-
IT café
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
Nem hiszem, hogy elhibázott lépés lenne rögtön elektromoson kezdeni. Én azt szoktam mondani, hogy kezdjen mindenki olyan gitáron, amelyik a legközelebb áll hozzá, amelyik az általa játszani kívánt zenéhez a legjobban passzol, stb stb. Egyszerűen azért, mert az fogja motiválni, az fogja arra sarkallani, hogy újra és újra kézbe vegye a hangszert, és gyakoroljon, amennyit csak tud. Gyakori tanács, hogy kezdjünk akusztikussal, sőt nylonhúros akusztikussal, de ha valaki nem élvezi a hangot, ami kijön belőle, a zenét, amit azzal kreálhat, akkor megette a fene, és ez maga lehet a fejlődés gátja. Egyébként nem látom, hogy elektromoson miért lenne rosszabb kezdeni. Tényleg nem.
A legtöbb elektromosnak azért (közelről) jól hallható akusztikus hangja is van, ha valaki nagyon natúrba akarja valamiért hallgatni, és tanulgatni, na meg létezik tiszta hangszín, tiszta csatorna, az elektromos nem azt jelenti, hogy egyből túlvezérelt hangokkal kell tanulnunk.A 100 ezer forint egy kényelmes összeg, ebből nagyon klasszul lehet válogatni. A legelső lépés annak eldöntése, hogy milyen jellegű gitárt is akarsz. Milyen zenét akarsz rajta játszani? Ez eléggé meghatározza, hogy milyen gitárt is kéne venned és hogy milyet is ajánljunk neked. Aztán ahhoz mérten lehet erősítőt választani.
Egy kérdés: ragaszkodsz az új felszereléshez, vagy használt is játszik? Ez is igencsak befolyásolja, hogy mit ajánljunk[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
...csak apróságokkal tudom kiegészíteni Szten gondolatait:
Amire szükséged lesz az elektromos vonalon:
1 db gitár
1 db kis "modellező" kombó erősítő (kb. 20.000.- HUF)
1 csomag új húrkészlet (max 3000.- HUF)
1 kör a hangszerésznél (kb. 5000.- HUF)
1 db hangológép (használt is kíváló, max 5000.- HUF)
1 db 5-6m-es kábel.Ezeket is kalkuláld be!
Marad kb. 65 k. Ebből már találhatsz jó kezdőhangszert. Főleg most, hogy a válságban lement a használt hangszerek ára. Simán lehet, hogy valaki pont most cserél komolyabb hangszerre és eladja a kezdő gitárját, vagy valakinél épp' otthon porosodik a leendő gitárod és csak azért nem szeret rajta játszani, azért nincs sikerélménye vele, mert:
a.) nincs rendesen beállítva (oktávra állítva)
b.) nincs rendesen behangolvaHa a használt mellett döntesz, javaslom a kb 5-10 éves hangszert, mert annak mára már az összes "gyermekbetegsége" kijöhetett. Ha esetleg gazsi faanyagból készült a nyaka és megtekeredett, ezidő alatt már jól látni rajta.
Használtnál kérhetsz egy rutinosabb gitáros barátodtól segítséget! Ha lehet, együtt nézzétek meg...
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Szten Márs
nagyúr
Az első zene, amit adtál, igencsak tetszik Basszus, kegyetlen jó
Gitárhangszín-sample-kat nem nagyon tudsz hallgatni, ellenben youtubeon minden gitárról van feltéve millió videó, így neten keresztül is lehet hallgatni kb-ra őket, de ugye ez nagyon nem az igazi...
Eastman listáját annyival kiegészíteném, hogy szerencsére azért nem minden gitárt adnak hulladék-húrokkal, vannak, amik gyárilag is jó húrokkal jönnek ki. A hangszerész opcionális, ha valami nem kerek, de nem tudom akkor az mennyire áll meg 5ezernél. Mindenesetre nyilván a költségbeosztás rugalmas, nyilván, igénytől függően.(Közben nem tudom azóta sem abbahagyni a hallgatását ennek, amit adtál, komolyan már megérte feljönni a fórumra ma )
Gitárt... hmmhmm... talán nem feltétlen a túlvezérelt hang lesz itt az elsődleges szempont. Egy fontos dolog: a hangszedők fajtája alapvetően meghatározza a hangzást. Kétféle hangszedő terjedt el: a single coil és a humbucker. Az előbbiknek fényesebb, tisztább hangjuk van, az utóbbiaknak vastagabb, húsosabb hangjuk, és jobbak a túlvezérelt hangzásban.
Nem kérdeztük hol laksz, mindenesetre Miskolcon van egy olyan remek gitárajánlat, amire, ha azt mondom megéri, _nagyon_ keveset mondok. Tudom, kissé soknak tűnhet az ár, de ha a hangolását a gitárnak megoldod számítógéppel, legalábbis egy darabig, akkor azzal is csökken a többi költség, és ezzel egy olyan gitárt kapsz, ami akár egy életre kiszolgál. Általában nem ajánlgatok tremolós gitárokat, itt sem feltétlen ajánlanám, hogy használd is a tremolót, de egy jobbféle wilkinson tremoló bőven viselhető a gitáron... dísznek (Lehet ezért majd kapok, de nem vagyok híve a tremolóknak.) Viszont a 3 Seymour-Duncan (!!) hangszedő és az S-S-H (két single coil és egy humbucker hangszedő) felállás garantálja, hogy rengeteg féle hangzást ki tudj hozni a gitárból és mind brutálisan jól szóljon, megfelelő erősítővel persze. Az a helyzet, hogy a Seymour-Duncan a hangszedők terén eléggé fogalommá vált márka, nem véletlenül, és ennyi pénzért meg ajándék.
Ha nem vagy miskolci, akkor persze rázósabb ügy. (És az ország lakosságának talán 2%-a miskolci, szóval valószínűbb, hogy nem, de hátha, itt a topicban igen sokan miskolciak ).Szintén remek - és fix húrlábas! - gitárokat lehet kapni a használtpiacon itt-ott, hasonló árakon, pl: [link], vagy akár Pesten és olcsóbban: [link]. Itt ugyan mindkét hangszedő humbucker, de felezhetők. Egy felezett humbucker nem fog teljesen úgy szólni, mint egy single-coil, de még így is bőven megdobja a gitárból kihozható lehetőségeket. Erről a fajta gitárról érdemes meghallgatni ezt a youtube tesztet: [link]
Csodálkoznék, ha nem győzne meg 60 ezerért egy ilyen gitár, szintén azt kell, hogy mondjam, ajándék. Újonnan ennél _jóóóval_ gyengébb gitárokat kapsz ilyen árért.
A hangszedőkhöz túlzottan nem értek, de újonnan biztos, hogy 20 felé kell menned, inkább 30 ezer környékén érdemes gondolkozni. Fontos: nem a wattok számítanak, hacsak nem fellépésekre kell az erősítő, vagy bútort mozgatni! Erről a kombóról mostanság jókat hallottam és szerintem korrekt árban is van, de szerintem a többiek majd ajánlgatnak még erősítőket
[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
Tremoló: [link] és [link]
Fix húrláb, pedig, ami nem tremolós. Az olcsóbb tremolóknak igazából gyakorlatilag csak hátrányuk van, használni pedig nem igazán lehet őket...Eastman: ja értem. Mondjuk a húrozást az ember megcsinálja maga, meg ha esetleg kell, akkor egy imbuszkulccsal a merevítőpálca beállítását is, ezekhez nem kell hangszerészt fizetni. Know-how-kkal meg tele van a net
-
Eastman
addikt
válasz Peethy #11185 üzenetére
Nem lehet.
-------------------------
...bocs, most nézem, hogy a második hirdetésre rámehetsz. Vigyél egy gitáros havert akivel kipróbáljátok. Kalkulálj be egy egyszeri 5k-s beállítást a hangszerésznél és egy új húrkészletet (2k). Fontos, hogy hátul ne legyen csomó a fában, a lakkozott nyakban!Üdv: Eastman
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Eastman
addikt
válasz Peethy #11187 üzenetére
...kérj képeket a Squierről, az erősítőről és jöhet privátban...
Én is Roland Cube 15X-et használok, és kezdésnek nem rossz. Amíg kitalálod, hogy gitár témában merre tovább.
OK, közben előjöttek a képek is. NoScript rulez.
Szerk: A Cube 15 elég régi modell, én az utódját a 15X-et nyúzom kb. 3 éve és anno használtan vettem. Látszik a fő-képen, hogy a rács előtti, hangszóró alatti kis perem poros is mint állat. Arra tippelek, hogy a tulajnak nem az az erölködő a kedvenc, leginkább megbecsült tárgya. A hirdetésben a „Csak egyszer volt kipróbálva” azt jelentheti, hogy megvette, egyszer kipróbálta és gyorsan el is akarja adni. ...szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
válasz Peethy #11189 üzenetére
már régóta szeretnék megtanulni gitározni is
Miért nem akusztikussal kezded? Rock lenne a vonal?
Cube 30X vagy XL az jó vétel. Lábkapcsoló is van hozzá, illetve gyártható ügyesen. Kapcsolhatod a tiszta és az effektezett csatornát. 15-nél még nem.
izomhod ...farkas, lol.
[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
válasz Peethy #11197 üzenetére
...van komolyabb hangosítás...
Plazmacucci árul egy MicroCube-ot. Mikrofonnal ki lehet tolni a nagy cuccra. Menj rá és nézünk hozzá egy gitárt...
[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
válasz Peethy #11203 üzenetére
Roland Cube modellező széria, beépített BOSS effektekkel:
12"-es hangszóróval:
[Minden kép jobb klikk + Kép megjelenítése opcióval nagyítható.]
Lábkapcsoló gyártása, készítése házilag: [link]
No, így végre egyben lesz az összes infó a kedvenceimről.
[ Módosította: CoolMan ]
-
Eastman
addikt
válasz Peethy #11207 üzenetére
Nem rossz ez a Cort szett sem! Bár nem tudni, hogy top van ráragasztva, vagy ilyen szép tömör fa a test. Fogólapos a nyak vagy egy darabból van? Bundok vajon mennyire kopottak? 50-re le lehetne alkudni...
Fejhallgatót, hangolót én spec. ott is hagynám és 45.
Ha egyben van egy éven belül pu csere, két év múlva tremoló csere. ...ha jó a fa és a nyak.
[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
válasz Peethy #11216 üzenetére
Kelleni nem kell cserélni, de ha jó a fa, akkor érdemes.
A MicroCube-ot célozd be. Januárban mennek le a használt árak, Plazmacucci úgyis csak ül rajta. Az arra jó, hogy rátalálsz vele a stílusodra, arra, hogy a Rockon belül mit akarsz játszani. Minden modellező erre való. Szerintem nem lősz vele mellé.
(#11218) Szten Márs OK. Te ismered jobban a Cortokat.
[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Peethy #11280 üzenetére
Nem nagyon szoktak csúnyán nézni. Vannak boltok, ahol rámenősebbek általában (pl Coda), vannak boltok, ahol még akkor is a legnagyobb örömmel nyomkodják a kezedbe akár a legdrágább gitárokat is, ha előre jelzed, hogy csak három pengetőt vennél (pl Stageshop), de azért alapvetően sehol nem kell félni egy kis kipróbálástól.
Nem tudom milyen gitárt akarsz amúgy nézni, de egy kis lista:
Mezzoforte, Árkádia, Eldorádó, Hangszerker. Főleg (igényes) akusztikusra meg elsősorban a már említett Stageshop. Vannak klasszikus gitárokra specializált boltok is, de felteszem nem olyat keresel - ha mégis szólj, és adom azoknak a linkjeit is. -
Eastman
addikt
válasz Peethy #11285 üzenetére
Eldorádóba, a Nyugati téri Alaxandra könyvpalota alagsorába menj el jövő hétvégén. Van ott minden, még egy zsír LP is. Ott nem szólnak Rád pöngethetsz egész délután. ...csak, hogy érezd az irányt és pontosan tudd, érezd, hogy mit is szeretnél.
Ne siesd el és ne vegyél szrt! Mint mondtam januárban várhatóan esik a használt hangszerek ára...
[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
válasz Peethy #11287 üzenetére
Nem, nem. Januárban, február elején senkinek sincs pénze és vagy gyorsan el akar adni valamit, vagy amit árul azt hajlandó olcsóbban is odaadni. Sajnos ez a tendencia.
Eldorádót próbáld ki! Mivel én hétvégenként meglátogatom a linkelt szerelmem ( ), velem tarthatsz hétvégén, ha szeretnél. Odacsapunk egy két Stratnak, LP-nak, ha van hozzá kedved...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Peethy #11352 üzenetére
20-25 körül csak is használtan lehet jókat kapni. Aki az újként árúlt 4-5 éves korg szériákat 30 rugóért az is elmehet a sunyiba. Ennyi pénzért max pod2 ami jó lehet, de azt csak kézzel lehet vezéelni, próbákra nem alkalmas. Pedál hozzá meg egy vagyon. Foscsi Zoom g2-vel is csak szopóka van hosszú távon. Kis pénzből nincs kompromisszum mentes megoldás. Ja a MCube is tud vonalkimenetet és fejhallgató kimenete is van
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Tv
senior tag
Persze, hogy járható. Hangminőségben kevés olcsó multieffekt hozza az elvárt szintet, de amíg nem hallott az ember jobbat, addig bőven megtelel. Igen 20-25körül már használtan lehet venni multikat. Én olyat javaslok amiben analóg overdrive/distortion van, már ha egyéb paramétereiben is megfelel a készülék. A legfontosabb szerintem, hogy a gitár legyen normális, csakis utána jöjjön a többi.
-
blackmacs
aktív tag
válasz Peethy #11355 üzenetére
Szerintem nézdd meg ezt Peavey vypyr 15 [link]
Erősítő+multieffekt úgysem állna meg 50 ezer alatt,így még marad pénz jobb gitárra.[ Szerkesztve ]
BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
Tv
senior tag
Én személy szerint nem ismerem a micro cube-ot. Most kerestem rá youtube-on, ott te is meghallgathatod tesztekben. Szerintem a British stack (vagy ilyesmi nevű) beállítás az overdrive szerű hangzás, és szeritnem nem is olyan rossz a kis mérete ellenére. Modjuk azt még nem írtad le egyértelműen, hogy mennyi pénzt szánnál az egész vásárlásra maximum.
Szer.: Így youtube-on keresztül a Micro cube sokkal jobbnak tűnik, mint az egyéb (általam hallott/próbált) olcsó kis 10w körüli kombók.
[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
Az összeg nagyobb részét költsd a gitárra és a kisebbet a használt erölködőre. ...ja és kb. 7k az új húr + a hangszerész aki beállítja majd, azt ne feledd!
Jártam a múlt héten itt, a gitárklinikán. Oda bátran viheted. Sőt, azt mondom, hogy egyenlőre vegyél csak gitárt és ott hegyekben állnak az erősítők - használtak és újak. Minimum 50 db kombót láttam, egymásra vannak pakolva mint a téglák. Úgy láttam, hogy ki lehet őket próbálni. A srácok jó arcok és szerintem szívesen tanácsot adnak; merre tovább...
De azt Te is mondtad, hogy vannak gitáros haverjaid, ők mit tanácsolnak?
[ Szerkesztve ]
-
izomhod
őstag
amit erősítő nélkül, akár fülhallgatóval is használhatsz, az a pocket pod, már van 17ért is, 15-re lealkudod
én ezt ismerem, azért mondom, de más meg mást fog mondani
ha lesz erősítőd, arra is rá lehet kötni természetesen
ha próbaterembe, fellépésre kell majd, akkor majd érdemes pedálos cuccot venni
-
BluEyes
őstag
Mi a fontosabb, a gitár vagy az erősítő (hanglánc, effekt stb)? Mi szól jobban, a gagyi 20k-s gitár a Marshall fullstack-en, vagy a Gibson LP Custom a gagyi 20k-s kínai erősítő-szerűségen? A válasz nem is olyan egyszerű, de véleményem szerint sokkal inkább az erősítő dönti el az elektromosgitár hangzását.
Ajánlani sokmindent lehet, de mindenki leginkább a saját preferenciái szerint mondja az okosságokat. Először is magadnak kellene eldönteni, hogy mit szeretnél.Fejhallgató vagy hangszóró?
Akusztikus vagy elektromos?
Country vagy metál?
Singlecoil vagy hunbucker?
Sokféle sound vagy egy bizonyos?
Effekt-hegyek vagy dry sound?Nyilván egy csomó kérdésre nincs válasz kezdőként. Magam is azt gondolom, hogy a legjobb megoldás egy afféle "svájci bicska". Azaz kicsi, kompakt erősítő, amiben van egy komplett multieffekt, jó a füleskimenete, usb interface van benne, és persze olcsó. A korábban ajánlott Peavey Vypyr egy remek kis erősítő, igazi méregzsák, de csak akkor ajánlom, ha elkötelezett hard-metál fan vagy, és csak torzítva vidám az élet. (Mondjuk magamnak ezt választanám. )
Neked viszont azt mondom, hogy Fender Mustang I, használtan 25 körül megkapod, hallgatózzál: Clean Vintage HeavyAzért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz Peethy #11374 üzenetére
"gitáros ismerőseid" nem segítenek beállítani a gitárt? Te meg figyeljed, mit hogyan. Előbb-utóbb úgyis meg kell tanulnod, akkor már jobb rögtön az elején.
Nem nagy történet amúgy, én még sose vittem beállíttatni máshoz gitárt, hanem mikor az első gitáromat nézegettem, hogy de qrva hamis, meg hogy de szarul áll ez a többiekéhez képest, akkor nekiültem, és próbáltam kitalálni (internet még nem létezett), hogy mi miért van a gitáron, mi mit állít be, aztán csináltam, ha nem lett jó, akkor namégeccer előlről, és ennyi. De te tudod, ha fizetni akarsz érte, ám tegyed azt.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz Peethy #11378 üzenetére
Nemnem, inkább Mustang vagy Microcube (mindkettő kiskombó, egy dobozba "kombinált" előerősítő+ végfok+hangszóró)
Hangkártyás-pécés megfejtés nem rossz, de kezdőknek nem az kell. El fogsz veszni a programokban, menükben, erdő lesz ahelyett, hogy bekapcsolom - tekerek kettőt a potikon - játszom vidáman, ugyanez a multi is, plusz a fejhallgatót egy idő után a pokolba kívánja az ember, ráadásul fokozottan halláskárosító. Ki lehet hangosítani persze, a jó hanghoz jó hifi is kell, vagy stúdiómonitor. Ha nincs ilyened otthon, akkor sem jó ötlet a multi/hangkártya.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
Fenderből nem látok egy eladót sem
Érdemes várni... ez hátha megvan még [link]
De ha nem vagy nagyon torzítós, akkor VOX VT széria is jó lehet ám, sőt! Igazi csövecske van bennük. A 15 wattosokból van egy pár eladó. Amelyik adja 20k-ért, attól vegyed meg. [link]Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
Youtube-n nézzél voxokat. Ha emellett döntesz, akkor az újabb, VT15 típusút válaszd. Nem nagy a difi az előző AD15VT-hez képest, de mégiscsak 1 generációval újabb. Majdnem egyformák ránézésre, az újabb VT15-ön a Valvetronix felirat a jobb alsó sarokban van az előlapon, illetve a tetején, a fül mellett van egy hűtőrács, ami a csövet takarja. Itt jól látszik minden [link]
szerk: volt ilyenem, VT30, nagyon kafa kis cucc, szuper effektek, sajnos a hi-gain torzításai nekem nem jöttek be, de tisztától a nem túl vad hardrockig tökéletes. A linkelt zenéidhez pont kafa szerintem, lehet jobb is mint pl. a Fender. És csöves (egy kicsit )!!
[ Szerkesztve ]
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
nap
addikt
Ha csak otthon akarod próbálgatni a szárnyaidat, arra a legjobb gitár+multieffekttel kezdeni.
Minél több erősítőszimuláció van benne, annál jobb, mert többféle hangzást tudsz kipróbálni. Meg ottvannak az effektek is, ami egy erősítőben nincs benne (max a reverb).
Az, hogy gitár+erősítővel kezdj, ugyanolyan baromság, mint hogy akusztikus gitáron kezdj el gitározni tanulni.
(Persze, van az a gitár+erősítő kombináció, ahol ez igaz, de az nagyon sokba kerül.)
Arra figyelj, hogy elég hosszú legyen a füles zsinórja, mert nem szép látvány a repülő multieffekt.
Line6 pod, Zoom g1, g2 ezek elég tűrhető hangot adnak viszonylag olcsón.
Én végigjártam az utat. Volt gitárom, erősítővel: nem az jött belőle, amit vártam. Eladtam az erősítőt, vettem jobb gitárt, később egy multieffektet és most jó. Nem kell hozzá erősítő, az csak a szomszédoknak szólna.
Mondjuk egy jó füles sokat jelent.browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
félisten
-
Tv
senior tag
válasz Peethy #11433 üzenetére
Szól az erősítő nélkül is. Persze ha az a gitár amit néztetek tényleg használható ( vagy legalább pontos) akkor kezdésnek az is jó lehet. Én csak arra akarnék utalni, hogy ennyi pénzből sajnos csak vagy egy viszonylag jó (kezdésnek legalábbis bőven jó) gitárt tudsz venni, vagy nem túl jó gitárt+egy nem túl jó erősítőt. Utóbbi esetben később mindkettő cserére szorul majd, tehát hosszútávon anyagilag is rosszabbul jársz. De a döntés a tied, én már rájöttem, hogy aki ebbe a topikba jön érdeklődni és van is egy elképzelése, akkor 99%, hogy nem lehet meggyőzni, akármit mond az ember
[ Szerkesztve ]
-
Tv
senior tag
válasz Peethy #11458 üzenetére
Hát az a gitár újonnan kerül 29-be (bocs 30-ba ) ha jól látom, szóval kétlem, hogy megveszi valaki annyiért.
szerk.: Kicsit meg is voltam lepődve, hogy squier 20-ért, mert nem rossz gitárokat csinálnak. De tény, hogy a bullet a legolcsóbb modelljük. Ennek ellenére lehet az használható.
[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
válasz Peethy #11458 üzenetére
Követem a hozzászólásaid, még annyit mondok, hogy szerintem ne Strattal, ne csak single-coil pick-upos gitárral kezdj. Eléggé behatárolja a zenei használhatóságot - ha van ilyen kifejezés.
...bár most „divat” a single-coil hangzás (P-90 pu. elég népszerű manapság). Egy HSS, HH, HSH hangszedő összeállításból többet ki lehet zeneileg hozni. Én a Stratót tényleg csak annak ajánlom akinek nagyon bejön a Strat hangzás.
-
McCann
tag
válasz Peethy #11476 üzenetére
Hát inkább, mint itt
Sokban függ attól, mire akarod használni a cuccot, mert mindent lehet humbival is játszani, inkább az a kérdés, akarod-e valakinek a spec. hangzását összehozni, mert akkor olyan gitárt kell venni és kész
Nekem az LP előtt egy Ibanezem volt, az H-S-H elrendezésű pickupokkal felszerelve, engem személy szerint eléggé idegesített a single coil hangja, szóval nemigen használtam.
A hangszedőcsere nagyon sokat tud dobni a gityón, ez tény, de valamilyen normális alap (má' úgy értem, gitár) azért kell alá, egy fospumpába hiába raksz Slash szettet, nem lesz ugyanaz, amúgy kb a hangszedők ára plusz 5-10 ropi, hangszerésztől függ
@Plazmacucci: itt van olcsóbb verzió
[ Szerkesztve ]
Washburn px-solar 170 c, man. Yeah.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hálózati / IP kamera
- Fotók, videók mobillal
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Politika
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.