-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
funkmester
aktív tag
fiio e10k 50 euro-ezt tervezem venni sm e50 melle.
ha a meret nem szamit, akkor van-e jobb megoldas 50-100 euro kozt? -
funkmester
aktív tag
válasz funkmester #64151 üzenetére
hordozhatosag nem szamit
-
DewiL
senior tag
Sziasztok!
Van egy alaplapi Realtek ALC1150 "hangkártya" amit windows 10 alatt használok egy sennheiser hd 201-el
A gondom a következő, hogy baromi halk az egész még maximum hangerőn is...
Semmi extra igényem nincs csak, hogy a zene és néha a játékok megfelelő hangerőn szólaljanak meg, kizárólag fejhallgatóval lenne használva.
(később tervezem jobb fejhallgató beszerzését is)Két megoldást néztem (egy belső és egy külső) - sokat nem szeretnék költeni, mivel nincs szükségem semmi extrára
ASUS Xonar AE
ASUS Xonar U7 MKIIKérdésem hogy ezek segítenének-e problémán a "headphone amp" miatt és/vagy van-e jobb igényes megoldás ?
Köszi
"I am the beginning... the end. The one who is many. I am the Borg."
-
stranger28
addikt
válasz stranger28 #64142 üzenetére
Az ugrott még be, hogy lehet kéne DSD. Ott mi lenne ajánlott az előbbi infók alapján?
-
Bodz
nagyúr
válasz bajnokpityu #64145 üzenetére
Akkor reméljük Sefter vesz valamit, aztán te beleugorhatsz az M10-be!
(#64154) stranger28: Rohadt DSD, már majdnem megörültem, hogy mennyire sima ügy volt. Menjél, ezt próbáld ki!
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz Melorin #64146 üzenetére
Biztosan van ilyen, csak mennyiből kellene megoldani?
(#64149) vtomi2: Pl. wifis router is van a közelében? DAC egyedül foglal el egy hubot vagy osztozik mással? Ha nagyon ótvar rca kábelt használsz, akkor esetleg az is szedhet össze zajt.
Elvileg egy új csőnek lehet kellemetlen sziszegése, ami majd elmúlik. Bár nálad lehet nem ez a helyzet, mert már megvan egy ideje a Little Dot. Lehet csak simán nem bírod a K712 a hangját, azon nem fog segíteni semmi.(#64153) DewiL: Szóval akkor egy olcsó dac/amp kéne, aminek elég ha csak fejes kimenete van? Egy erősítőtől is hangosabb lenne nyilván, csak akkor meg az a kérdés, hogy az alaplapi hangod van-e annyira jó, hogy így legyen is értelme a vásárlásnak.
(#64141) kujkuj123: Hm, azért csak jó lenne tudni, hogy mennyi nálad még az ésszerű...
[ Szerkesztve ]
-
DewiL
senior tag
"Szóval akkor egy olcsó dac/amp kéne, aminek elég ha csak fejes kimenete van?"
pontosan
azóta néztem még a FiiO E10K OLYMPUS 2-t
de nem nagyon vagyok képeben ezen a területen, hogy mi jó és mi nem
pl az ASUS Xonar AE nagyon rossz választás lenne ?[ Szerkesztve ]
-
-
Fitzgerald
veterán
Hali!
Audioprobe Spartan CUE 110-re milyen preampot tudnék kötni, ami elég lehet 600 Ohm-os fejesekhez is?
Elég jó a fejes kimenete, de azért a nagyon magas impedanciájú cuccokhoz jó lenne még egy kis kraft.
30-40 rongyig van valami? Fontos, hogy itthon is beszerezhető legyen. Mayflower O2 amp tökjó lenne, de nincs itthon sajnos. -
Bodz
nagyúr
Sajnos nem tudom milyen a Xonar AE. E10K bizonyos esetekben jó lehet, de az igazság az, hogy a HD201-nek kb. mindegy. Azt esetleg tudod már, hogy mi lesz a következő fejesed?
(#64160) Melorin: Akkor maradj inkább a a jelenleginél szerintem. Hozzá USB-nek mondjuk SMSL X-USB.
(#64166) stranger28: 2 dolgot tudok róla. Létezik és kb. annyiba kerül, mint az ADI-2 DAC.
Amúgy nem hiszem, hogy a DSD-n múlna az életed. Kevés kivételtől (albumtól) eltekintve még mindig csak marketing főleg.(#64165) funkmester: Inkább neutrális, kicsit világos.
[ Szerkesztve ]
-
DewiL
senior tag
Beyerdynamic DTX 910-et néztem mint a HD201 utód, bár igazából nekem azzal sincs bajom nincsenek nagy igényeim csak azt szeretném hogy hangosabb legyen a történet, mert pl egy Thinkpad T460 és AirPod kombó már 20% körül elég jó addig az asztali gép + HD 201 100%-on a halkabb...
sajnos nem találtam infót hány mW-os lehet a Xonar AE erősítője de gondolom nincs az E10K 200mW-jánk a közelében, pedig jó lenne egy kütyüvel kevesebb dolog az asztalon
(#64162) Dorien: köszi megnézem majd őket
-
törölt tag
válasz Melorin #64168 üzenetére
Alapból (belepiszkálás nélkül) szinte biztosan jobb nála, illetve, hacsak nem valami százezres DAC-ot veszel majd, a későbbiekben is jó szolgálatot tehet az X-USB. Ha kicsit értesz hozzá, érdemes lehet a mostanidat is tuningolni. Talán. Ennek bkercso a megmondhatója. Az X-USB is tuningolható mondjuk, és újabb technológia.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz Melorin #64168 üzenetére
Igen.
(#64169) DewiL: Geek Out 450.
(#64170) stranger28: Viszont elképzelhető, hogy így egy jobb hangról maradsz le. Szigorúan magánvéleményem, de nem nehéz egy usb-s, távos, márkás dac-ot eladni.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz stranger28 #64173 üzenetére
Dsd inkább sabre cuccoknak segít, mert xar a chipen belüli konverzió.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
Bodz
nagyúr
válasz stranger28 #64173 üzenetére
Úgy általában.
Bár én szívesebben hallgatnám a C 510-et az X20 helyett (ami rád nézve igazából mindegy), hiába vannak annak is előnyei. A Gustard élénkebb, harapósabb. Ha máshonnan akarom megközelíteni, akkor idegesebb, fárasztóbb. Kinek mi a fontos, mit szeret... Meg hát aki nem szívleli a Sabre cuccokat az ezt sem fogja, hiába sikerült jól.[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz stranger28 #64177 üzenetére
Pedig maradt még egy csomó a keretből, biztos nem költjük el?
-
Snoop-y
veterán
Sziasztok,
Jelenleg az alabbi HiFi erositohoz keresnek DAC-ot:
Vincent SV238
Amire szukseg volna:
min 3 optikai bemenet
Balanced output (XLR)
DSD tamogatasDAC Box RS jo kiindulopont de szeretnek hasonlo tudasu alternativakat kapni
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
MPeter87
őstag
Ismét a segítségeteket szeretném kérni.
Az MSR7 visszament az Amazonnak és a Listen is eladó sorba került. Beszereztem helyettük egy Shure SRH1540-et, így most ehhez keresnék megfelelő eszköz(öke)t, pontosabban a PC és a fejes közé.
Megérkezett a Teac HA-P50 is. Még csak pár percet hallgattam őket együtt, de úgy tűnt, hogy a telefonomról (Redmi 5 Plus) és a Shanling M1-ről jobban szólt/tetszett a 1540, ami érdekes. Este tesztelem majd még.
A keret sajna most sem túl bő, meg szeretném oldani max 50-60ezerből.
A főbb szempontok: 1 db USB bemenet, 1 db 3,5 vagy 6,3 mm jack kimenet, csak a gépre lesz kötve, másik fejest egyelőre nem tervezek, hordozva nem lesz, lehet egyben dac/amp, de 2 külön eszköz is lehet, mindegy, más nem szempont egyelőre.
A hangzással kapcsolatban már kicsit nehezebb megfogalmaznom az igényeimet és gondolom a keret ismét behatárolja a lehetőségeket. Amit leginkább szeretnék, az nagyobb tér, jobb szeparáció, részletesség és dinamika.
Mi passzolna leginkább szerintetek ehhez a fejeshez? -
törölt tag
-
kromatika
veterán
Üdv.IFi ican micro Se-t haloot már valaki?Esetleg Presenter3 MKII höz hasonlítva milyen.Hifiman 400s hez lenne ,közötte az Aune X1S
-
MPeter87
őstag
Hallgattam őket együtt, valóban jobb volt róla az MSR7, viszont voltak hiányosságok. A visszaküldés mellett egyébként a forgató szerkezet iszonyú nyikorgása miatt döntöttem. Már kibontásnál megszületett a döntés, csak meg akartam várni a P50-et.
(#64184) Melorin
Jó volt, viszont eladó az M1, elvileg ma jönnek érte.
Egyelőre asztali megoldásban gondolkodom, vagy ha nincs jobb alternatíva, lehet veszek egy AK100-at, van most elfogadhatóbb áron, bár az sem mai már.[ Szerkesztve ]
-
Thermy
tag
Sziasztok, mennyit érhet jelenleg egy amerikából behozott hifiman he560, kb 5x volt használva!
Tudod kik lesznek igazán sikeresek? Akiket naív, őrült álmodozóknak tartanak, akik képesek a céljaikban sziklaszilárdan hinni és küzdeni azokért!
-
Soucaller
tag
Sziasztok.
Közeljövőben szert fogok tenni egy öreg Sennheiser HD 600 -ra.
Kérdés milyen Dac/Amp et vegyek hozzá hogy meg is hajtsa rendesen?
Nézelődtem próbáltam kis kutatást végezni, FiiO - E10K Olympus USB néztem ki a füles mellé, de úgy érzem kevés lesz neki mégis csak 300 ohm az 300... nem hiszem laptop deszka meg tudná rendesen meghajtani az öreg csatalovat.
Szóval, fontos lenne nekem hogy lehessen valamennyire szállítani, elsődlegesen laptopra lenne rádugva, árban olyan 20-30k fölé nem nagyon szeretnék menni.
Előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz Snoop-y #64194 üzenetére
Ezek szerint akkor csak nem kell 3 optika? Persze valami ilyesmivel amúgy is megoldható a dolog, aztán akkor jóval több dac-ból lehet választani.
(#64193) Soucaller: HD600-ra ennek a sokszorosát kellene költeni.
(#64191) kujkuj123: Hm, ennyiből sima ügy. Van valami elképzelésed hangra, hogy mit szeretnél?
[ Szerkesztve ]
-
Soucaller
tag
válasz gianni85 #64198 üzenetére
Van áram forrásom csak sokat utazom Londonban ide oda.
Vinném magammal a Setup ot táskába, arra értem a Portablet.
Inkább akkor úgy lövöm be az ára hogy ami ideális lenne a HD 600 nak, ha már adok pénzt egy rendes fülesért
nem pont egy Dac/Amp-n akarok elhasalni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Formula-1
- Facebook és Messenger
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- LG V30 - vezércsel
- Konteó topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kés topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest