-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
t.imi
addikt
válasz Polllen #109988 üzenetére
Igen, olvastam, atomon kívül volt minden.
Max ott is felteszem a kérdést, köszönöm a tippet . Itt is van néhány PP kérdés, tapasztalat 2016 óta, nem számottevő.Én is azt kerestem, azonnalra sehol sem találtam, ünnepek miatt meg inkább január elején érne ide. Maradt a fent említett barkács megoldás.
Semmi görcs, csupán értetlenség. Ennyire rossz nem lehet a DAC/AMP egy elvileg javított, tisztított jellel, nélküle meg szépen szól.
Pang bá' 25k áron cserél gazdát jelenleg, kábelből vettem a gyári helyett egy NorStone Jura-t BF alatt. Ehhez gondoltam PP-t 25-ért, 40-ben megállt. Végeredményt leszámítva akár jó is lehetett volna
Ilyesmi szűrőre gondoltál? [link]
42 (már 46) pénz az E30II lite, használtan talán 30-ért el lehet adni, +25k > 55-ért nagy megváltást lehet venni?
Itt olvastam, hogy IFI, Fiio sem az igazi, akkor pont nem volt megfelelő a hangulat
1x éves használt, de nagy nevű DAC-ok is lehalhatnak záros időn belül.
Azzal sem lennék beljebb egy esetleges javítás alkalmával. Murphyval nem vagyok jóban, rám különösen igaz az idevágó törvénye.Alaplapoknál erről sem hallottam, pénztárca kímélés miatt leálltam két éve. Jó tudni erről a ficsörről is.
-
t.imi
addikt
válasz Polllen #109986 üzenetére
Nem akartam tele szemetelni a fórumot
Én mindent elfogadok, különösen azért, mert nem értek hozzá + itt nem kispályások vannak szerintem
Kb elektronikai jártasságom addig terjed, hogy a helyes sorrend alaplap Asus B550M plus gaming > pcie Pang + táp > USB kábel > E30II lite > L30II > fejes > boldogság.
Most, alaplap > pcie 1x riser > USB kábel > pcie 16x riser + táp > pcie Pang + táp > USB > ...... fejes > ezmiez?Magas vagy -2-3dB, mély 1 -1.5dB. Cintányérok gőzöm sincs hány KHz-en szólnak, legyen 6-8KHz, alatta lévők magasak sehol. Következő a határozott énekhang középen, mély freki szintén a béka @gge alatt. Mint egy MK27-es.
50+ évesen már hiányát érzem a magasnak.
Gondoltam minél kevesebb toldás, plusz eszköz, kábel van bent, annál jobb.
Sok helyen agyon van hájpolva a Paul Pang, ebből kiindulva ruháztam be egybe. Max nem lesz jobb alapon. De, ez kimondottan ront a minőségenTér talán nagyobbnak tűnik, már amennyit hallok belőle. Ellenben Peace EQ-val nem sikerül állítani semmit, mintha a Foobar2000-ről hallgatnék zenét, de csak a Spotify szól.
Vagy a leves nem egyenes, vagy a kanál görbe.Audiophile" usb port passz. Vannak Nahimic Audio lapok hat számjegyű összegért, abba már elég sok minden belefér DAC/AMP fronton is.
-
t.imi
addikt
Urak, vettem egy Paul Pang v2-öt. Amilyen szerencsém van, a MATX lap 2.5 slotját takarja a VGA, így nem fér be a PCIE 1x-be a kártya.
Ad annyi pluszt Paul, hogy érdemes legyen lapot cserélni szerintetek? -
t.imi
addikt
Sziasztok!
Planár mellé - egyelőre he400se, Sundara környéke a cél. A távolban majd 1x Sennheiser 620/650/660 - ~100e, hazai beszerzés* mellett mit ajánlanátok?
Combosabb vasakat nézve + hozzá nem értés: SMSL SH-9, Topping A50 III, SMSL DL100, Musical Fidelity LX2-HPA, Swissonic HA660.
Spec a Fidelityről 0 tech infó van.
* Swissonic HA660 Thomanntól jönne, nem Kínából. -
t.imi
addikt
válasz allnickused #109172 üzenetére
Lesz szabad fél órám leírom, hogy hány másodpercnél jelentek meg az új hangok, amiket eddig nem hallottam.
Dob a háttérben mint mély hang, és talán csörgőkarika/dob mint magas. -
t.imi
addikt
válasz t.imi #108959 üzenetére
No. Vettem hamar - mert nem várunk 3-5 napot szállításra + meg "csak" 6k volt - egy 60cm-es RCA-RCA Adam hall 4 star kábelt. Amennyire nem értek hozzá, az alsó kategória alja, de csoda történt!
Közép + magas kirobbant az Oehlbachoz képest, doboz lekerült a hangokról, új hangszerek és plusz hangok!!! jelentek meg, ez különösen igaz Six blade knife c számra. Ezt nem gondoltam volna....
Ma még feltekertem egy Supra Blue USB kábelt, ami elvett a magasból a gyári Topping kábelhez képest, cserébe kaptam teret. Már hallani némi + irányt és távolságot is a hangszerek között.
Emiatt nem lesz kedvenc, de kevés alapfogalmat ad a kábelekről.
-
t.imi
addikt
válasz Dorien #108960 üzenetére
Tízet ne vedd azért komolyan, biztos van egy minimális hajlítási sugara a kábelnek. 180⁰ot nem szívesen tekernék rá ilyen rövid szakaszon.
20 v 25cm, Fiio v Topping jött szembe eddig. Utána 50cm és fölfelé mindenféle.stellaz #108961 én úgy hallom, de 50+ -an tévedés fenntartva. Ezért is kérdeztem a kábelt. Most a közép és magas hangokat emelgetem +1-2dB-el az EQ-n, mert valahogy nem úgy szól mint egyedül L30ii-ön.
Ha gyorsabb zenét hallgatok, pl ACDC, mély, mélyközép is szinte egy csomóban, Dire Straits Six blade knifenál már szépen, szebben hallható minden. -
t.imi
addikt
válasz Dorien #108957 üzenetére
Kb 10cm elég is lenne. [kép]
Most 1m-es Oehlbach excellence van a két mütyür között. Aktív hangfal jól nyomja vele, fejeshez számomra tompa a közép és magas. Pontosabban semmi difit nem hallok az Alza / Vention alaplapi hang - 3.5 jack - 2xRCA között. Mondjuk egyik sem a Váci utcában lakik.
Kötegelő, tépőzáras kábelrendező, zöld-sárga szigszalag, stb nyakig vagyok, jól esne egy bedug és a helyén van megoldás.
"Valami" közép, magas hangokat jobban kiemelő cucc volna a nyerő. [link] ez már kissé meredek árban, inkább a rövidsége miatt + e30 is 5 nap alatt ért ide az egynapos szállítással. Ok, hétvége benne volt.#108958Ba cy lus először az L30II-t vettem meg, azt 3.5 jack - 2xRCA-ról etettem az alaplapi hangról. Utána jött hozzá az E30 II lite. Az már USB-ről kapja az áldást, így hasonlítottam össze az 560s-en megjelenő hangot.
[ Szerkesztve ]
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Végül egy E30 II lite lett a L30 II mellé. Nagy különbséget elsőre nem hallok a szóló L30ii-höz képest.
A gyári usb a-b kábel illetve olcsóbb RCA-RCA maradhat, vagy érdemes beruházni minőségibb darabokra?
Kábelből [link] ezt néztem hirtelen, bár elég hosszú, masnira össze lehet kötni a két toppingot. -
t.imi
addikt
válasz Polllen #108285 üzenetére
Ilyet vennék, de nem létszükség. 3.5mm - RCA hülyebiztos, tehát nekem főnyeremény.
BIOS, alaplapi hang engedélyez, driver letölt kört akartam megspórolni.
Ha lesz egy DAC, akkor az kap egy rendszerhez árban is illő USB kábelt, esetleg a 2m RCA-RCA helyett egy 20-30cm kábelt és annyi. UNO után előrelépés.
Majd jövök kérdezni, utána rendelek -
t.imi
addikt
válasz bitrograde #108280 üzenetére
Köszönöm! Hozom az ásót.
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Vettem egy Topping L30 ii-öt.
Minden szép, csak a csatlakozásra nem gondoltamEgy USB-C - 2x RCA csatival nem sütöm meg az L30-at?
Emlékeim szerint 2A jön ki az alaplapi C csatiból.
Vagy inkább ássam elő a jack - 2x RCA kábelt és azzal próbálkozzak alaplapról, míg nem lesz hozzá egy E30 v hasonló? -
t.imi
addikt
Sziasztok!
E három közül melyiket ajánljátok?
Szerintem jelenlegi zenei étvágyam mellé bőven elegendő.
L30 II vagy E50, esetleg Fiio K11, amit több helyen tisztábban szóló, nagyobb térrel rendelkezőnek írnak a K5 pro ESss-nél
Egyelőre ugye marad az 560s, egy planár jönne hozzá 400se / Sundara személyében. Ha 1x eljutok odáig. -
t.imi
addikt
válasz Polllen #107950 üzenetére
Sok viszonyítási alapom nincs, túl steril(?) volt mély hiánnyal. Középet, magasat bőven elegendőnek találtam. De, új cucc volt, talán 15 óra járatással.
Bajnokpityu, nem vagyunk egyformák + én még nem is értek hozzá.
Osonte ezt is nagyon köszönöm! Próba a nehéz, muzixnál és egy boltban talán a 7kerben van mód akár saját fejessel is tesztelgetni.
-
t.imi
addikt
válasz Polllen #107946 üzenetére
Áh, hogy ennyi. Valami komoly titokra gondoltam
Marad az Ifi, Fiio vonal, 1 hétig volt dx3 pro+ az 560s-el, nekem (sem) tetszett.
Csöppet elvesztem.
Zen Dac v2 40-50 körül szokott menni használtan, Zen Can 120 újonnan. Erre gondoltál, így már fölötte lennék a V2 árával a keretnek? -
t.imi
addikt
válasz Polllen #107943 üzenetére
Szépen megszaladt a lista. :DDD
Hosszú volt a nyárKöszönöm a gyorsat elavás előtt még megnéztem az Ifi-t. Van gyártó specifikus terméke, pl Sennheiserre, Hifimanra, pl ifi Zen CAN Signature HFM planárra.
Ez nem tudom mennyire reklám/fedi a valóságot. Be szabad dőlni ezeknek, v maradjak általad ajánlottaknál?
Maradhatok egy vonalon, nincs kőbe vésve egyik gyártó sem. -
t.imi
addikt
Sziasztok!
Ifi UNO pár hónapos használata után lépnék egyet.
Marad a PC > DAC > fejes és a két aktív hangfal pluszban. Ezt, ha van értelme, akár le is cserélhetem passzív dobozokra, túl sokat nincs használatban.
Anno rengeteg infót kaptam tőletek, közben ha nem is sokat, de tisztult a kép.
Ha minden jól megy, egy planárt is kipróbálnék tél környékén HIFIMAN HE400SE/i, DEVA PRO WIRED - ezekről olvastam egy keveset - személyében.
HD560s II úgy néz ki marad a kényelem miatt, Philips 9600, OneOdio Monitor 80 menni fog.
Használt/új árban 60-120e ft-ig mennék el, mindenképpen hálózati betáppal. Természetesen nem kötelező nullázni a keretet.
Ha azt mondjátok, hogy ~80k-s fejesre fölösleges a drága DAC, ámen, ha hosszabb távon, hangzásban megéri, semmi gond.
Zenei alap majdnem minden, gondolom ez a legnagyobb gond. Rap, rnb, blues, rock, világzene, komolyzene, Tidal egyelőre próba alatt.
Eddig róluk olvastam és kb lövésem se. Egyik extra halk, semmi susogás, másikban beépített EQ, ez 50 fölött majdnem csábító, stb.
Fiio K5 pro
Fiio K7
Fiio K11
Pro-Ject Pre Box S2 Digital
Ifi ZEN CAN 3
Ifi ZEN DAC 3
Ifi ZEN CAN Signature
TOPPING MX5
SMSL DL200 -
t.imi
addikt
Sziasztok!
Gondolkodtam hol tegyem fel a kérdést
Fiio K5 pro ESS Sennheiser hd560s / Philips 9500 mellé megfelelő választás volna?
Későbbiekben még várható egy HiFiMan he400i vagy SE. -
t.imi
addikt
Sziasztok!
Kis helpet szeretnék kérni.
Kb 2 hónapos Ifi One + shp2500, RCA-n egy edifier mr4.
Kb egy hete elkezdett halkulni. Win alatt minden 100%-on, Edifier is + a DAC is, és kissé emelt hangon simán lehet beszélgetni.
Próbálkozzak valami furfanggal, vagy csomagolhatom és mehet gariba? -
t.imi
addikt
Ide meg a DX3 PRO + érkezett
Természetesen nem szóltak, hogy várjak már egy napot, mert akciós lesz....Valóban kell ~100 óra a bejáratásnak? Ilyen matrica virít rajta.
Illetve, a Topping driver előtt javasolt törölni a Fiio és egyéb nem használt USB drivereket? -
t.imi
addikt
válasz Ba cy lus #104091 üzenetére
Tök hülye vagyok hozzá, köszönöm a megerősítést
-NoVa - maradnék az aktív hangfal + fejes egy eszközön felállásnál.
DX3 PRO 2000mW ha igaz, tehát elég lesz.
Nem gondoltam volna, hogy a fejes árának masfélszeresét kell DACra költeni TOPPING E30 II LITE, D10S, DX1, etc kategóriát néztem, használtban Ifi zen dac v2 pl.
Jah, illetve bármelyik DAC későbbiekben megfelelő lesz egy másik márka fejeséhez, és nem kell azt is cserélniÍrom ezt 0 tapasztalattal...
[ Szerkesztve ]
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Ajánlottak egy HiFiMan he400se-t.
Felhívtam egy boltot, megkérdeztem, hogy a Fiio Q1 mkII elég e hozzá, vagy " ha már lúd, kegyen kövér " alapon nézzek hozzá egy normálisabb fejhallgató erősítőt, amire az aktív hangfalakat is rá tudnám fűzni.A TOPPING DX3 PRO+ ajánlották 90k-ért.
A fejes 32 Ohm / 91Db érzékenységéhez kell nekem ekkora DAC? -
t.imi
addikt
Sziasztok!
Óvatosan upgradelném meglévő cuccaimat.
Egy Fiio Q1 Mark 2-t cserélnék le iFi uno-ra.
Várható minőségbeli változás, vagy ilyen kis eszközöknél nem egy maghasadás?Jelenleg OneOdio monitor 80 lóg rajta, ezt lehet cserélem Audio-Technica ATH-PRO5X-re, főként kényelmi szempontból.
Ezt a szomszédban megkérdezem. -
t.imi
addikt
válasz bkercso #99675 üzenetére
Valószínűleg csak a festéken 10Hz
De, egyelőre meglepetés az Oneodio.
Ezt a nyiklő nyakló xart szerintem hamar megszüntetem, becsukódik, elcsavarodik....plusz hajtottam rajta, túl széles a fejpánt. Omega formájú, nem illeszkedett rendesen a fülemre.
Nem is zár úgy körbe mint a Creative.Csak Logitech g432, Corsair hs65, Creative sxfi gamerhez tudom egyelőre viszonyítani, de olyan hangszereket hallok tisztábban, ismerek fel pl Vivaldi nyár 3. tételében, amit eddig nem.
Ok, megfelelő eszköz sem volt hozzá, ez is egy alsó belépő szintű.
AIMP playeren 640k flac Eq nélkül el lehet viselni - erre nem volt példa - mély úgy is van, kicsit rásegítve kellemesebb a magas. Közép szerintem elég. Egyéni megítélés!!!!Alaplapról táplálva hangos, 30-38 hangerőn elég is belőle.
Ha meglesz az erősítő - ifi zen air inkább - + be is lesz járatva, szerintem nekem bőségesen.......egy ideig...sokáig, remélem. -
t.imi
addikt
válasz Gzula[HUN] #99662 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Lehet a kezdők szerencséje, kb ezeket néztem én is.
Igaz, a Fiio E10K-nál megállapítást nyert, hogy biztos gyenge lesz, az ifi zen már megfelelőnek tűnt.
Marad az első így kezdésnek.Stellaz, a "megatronra" ezt dobta ki az első háromban - érdekes - gondolom nem ő az
[link] -
t.imi
addikt
Sziasztok!
Ugyan még nem kaptam meg a fejest, de szeretnék egy erősítőt.
Alany, OneOdio monitor 80 / 250ohm 10Hz-től indul, ezt mindenképpen szeretném kiaknázni.
1-1 terméknél 20Hz-20kHz van a specifikációban.Pc hajtaná, állítólag az kevés lesz.
Realtek S1200A az alaplapi hang, de van optikai kimenet is a lapon.
Keret 30ezerig bezárólag, használt is szóba jöhet.
Milyen eredmény....gőzöm sincs, első projekt.
Főleg flac, 320 bit mp3, komolyzene, régi "nóták" LGT, HBB, rock, rap, ...[ Szerkesztve ]
-
t.imi
addikt
Dettó. Egészségügyi szempontból lehet jobb a kábel
Most emlékeztem vissza, hogy amikor 3x1.5 sodrott rézkábel, meg nagy kp hiányban - nem volt pénz
a 3x1.5-re - szalagantenna volt a hangszórókábel....ezek a nyüzüge gyárak eret vágtak volna.Hány az óra vekker úr új köntösben és értelemben?
Összetevőket el sem olvastam, mezei halandónak ez 18as karikaOff off.
-
t.imi
addikt
válasz RetepNyaraB #98354 üzenetére
+ Bogyó bá' nem kell ám pánikba esni.
Ha nincs a napi két sör v doboz cigi, hamar összejön rá. Szalicilt kell enni, az tartósít.
Azt tudom nehezen elképzelni, ha valaki ennyit ad kábelre, mi lehet amire ráköti. Milyen autó, ház, lehet?
Ha már óra. [link] Szóval elég baráti áron mérik azt a kábelt
Ja, az óra használt. Van 5 éves is hasonló árban[ Szerkesztve ]
-
t.imi
addikt
válasz RetepNyaraB #98352 üzenetére
[link] inkább 16
-
t.imi
addikt
válasz RetepNyaraB #98259 üzenetére
Nincsenek ekkora igényeim, illetve az én hallásomnak talán egy 30k-s fejes is sok.
#98261 erről már meséltek nekem. Forró lehelet a tarkón, tompa nyomás végbél tájékon. Ennyit egy DAC sem ér.
Sok sok évtizede volt egy játék, éppen nyakig benne voltam. Jött édesanyám, és megkérdezte, éhes vagyok-e. Persze nem hallottam. Aztán fél méterről emelt hangerőn újra feltette a kérdést.
Repült egér, szék. Azóta nem vagyok oda ezekért.[ Szerkesztve ]
-
t.imi
addikt
válasz bkercso #98251 üzenetére
Legalább ketten vagyunk már
Elkapott az 5 perc és ez lett belőle. Jelenlegi Acer mellett klasszikusok nagyot ugrottak hangminőségben, az 5 éves sony után mindenképpen.
Kényelem miatt kerestem mechanikus megoldást.Virtuál 7.1 nem nagy bumm, egy online játékban vagyok benne, ott legalább némi sejtésem van, hogy jobb v bal hátulról érkezik az égi áldás. Némi esély a túlélésre, semmi több.
Zene, film, marad sztereóban. -
t.imi
addikt
válasz bkercso #98247 üzenetére
Annyit tudok, usb-c vagy 3.5-el használható. Utóbbival mint írtam, bukta néhány extra.
Valami hasonlóra gondoltam, hirtelen ezt találtam [link] jó eséllyel nem a top 50 tagja
Komolyabb darabok között ehhez hasonló kivitelezés nincs ezek szerint.
Usb-be menne a fejhallgató, tetszés szerint sztereó v 7.1, 3.5 kimenetre a 2.0.
Így már alaplap > usb > usb hangkártya > usb fejhallgató és hangfal.
Kicsit túl komplikált
Lehet marad a lejátszóeszközök bzizása, egyszerűbb módszernek tudtam volna örülni -
t.imi
addikt
Sziasztok!
Át lettem irányítva, valószínűleg komplex az elvárásom. Megpróbálom röviden. Első körben, tök hülye vagyok az egészhez.
Egy fejhallgatót - játék alatt 7.1, zene alatt sztereó- és egy 2.0 hangfalpárt - gyerekkel film, zene - szeretnék egy eszközről hajtani.
Jelenleg usb fejhallgató és 2.0 hangfalak alaplapról táplálva.
Ezeket szeretném közösíteni, hogy ne kelljen Windowsban állandóan turkálni alapértelmezett hangeszközt keresve.
Eszközök:
7.1 játékra Creative sxfi gamer, holnap érkezik, sztereó perpill Genius 1250, ami cserélve lesz Microlab, Thonet &, stbre 20-40w között.Létezik külső hangkártya, amire USB-n keresztül csatlakozni tudok a fejessel, megoldható 7.1 - sztereó váltása és 3 5 jack csatlakozóval rá tudom kötni a hangfalakat is?
Usb következők miatt lenne fontos.
Csak akkor van hangerő állítás, ez megoldható másképpen is.
A xi-fi módokat csak így tudom aktiválni, váltani, kikapcsolni.
Többi ficsör lényegtelenKeret nagyon max 50k.
Köszönöm előre is a segítségeteket
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest