- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
osonte
őstag
válasz
Ixion77 #124648 üzenetére
Pedig ez a természetes üzemmód volt, tudtam volna szinesebbre venni.
Amúgy élőben is ilyen vakító volt a fű, pont a legerősebben sütötte a nap és olyan a domb, ami még kedvez is, hogy a nap megfelelő szögben süsse. Igazából az élesség érdekelt főképpen, nyilván ott az UW torzul, de a többi nekem jónak tűnik. A színhelyesség az más kérdés, de az izlés kérdése is. -
Thom!
veterán
Samsung S25U VS. Pixel8
-
Ixion77
addikt
válasz
osonte #124647 üzenetére
Au, kiégtek a szememben a zöld receptorok!
Talán nem az X200 Ultra videó után kellett volna néznem
Oké ez, csak egyrészt ilyen körülmények közt minden teló képe kb. ugyanolyan, másrészt meg ha létezik még jobb, akkor inkább azt választanámKár, hogy az csak a kínaiaknak jár.
-
osonte
őstag
Egy kinti teszt, napsütésben dombos/füves területen. Én nem látok benne hibát, de kérlek javítsatok ki, ha mégis van.
Főkamera: [link]
3x kamera: [link]
UW kamera: [link]
(valamiért rákattintva a weben 160%-ra nagyít, de ha a képre jobb egérgomb kattintással, "Kép mentése másként..."-tel le van töltve, akkor lehet 100%-on megnézni, úgy élesebb)Honor Magic 7 Pro
-
válasz
BogyóBP #124642 üzenetére
Illetve van egy másik. Iphone 16 pro max esetébe vettem észre az előbb hogy ha 5x zoomra váltok akkor átkapcsol (valamire) amitől a kép kitisztul.
Mikor kitisztul a kép akkor vált át a dedikált zoom kamerára, de ha túl közel próbálsz fókuszálni vele, akkor továbbra is a főszenzort használja digitális nagyítással, mert nem tud telemakró képességet, vagy akkor is ezt teszi, ha kevés a fény a kis szenzor miatt.
-
BogyóBP
addikt
válasz
rtrace #124641 üzenetére
Hogy lehet kideríteni hogy az adott modell szenved e ilyen hibában?
Illetve van egy másik. Iphone 16 pro max esetébe vettem észre az előbb hogy ha 5x zoomra váltok akkor átkapcsol (valamire) amitől a kép kitisztul. De előfordul hogy ez nem történik meg. Kb 10 ből 6x sikerül neki 4x nem.
Olyan mintha nem érzékelni hirtelen hogy nagyitottam és digitális zoomot akarna használni holott dedikált optikai 5x ös zoom tag van vagy nem jól tudom?
-
rtrace
junior tag
válasz
BogyóBP #124640 üzenetére
Nem kell gondolnom semmit, mert ismert tény, hogy rengeteg hibás lencse kerül ki, nem csak mobiloknál. Nem annyira szigorú azért a minőségellenőrzés jellemzően, de a legtöbb felhasználónak szerintem ez fel se tűnt volna, mert nem nagyítanak bele ennyire a képbe.
Ez viszonylag gyakori hiba, hogy ferdén áll kicsit az egyik lencsetag és emiatt mosott a kép egyik széle. Az, hogy itt nem minden képen látszott, arra enged következtetni, hogy fókuszáláskor áll be rosszul a mozgó tag.
-
rtrace
junior tag
válasz
BogyóBP #124635 üzenetére
Teljesen külön házban vannak a kamera modulok, nem tudnak egymásnak kitakarni meg bezavarni. De ha tudna, akkor sem kerülhetne egy részen külön síkba a fókusz.
Decenteres a lencse. Valószínűleg az egyik elem nem teljesen stabil és távolra fókuszáláskor kicsit megbillen, közelre fókuszáláskor ahogy az ellentétes irányba mozdul a lencsetag, akkor meg visszaáll. Nekem ez az egyetlen logikus magyarázat.
-
Bossi
őstag
Pár makró, X200 Pro
-
BogyóBP
addikt
Sajnos nem találtam róla a neten fotós tesztet csak youtube videót de az annyira nem mérvadó. Látom a problémát de én sem tudom mi lehet, olyan mintha az a rész kiesne a fókuszból. A 4 kamera közül melyik kamera a fő kamera? Nem tartom kizártnak hogy mellette lévő kamera vagy kitakar vagy bezavar a szenzornak a mélységélesség és fókuszálás terén. Nálam is van olyan iphone 16 pro maxnál hogyha tárgyat fotozok jelen esetben pl billentyűzetet a széle jobb oldalt életlen volt mig bal oldalt nem, gondolom a kamera sziget neked is bal oldalon van. Ha mindezt felsőbb perspektivából teszem akkor nem látszik vagy nagyon elenyésző. Én mindig úgy szoktam ezeket tesztelni hogy kimegyek és ahol van kopasz fa vagy jó sűrű fű lövök egy egy képet. Ha a fa faltól falig jól látható és nem életlen akkor nincs gond, ellenkező esetben bármi lehet. Ha van lehetőséged lőjj olyan képet ami pl faltól falig egy fa úgy hogy alatta állsz és a lobkorona és az ágak is jól látszanak. pl ilyesmi: [link]
-
osonte
őstag
válasz
BogyóBP #124631 üzenetére
Köszönöm.
Én is úgy láttam, hogy nincs gond vele, de nem vagyok fotós és több szem többet lát (illetve más jobban ért hozzá), ezért amikor veszek telefont, fel szoktam tenni ezeket a képeket, hogy nincs -e lencsehiba vagy bármi, mert most még vissza tudom küldeni, de ha 14 nap után derül ki, akkor már csak a szerviz maradna...
Van Google Play, minden működik, frissülnek is rendesen a Honorok (7 évet ígérnek). -
BogyóBP
addikt
válasz
rtrace #124630 üzenetére
De ott a lencse kicsit másabb és joval kijjebb is van mint ezeknél. Igen ha teszel egy előtét szűrőt akár polár vagy sima 0 os objektiv védő tagot akkor nem változtat a képen gáz is lenne ha így lenne. Igen én a fényméréssel kevertem össze hirtelen. Kamerás berkekben elsősorban a samsung galaxynál vettem észre hogy hiába éles a tém amit eléje teszel, ha közelebbről fotozod hiába hogy annak ellenére úgy látszik nem lesz széltől szélig éles. Lehet hogy ez a lencsetorzitás miatt van, vagy az algoritmus nemtud vele mit kezdeni de elég bosszantó dolog főleg úgy hogy nagyon sok telefon küzd ezzel a gonddal. Arra tudok csak tippelni hogy az objektiv túl pici ahhoz a látószöghöz amit a szenzor fogadni tudna vagy forditva.
-
BogyóBP
addikt
-
rtrace
junior tag
válasz
BogyóBP #124627 üzenetére
"Ha a téma a telefon előtt van és a kijelzőn pont középen akkor az eredmény nagy valószinüséggel a középre helyezett fókusz miatt az lesz hogy a hosszanti irányban életlen lesz a kép. Ha eltolod úgy a készüléket hogy a kamerával legyen szemben pont akkor mindenhol egyformán éles lesz."
Na de a kamera képét látod a kijelzőn.
Ha pont a kijelző közepén látod a témát, akkor az a kamerához képest volt középen, nem a telefonhoz képest.
Igazából nincs ilyen, hogy középre fókuszálás. A fókusznak nem pontja, hanem a kamerára merőleges síkja van. A kamerától mondjuk egyformán 30cm-re lévő két tárgyat nem tudsz úgy lefotózni, hogy az egyik fókuszban legyen, a másik meg ne, hiába helyezkednek el akár a két szélén a képnek.
Meg az a védőüveg nem befolyásol semmit. Fényképezőgépen sem változtat a perspektíván és torzításon, ha teszel elé szűrőket.Olyan távolságnál, mint amilyenre a talicska volt, meg főleg nem lehet már ilyenekről beszélni. A mélységélesség a kamera paraméterei alapján kiszámolható, akarva sem nagyon lehetne ezzel a telefonnal elérni már egy 1,5-2 méterre lévő témánál sem, hogy a háttér mosott legyen.
Mivel a füves képen nem látszik semmi, én csak arra tudok gondolni, hogy nem elég precíz a mechanika és valamelyik lencsetag elfordul egy kicsit távolabbra fókuszáláskor.
-
S23 irtó szar lett az új android frissítés után. Idáig is elég béna volt, de most mvalami eszméletlen minden telefoto kép.
-
osonte
őstag
Sziasztok!
Légyszi segítsetek benne, hogy renben van -e kamera? Most még vissza tudom küldeni, ha gond van vele. Sajnos a szokásos TEXT A4-es lapomon tudtam most tesztelni, ezért bocsi.
Főkamera: [link]
Zoom kamera: [link]
Ultraszéles kamera: [link]
(Ahol sötétebb alul, az a kezem árnyéka, de talán az élesség látszik így is)Egy kis érdekesség, nem túl tiszta ablakon keresztül 100x zoom:
AI nélkül: [link]
AI segítségével: [link]A telefon Honor Magic 7 Pro. Előre is köszönöm.
-
BogyóBP
addikt
Mielőtt belemegyünk nagyon a dologba egy pár gondolat. Azon telefonok amiknek az objektivje oldalt helyezkedik el (bal vagy jobb sarok) ott sose fogsz tudni olyan képet készíteni hogy az egész kép széltől szélig éles legyen mert a lencse arra már kifelé torzitani fog főleg ha a markolás és a gyújtótávolság kicsi. Vegyünk példának okául egy galaxy vagy samsung telefont. Ha a téma a telefon előtt van és a kijelzőn pont középen akkor az eredmény nagy valószinüséggel a középre helyezett fókusz miatt az lesz hogy a hosszanti irányban életlen lesz a kép. Ha eltolod úgy a készüléket hogy a kamerával legyen szemben pont akkor mindenhol egyformán éles lesz. Nyilván ekkor az adott téma a kép szélére kerül pl ez a talicska. Ha az adott készülék amiről beszéltek (hozzáteszem szerintem egyáltalán nem rossz a minőség ) okozza ezt akkor szimplán olyan hardveres egység van benne ami nem képes ekkora látószöget lefedni. A fényképezőgép más mert ott a lencse homorú, mig egy ilyen telefonban az üveglap mögött helyezkedik el ami pedig egyenes. Ez az én szubjektiv véleményem és mivel csak tanultam fotozást de nem fotoztam soha sem ezért talán lehet hibás a levezetés vagy nem pontos.
-
natë
nagyúr
válasz
Elit3Zotya #124625 üzenetére
igen, ez már messze nem a kicsit sarok történet.
-
-
natë
nagyúr
hát itt elég egyértelmű : [link]
Mondjuk annyira nem sajnálom, nem fogott meg a tudománya. -
-
natë
nagyúr
érdekes, hogy síkban fotózva nem látszik
-
natë
nagyúr
Profik, kíváncsi vagyok a véleményetekre. Vettem egy Moto Edge 60 Pro-t. A fotók jobb oldalán eléggé AI-szagú háttérelmosások vannak, ezért meglőttem pro-ban és gcam-mel is. Mivel a pro elvileg nem használ semmi post processt, a gcam meg pláne nem használja a Moto gyáriját én hw hibára gyanakodom. Kérlek lessetek rá :
[link] Gyári automata
[link] Pro
[link] Gcam
-
Thom!
veterán
Azért érdekes hogy Samsung LiveHDR nevű előképet még mindig nem tudja, nagy dinamikájú jeleneteknél jól jön hogy 90-95%-ba látod mi lesz a végleges végeredmény.
Ezért is szeretem a Pixeleket, de az iPhone is tud hasonlót. -
Bazsi84
aktív tag
válasz
Elit3Zotya #124605 üzenetére
Ezt érdemes megnézned,ha még nem láttad.Pár hét múlva hozzám érkezik. 🙂
https://youtu.be/7-DYUcDqKsk?si=qtAAwEjN3nOOCiqU -
válasz
Thom! #124604 üzenetére
Vívódok a Vivón..
Nekem nagyon adja a 15 ultra féle képfeldolgozás, természetes textúráit eddig semmi nem tudta másolni.(x100 ultra sem)
Igazóból nem is annyira természetes, csak annak tűnik.
Akinek nem jön be a Leica stílusú képvilág, annak nem fog tetszeni, de pl hardveresen is a jelenlegi csúcs.
Egy saját összehasonlítás tudná megmondani, hogy melyik is a jobb. -
Thom!
veterán
válasz
Elit3Zotya #124603 üzenetére
Nekem Xiaomi 15U nem jött be.
Lehet velem volt a baj. -
válasz
Thom! #124596 üzenetére
35mm megtudták csinálni, mert a szenzor méret kisebb lett, az az újfejlesztésű Sony Lytia LYT-818 1/1.28" ami a 200 pro-ban is van.
Ugyan ezt a szenzort kapta az ultraszéles is, ami ennek megfelelően az eddigi legjobb képminőséget tudja a szenzor méret növelése miatt ultraszélesek között..
De ahány YT teszt annyi győztes, egyszer x200 ultra, máskor meg a 15 ultra nyer.. -
mjani1172
addikt
válasz
Plazmacucci #124581 üzenetére
Hulljon a férgese.
-
Thom!
veterán
Másik dolog Samsung S25/U
Camera Assitant képlágyítás közepesre állítva sokat javít a képen, magas lenne a legjobb de nem minden esetben jó!
S24 képlágyítás alacsony beállítása is sokszor felemás eredményt hozott de az S25-nél már van javulás, természetesebb feldolgozás és az élesítésből visszavesz. Egyelőre a közepesen hagyom.
-
Thom!
veterán
válasz
Elit3Zotya #124585 üzenetére
szerintem a főkamera 35mm egy crop...23mm*1,5 szvsz
Ebben a vastagságban fizikai képtelenség megcsinálni -
vezeralmos2
senior tag
válasz
novinyul #124591 üzenetére
Igen, végül is lehet olyan ha így nézzük.
Tipikus OnePlussos színvilág, de legalább jó minőségű Sony Exmor RS szenzorai vannak.
Felbontásra többet tud, mint az S22 Ultra, és sötétben is jobban lát.
Annak valahogy 100MP módban sem lettek olyan élesek a képei, mint a 7T Pro, vagy a 8 Pro-nak. Holott papíron 48MP csak.
De ha csak egy pillantást vetsz a képre, a Samsung kellemesebbnek érződik, mivel direkt az emberek agyára optimalizálják a képfeldolgozást. És így akkor is szépnek látjuk, ha nem annyira szép. -
novinyul
veterán
válasz
vezeralmos2 #124587 üzenetére
Nekem ez így nem adja
-
válasz
bigmasterg #124584 üzenetére
Jó de így összehasonlítva látszik igazán hogy mennyire sokat számít a fő szenzor ultraszéles mögé is.
Minden szenzor brutális, de a 35mm még egy nagyon nagy előnye szvsz.
Minden más speci is nyilván abszolút csúcs, lehet elgyengülök megint. -
bigmasterg
addikt
válasz
Elit3Zotya #124578 üzenetére
Szerintem már spec alapján is egyértelmű volt, hogy az UW mindent alázni fog, hisz berakták mögé ugyanazt a szenzort, ami a fő kamera mögött is van.
Azt hiszem ebben a videóban mondta, hogy gyakorlatilag 3 főkamerája van az x200 ultrának.
-
BogyóBP
addikt
Elkészültem az igért képsorozatokkal, mindenféle szerkesztés nélkül alapbeállításokkal rögzitve kerültek fel ugyanazon témában. Sajnos az iphone esetében a macro véletlen bemozdult, ime a két galéria:
Samsung 24 ultra: [Flickr Galéria]
Iphone 16 Pro Max [Flickr Galéria]Kiváncsi vagyok kinek melyik tetszik jobban, illetve az objektiv vélemény és szakértői vélemény is jöhet
-
natë
nagyúr
-
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Csináltam egy összehasonlító tesztet a mai nap ugyanazon tematikáról az S24ultra és az Iphone 16 Pro max ról. Hova tudnám feltölteni őket úgy hogy mindenki láthassa és választhasson ki szerint melyik jobb? Egyrészt a vélemények érdekelnek másrészt ha valaki épp vásárlás előtt áll nem árt ha lát egy jelenlegi felállást is.
-
aldebaran
addikt
válasz
aldebaran #124564 üzenetére
Csináltam kis módosítást a beállításokban és 4 képet adtam a mappához.
2 napnak háttal 2 nappal szmben/ellenfényben. 1kép 1x nagyítással, 1kép 4x nagyítással ugyanonnan, ugyanakkor készült séta közben, nem állítgattam semmit.
Nekem nagyon tetszenek.Pixel 6 Pro
-
Flinter
tag
válasz
Plazmacucci #124563 üzenetére
Igen, már rájöttem, ki is kapcsoltam...
Az elkészült mozgóképekből szeretnék 1-1 db állót kinyerni. -
-
Ixion77
addikt
válasz
BogyóBP #124542 üzenetére
Pedig a framing okozza a különbséget. Amelyikbe belelógott a redőny, mint fényes fehér tárgy, ott kisebb lett a záridő, ergo a kép többi része sötétebb.
Mindegyik kép problémás, de erős a gyanúm hogy azért mert ide töltötted fel és agresszíven újra lett tömörítve. Érdemes valami dedikált fényképmegosztót weboldalt használni inkább. -
Ixion77
addikt
válasz
Elit3Zotya #124547 üzenetére
Ez már jobb eresztés mint amire az előző HSZ-ben reflekáltam, de azért ez sem veszélyezteti a csúcsjátékosok trónját. Érdekes, hogy képenként változik a probléma. Ezen például a mikrokontraszt szaladt meg, ellenben ez pont hogy valahogy erősen szaturált és mégis semmilyen. Ugyanakkor ez pont jó úgy ahogy van. Tiszta szerencsejáték: mikor milyen kedve van az AI-nak, olyan lesz a kép.
-
Ixion77
addikt
válasz
novinyul #124543 üzenetére
Határozottan vigyáztak, nehogy a fejére nőjön a középkategória a felsőnek. A mai mezőnyben már gyenge. Feltűnő az alacsony dinamika, túlélesítés, túlzott zajszűrés. Érzésre nem a hardver volt a limit, hanem a szoftver van direkt így beállítva.
Persze általános célokra így is teljesen megfelelő. -
Flinter
tag
Bocs az off topicért, és tán ágyúval lövök verébre, de hirtelen ezt a csoportot gondoltam legjobbnak a problémám megoldására. Ami pedig az, hogy
Pár napja (Samsung S21 telefonon) véletlenül bekapcsoltam valami mozgó fénykép funkciót és az azóta készített összes fotóm ~2sec hosszú rövid videó lett (Google fotók)
Kérdésem, hogy hogyan tudnék ezekből
a/ sima 1 db. jpg fotót varázsolni?
b/ ha már ennyi fotót (videót) készített (2 sec alatt), akkor kiválasztani közülük, hogy melyiket szeretném megtartani?
Az a/ részt közben "megoldottam":
Ha lementem a képet Google-ből sajátgépre, a fotó (úgy tűnik, hogy) sima jpg lesz, így ha törlöm a mozgó képet a telefonból, meg a Google fotókból is, majd utána visszatöltöm a jpg-t, talán "helyreáll a rend".
Viszont a b/ verzióra még nem találtam megoldást.
Tudtok valamit javasolni?
Köszi a segítséget. -
Thom!
veterán
válasz
vezeralmos2 #124550 üzenetére
A sima 12MP a leggyengébb a flagship mobilok között.
Rossz HDR vezérlés, leggyengébb zajszűrés és totál statikus fotók 0 mélységgel.
Maradjunk annyiba jó fényviszonyok között nem mozgó statikus témákra tökéletes a Samsung. -
Sigma7
aktív tag
válasz
A méhes nagyon rendben van.
-
válasz
Plazmacucci #124548 üzenetére
Nem nagy szám
Nem rossz, de nem is egy 15 ultra.de a 35 mm-ért jár a pacsi.
Nagyon tetszik, de picit sok az üres hely az ultraszéles és a 35mm között.A telefon milyen?
Minőségre igazi ultra és a szoftver is vállalható, jobb mint gondoltam, de azért elvétve vannak anomáliák.Nem sok különbséget látok.
-
válasz
vezeralmos2 #124550 üzenetére
Ez nem is igazi, ez expert
-
Thom!
veterán
Samsung S25 [link]
12MP és ExpertRaw(ebben van potenciál)ExpertRaw nappal jó, este elvérzik sajnos, itt a legnagyobb a shutterlag. Jó fényviszonyok között statikus témákra kiváló.
-
válasz
Nem nagy szám, de a 35 mm-ért jár a pacsi. A telefon milyen?
-
-
-
Quqesz
nagyúr
-
BogyóBP
addikt
válasz
Plazmacucci #124523 üzenetére
Ez aztán kimerítő válasz volt
-
Bagoly01
senior tag
[link]
Pixel 7 (Gcam Mod) -
-
BogyóBP
addikt
válasz
nozs23 #124517 üzenetére
Kábellel szoktam windowsos PC re vinni a képeket nincs mac em. Így előfordul hogy pl egykét fájl lemarad mert az eszköz még tölti a képek előnézetét. Ilyenkor ki is írja hogy az eszköz foglalt és a másoláskor lemaradhatnak fájlok. HEIF képekhez kell egy extension a windowsba hogy megtudjam nézni, ha webre töltöm fel lehet a feltöltéskor már konvertálódik. A 3utools tudja a heif importot vagy inkább exportot majd megnézem avval is de látszatra nincs különbség a két minőség közt csak méretben. Bár tudom a HEIF a modernebb, de JPEG el könnyebb dolgozni így windowson belül. A RAW módot nem is használom mert nem szoktam utólag semmit se editálni csak szimplán drag n drop és megnézem mit fotoztam
-
subset
senior tag
válasz
bigmasterg #124515 üzenetére
Cool
Volt valami állítgatva ? -
-
nozs23
addikt
válasz
BogyóBP #124510 üzenetére
Nem túl jó stratégia JPEG-re váltani iPhone-on már. Egyszerűen sokkal több info van a HEIF-ben. Ezért sem működik JPEG-ben a styles, ami nem csak felszopott filter, hanem ténylegesen tartalmazza az extra highlight/shadow/color infót, hogy utólag szerkeszd. Mindezt kisebb fájlmérettel, mint a mezei JPEG. Persze el lehet menni ProRaw oldalra is, az már más sztori, még több komplikációval, úgyhogy abba nem mennék bele, mert szerintem nem az érdekel most téged.
Nem tudom milyen átvitelre gondolsz, MAC-re sokféleképp lehet, van olyan opció, amivel automatikusan JPEG-re konvertálja őket. Ha Win, akkor passz, de felteszem, ha csak simán lehúzod a iCloud/Fotók web felületén, akkor szintén át fogja konvertálni JPEG-re. -
válasz
bigmasterg #124515 üzenetére
Jófélee
-
bigmasterg
addikt
Vivo X100 Ultra,
3,7x
[link]
-
Quqesz
nagyúr
válasz
OPiiPO #124511 üzenetére
+Subset
Köszi!
Nem. Ez egy kicsit bonyolultabb a Pixelen. A mostani gyári appban ha hosszan nyomod az exponáló gombot a Legjobb fotó bekapcsolásával, akkor egy videót vesz fel, amiből lehet képet exportálni. A gond csak vele az, hogy ha nem az általa felajánlott képet választod, akkor csak fhd képet készít. Ha az általa felajánlottat választod, akkor 12mp képet exportál.
Mivel a normál beállításokkal kiégtek a képek, ezért a brightness-t levettem, így lettek jók, viszont nem dobja fel az ajánlottak között. Az auto éjszakai módot ki is kapcsoltam.
Manuális beállítási lehetőség csak a gcam appban van.(Hosszú záridő). -
BogyóBP
addikt
Valaki nyomja 16 pro max al? Milyen beállítás jött be a legjobban? Én a heif et nem szeretem mert macerás vele dolgozni és szerintem nem ad többlet pluszt mint egy jpg. Viszont az átvitel gondokat okoz főleg ha sok van egy mappaban(hónap). Rakhatnek fel egy rakat képet de úgy vélem hogy valamiért az s24ultra égbolt fotózásnal a szinatmenetet nem tudja rendesen lerenderelni se felvenni, elég csúnyán látszik míg iPhone nal nem.
-
*RLaci*
addikt
válasz
Elit3Zotya #124504 üzenetére
Az Ultra igen, az nagyon sokat javult, de sztem a Pixel jobb kicsivel még mindig, lásd Helltak összehasonlítását.
-
válasz
*RLaci* #124498 üzenetére
Jó fényben már kb semmi különbség egy 25u és egy pixel között, de ahogy fogy a fény úgy lesz egyre nagyobb az előnye a pixelnek.
Nemrég volt nálam egy xl, nekem nagyon tetszett, de kamerás felhozatalban picit már szegényes, pl nincs telemakró.
Mint telefon a 9 pro, egy nagyon jó választás szerintem is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Intel Core i7-13700K Processzor
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest