- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Crypto Trade
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Netflix
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
fehér_ember
addikt
Mindig is gondoltam hogy az ADL GT40 alpha-ból jobb hang jön ki elöl a fejeskimeneten mint hátul az rca-kon.
Vettem egy jack-rca adaptert és mostmár a hangfalas rendszeren is megnyőződhettem róla; valóban így van; Egy kellemesebbnek, melegebbnek ható, méghosszabban hallgatható hangot kapok. Fejessel még jobbnak tűnik (ütősebbek a mélyek), de lehet még az adapter is járatódik Tehát itt annak ellenére hogy több cumó van a jelútban, mégis jobb a hang. Bár kicsit féltem a fejeskimenetét mert nem épp vézna interkonnekt terheli.
Közben belekukkantottam az Impact Twinbe; nem gondoltam volna hogy a külső borítás alatt egy teljesen zárt fémház van és hogy a nyák alapból fejjel lefelé van.
Bele kéne nézni a GT40-be is, de azt "rosszabb szétszedni" mert ha jól tudom mindkét fedél-félhez belülről hozzá van csavarozva a nyák.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz bkercso #63655 üzenetére
Ha alpha-t irsz be, akkor is főleg olyan fotókat kapsz amin a sima gt40 belseje látható, vagy esetleg az esprité, (normálisabb minőségben). Az alpha-ról vagy a stratosról nem igazán találni.
Azt tapasztaltam hogy egy csati vagy adapter jó esetben nem rontja le az előtte vagy mögötte található minőségi kábelt, és én mindenképp a "pro silway II"-es interkonnektemmel akartam kipróbálni. Viszont egy flexibilis adaptert már nem mertem bevállalni a 15cm-es vezeték miatt, pedig valószínűleg a "solid psc+" se rossz kábelanyag.
Viszont mivel még nem vagdostam fel az Oehlbach kábelt, ezért még azzal is kipróbálom. De a fejeshez az asztali pc-nél mindenképp szükségem van a GT40 alpha-ra, úgyhogy az előzőleg linkelt fotón lévő megoldás, valószínű nem marad.[ Szerkesztve ]
-
moma
őstag
Van valakinek tapasztalata Bose Quiet Comfort 15 -el? mennyivel rosszabb, mint a 25?
we all deserve a bit of luck.
-
csaszi641
újonc
Azt szeretném kérdezni, Bodz-tól,illetve bárkitől,akinek esetleg van tapasztalata,a Pro-Ject Pre Box S2 Digital vagy a " nagyobb" Dac Box DS 2 Ultra-val kapcsolatban,mert van nálam egy egy darab belőle és nehéz döntenem,hogy melyiket tartsam meg,ráadásul nekem úgy tűnik,mintha a kisebb modell,hangja jobb volna... Bár amikor először hallgattam meg őket,igaz nem saját rendszerben és csak a coax-bemenetüket használva Flac fájlokba konvertált zenét hallgatva,esetleges beállításokkal.
Köszönöm előre is a válaszokat..
-
jolti
senior tag
Törölve lett a hozzászólásom, vagy csak béna voltam és nem is írtam meg?
-
Spíler
őstag
-
ribizly
veterán
válasz Dorien #63650 üzenetére
Annyian mondtátok, hogy ez nem gáz (nomeg írtam MagnaHiFi-s arcoknak is és szerintük amíg nem kerül ki közvetlenül napra (LoL), addig nincs baj), hogy most kicsit járatom pár napot és megnézem hogy alakul a hő (van e elfogadható csúcsa, ahol megáll).
@(#63647) Dare2Live
Nem is tudom mit mondjak. Azt már tudom, hogy high gain-en kell járatnom róla a fejeseket, mert úgy kapom meg azt amit kívánok. És akkor ezzel kb. mindent elmondtam. Nagyon jó és nagyon meggyőző minden tekintetben.@(#63648) Bodz
Az egyik kollégám csak annyit mondott, amikor meglátta, hogy "Na végre! Ez már úgy néz ki mint egy normális berendezés.". És baromira igaza van. Ez egy profi berendezés, ami nem akar több lenni, mint ami és nem a marketing-el akarja eladatni magát. Eddig bejött. A jumper-es dolgokat már néztem online, de szerintem nekem arra nem lesz szükségem. Pont azt nyújtja most amit vártam. Mostmár értem miért javasoltátok mindig, hogy legyen egy normális erősítő itt a fejesek alá. Sok új részlet "derül ki" a zenékben.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
bkercso
nagyúr
válasz ribizly #63667 üzenetére
Telítésbe futó aszimptotikus görbe mentén szokott beállni a hőmérséklet (hiszen egyre kisebb a hajtóerő, vagyis a hőgradiens), így érdemes adott időközönként felírni, ábrázolni, és abból extrapolálható az egyensúlyi hőmérséklet. Így nem is kell széthajtanod.
Spíler: Csak kérésre. Amúgy már 2
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bkercso
nagyúr
-
ribizly
veterán
válasz bkercso #63670 üzenetére
Most mit csináljak. A csávó ilyen. Ez a szava járása.
@(#63669) bkercso
Valami hasonló a terv.
Most itt hagyom éjszakára üresben és reggel rámérek.
Este is rámérek (lehet nap közben lesz egy kicsit használva a család által). És majd este kicsit jobban meghajtom és utána is megmérem. Ennyiből már pont lesz róla képem milyen felhasználás mellett milyen értékeket vehet fel és akkor már el tudom dönteni mennyire akarok ki-bekapcsolgatni.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
bkercso
nagyúr
válasz ribizly #63671 üzenetére
Holnap (1 nap melegedés után) óránként egy mérés 5 órán át. Arra már lehet illeszteni.
Egy ekkora tömegű holminak kellhet úgy egy óra, mire kb-ra beáll a termikus egyensúly.
Lényegesebb kérdés a szoba hőmérséklete: ha nyáron előfordulhat nagyon meleg, vagy aláfűthet valami, akkor azt a hőmérsékletkülönbséget hozzá kell adni.Egyébként meg az igazán lényeges a belső alkatrészek hőmérséklete. (Bár a legtöbb olyan 70-80°C-ot tartósan is elvisel; van, amelyik többet is). De ezt nagyobb meló felmérni.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz pkaresz #63673 üzenetére
Ti most komolyan a dac hőmérsékletét méricsgélitek?
Hát az R2R 15 más ugye, szóval az azzal szerzett tapasztalatok nem mérvadóak a 11.28-hoz képest. Amúgy csak érzésre, emlékeim szerint az R2R 11 háza volt eddig a legmelegebb. De fasorban sincsenek valami igazán fűtős cucchoz képest, szóval nincs itt semmi látnivaló.(#63667) ribizly: Nem csak az erősítő miatt. A Sabre is komolyan rásegít erre.
Ha nem férsz hozzá a kapcsolóhoz, de minden vágyad a ki/bekapcsolás, akkor megoldás lehet a távos dugalj. Nem egy nagy összeg.[ Szerkesztve ]
-
-
Dorien
veterán
KORG DAC100M 82 EUR + 11 EUR szállítás [link]
Wherever you go - go with all your heart.
-
Bodz
nagyúr
válasz bajnokpityu #63675 üzenetére
Nem láttam.
(#63676) Polllen: Az biztos. Arra gondoltam, hogy az R2R 15, 11, NFB-11.28 hármasból a 11 a legmelegebb.
-
sNk77
aktív tag
Kezdek megbarátkozni vele. Ennél is a magas hangok, de közel sem annyiszor és annyira mint az m50x fejessel, gondolom az X1S ilyen, talán van mellé még ideálisabb fejes, csak az már még drágább vagy nem ismert. Az is lehet, hogy csak az én fülemnek nem tetszik amit kiad magából az X1S. Egyébként telefonról (S8) az R70X egész jól szól, míg egy DT770 80 O fejessel nagyjából sehogy nem szólt, 470o 80o ellen, érdekes.
Szeretnék ajánlást kérni mégegy fejesre aminek jóó nagy a hangtere, az R70X mellé kellene mert a játékokban nagyon érződik, hogy ennek kicsi,minimális, nincs is... A Z7nek ami volt hangtér szerintem az elég nagy és tetszett is, hogy milyen pontosan hallani merről és milyen messziről jön az a hang. Én még nem hallottam igazán nagy hangtérrel rendelkező fejeseket. Talán az AD500X-et aminek elvileg egész jó, de annak meg egyáltalán nem tetszett a hangzása és hamar el is álltam tőle. Az R70X-el meg csak azt hallani, hogy balról vagy jobbról jön a hang, ha nagyon rá koncentrál az ember akkor is kétszer meggondolja, hogy biztos onnan hallottam azt a hangot? Szóval játékra kéne valami az X1S mellé. Lehet zárt is, nyitott is, de mindenképp fület körülölelőt szeretnék. Lehet külföld is, használt is, minél olcsóbb legyen, Max 100 ezerért. Köszönöm.
nádpálca
-
jolti
senior tag
válasz bkercso #63685 üzenetére
Még majd úgyis alkudnak bele picit, vagy a küldést.
De szerintem is az. Igyekeztem az lenni. Szerintem még azt a 15 órát sem mente amúgy, csak írtam rá.
Már ő épített magának egyet.
Ezt most nekem. Most az istennek nem jut eszembe, de valami Tamás, ( vagy Tibor ), akinek vannak fent kapcsolási rajzai, abból épített meg egyet, kicsit módosítva. -
bkercso
nagyúr
Király Tibor, FH3? Én is készítettem. A CMOY után ez volt a második erősítőm.
-
icp1970
senior tag
Sziasztok.örülök hogy megtaláltam a topikot. Segítséget szeretnék kérni,hordozható DAC+AMP vásárlásában.Csak új jöhet szóba.Fontos a hordozhatóság,hogy be férjen a noti táskába,és ne kelljen hozzá külön táp.Sokat utazom,és többnyire a szállodai szobákban notebookról,ritkábban telóról hallgatok ,álltalában akusztikus zenét.Hifiman 400S focus pad a párnával az elsődleges fülesem,zárt ból pedig egy Audio-Technica ATH-MSR7. Ezek ugye igen könnyen hajható fülesek.Bécsben tudnám megvenni a kedvezőbb ár miatt PL a Denon DA 10-et.ILL a kedvező akció miatt a Oppo HA-2 Se is csak kicsit drágább.Az Oppo felé hajlok mert az tud 32 bitet is.Ill még szóba jöhetne a AudioQuest DragonFly Red bár azt nem tudom milyen hang karakter ezekhez képest. A felsorolt három közül melyik illene a leg jobban Hifiman 400s-hez?Köszönöm a válaszokat előre is.
[ Szerkesztve ]
-
-
Dorien
veterán
Ha csak a tér nagyságát nézzük, abban a K701 nyer.
A K712-nek, K7XX-nek több a mélye a memóriahabos párnák miatt. Meg ezeknek lecsatolható a kábele.Samtya: Erősen meleg, de nem forró. A kezemet rá tudom szorítani. A DAC-ok meg szinte semmi hőt nem termelnek, alig langyosak.
[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
ribizly
veterán
válasz Samtya #63697 üzenetére
Persze, de annak a tápja sem a házon belül van, nomeg az erősítője sem olyan komoly, hogy különösebb hőt termeljen. Ettől még nem lesz rossz (sőt), de egy komolyabb, külső lineáris táp az önmagában is egészen meleg.
Egyébként egy jótanács az UA0211-hez:
Ha csak teheted, akkor a sima 3,5"-es kimenetét használd, mert azt tapasztaltuk, hogy bizonyos részletek (elsősorban a magasabb tartományokból) kiesnek, eltűnnek, ha az erősített 6,3"-os jack vagy a hátsó RCA kimenetét használtuk.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Samtya
senior tag
válasz ribizly #63698 üzenetére
Én nem tapasztaltam tartomány problémát egyik kimenetén sem. A 3,5-ös halkabb, a 6,3-ast használom. Időnként balansz-gondok vannak vele, de a jack csatlakozó mozgatására vagy párszori kihúzgálására helyreáll. Egy rövid hosszabbító van beledugva állandóan, lehet oxidálódgatnak az érintkezésnél.
Egyébként mondjuk közepesen nehezen hajtható fejesekkel még szépen megbírkózik az erősítője. -
bkercso
nagyúr
válasz Samtya #63699 üzenetére
Egyébként mondjuk közepesen nehezen hajtható fejesekkel még szépen megbírkózik az erősítője.
Csak látszólag, valójában nem annyira szépen. Sokat nyugtat rajta egy jó külső erősítő. DAC-ként jobb, de az erősítője kissé-közepesen kemény, ideges.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Vicces képek
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen monitort vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Elektromos cigaretta 🔞
- Akciókamerák
- További aktív témák...
Állásajánlatok