Új hozzászólás Aktív témák

  • ribizly

    veterán

    válasz #56474624 #64250 üzenetére

    Bocsánat a belepofázásért, de azt is hozzá kéne venni, hogy baromira nem mindegy miről hallgatjátok mindezt. Az amit 1-1 DAC vagy AMP "művel" a fejesek hangzásával az néha felfoghatatlan, és csak azt érzi az ember, hogy "ez nagyon frankón adja", vagy "mi ez a rettenet?". :DDD

    Éppen ezért tettem egy próbát itthon a Korg DSDAC-100-al (az NFB-11.28 USB kábelén) meg az Audio-GD NFB11.28-al (Supra USB-n) a Beyerdynamic DT1770 társaságában. Azt előre hozzátenném, hogy ez egy kicsit aránytalan összehasonlítás lesz, mert az NFB-11.28 azért nem egy liga a Korg-al. Simán csak adtam neki 5 percet Spotify-ról, mert erre elég volt most ez is.
    A tér tekintetében ért egy kis meglepetés, mégpedig az, hogy a Korg-al kicsit nagyobb. Nem jelentős a különbség, de pont annyival nagyobb, mint amennyire szeretném azt az Audio-GD-vel.
    A Korg nem nagyon tudja rendesen meghajtani ezt a fejest. Legalábbis amikor tekerem fel a hangerőt, akkor elkezd a magas nagyon túlsúlyba kerülni és hallgathatatlanul hangosan visítani. Egyébként normál hangerőhöz bőven elegendő. Anno emlékszem, hogy a Sennheiser HD6xx-el konkrétan tolhattam fel csutkára, akkor sem szólt úgy, hogy ne bírjam a fejemen. :U A DT1770 olyan fél állásban még egészen szépen szólt, utána kezdett bele a torzításokba. Természetesen az NFB-11.28 gond nélkül tolja az arcomba az erőt. Mármár ijesztő, mert high gain-en kb. 1/3-ra tolva már hallgathatatlan az ereje. ;]
    Na és akkor jöjjön a kellemetlen része. Az NFB-11.28-ban szépen egyben van minden hang. A zenének van egy egysége, amitől élvezhetővé válik. A DSDAC-100 viszont olyan szinten szétkapta a számokat a különböző frekvenciatartományok határán, hogy komolyan mondom zavaró átmenni rá. Ráadásul a magas és mély hangokat is túltolta kicsit, ami mondjuk bizonyos fejeseknél (pl a DT770 Pro 80-nál, aminél amúgyis kicsit élesek a magasak) eléggé kellemetlen.
    És akkor tegyük hozzá, hogy még így is az egyik legjobb DAC ez az Korg, de inkább adnám a pirospontokat a DSD, fix RCA és XLR kimeneteknek, mint a dedikált fejes kimenetének, de azt sem szabad elfelejteni, hogy mindezt simán USB-ről tolja.

    Egyébként érdemes lenne összerakni egy tesztkörnyezetet, amin az összes lehetséges DAC/AMP kombót betesztelik 1 fejessel és ugyanennek kellene a reverse megoldása, ahol egy arra alkalmas DAC/AMP kombóval mennek végig az összes fejesen... :)

    |•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

Új hozzászólás Aktív témák