- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Crypto Trade
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Netflix
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Budapesti DAC szervizet tudnátok esetleg ajánlani?
Előre is köszönöm.www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
Ixion77
addikt
válasz Soucaller #64206 üzenetére
A mobiltelefonom és a laptopom is képes meghajtani. Az, hogy valami megszólal, és felismerhető a zene még nem azt jelenti hogy a fejhallgató optimális teljesítményt nyújt.
Vannak igen tapasztalt fejhallgatósok, akik a HD650-est (és a közel haszonló 600-ast) modolás után a világ legjobb 5 fejhallgatója közt tartják számon. Jellemzően $2000 feletti erősítőkkel hajtják: Pl. Eddie Current Zana Deux S, Cavalli Liquid Crimson, iFi Pro Ican, Auris HA2...
Logikusnak tűnne, hogy egy $400 fejhallgató egy $400 erősítővel legyen ideális, de nem. A valóság az, hogy a HD650 minősége elképesztően sokáig javul a forrás+erősítő javulásával. (Persze minden ízlés és zenestílus függő - van akinek a világ legjobb erősítőjével sem tetszene a HD6X0, mivel más hangzás jön be neki.)Visszatérve a kérdésedre: A Fulla2 egy jó ár/érték arányú erősítő. Mindazonáltal nem véletlenül $99. Tehát meghajtja a Sennheisert, hallgatható is lesz, de messze nem fogja a maximumát vagy akár csak az optimumát nyújtani. Belépő szint. Ha csak erre futja, vedd meg és örülj neki. Ha futja többre is, vegyél valami középkategóriásat. Én hirtelenjében a Liquid Carbon X-et ajánlanám. Most épp rendelhető.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
-FreaK-
veterán
válasz Ixion77 #64207 üzenetére
Ez a Liquid Carbon X van olyan jó mint egy hasonló árú Audio-GD dac/amp (pl.: R2R-11) ?
Illetve szerinted a Z40-et (+Sanskrit) lecserélve erre lenne visszalépés az amp részlegben?
Pont egy ilyesmi dac/amp kombót képzeltem el magamnak a jövőben, amin van xlr kimenet is, de előrelépést szeretnék hangban, nem visszát
Erről az adott dac/amp-ról még nem olvastam, de a Cavalli Audio jól csengő név
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
valóban képes a hd650 (fekete membrános) óriásit ugrani minőségben, ha épp hozzá illő erősítő, forrás van előtte. pl meglepő, de a a régi koporsó alakú dac, amit usbről láttak el árammal+champ brutál jó volt vele.
vagy 15 láncban hallottam előtte. nem lesz igazabb hangja, de beleköltözik a boogie, amit pl a hd600nem tud, ellenben jóval semlegesebb.de azért ne szálljunk el. egy he400 sokkal alacsonyabb torzítással bír, szerintem mindenben jobb tőle, és rohadt különleges forrás se kell hozzá.
5 legjobb dinamikus közé betenném, de egy jobb planár, pláne egy sztatikus teljesen más liga.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
Ixion77
addikt
válasz -FreaK- #64208 üzenetére
Röviden: Nem tudom.
Hosszabban: Ahhoz hogy tudjam, az kellene hogy mindegyik nálam legyen legalább pár napig, és még akkor is csak azt tudnám megmondani, hogy az általam hallgatott zenékkel az én ízlésemnek az én fejhallgatómmal melyik felel meg legjobban.
Ezt M.o.-n nem egyszerű összehozni. De tudod mit? Vedd meg, aztán rádumáljuk Bodz-ot egy hallgatósdira. Ő AudioGD-fan, gyanítom hogy mindig van neki egy. Én be tudok szállni egy Eddie Current ZDT Jr. + Soekris 1541-el.
-
Dorien
veterán
"A valóság az, hogy a HD650 minősége elképesztően sokáig javul a forrás+erősítő javulásával."
Rá is fér, mert amiről hallgattam eddig, eléggé dögunalmas produkciót nyújtott... Fiio E10-ről inkább a Shure SRH440-et hajtom, ha feszes mélyeket és hallható magasokat szeretnék. Az E10K elvileg világosabb, az segíthet valamit a magasain, de a mélyeket biztosan nem fogja meg. BKercso-féle Presenter2 is kevés hozzá, a CompositeAmp már lehet, hogy jól szól vele, ha világosra van hangolva. Ja meg Bajnokpityu Champ erősítőjét szerették sokan a HD650-hez (is). Bár ez utóbbi eléggé beszerezhetetlen már.
[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
Fitzgerald
veterán
USB-s Tascam-ek közül melyiknek van jó fejes kimenete 60 rongyig?
-
Fitzgerald
veterán
válasz Fitzgerald #64218 üzenetére
Valami olyan cucc kéne, amelyiknek legalább olyan jó a fejes kimenete mint az Audioprobe Spartan Cue-nak, csak azt akcióban 50 körül vettem, most 65. Tascam-eket azért néztem, mert vannak cuccaik amelyeken külön hangerő poti van a fejeshez. A Spartan-on csak egy van mindenhez.
-
Sonja
nagyúr
-
Fitzgerald
veterán
Igen, ez pszichológiai megfontolásból esett ki igazából, mert ha kb. ennyiért vettem akciósan az ennél komolyabb Spartan Cue-t, akkor ezért már nem szívesen adnék ennyit
Ezért is keresgélek más gyártók termékei között.
A Tascam szimpatikus, csak nem tudom ebben az 50-60 rongy körüli szegmensben hogy teljesítenek fejhallgató output-ügyileg. -
Bodz
nagyúr
válasz Fitzgerald #64218 üzenetére
Csak a Spartan A-t hallottam. Egyik Tascam fejes kimenete sem az igazi hozzá képest.
54 euróra jön ki szállítással a Logi UA0211.
A Korg DAC-100m meg 107.[ Szerkesztve ]
-
csocsoszán
őstag
Nálam itt a 600-as tuningolva, meg itt a 800-as tuningolva.
Nem egy kategória.
Ha jól emlékszem egy hifiman 400i-t (bőr tuningal) hallgattam meg a tuning 600-asomhoz képest, siralmas volt. Vékony testetlen hangszerek, magasbahúzós hang. (Tere volt)
(Ha ráérek nagytétényi úton belehallgatható. Laptop, furutech dac, rengeteg zene.)Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!
-
Bodz
nagyúr
válasz Fitzgerald #64224 üzenetére
Nem neked szántam a Korgot és a Logit, azért van egy óriási(nak gondolt) üres tér előttük.
[ Szerkesztve ]
-
Fitzgerald
veterán
-
bajnokpityu
félisten
válasz csocsoszán #64223 üzenetére
ITt meg a 800assal bajlodtunk, vagy 4-5 erositovel probaltunk hallgathato hangot csiholni, de meg se kozelitette a 400ast. Viszont szuperkenyelmes, hamar darabos, torz, sokmelysokmagas.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
válasz bajnokpityu #64227 üzenetére
egyébként a he400 a bársony párnával szól jól. a gyári bőrpárnájával messze nem ennyire jó. akkor még csak a potenciált hallani benne, a bársonnyal kerekebb egész lesz.
eladó topping dac
-
csocsoszán
őstag
válasz bajnokpityu #64227 üzenetére
Pesten jársz, szólj.
Semmi sem biztos, meghallgatnám.
Nem gyári bőr volt, hanem rendelt, és i talán.
Utaztam a meghallgatásért vagy 120km, aztán rendesen elszontyolodtam. Szerintem túl nagy a reklám, és kicsi a teljesítmény!Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!
-
bajnokpityu
félisten
válasz csocsoszán #64229 üzenetére
oké, neked seni, nekem hifiman tetszik. ennyi. 4 éve megvan, előtte egyetlen dinamikust se tartottam meg pár hónapnál tovább. meggyőzni se akarlak, hiába lakok 2-3percre BPtől.
eladó topping dac
-
kromatika
veterán
válasz csocsoszán #64223 üzenetére
Tuningolt HD 600-at hallgattunk össze néhány zenész társammal Hifiman HE 400I Focus Pad A-val. .Presenter 3 -al.. 5-ből 4 -nek jobban be jött a 400I. Egyértelműen több részlet,nagyobb tér,jobb eszköz elválasztás.
-
fehér_ember
addikt
válasz bajnokpityu #64230 üzenetére
Nekem meg AKG ;-)
Szóval, kinek mi. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz fehér_ember #64232 üzenetére
Később meg majd más... Még az elején jársz az útnak..
"csak a zene van"
-
csocsoszán
őstag
válasz kromatika #64231 üzenetére
Ha van lehetőség szívesen újrahallgatom.
De nekem a beszéd és a hangszerek testessége a legfontosabb. Persze a tér és a részletek is. De ha Louis Armstrong hangján vagy a Paul Simon Graceland-ben a niggerek véznák, annyira zavar, hogy utána már másra nem tudok koncentrálni.
Valószínüleg az én hibám, de mint mindannyiunknak van egy kis heppje, nekem a bő hangú kórus, és a hangszerek teste. Test hangnak hívom, ne csak húrok szóljanak.
Nem nevesíteném, de hallgattam zenét valahol, volt ott minden, magas, mély, tér, de az emberek én úgy hívom 5centisek voltak. Mikor rákérdeztem, csak hallgattak.Fifi volt nálam, ha ismered rá tudsz kérdezni. (Barátom) Újpest Jani.
[ Szerkesztve ]
Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!
-
bajnokpityu
félisten
válasz csocsoszán #64234 üzenetére
nálunk basszusban, és beszédérthetőségben is sokkal jobbnak találtatott a he400.
mélyebbre megy, kottázhatóbb a basszus, énekesek, beszélgetők meg 2-3 kategóriával jobban működtek.igazából engem nagyon meglepett a dolog, bár azok után, h egy D osztályú erősítővel gondolja jónak a seni, amivel meg olyan darabos, mint a zúzottkő, hát végülis gondolhattam volna.
játékra vette a srác, arra tökéletes, 12-16órát kényelmesen hordja. ebben az egyben jobbnak hirdettük, de ebben a seni verhetetlen.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
törölt tag
Nekem meg a vintage DT440.
-
kromatika
veterán
Jogos.😀
-
Spíler
őstag
válasz csocsoszán #64239 üzenetére
És persze negyed annyiba kerül.
[ Szerkesztve ]
Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
Dorien
veterán
válasz bajnokpityu #64228 üzenetére
Ez a régi kék HE400? Múltkor láttam egyet valami nevetséges áron eBay-en, de a súly, a bőr párnák és ezek a régi csavaros csatlakozók elriasztottak. Inkább HE-4XX lett belőle, az Sense V1 erősítőről nagyon tetszett...
Wherever you go - go with all your heart.
-
törölt tag
válasz csocsoszán #64239 üzenetére
Az itt a probléma csak, hogy nálam például első helyen nem a részletek visszaadása szerepel, hanem a hangszerhangok és az előadásmód hitelessége, és minden más utána jön. Élőben soha nem tapasztaltam még az első sorokban sem, hogy hivalkodóak lennének a hangszerek. A hifiben rengeteg a parasztvakítás még magasabb árszinteken is.
Egyáltalán nem biztos, hogy élőben valaha hallod annyira szétszedve a zenét, mint a HD800-ason, sőt. Egy jó zenekar jó akusztikájú teremben elképesztően egységesen, teljes összhangban szólal meg. A zenének így kell megszólalnia egyszerűen, a karmester is erre törekszik, ettől jó egy szimfonikus zenekar megszólalása.[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz Fitzgerald #64226 üzenetére
Jobb a Spartan. De akkor most tulajdonképpen mit is szeretnél? Nem muszáj egy interfész, elég valami dac/amp?
-
fehér_ember
addikt
válasz dgyuri0123 #64233 üzenetére
Persze, a "később meg majd más ..." bárkire igaz lehet. De azt nem tudom elképzelni, hogy újra vegyek magamnak egy HE400i-t vagy hogy egy HD600-ast hallgassak (max. akkor, ha más kér meg rá ).
Na nem azért mert rosszak volnának, hanem mert valószínűleg az sem volna annyira bejövős számomra ha a dobozaimat az Alföld kellős közepén kellene hallgatnom. Úgyhogy én mást tartok jónak.[ Szerkesztve ]
-
csocsoszán
őstag
válasz #56474624 #64242 üzenetére
Most egyáltalán nem értünk egyett! (eddig több dologban egyetértettünk. De mondjuk engem kifejezetten zavart a "világos" meg a "sötét" kifejezés! Én inkább a precíz részletező vagy az elken, moss kifejezést használnám!)
Az igaz nagyban függ, hogy mit használsz tesztelésre. De én úgy gondolom, hogy ilyenkor ajánlatos, kifejezetten high- end teszt felvételeket hallgatni.
Nem olyat aminél "egységesen" részlettelenül szól a zenekar.
Abban remélem kiegyezünk, hogy ezek a teszt felvételek szinte mindegyik közel mikrofonozott igen részletező, jó hangszer hangú felvételek. (Stockfisch....a három vakegérig bezárólag! Sorolhatnám de mindenki tudja!)
Olyan felvételt lámpással kell keresni mint az orosz nyomású Ludus Danielist! Ahol az oroszok leraktak a katedrálisba két jó minőségű gondolom neumann mikrofont, amit még a németektől hoztak el mikor összecsomagolták a deutsche grammophont. Hatalmas valós tér a pap vagy ötven méterre énekel. Viszont az aki a csörgőt rázza a mikrofon mellett van, úgyhogy kifejezetten szexeli a füled!
Tehát, hogy folytassam ha nem hallod meg az apró zajokat mint lélegzetvételt, apró halk mozgásokat akkor bizony az az eszköz, eszközök kennek mossnak. (Már nem arról beszélünk, hogy a hegedű nem hegedű hangú! És nem kiemelésről beszélek.)
Alkalmas lehet hosszútávú zenehallgatásra, egyeseknek.
Mondjuk én kifejezetten a rossz hifisek közé tartozom, ha valami nem szól jól, nem bírom végighallgatni.
Szóval nem azért veszek drága jó minőségű eszközöket, hogy a fele zenész a kantinban legyen.Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!
-
törölt tag
válasz csocsoszán #64246 üzenetére
Úgy nem nagy kunszt részletesnek lenni, hogy közben kiemel magasban, nem természetes a megszólalás.
-
Ixion77
addikt
válasz csocsoszán #64246 üzenetére
Bár többnyire a te véleményeddel értek egyet, mégis a te bejegyzésedre válaszolok - így talán kevésbé fogok a másik tábor tyúkszemén lépkedni. Idehányom én is a gondolataimat, aztán igyekszem a továbbiakban csendben maradni:
1, Miért pont a közelmikrofonos felvételek lennének a legjobbak? Ha már fejhallgatózás, miért nem a a binaural felvételek?
2, Miért kellene a részletesség legyen az egyetlen és legfontosabb kritéria? Van, akinek a kiegyenlített hangkép és nem fárasztó hallgathatóság a fontosabb (HD650), van akinek a térérzet és részletesség (HD800), van akinek a gyorsaság és a mélyek (HE-400x), van akinek az hogy zenei és egységes legyen, van akinek az hogy külön lehessen hallani minden hangszert, van akinek hogy valósághű legyen vagy épp élményszerű legyen, stb. Ergo nincs "egy, ami mindent üt" fejhallgató. Zenestílustól és erősítőtől is erősen függ hogy kinek melyik mennyire jön be. Attól is hogy koncentrált zenehallgatásra kell, vagy csak háttérbe.
4, Mindezek tetejébe emberek vagyunk, különböző fülekkel, tapasztalatokkal, folyamatosan változó hangulattal és relatív érzékekkel. Nem feltétlen az tetszik hosszabb távon ami egy próbán a leginkább megkapó. Még csak nem is feltétlen az tetszik ma ami tegnap tetszett. Nem véletlen tartanak e hobbi dedikált rajongói több fejhallgatót és erősítőt is egyszerre.Sum: Hagyjuk mindenkinek azt tetszeni, ami tetszik neki. Ha valaki tanácsot kér azt igyekezzünk a számára legjobbnak tűnő tanáccsal ellátni, de egymást győzködni arról hogy hogyan kellene hangzani egy jó felvételnek, vagy hogy a HD-650 vagy a HE-400x a jobb fejhallgató értelmetlen és demoralizáló, ergo felesleges.
[ Szerkesztve ]
-
csocsoszán
őstag
válasz Ixion77 #64248 üzenetére
Nem ragoznám, de ez egy igen érdekes téma!
1, igaz a műfejes felvételek a csúcsok csúcsa. De ott van amit leírtam, hogy az a fránya csörgő! Ezért is nem használják a technikusok.
2, miért kellene ezeket különválasztani, hisz erre törekszünk és a gyártók is erre törekednek. Jó hangú részletező a Valóságot minnél jobban megközelítő.
(Minőségi zenehallgatásról és tesztetelésről volt szó.)
Ismeritek mikor a teszt alatt a sötét szobába bejön a kórus és a "szakemberek" mondják, hogy a felső középtartományban van egy kis elszíneződés!
4, igaz bizony a zene hallgatás az agyban olyan reakciót vált ki mintha a városban felkapcsolnák a villányt, egy matematikai feladvány olyan mintha az utcában kapcsolták volna fel. Régebben olvastam erről egy írást.
Bizony más másra figyelünk, mást helyezünk előtérbe.
Nem egyforma reakciót vált ki az agyunkban. Mert ugye nem a fülünk, hanem az agyunk dolgozza fel a kapott információt.
Azzal viszont együtt kell élnünk ha kitárjuk az ablakot több por jut szemünkbe. Kevés embernek van "jó" füle. Csináltunk már nem egy vaktesztet, és csak egy karmester barátunk adott igen jó válaszokat.
Sum, igazad van de nagyon, addig kell abbahagyni amíg nem késő!
Szerintem nem felesleges. Ez beszélgetés, és próbálunk egymás hiányosságaira rávilágítani.
Ez nem vérre megy.[ Szerkesztve ]
Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!
-
törölt tag
válasz csocsoszán #64249 üzenetére
Dinamikus fejhallgatók több évtizede elérték a korlátaikat. Lehet mást csinálni, nagyobb árcédulát rábiggyeszteni, nagyobb marketingrizsával tálalni, meg trükközni, amitől a valóságnál is részletesebbnek hat, de objektíve jobbat nem igen tudnak csinálni, nincs érdemi fejlődés. Ha úgy ad több részletet, hogy fáraszt, nem áll össze a zene, az már gyanús, hogy trükközik, álrészletekkel operál.
A jobb zenei hallással bíró emberek érzékenyek erre. A zenei hallás nem analizáló; az összhangra, a harmóniára figyel. Aligha annak a hallásával van a baj, akinek a HD800 hangkavalkádja nem áll össze zenévé.Ha tényleg a nagyra nyitott ablakkal lenne a baj, hogy azon több por jön be, a hétköznapi életben a valóságban, ahonnét mindenféle zörej, zaj jön sokkal inkább véletlenszerűen és rendezetlenebbül, mint akármilyen zenei felvétel hangjai, 10 percenként kéne bedugni egy füldügót és 10 perces szüneteket tartani.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Vicces képek
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen monitort vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Elektromos cigaretta 🔞
- Akciókamerák
- További aktív témák...
Állásajánlatok