-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
válasz krichd1 #53900 üzenetére
Oh, vannak itt még érdekes dolgok, pl. ez az M-Track hub... Eléggé "straight forward" magyarán célratörő DAC-Amp kombó, semmi felesleg, külön táp lehetőség, és van külön poti mindkét kimenetnek, ami szerintem jobb, mint egy átkapcsoló. Aztán, hogy a hangja milyen 23,5e Ft-ért...? Kipróbálnám, ha nem most vertem volna el a pénzem. :D
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
.DLL
veterán
-
Tim82
félisten
válasz #91905024 #53907 üzenetére
Régen néztem utoljára a saját fejhallgatókimenetét, de emlékeim szerint nagyobb impedanciás fejhallgatókkal igencsak gyengén szólt az UR12.
Mint DAC, amúgy szerintem éri az árát, de én eleve külön fejhallgatóerősítővel használom (bár az Audio-GD NFB-11.32 az, amivel zenét hallgatok az utóbbi 4-5 hónapban).
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Bodz
nagyúr
Jé, már Musiland MD30 Plus is van.
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok!
Talán kicsit OFF itt, így bocs érte.
Egy 5m-es Supra USB kábelt "véglegesítettem" a rendszeremben. Mit mondjak...nagyon tetszik. Néhány próbálkozásom volt már, de eddig mindig visszakerült az "öreg" alapkábel, a Klotz. Vagy a dinamika esett össze, vagy sziszegett, vagy épp semmi érdemleges, stb. A Supra nem ilyen. Hatalmas dinamikája van, nagy, pontos, de "légies" színpaddal. Nem túlzóan analitikus, de nem is sáv határolt. Nyugodt, hosszan hallgatható, ami szintén nem túlságosan egyértelmű tulajdonság, főleg nem ennyiért.. Nem akarnám (szeretném) hasonlítgatni más kábelekhez, de szerintem árát nagyon megéri. Ennyi lett volna... Bocs, hogy beleszóltam a beszélgetés menetébe..
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Sonja
nagyúr
válasz dgyuri0123 #53914 üzenetére
Én is most csütörtökön cseréltem Klotzról egy 2m-es Suprára. Nekem a Klotz fátyolos volt, elsődlegesen ezért cseréltem. Suprával ez kapásból eltűnt. Több mély, illetve a tér egyszerűen megnőtt és szeparáltabb lett! Ez utóbbi nekem nagyon furcsa, hogy egy USB kábel ebben is hozhat változást. Dehát ha ezt hallom a rendszeremmel, akkor ezt hallom. Abszolút megérte, hogy beruháztam rá. Egyébként dupla olyan vastag, mint a Klotz volt.
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
krichd1
addikt
Sikerült szerezned egy nem hibásat?
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Sz.Péter
tag
Erről van szó?
-
-
krichd1
addikt
válasz dgyuri0123 #53920 üzenetére
Ezt az esetet megjegyeztem, mert nekem még a "márkásabb" USB kábelek eddig mind működtek.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
dgyuri0123
nagyúr
Számomra régóta evidens, hogy az USB kábelek "hangja" is nagyon különböző, de nálam most lett csere érett a Klotz. Nem rossz kábel különben, a fedettsége sem vészes, de egy bizonyos "szint" felett már "kötelező" a leváltása (szerintem). DA300 mellé (nálam) jobban illett, mint pl. AQ Cinnamon...
"csak a zene van"
-
csƵ
addikt
Megválok a Geek Out-tól, mobilitás miatt és telefonhoz vettem volna, de mivel nem tudtam őket összekötni, így nincs szükségem rá. Vettem egy DragonFly Black-et. 3 napja hasonlítgatom vele össze, de számomra hangban nem nyújtja azt az előnyt, hogy megtartsam.
A GO720 mélyei öblösebbek, a K550-hez pont passzolt, mert az meg elég vékony ebből a szempontból. Középen és a magas hangokban nem véltem különbséget.
A DF nekem sokkal intimebb hangzást nyújt, a Geek Out pedig mindent meg akar mutatni egyszerre, így sokkal fárasztóbb hallgatni. -
Tim82
félisten
Audio-GD NFB-12/12.1-ben milyen USB modul van? Nézegettem a gyártó honlapját, de nem igazán igazodok ki, hogy hol találnám meg az infót. Feltételezem, hogy a 11.32-höz hasonlóan VIA USB32, de nem tudom mivel alátámasztani.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
törölt tag
Üdv. mindenkinek!
Erről a DAC-ról tud valaki infót adni pro és kontra? -
Leigazoka
tag
Bejáratódott a HA2 SE... van benne magas bőven... vagy csak a Sine lett tisztább?
1 hete még máshogy szólt.. mintha kinyitottak volna 1 ablakot.
Egy darabig nem lessz, de egy jó terű nyitott fejes kellene.. , ami jó az Oppohoz is.. és egy kat vagy kissé a Sine felett van.
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
Focusrite Solo alatt tapasztalt valaki olyat, hogy a hang "beragad"? Megy tovább a zene/film, viszont a háttérben mintha beragadó hang lenne.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok!
Tanácsot kérnék, ha szabad... "Gondom", hogy alapjáraton halkan sípol az RS dac kapcsolós tápja. Nem zizeg, vagy búg. Izguljak? Vagy ez ilyen. Lényeg, hogy "háztűznézőt" nem szeretnék látni.
Kösz a segítséget..
"csak a zene van"
-
bkercso
nagyúr
válasz dgyuri0123 #53937 üzenetére
Sajnos sokszor ilyenek. Tedd szőnyegpadlóra vagy összehajtogatott ruhadarabra, de a teteje legyen szabadon a hűlés miatt! És érdemes hangelnyelő felületek közé tenni. Vagy venni egy analóg tápot.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz bkercso #53938 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Megnyugtatott.
Kicsit variálok az elhelyezéssel. Analóg tápra kaptam ígéretet Vodkaboytól. A "ProJect" kezdete elvileg január vége.(#53939) Polllen: Abasco majdnem olyan, mint egy vibrátor... ha esetleg ezért kérdezed.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
.DLL
veterán
válasz Polllen #53939 üzenetére
Ez is a gagyibb spórolós kapcsüzemű tápok jellemzője, hogy kicsit "bizserget" ha hozzáérsz a testhez. Ilyen volt az SMSL Q5 Pro-hoz adott táp is, ha hozzáértem az erősítő fém házához. Le is cseréltem egy minőségibb Delta márkájú tápra, ami bár szintén kapcsüzemű, de semmi ilyen tünetet nem produkál, (és kevésbé is melegszik (egyáltalán), amin meglepődtem, de ez mellékes)
(P.H.)
-
Csacse
tag
Sziasztok!
Az volna a kérdésem hogy egy ilyen usb szűrővel mükődik a logilink? Nem ártok vele?
Elfidelity-USB-Thruster3-Booster-Assistor-HIFI-Enhanced-Filter-for-Audio-DAC-AMP -
bkercso
nagyúr
válasz Csacse #53942 üzenetére
Valószínűleg nem ártasz, csak az a kérdés, használsz-e annyit, amennyibe kerül. Ha egy vacak kapcsolóüzemű adaőptert adnak hozzá, akkor majdnem ugyan ott vagy, mint USB-s táplálás esetén. Ha mondjuk 12V-os adapterrel működne, akkor még lenne rá esély, hogy belül megfelelő szűrést kap a táp... Szerintem találni ennél jobbat is.
-
Bodz
nagyúr
válasz Csacse #53944 üzenetére
Eladni és kipótolni az upgrade árával, esetleg venni egy fejhallgató erősítőt. Ha egyik sem szimpi, akkor ilyesmi áron van az Audioquest Jitterbug, Oehlbach 6075 Pureclock, iFi iSilencer, próbálkozni lehet. Ha nagyon megborul az agyad, akkor iFi iDefender + iPower 5V + 12V lineáris táp.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz Csacse #53944 üzenetére
Keress olyat, ami 12V-ról megy, vagy a Schiit-nek van USB-izolátora (Wyrd a neve), amiben biztosan jó a szűrés is. Vagy hallgasd meg ezt, legfeljebb eladod aprón. Vagy csináltatsz valamelyik kedves fórumtárssal egy jó tápot (én per pill. nem foglalkozom most ilyesmivel).
Bodz:
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
AMúgy igen: kérdés, hogy egy USB-tápszűrővel vagy egy fejeserősítővel nyersz-e többet. Vehetsz egy USB Y-kábelt és kipróbálhatod power bankról (egyik ágon csak adat, másikon a táp megy), állítólag azokkal jól szólnak az audio kütyük. Ez viszonylag egy olcsó teszt.
-
Bodz
nagyúr
válasz bkercso #53948 üzenetére
Inkább az erősítő. Az usb tápszűrő okozta több kategóriányi ugrásban én nem nagyon hiszek, ahhoz talán már a dac-nak is elég szarnak kell lennie alapból. Persze ezzel nem azt mondom, hogy nem okozhat némi javulást, ami akár megérheti azt a durván 15000 forintot, amibe a nemrég linkelt bigyók kerülnek.
Ha már erősítő, akkor itt egy jóféle V90.
[ Szerkesztve ]
-
Johnny194
aktív tag
Sziasztok!
Végre megjött a Logilink UA0211-esem
AKG K551-es fejhallgatón érezhetően hallatszik a különbség telefonról játszva a zenét illetve gépről a DAC-on keresztül. Viszont egy Microlab Solo 6c hangfalpár esetében már egyszerűen nem hallom a különbséget.
Velem van a gond, a fülem nem jó, vagy a hangfal nem elég jó ahhoz hogy kihozza a DAC képeségét?Másik kérdés: Bármit játszok, mindig a 44.1 kHz lámpa ég rajta, még ha egy 96 kHz-es számot játszok le rajta. Ennek így kéne lennie?
Hogy kell az aláírást szerkeszteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest