenetére
Azt hittem úgy kell kisütni, hogy rövidre kell zárni egy szigetelt csavarhúzóval.
Most meg kiderült, pont úgy tilos, és ellenállást kell közé kötni.
Mondjuk ha egy akármiben van 50 kondenzátor, egyesével mind az ötvenre ellenállást kell kötni?
Na, ezért nem csinálnék én semmi ilyet, irány a szakember!
-
válasz
Ctrl+Alt~Del #64040 üzenetére
A szakembereknek is első dolguk, hogy ezeket szépen kisütögetik, még mielőtt nekiállnak szerelni.
Ha már szerelés:
Segítettem kicserélni egy hangszedőt.
Egy nem gyárit cseréltem vissza gyárira.
Manapság divatos módon egy kis dokumentálással – néhány képet lőttem csak.
Na de a meglepi az ez a távtartó volt a nem gyári alatt:
Igen, az ott egy Lego!(Gondoltam háta kicsit feldobódik a hangulatotok…)
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del #64040 üzenetére
Erre szokták mondani azt hogy:
Az áram alatt lévő alkatrész/vezeték ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása! -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Goose-T #64031 üzenetére
Egy kondi gondolom nem tartja a végtelenségig a feszkót. Elég nagy baj lenne, ha így lenne, mert akkor mindig ki kéne sütögetni egy szakembernek is.
Otthoni használat mellett a csöves erősítő örök élet gondolom. Mivel nem is nagy hangerőn tolod, játszol rajta heti 5-15 órát max, örök élet és egy nap. Ha újonnan veszed, nem valószínű, hogy valah csövet kéne cserélned ilyen terhelés mellett.
-
Goose-T
veterán
Azok bele vannak forrasztva a crossoverbe, nem akartam annyira szétvágni. Hangszórónál úgyis az a lényeg, hogy minél vastagabb legyen a kábel és minél több kis rézszálból álljon. Manapság minden rézkábel OFC, úgyhogy tökmindegy, hogy nagyfesz kábelt használok, vagy hangfalkábelnek eladott drótot.
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T #64019 üzenetére
Kiszedtem a mélynyomókat. A felirata alapján ennek a hangszórónak a 8 ohmos változata (12TZ045-JT-G8). A magasnyomókat benne hagytam, mert most nincs itthon semmi, amivel le tudnám megfelelően fedni a lyukat. A drótokat le kellett vágnom róluk, mert a hangszóró csatlakozóira van forrasztva a saru. Az egyik csatlakozófület le is törtem, amikor erővel próbáltam leszedni a sarut róla. Mindegy, úgysem fogom használni. Ha egyszer mégis kellene, akkor majd megjavítom valahogy.
Az erősítőből jövő vezetékekről is levágtam a sarut, mert úgyis túl rövidek voltak. Találtam egy jó méternyi négyeres nagyfeszültségű kábelt itthon, szétszedtem, az lesz a hangfalkábel.
Az biztos, hogy vastagabb, mint ami az erősítőből kijön.
-
X2N
őstag
válasz
freelanced #64032 üzenetére
Sok múlik azon hány %-ra van bebiasolva(túl alacsonyra nem jó mert akkor kereszt torzítás lesz), Általános a 60-70%, Soldano 50%-ra szokta állítani, modernebb hi-gain nagy teljesítményű végfokok agresszívabban szólnak így.
ACDC-ben Angus young-ék fülre állítják be, ott simán van 80-90% feletti bias, van hogy egy koncertet nem bír ki az erősítő(van legalább 6db még kis koncerten is úgyhogy mindegy), cserébe úgy is szól...a technikusuk meg majd úgyis megcsinálja, gyakorlatilag csak ez a dolga hogy karbantartsa az erősítőit.
-
X2N
őstag
válasz
Goose-T #64029 üzenetére
Igen, csak lehet hogy nem lesz ideális az impedancia illesztés a kimenő trafódra ha EL34 helyett mondjuk 6L6GC-t teszel be(ettől romolhat a hatásfok, nőhet a torzítás), arról nem beszélve hogy egy ilyen cserénél nagyobb fűtő feszültséget kapnak majd a csövek mert a 6L6GC közel fele akkora áramot vesz fel csak, így nem terheli be annyira a hálózatit trafót. A kimenő teljesítmény is változik. 6l6GC adatlapból:
Itt a load resistancve a kimenő trafó impedanciája az X tengelyen. Y tenger meg a THD(torzítás).Nekem anno a Bugera V55HD-ben a kínai csövek ~1 évet bírtak a gyári beállítással. Napi szintű használat, havi ~2 próba. Azóta volt több erősítőm is de nem kellett még végfokcsövet cserélnem. A mostaniak 2-3 éve vannak meg és mennek(SLO30, 900-SL-X), megoszlik a használat úgyhogy sokáig jó lesz.
Anno a Mötley Crew pl simán végigturnézta a világot a 2-3 Fryette végfokkal, soha nem volt velük gond, évekig ugyanazt a cső szettet használták, évente egyszer le volt adva Steven Fryette-nek hogy nézze át, kitakarította a csőfogalatokat, újrabiasolta, letakarította, kb ennyi volt a teendője. Gitártanárom is 10+ éve használja a Marshall 50/50W-os végfokát, ő is viszi koncertre.
-
freelanced
addikt
Köszi az infót, szóval akkor lényegében összefoglalva, bármennyire is egyszerűnek tűnik, nem elég az, hogy kicserélem a csövet és beállitom kinn a biast.
Egyébként cserénél / új erősítőnél mennyi ideig szoktak elmuzsikálni ezek, vagy mivel lehet számolni költségeket illetően, ha az ember otthon gyakorol főleg?
Ahogy néztem ez azért olyan 50-100 körül mozog, aminek legalább a fele anyagköltség, szóval azért én is kalkulálok kicsit, hogy megéri-e bevállalni. Nyilván ha ez viszonylag ritkábban fordul elő akkor azért félre lehet rakni az évek alatt, de azért kiváncsi vagyok, hogy nagyjából mivel kalkulájak.
Egyelőre még én is hallgatózom, szóval nem döntöttem, főleg ár miatt is, de jelenleg inkább úgy veszek erősitőt, hogy mi tetszik, legyen az solid state vagy csöves vagy bármi. És az eddigiek alapján a Marshallnál éreztem, hogy az adott hangzás kedves számomra.Persze kompromisszumot is lehet kötni, csak tapasztalatból ha valami van amivel meg vagyok elégedve évekig el lehet lenni anélkül, hogy költenék, de ha valami nem tetszik ott meg állandóan kattog az ember agya és vásárolgatni akar, amit szeretnék elkerülni.
Mert úgy kimondottan nem volt rossz se a Yamaha se semmi, mindössze a Marshall esetén leültem és azt mondtam, hogy na ez az, a Yamaha, Blues Junior stb esetén viszont nem éreztem ezt az érzést, de nem is volt kimondottan ellenemre a hang. Nem tudom ennek mennyi értelme van.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del #64027 üzenetére
Ne írj hülyeségeket, nehogy miattad vágja agyon az áram. Ahogy X2N is írta lentebb, bazi nagy kondenzátorok vannak egy erősítőben, ha rosszul érsz hozzá, kikapcsolva, kihúzva is megrázhat a nagyfeszültség. Én már jártam így, szétszedtem régen egy csöves erősítőt, és hozzáértem az egyik kondenzátorhoz. Rég ki volt kapcsolva, de úgy is kellemetlen áramütés volt.
-
X2N
őstag
válasz
freelanced #64025 üzenetére
Nagyfeszültség alatt dolgozol úgyhogy igen, veszélyes. Egy 50W-os erősítőben 380V egyenfeszültség vagy még több is van. Még kikapcsolt állapotban is marad annyi töltés a kondikban hogy életveszélyes benne matatni, kisütő ellenállásokkal is, elég csak 1 helyre véletlenül odaérni.
Az egy dolog hogy ki van vezetve a bias mérőpont, de tudnod kell az anódfeszültséget is pontosan kiszámold a munkapontot, és nem lehet csak úgy beledugni bármilyen csövet mert nem biztos hogy jó lesz azzal a beállítással ami az előző csővel volt használva.Nem árt megmérni pár dolgot(és előre beállítani a legnegatívabbra beállítani a rács-előfeszt) mielőtt beteszed az új csöveket, főleg ha rajz sincs, mert lehet hogy előtte járt már benne valaki és át van alakítva a bias kör vagy a screen ellenállás(ezeket idővel érdemes is cserélni) más csőre, meg hasonlók. Van amikor nincs mérőpont se, ilyenkor lehet bele tenni és akkor egyszerűbb lesz későbbiekben a biasolás.
Amikor tönkremegy egy végfokcső a biztosíték ki fog égni az erősítőben, mielőtt beteszed az új csöveket ellenőrizni kell mindent ha nem akarod az új csövet is kockáztatni, ezeket is megfelelő értékűre kell cserélni, ezekből se mindegy milyet tesz bele az ember.
Amikor betetted az új csöveket és bebiasoltad mennie kell az erősítőnek egy ideig mert shiftel a munkapont ahogy felmelegednek az alkatrészek és utána kell állítani.Vannak ezek a kisebb teljesítményű katód bias-os erősítők is, mint a 20W marshall, azoknál is érdemes megnézni hogy jó-e a bias, attól függetlenül hogy nem állítható mint a fix bias-os erősítőknél, mert láttam már olyat hogy nem volt jó és cserélni kellett katódkörben ellenállást. Nyilván itt az is bejátszik hogy sok féle gyártmányú cső van és ezek eltérnek, még ha azonos típusú a cső is.
Általánosságban párban vagy kvartettben szokták árulni a csöveket, de nagy ritkán lehet csövenként biasolni az erősítőt és így nem kell párba válogatott csöveket se venni.
Ctrl+Alt~Del-Ez nem fordulhat elő soha az életvédelmi földelés miatt ami az erősítő házára van kötve.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
freelanced #64025 üzenetére
Olvastam, hogy fennall az aramutes veszelye stb. de gondolom ez abban az esetben csak, ha az ember megbontja az erositot, nem?
Amikor hálózatra van kötve és be is kapcsolva. -
freelanced
addikt
Egyebkent mennyire veszelyes a csocsere / re-biasing egy laikus szamara? Hordoz barmilyen veszelyt?
Marmint megnezve par videot nem tunik kimondottan neheznek vagy rizikosnak.Olvastam, hogy fennall az aramutes veszelye stb. de gondolom ez abban az esetben csak, ha az ember megbontja az erositot, nem?
Avagy ez is hordoz veszelyeket? Marmint egy sima csocsere, meg az erositon / lapon kivuli, megbontas nelkuli re-bias?
Nem kimondottan vagyok szaki, videoban nem tunt bonyolultnak, igy, hogy nem kell megbontani.Koszonom
-
X2N
őstag
válasz
freelanced #64023 üzenetére
Nem, ezzel csak páran foglalkoznak szerintem, GSFanatics-on találsz szervizes elérhetőségeket, de hozzám is elhozhatod, csövet itthon drágán lehet venni úgyhogy rendelni kell. Nem egy nagy művelet egyébként, kb fél óra alatt megvan.
-
-
consono
nagyúr
válasz
GalaHU #64011 üzenetére
A Spark Minin sajnos az Aux In is késik, jól hallhatóan. Amíg csak dob ment bele, addig nem is tűnt fel, de mikor azt akartam használni a gitárral sima bemenetek, akkor egyértelmű lett. Mintha azt olvastam volna, hogy ez csak Mini kiváltsága, a nagyobb testközelből nincs ilyen.
-
GalaHU
addikt
válasz
Redchucky #63990 üzenetére
Használd vezetékesen a Spark-ot. Én is azért váltottam Katana Mini X-ről, mert késett a hang BT-n. Jómagam még csak tanulok, javarészt a Yousican pörög, de már ott is zavaró hogyha fül alapján akarsz játszani akkor szinte minden hangot "elhibázol"...
1500 Ft volt a Lightning-3,5 átalakító (egy régi iPad a "kottalap"), meg kell hozzá egy filléres 3,5-ös hosszabbító kábel és megszűnik ez a probléma.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Goose-T #64006 üzenetére
Vagy az eggyel kisebbet veszi a DSL szériából, a 20-ast, az már cathode biased, azzal sincs nagy gond cserénél (a cső is bírja ezekben sokáig, mert ezeket a 20W-os Marshallokat mind úgy lőtték be). Viszont kevesebbet tud. Meg a gyárilag benne lévő Seventy 80 az egyik leggázabb hangszóró, az kapásból cserés.
-
Goose-T
veterán
válasz
freelanced #63997 üzenetére
Ha nagyon csöves erősítőt akarsz, de nem szeretnéd felvállalni a csőcsere nyűgjeit, akkor vegyél egy Infiniumos Bugerát. Sokkal tovább bírja benne a cső és cserélgetheted benne a végfokcsöveket kedved szerint, lényegében bármilyen kombinációt belerakhatsz, és nem kell munkapontot sem állítani. Ha kiég a cső, jelzi egy leddel, és annyi kicserélni benne, mintha egy izzót cserélnél egy lámpában.
-
X2N
őstag
Új Maiden setup már AXE FX nélkül, igazi erősítővel Line 6 HX Effects-el.
Just over 3 weeks until Run For Your Lives hits Budapest! Here's a throwback #MusicMonday to Adrian's rig on The Future Past Tour! -
X2N
őstag
Koch Jupiter 45-csak előfokcsöves, megnéztem, így inkább a Carvin-t nézném meg elsőkörben.
Fluff úgy látszik Marshall endorser lett, itt az új Marshall Modified 1959HW bemutatója.
Ba cy lus-Deep(Resonance)potméter nincs a Marshallon sajnos, ezt már az SLO-ban is megoldották később, hogy alacsony hangerőn is megszólaljon, hifiknél a loudness kapcsoló is ugyanezt csinálta. Master hangerő potméter első körben csak azt oldotta meg hogy tudd otthon is használni az erősítőt, nem azt hogy 1-esen is úgy szóljon mint nagyobb hangerőn.
-
Ba cy lus
addikt
Azért a master hangerő az elején még nem volt olyan tökéletes, kiindulva a JCM800-asból:
Én csak tonexszel tapasztaltam, hogy egy elvileg max gain-nel - valószínűleg alacsony master hangerő mellett - rögzített JCM800 pocsékul szólt, egyáltalán nem volt metálos mértékű torzítása.
-
X2N
őstag
válasz
freelanced #63997 üzenetére
Nekem 100W-os van itthon az is használható teljesen, erre találták fel a master hangerőt, kb. '75 óta van minden erősítőn. Van még PPIMW is de az már mod.
Még a 100W-os fejeket is lehet 50W-os módban használni. Sőt 4 helyett 2 csővel is, és azt még trióda módban tovább csökkenteni 25W-ra. Vannak load boxok is, de egyszerűbb moddolni az erősítőt ha túl hangos.Ezekből a csövekből lehet különböző teljesítményeket kihozni:
EL84/6V6 15-30W 2/4 cső
6l6GC/EL34 50/100W 2/4 csőDe vannak ettől eltérő konfigurációk is, meg nagyobb teljesítményű csövek is amik nem gyakoriak gitárerősítőben, meg lehet 6- végfokcsövet is használni akár. Basszus erősítőkben előfordult régebben.
Marshall DSL40CR-re én max 200et-ot adnák. De szerintem ez teljesen a teteje.
Szétnéztem most aprón, ezek vannak amiket én megvennék(kb. ilyen sorrendben):
1. Koch Jupiter 45
Koch Amps products are mainly produced in factories in Netherlands and Poland.
Gyakorlatilag "boutique" cucc.
2. Carvin Nomad 112
USA
3. ENGL GIGMASTER
Germany
4. Peavey Delta blues 115Ha használtan veszel ki kell próbálni, meg kell nézni rendesen a csöveket is, mi van benne, jó-e az a cső, meg lehet kocogtatni pl fa pálcával hogy mikrofóniás-e, miközbe működik értelemszerűen. Nyilván ha jól van bebiasolva a végfokcső akkor nem fog izzani az anód. Lehet látni a csövön ha baja van, égés nyomok, fehéres, ködös, stb. A cső foglaltokat se árt megnézni, de egyébként ezeket amiket ajánlottam mind lehet javítani.
Gitártanáromnál egy szett 6L6 van a 2x50W Marshall végfokba, már 10 éve megy vele, és ő koncertezik is. Gondolom valami Sovtek.
Kínai noname cső lehet rövidebb élettartamú lesz ~1év.
Tubetown-on nézd meg a cső árakat, annyira nem vészes szerintem.Ha látsz Orange Tiny terror/Dark terror-t az ki lehet próbálni, bár az "igazi" Orange sound Orange TH30/AD30 és felette van.
arnyekxxx-Igen, ilyen kis fejekkel le lehet tolni akár egy koncertet is ha nem kell tiszta hang nagy hangerővel.
Azt a Laney Sound Supergroup-ot el kellett volna tenni, az ma kincs.
persze mivel nem volt rajta Master hangerő kurva hangos lehetett, kellett volna bele egy PPIMV
Ezek erről voltak híresek, képzeljétek el kb a 100W-os kihajtott Marshall-t, ez annál is jóval hangosabb volt és tisztán szólt, nem torzított mint a Marshall.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EA Sports WRC '23
- EAFC 25
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Spórolós topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Új! AKCIÓS! 4K DDR5 AM5 RYZEN 5 7600X 12x5.3Ghz RTX 4070 12GB GDDR6X 1TB M.2 4TB HDD 32GB Gamer PC
- LG UltraGear 32GQ85X-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- LG 27UP650P-W IPS Monitor! 3840x2160 / 5ms / 60Hz / FreeSync
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest