- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Crypto Trade
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Netflix
- VoIP - mélyvíz (Asterisk és társai)
- Milyen NAS-t vegyek?
- DIGI kábel TV
- macOS PC-re
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunyus
senior tag
válasz dgyuri0123 #54900 üzenetére
"meg kéne hallgatni" az analóg bemenetét, hogy mire képes.
Ezt fejtsed ki bővebben légyszíves.
-
Sinesol
veterán
Shure srh 940 mellé gondoltam, szerintem annak jó baràtja lehetne.
Mobil Dac/amp-ok közül a legtöbb elég vilàgos hangú, szóval azok nem a legjobbak, külön Dac+Amp lenne gondolom a legjobb, de nem akarok ket plusz cuccot is cipelni külföldre es haza, na meg extra par kilo sem hianyzik a feladott poggyaszba, szóval ezert is gondoltam arra, hogy egy sima erősítő elég is lenne, az is sokat dobhatna a tableten. Mondjuk van itt egy CAL is, ami önmagàban is elvan tabbal, de azert a Shure simàn tabba dugva is jobb, csak kéne valami azért, hogy rendesen szoljon.Schiit Fulla2-re is gondoltam és bàr nem sok teszt van rola, de mintha arról is azt irtak volna hogy elég vilàgos karakter.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Hunyus #54901 üzenetére
Mondjuk egy jobb fajta CD játszóval hallgasd meg analóg bemenetről. Bár tesztelheted daccal is, de úgy gondolom, könnyebb és egyszerűbb kölcsönkérni CD játszót, mint dacot. És nem kell forrás, oprendszer, sem driver, sem lejátszóprogram. Aztán, ha tetszik amit hallasz, akkor hajrá, de ha úgy is lapos és unalmas lesz, akkor nincs mit tenni. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Hunyus
senior tag
válasz dgyuri0123 #54903 üzenetére
Így már értem,köszi.
Amúgy volt régebben egy másik rendszerem és azzal is úgy voltam,hogy elég lapos és unalmas volt.
Azt is csak simán a pc integrált hangkártyájára kötöttem,majd vettem bele egy pci.s hangkártyát 4-5ezerért már nem tudom pontosan a típusát de valami creative volt.
De már azzal hallható jelentős változás volt.
Szóval valami hangkártyát vagy külső egységet mindenképp szeretnék venni csak nem tudom,hogy mit lenne érdemes venni -
ferzoli
Ármester
válasz bkercso #54891 üzenetére
Maga a fejes valóban félár itthonhoz képest. Szállítással, import adókkal 33-34 ezret fizettem mire hazaért.
(#54895) Dorien
Kb 3 hónapig figyeltem az aprókat AD500X után, természetesen semmi, aztán meguntam és megrendeltem egy újat az amazonról. Még haza se ért, már felkerült az apróra két AD500X...
hm74 AD900X-vel én is szemeztem annyira tetszett a kistesó, nagy volt a kisértés, hogy váltsak a nagytesóra, de visszafogtam magam és úgy döntöttem, hogy a dac-erősítő vonalon lépek egyet feljebb. (Sense V1)
Utána talán jöhet az AD900X, az majdnem annyi lenne kintről mint itthon az AD500X.[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz Hunyus #54899 üzenetére
Sajnos elképzelésem sincs, hogy az erősítőd és a hangfalaid milyen hangúak, így konkrétan tutit nem tudok ajánlani hozzá, de azért itt egy felsorolás. Topping D30, Musiland 01/02 Mark II, Focusrite Scarlett Solo, X-Fi HD USB, Steinberg UR12, iFi nano iDSD (használt Hardverapróról), SMSL Sanskrit, NuPrime uDSD.
Egy rossz integráltnál biztosan jobb mind. -
Hunyus
senior tag
válasz dgyuri0123 #54906 üzenetére
Nem igen lehet már ezt kapni...
Valami mást újabbat tudnál ajánlani? -
dgyuri0123
nagyúr
válasz Hunyus #54909 üzenetére
Tény, egyre ritkábban kapható, de Bodz felsorolt "pár" olcsóbb dacot, amikkel lehet próbálkozni.
Bár én akkor is meghallgatnám előbb valami cd játszóval, nehogy csalódás érjen, mert az egyre újabb HM erősítők egyre gyatrábban szólnak (pure-direct) analóg sztereóban.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Hunyus
senior tag
ASUS XONAR U7 USB 7.1 ez mennyire jó vétel?
-
Bodz
nagyúr
válasz Hunyus #54912 üzenetére
28-ért semennyire. Ráadásul egy ideje megy a sírás a hangkártyás topikban, hogy a driver rendetlenkedik, kipurcan (xonar u7 speaker led/light néven sok helyen olvasni erről - néha a kézrátételes gyógyítás működik) a gari idő végének közelében, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Hunyus
senior tag
Hát akkor már nem tudom,hogy mit vegyek és hol
Amiket feljebb linkeltél nézegettem őket.
De olyan sokat ajánlottál,hogy fogalmam sincs,hogy melyiket válasszam.
Illetve nem is igen tudom,hogy honnan rendeljem meg.
Ha egyet kellene ajánlanod,melyik lenne az,és honnan tudom megrendelni?
Na meg milyen kábelt ajánlanál hozzá összekötni a dolgokat? -
Nertpaelg
tag
Sziasztok!
Munkahelyemen egy Schiit Fullán keresztül hallgatok egy Focal Spirit Classicot (néha egy AKG K545-öt) egy közönséges Dell notebookról. A zenét Google Play Musicra feltöltött, eredetileg hámhuszas saját MP3-makból streamelem, igazából fogalmam sincs, hogy ez tömörít-e még rajta, én okénak érzem.
Ilyen feltételek mellett várható javulás a Schiit cseréjétől? Többnyire elégedett vagyok vele, szépen kihajtja a fejeseket, maximum a kis alapzajt tudom felróni neki. Ugyanakkor szeretek néha újítani, új audio cuccokat kipróbálni.
Szóval, ha nem céltalan ez az upgrade, akkor mik lennének a javaslatok? Felőlem lehet kombinált DAC/AMP is, meg külön dobozok is, csak az indokolatlanul nagy dolgokat kerüljük. A limit rugalmas, nulladik körben 150 ezernél húzzuk meg, amit nem kötelező megütni.
-
őstag
válasz Nertpaelg #54920 üzenetére
Nekem is ezek a fejeseim vannak. Nem ismerem a Schiit-t, de ahogy nézem ez egy 60 dolláros DAC/AMP. Főleg a Spirit azért ennél többre hivatott. Biztos, hogy a DAC cserével kapsz minőségi javulást.
Én az asztali gépemen az AKG-545-el elég jól barátkozó FX Audio DAC X6-omat hallgatom egy Presenter III-al kiegészítve. Ez a kombó kb 40 rongy.
Ha szánnál egy kis időt hallgass meg a Kácsa-ban vagy az Oktogon audióban egy Dragonfly Black, vagy RED-et (ezekenek előnyük még, hogy mobilodon is tudod használni OTG-vel). Ezeket is komálja mind2 fejes. Valamint ajánlom a Foobar-t, flac,DSD formátumú zenékkel a gépeden (Nekem a spotify prémium is eléggé bejött,nagyon kényelmes ha nem rendelkezel nagy zenei tartalommal).
Ja...még valami,ha számít a mobilitás és ki akarod nullázni a kereted akkor várd meg az új FIIO X5 III-es is jó lehet, ezt tudod használni külső DAC-ként is a laptopodon. (FIIO X5 II-es meg van már 110-ért)
Komolyabb asztali DAC/AMP kombóra majd a többiek írnak valamit (CompositeAmp + DAC sem rossz ahogy olvastam róla), de sztm jól érzed a fejesek tudása valahol itt (a max 150-ig ) kimerül, nem érdemes drágább cuccot venni hozzájuk.[ Szerkesztve ]
Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
Tim82
félisten
válasz Maxximus #54921 üzenetére
Nem ismerem a Schiit-t, de ahogy nézem ez egy 60 dolláros DAC/AMP.
Ne a mostani, kifutós-kiszórós ára alapján próbáld elhelyezni. A Schiit Fulla egy - a méretéhez képest: másfél normál gyufásdoboz - korrekt kis hordozható DAC/fejhallgatóerősítő kombó. Én eddig három fejessel próbálgattam: Veho Z8, Fostex T40, Sennheiser HD265 Linear. Ezek közül a Fostexszel szerintem nem passzol össze, de ott sem éreztem úgy, hogy a meghajtással lenne gond, karakterisztikában nem illik össze a Fulla ezzel a vintage planárral. Amúgy kellő részletet és dinamikát tud hozni.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
HUNNIA1920
őstag
Nem akar venni valaki egy Gustard DAC-X9-est?
Új ára jelenleg 107eFt ingyenes szállítással Kínából, de most itthon hihetetlenül kedvező áron, használtan 130eFt-ért megvehető.Akit érdekel, az itt érdeklődjön, kár lenne kihagyni: [link]
Bocs, de emelett nem tudtam szó nélkül elmenni.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
Speeedfire
félisten
válasz HUNNIA1920 #54924 üzenetére
Áfa? Vám?
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Tamoo
MODERÁTOR
Nincs ebben semmi lehúzás szvsz. Ez itthon van, megtapogatható, kipróbálható stb. és az ára sem sok egy új adóztatotthoz képest. Talán még alkudható is.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Speeedfire #54925 üzenetére
Milyen áfa? Használt termék ára onnantól, h kihozom a boltból minimum az áfával csökken.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Nertpaelg
tag
válasz Maxximus #54921 üzenetére
Köszönöm az inputot, Bodznak is. A hordozhatóság nem szempont, az asztali irányzat lesz most a nyerőbb, Q-DAC-ra megpróbálok rámozdulni.
A Schiit inkább 100 USD körül van (Európában euró), korrekt kis cucc, mint ahogy Tim is írta, persze nyilván az ennyi pénzért ekkora helyre besűrített elektronikának megvannak a limitációi.
Foobart használok otthon, de ott is csak 320-as mp3-makkal, nem vagyok annyira pro, hogy meg tudjam a FLAC-tól különböztetni. Ezt a "nem olyan kicsi" kollekciót szinkronizálom a Google Play Musicba. Most érdekességből kimértem, egy szám streamelésekor ugyanannyi adatot tölt le, mint az eredeti mp3, tehát elég valószínűtlen, hogy rátömörít. (Akit nagyon érdekel: olyan sebességgel próbálja leszedni a számot, hogy egy perc alatt letöltődjön, de maximum 0.5MBps-sel, egy perc felett már lassítva szedi a maradékot, ha van.) Spotify-on pedig sok minden nincs, amit én szeretek.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Dorian #54927 üzenetére
Arra gondolt ha megrendeli Kínából akkor rápakolják a vámot+áfát és akkor ahhoz képest nem is olyan drága az az itthoni használt.
"Használt termék ára onnantól, h kihozom a boltból minimum az áfával csökken."
Láttam én már olyat is hogy emelkedett. Főleg black friday után.[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
A piacon a legfőbb szabály az, hogy minden annyit ér, amennyit fizetnek érte. Mindig vakargatom a fejem, az ilyen betyárbecsület szabályoknál, hogy minimum x %-kal csökken az ára, ha kihozod a boltból. Termék és piacfüggő, hogy mennyit esik egy használt termék ára. Bár gondolom, az ilyen emberek, amikor eladnak valamit ugyanezt a szabályt követik és hiába érne többet a piacon, az elvek, azok elvek.
Amúgy ez az ár alacsonyabb, mint ha külföldről megrendelnéd és csak áfát kellene fizetni. És nem csak azt kell. Szóval a felháborodást én sem értem.
Egyébként ezt a dac-t szívesen meghallgatnám, főleg pi-ről allo recklocker-rel i2s jellel.
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Dorian
félisten
válasz Polllen #54930 üzenetére
Ez a piaci realitás kb. nem pedig "betyárbecsület szabály" mert sokan el tudják az áfát számolni és ezért a használt piac ehhez alkalmazkodik. Lehet drágábban is hirdetni, lehetséges, h el is adja drágábban, csak az esélyek nem mellette szólnak.
(Felháborodva pedig nem vagyok)Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Speeedfire
félisten
Tehát ha veszek egy watta új kocsit, nem használom, de még csak bele se fingottam akkor -27%? A kocsi ára meg mondjuk volt 10m. Tehát akkor alsóhangon oda kellene adnom neked maximum 7.3m-ért?
Az ilyen hülyeségekkel ámíts másokat pls. Peace!Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Hogiteg
újonc
válasz Speeedfire #54932 üzenetére
Igaza van Dorian és Pollen, nem fogja megvenni többért egy éppeszű ember se.
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
válasz Dorian #54931 üzenetére
A ph-n nagyon jó kis használt piac van, ajánlom a böngészését különböző termékkategóriákban. Ha eltöltesz vele egy kis időt, látni fogod, hogy mi a piaci realitás. Annyit segítek, hogy kategóriánként és a kategória top felső és top alsó termékei között hatalmas különbségek vannak értékvesztés terén.
Az pedig egy másik érdekes kérdés, hogy ki és mire tud ÁFÁ-t elszámolni. Főleg, ha szórakoztató elektronikai cikkekről van szó.
EQMontoya
Drágább hifi cuccot még nekem se nagyon, de bármi mást hirdettem, még nem volt vele gond.
[ Szerkesztve ]
-
Per Degaton
tag
Sziasztok!
Még karácsony előtt, Bodz kolléga ajánlására vettem egy nuPrime uDSD dac-ot a 80 Ohm-os Beyer DT770 fejhallgatómhoz.
Igencsak bevált, számomra szuperül szól, a fejhallgatót is jól meghajtja, nagyon meg vagyok vele elégedve és ezúton is köszönöm a tanácsot.Azonban egy nagyon idegesítő gondom van vele: az utóbbi néhány hétben nekiálltam játékokkal is használni és a játékok nagy részében azt csinálja, hogy véletlenszerű idő után (ami mondjuk 1 és 20 perc között van) egyszerűen megszűnik a hang teljesen és vissza sem jön amíg újra nem indítom a játékot. (A megszűnés ideje előtt viszont tökéletesen szól, nem pattog, akad meg, vagy ilyesmi.)
Első körben a hardveres dolgokat kizártam, mivel zenével vagy filmekkel sosem csinálja ezt, a foobar, vagy pl a kodi hosszú órákig is megy akár folyamatosan mindenféle gond nélkül.
Mivel emiatt úgy gondoltam szoftveres a probléma egy csomó mindent kipróbáltam (a rendszer 64 bites Windows 10 és a legfrissebb driver a nuPrime oldaláról):
- usb energiatakarékossági beállítások kikapcsolása a windows-ban
- bitmélység és mintavételezés szinte összes kombinációjának kipróbálása
- bufferméret állítása a legkisebbtől a legnagyobbig
- kizárólagos használati mód megadása és elvétele a kártya windows beállításaiban
- alaplapi hangkártya letiltása
- másik usb 3-as port használata
- usb 2-es port használataDe semmi sem segített, random időközönként ugyanúgy megszűnik a hang a játékok nagy részében (de van olyan játék, ahol pl soha. Illetve az alaplapi hangkártyával próbálva továbbra is jól működnek az egyes játékok.)
Van valakinek valami ötlete, hogy mitől lehet ez? (Amit a google segítégével találtam azt kb már mindent kipróbáltam.) Iszonyatosan idegesítő mikor az ember végre elkezdene belemerülni a játékba és elmegy a hang...
Ami most még így írás közben eszembe jutott, hogy esetleg a kábel csinálná ezt? De akkor miért csak játékok közben szűnik meg? Egy 3 méteres Klotz kábelt vettem hozzá, azzal használom, a gyári túl rövid volt.
Előre is köszönöm és elnézést a kisregényért
-
bkercso
nagyúr
válasz Per Degaton #54936 üzenetére
Összeakadhat a játék is a driverrel, minden lehetséges. Szerintem.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
dgyuri0123
nagyúr
Ráadásul nem új, csak új állapotú... ez azért nem mindegy. És a doboza meg a garanciája is beleveszett az idők homályába..
"csak a zene van"
-
HUNNIA1920
őstag
Nem vitatémának szántam, szóval akkor ezek szerint jó áron van.
Én ahhoz a legutolsó használt AVX-es DAC-hoz hasonlítottam, ami elég sokáig fent volt és végül 70-ért ment el. Szerintem az közelebb áll a realitáshoz (vám vagy van vagy nincs), legalábbis használt termék esetén, de én is tévedhetek.Csak érdekességként tettem ki, mert vadászok egy ilyen DAC-ra, egyelőre sikertelenül.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
Per Degaton
tag
-
Hunyus
senior tag
Árban nem tudom,hogy mennyibe kerülnek a kábelek.De olyan közép kategóriára gondoltam.
Mondjuk még a dac megvétele is kérdéses,mert ez az ebay.es megrendelés annyira nem tetszik nekem.Sokat kell várni,másra lennék szorulva,mert rendelni se tudok én ebayről.Lehet itt apron kellene találnom valamit[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
válasz HUNNIA1920 #54939 üzenetére
Jelenleg ez a legolcsóbb elérhető példány, ebből a szempontból ez a legjobb ajánlat ami van.
Ha azt nézzük, hogy mennyire pörög a drágább dacok piaca, még egy darabig meg lesz és megy lejjebb biztos az ára is.
-
bkercso
nagyúr
válasz Per Degaton #54940 üzenetére
Szerintem érdemes kipróbálni. De ha zenehallgatás közben nem csinálja, akkor nem remálnék sokat a kábeltől...
Érdemes lehet még leszedni a drivert és a játékot, újraindítani a gépet, majd egyenként újratelepíteni őket, mindegyik után újraindítva. Ha most előbb lett feltelepítve a játék, akkor előbb telepítsd a hangkártyát. Az ilyen driver összeakadások nagyon szemetek is tudnak lenni.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Per Degaton
tag
válasz bkercso #54946 üzenetére
Azt nem írtam, de már többször újratelepítettem a driver-t és egyszer az egyik játékot is.
Amúgy nem csak egy játéknál csinálja (most megszámoltam, öttel próbáltam és négynél van ez a hiba).Nem tudom mit csináljak, nagyon jó kis cucc ez és szeretem is, de így lehet, hogy eladom ha nem tudom ezt megoldani.
Még megpróbálom a kábelt és talán még végső próbaként egy windows reinstall-t ha más ötletem nem lesz, aztán lehet kivágom az ablakon annyira idegesítő Ráadásul tesztelni is egy öröm, mert valamikor csak 20 perc után romlik el... -
bkercso
nagyúr
válasz Per Degaton #54947 üzenetére
Szerintem mobilon is ki tudod próbálni; talán ezzel megspórolhatsz egy WIn reinstallt addig, míg kiderül, hogy az eszköz hibás-e.
A mobil azért is lenne jó, mert lehet, hogy az USB tápvonalán keresztül kap olyan feszültségtüskéket vagy feszültségesést, amit nem tud lekezelni. Ha a gépedben a táp alul van méretezve, vagy csak simán vacak (esetleg az alaplap az), akkor ez előfordulhat.
Másik USB-porton is kipróbálhatod, pl. ha eddig az előlapira volt digva, akkor egy hátlapin.[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Per Degaton
tag
válasz bkercso #54948 üzenetére
Sajnos az uDSD csak windows-t és osx-et támogat, mobillal nem megy, így nem tudom kipróbálni.
Az egész gépet tavaly tavasszal vettem, a táp egy 40 000 forintos 650W-os SuperFlower Platinum, direkt azért szántam rá ennyit, mert az egyik legfontosabb alkatrész, hogy ne legyenek ilyesmi gondok.
(És a gép amúgy nagyon stabil ezt leszámítva.)Másik port-ba dugást is kipróbáltam, amúgy direkt hátsóban volt, hogy stabilabb legyen. Annyit vettem észre, hogyha az előlapiba dugom, akkor mintha hamarabb szűnne meg a hang, de lehet, hogy csak placebo
Azt nem értem még mindig, hogy miért csak játéknál csinálja, zenénél és filmnél soha semmi gond...
Amúgy köszönöm, hogy próbálsz segíteni
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom mobilszolgáltatások
- Tudományos Pandémia Klub
- Milyen monitort vegyek?
- Mini PC
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.