Hirdetés

Több mint 24 milliárd eurót öntenek a spanyol adatközpontokba

Ezúttal egy 6,69 milliárd eurós befektetést jelentett be a spanyol adatközpontok kapcsán a Microsoft – korábban pedig egy 15,7 milliárd eurósat az Amazon.

Gyakorlatilag minden hétre jut mostanában több darab dollármilliárdos bejelentés az adatközpontok kapcsán, a terjeszkedés pedig nem lassul, Európában sem. A Microsoft legutóbb egy 7,16 milliárd dolláros (6,69 milliárd euró) befektetést jelentett be, Spanyolországon belül, Aragóniában.

Aragónia így meghatározó felhős központtá válik Európában. A Microsoft az új adatközpontokat Zaragoza külvárosában húzza fel, ezt az El Heraldo helyi lap jelentése után a helyi vezetés is megerősítette. Zaragoza logisztikai és közlekedési központtá is vált, amit részben földrajzi helyzetének is köszönhet.

A Microsoft 10 éves időtartam alatt fekteti be ezt az összeget, miután Madridba korábban 2,1 milliárd eurós adatközpont-befektetést ígért. Szintén Aragóniába fektet a következő 10 év során 15,7 milliárd eurót az Amazon, amely ugyancsak adatközpontokat épít a régióban. Az Amazon hozzátette, ők teljes mértékben megújuló energiára építenek (a környéken nagy kapacitás elérhető szélenergiából).

Azóta történt

Előzmények