-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Leonard
tag
válasz bkercso #29647 üzenetére
Jól emlékszel, nekem HD600-as fejesem van LM6172-vel szerelt Presenterrel ami számomra úgy jó ahogy van. Színész/zenész barátomnak ez kicsit vékony, testesebbet szeretne kicsit gyorsabb előadásmódban és kicsit tágabb térrel.
Kizárólag Senin belül gondolkodik, így a testesebb hangzásért rendeltünk egy HD650-est, húsvét után érkezik, de az tuti még lassabb lesz az én erősítőmmel mint a HD600, ezért keresgélek neki.
Ez a CHAMP méretben kb. mekkora, mert ha nagy akkor alapból kiesik helyhiány miatt.
Invertory HD650-el szerinted elvileg hozhat az én rendszeremhez viszonyítva az elvártnak megfelelő hangképet?
Vagy milyen az új erősítőd, nem nagyon olvasni róla, látom most nem is hírdeted.Leonard
-
zsocy
őstag
válasz Leonard #29652 üzenetére
A Champ jó nagy darab, az már biztos
Amennyire én tippelni tudom kb. 30 centi széles lehet, olyan 20 cm mély és 10 cm magas, de ha pontos értékek is kellenek akkor körbemérem ha hazaértem. Ha tudnál szerezni egyet mindenképp érdemes lenne helyet szorítani neki, mert tényleg annyira jó mint itt többen is mondják.
-
.DLL
veterán
válasz bkercso #29646 üzenetére
Ez a baj, hogy már nem készíti, pedig minden gyártósorról legördült HD650 mellé kellene gyártani 1 Champot, mert egyszer szükség lesz rá.
#29622) samu000: Végy egy optikai bemenettel is rendelkező DAC-ot, egy mini keverőt és egy fejhallgató erősítőt
ha a minőség nem számít jó lesz a keverő fejhallgató jack-je is. Milyen fejhallgatód van?PS4−>DAC−>keverő<−PC<−mikrofon
▼
keverő−>fejhallgató erősítő−>fejhallgató[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Leonard
tag
Annyit azért a kíváncsiság kedvéért elárulnátok nekem, hogy CHAMP+HD650 párosításból kb. milyen hangkép jön ki? Értem, hogy kb. milyen stílusú zenékhez illik, gyors, lassú, meleg, telt, szóval ilyenek, mert pl. ha egy gyors, részletező, rockzenére kihegyezett hang a végeredmény akkor meg is nyugodtam, nem az én világom.
Leonard
-
bkercso
nagyúr
válasz Leonard #29652 üzenetére
Az AVX-en az Erősítők rovatban a hirdetésekben leírtam az Invertory és a TPAmp hangképét, ill. utóbbiról fattyu s írt ide nemrég. Ezt tudom elmondani, ill. kölcsön tudom adni. Technikailag mindkettő jobb a P2-nél, ill. gyorsabbak is.
A HD650-hez még nem volt szerencsém. De járassátok be, mielőtt erősítőt kerestek neki.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
vodkaboy22
addikt
válasz schawo #29657 üzenetére
Ezt én is aláírom. Nem rossz nem rossz a 650-n, de nem lehet tőle elvárni mindent főleg azt nem amit leírtál.
Olyan mintha azt várnád el egy BMW X5-ös jeep-től hogy úgy menjen mint egy M5i sportkocsi. Mindkettő jó sőt mind2 tud hasítani az autópályán, de sok lényeges különbség van...
Én ebben a kategóriában erre a célra egyértelműen egy Beyer T90-et ajánlanék! Tapasztalat.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
titán
válasz vodkaboy22 #29659 üzenetére
A lényeg, hogy ő pont ilyet nem akar
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
krichd1
addikt
Csak szőrszálhasogatás, de BMW X5 prémium SUV, M5 sportszedán/kombi.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
fattyu
veterán
megyek szembe megint de egy erős dacról meg egy illő erősítőről a hd650 minden csak nem lassú.
én meg 99.99999991%ban rockot metált hallgattam/ok rajta. Nem mondom gyorsabb mint a t70 nyilván de megint a ló másik oldala van, és úgy van előadva hogy hát erre tök alkalmatlan.a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
vodkaboy22
addikt
válasz krichd1 #29661 üzenetére
Pont ez a lényeg fejesben is van "SUV" meg "sportszedán". A HD650 egy jó "SUV" nem lehet elvárni tőle hogy sportszedán legyen...
Saját kategóriájában nagyon jó de van ahova nem való ennyit akartam mondani.
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
válasz fattyu #29662 üzenetére
Ok ok de te az SS-100-at is rockra hallgatod én meg mi minden másra használnám! Csak rock-ra nem... Szerintem rock-hoz inkább zárt fejes dukál de ez egyéni szocproblem
[ Szerkesztve ]
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
krisztianAMG
senior tag
Jól emlékszem, hogy a chAMP-nek valamelyik kínai kit az alapja?
-
bkercso
nagyúr
válasz krisztianAMG #29665 üzenetére
És annak a kit-nek melyik Naim-kapcsolás az alapja?
Amúgy a Champ nem csak a kapcsolása miatt olyan jó, hanem mert Pityu fél éven át bejáttszotta az alkatrészeket, szisztematikusan végigpróbálta, hova melyik gyártó melyik terméke a legjobb.[ Szerkesztve ]
-
Ez jó szar példa
X5 -öt lehet kapni brutál motorral is. Akár erősebbel is mint az M5. Gondolom M5 akart lenni az M5i .Stay up Stay humble Ride hard Get stoked
-
Leonard
tag
Köszönöm mindenki segítségét!
Először is megfogadom Bkercso hasznos tanácsát, bejáratom, addig meg meditálás. Megtaláltam a Tpamp hírdetést is, köszönöm a meghallgatási felajánlást!
CHAMP-ot meghallgatnám, de mivel nincs így kicsit megnyugtat Fattyu írása, hogy rock/metálra használja a HD650-nel, vszinüleg ez nekünk musicalra nem jönne be, de mindegy is mert nagy.
Mégegyszer köszi mindent, jó csapat vagytok!Leonard
-
fattyu
veterán
válasz Leonard #29670 üzenetére
félreértetted rendesen. ők azt mondták metálra nem való a hd650 nem azt hogy a champ miatt nem az.
Szerintem metálra is faca, a champnál sokkal jobb erősítő meg szerintem nincs elé.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
titán
válasz krisztianAMG #29673 üzenetére
Valami panda nevű alapja volt.Téves[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
-
Tomacko
senior tag
válasz vodkaboy22 #29664 üzenetére
Ott a pont, rock, metál zenéhez én is mindig a zárt fejeseket teszem előre a sorba, kb mint amikor a SUV megkapja a turbó feltöltőt+pálya futóműveket+ültető set-t
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
Dorien
veterán
-
Leonard
tag
válasz schawo #29671 üzenetére
Meggyőztetek bennünket, ha már ennyien javasoljátok muszáj kipróbálni, beáldozza a barátom a CHAMP számára a deck helyét és akkor elfér, már csak egy eladó, hibátlan példányt kellene szerezni...
Mivel addig csak kell hajtani valamivel, kipróbáljuk majd vele bkercso felajánlott erősítőit, én az enyémmel elégedett vagyok (Presenter2 LM6172-vel + HD600), csak nehogy jobb legyen az új rendszer, mert akkor vége a békés zenehallgatásomnak...
Köszi mindent nektek!Leonard
-
bkercso
nagyúr
válasz krisztianAMG #29673 üzenetére
Nem gondoltam, hogy rosszindulatú.
Az a kit mér nem kapható, a linkelt az utódja, ami kicsit szutykabb NYÁK-tervezésű és alkatrészkészletű.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Tomacko
senior tag
válasz Dorien #29677 üzenetére
40 éves vagyok. Nagyjából 15 éves korom óta használok zárt fülest, az éves hallásvizgálatok során mindig spec. nem vizsgált részleteket próbál ki velem az orvos, mert azt mondja velem "Élvezet a munka" mivel olyan tartományokat is használhat amiket átlag embereken nem. Ja és, hogy lapátoljak az egész tetejére még, hobbi szinten el tekergettem sok ismerősöm keverőjét rendezvényeken és a munkám és szakmámból kifolyólag is 15 évet extrém zajos ipari környezetben töltöttem mint lakatos, hegesztő, csőszerelő, csak az elmúlt 10 évem az amit csendes munkahelyen tölthettem.
Lehet kicsit hosszúra sikerült, de a lényeg az, hogy ha okosan használja a fejest az ember akkor lehet hangosan is hallgatni hosszútávon, nem olyan könnyű a hallást tönkre vágni, de tudom, hogy nem is lehetetlen.
[ Szerkesztve ]
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
-
contaxg
veterán
válasz Tomacko #29681 üzenetére
42-43 éves koromig olyan volt a hallásom mint a denevérnek
Aztán egyszer hopp! Eltűntek a hangok 14-15k felett.[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Imifej
senior tag
Essence One-ban van ugyebár 11 cserélhető műveleti erősítő. Ha én csak a fejhallgató erősítő részét szeretném tuningolni, akkor az hogy működik? Mennyi darab ebből ami ide tartozik? És hol lehet beszerezni, illetve kipróbálni?
Marantz PM7000N, JBL TLX500
-
.DLL
veterán
válasz chrisnagy13 #29688 üzenetére
De van 4 I/V opamp és 2 szűrő opamp is, az a fejes kimenettel együtt valóban 8.
Elég beteg egyébként 11 opamp... de legalább tuningolható.
Viszont van itt egy táblázat a pdf-ben, hogy milyen cserétől milyen hang várható.
Ha az LME49720 ugyan az a chip, mint az LM4562, csak később átnevezték, akkor a táblázat 3 és 4 sorának meg kéne egyeznie, tehát most hogy van ez? Mégsem csak a nevét változtatták meg?
(P.H.)
-
-
Bobrooney
senior tag
Skacok ez ilyen kb fejem szeditek le kérdés, de mivel jobb 1 fejhallgató erősítő, mint egy sztereó erősítő?
-
bkercso
nagyúr
válasz Bobrooney #29691 üzenetére
Egy erősítőre vagy a fejescsatlakozóján kötsz fejest, ami a hangfalkimenet osztva egy ellenállással, vagy a hangfalkimenetre. Előbbi azért nem jó, mert nem csillapítja rendesen az erősítő a fejest (nem "fogja meg" a mozgását) az ellenállásosztó miatt, a második meg mert túl nagy az erősítése, így nem lehet rendesen szabályozni a hangerőt és a zaja is nagy.
-
bajnokpityu
félisten
válasz schawo #29675 üzenetére
Téves, sajnos. Ez a nyák sok sebből vérzik, soha nem lehet ebből champot csinálni. Megpróbáltam, itt a fiókban pár darab. Szerencsére már előbb kész volt a saját nyák, csak elment a kedvem a gyártástól. Majd Bercivel karöltve lesz utód.
Egyébként furi, h k701hez keresgéltem alkatrészeket, és pont a senikkel,és régi beyerekkel a legjobb.
MS2 kemény hangjával együtt egyébként tényleg jól tolta a rockot a hd650. mást viszont kevéssé.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
titán
-
Imifej
senior tag
És hol lehet beszerezni használt vagy új OPAMP-ot?
Marantz PM7000N, JBL TLX500
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest