-
IT café
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-FreaK-
veterán
válasz SunMount3r #91895 üzenetére
Ami nekem még tetszett nagyon az a Brick, bár nincs benne sci-fi elem, meg túl sok erőszak sem, de kilóg a tucatfilmek közül (pozitív irányba). Joseph Gordon-Levitt játszik benne.
A többi ajánlott között meg van 1-2 amit még nem láttam, így írom is fel őket a listára
-
-FreaK-
veterán
válasz brownus #92098 üzenetére
Nem film, sorozat. Cummunity a címe
Ghost in the Shell Official Teaser Trailer #1 (2017) Scarlett Johansson Action Movie HD
De van még több is. Bár ezek mind az 50mp-es videó részletei.
[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
válasz radi8tor #92145 üzenetére
Szerintem van!
Az első felét akár át is tekerheted, mert nem sok köze van a másodikhoz
A második fele viszont nekem nagyon tetszett. Reális a szereplők reakciója, simán el tudom képzelni, hogy ez így zajlana a valóságban. Én ezt általában mindennél többre értékelem. Nagyon jól fenntartja a feszültséget és a bizonytalanságot is.
De hogy az első fele miért kellett...(#92144) orichalcos: Szerintem ajánld LnB-nek, meglátod, értékelni fogja!
-
-FreaK-
veterán
MANIFESTO Trailer (2015) Cate Blanchett Movie
Egyszerre 13 szerepet játszik Cate Blanchett egy filmben
Érdekes. Bár nem hiszem, hogy túl sok idő fog jutni egy-egy szerepre. A színésznőt meg imádom, de már kezd meglátszani rajta a kor.
-
-FreaK-
veterán
válasz ígyvanferi #95697 üzenetére
Szerintem hasonlítanak róluk tudtam, viszont Maggie Gyllenhaal-ról a meg Jake-ről nem, vagyis nem tudtam, hogy a csajt így hívják és hogy Jake testvére
-
-FreaK-
veterán
Nem kell hozzá plazma.. én már elég régóta mondogatom az ismerősi körömben, hogy a mozi képminősége egyszerűen kaka. Főleg ha még 3D-s is a film, mert akkor szemüveg még tovább rontja.
Eddig senkin nem láttam, hogy értené a problémámat, ezért örülök, hogy ezt leírtadMég egy sima IPS monitoron nézve is jobb a kép szerintem.
-
-FreaK-
veterán
válasz Pearce #96412 üzenetére
Nekem továbbra is egy gagyi űrhorrornak tűnik, kiszámítható, sablonos történettel, béna ijesztgetésekkel. Szerintem ez lesz az első film ami nem lesz jó Gyllenhaal-al. Nem jósgömb persze, csak tipp.
(#96407) cyberkind: tényleg marha látványosnak tűnik, de azok a tipikus Bay robbanások... cserélhetne már pirotechnikai szakértőt végre
[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
Azt még hozzá tenném,
hogy az új videóban David elmondja, hogy lefagyasztja a csajt (nem ugrik be a neve), mert nem tudják, hogy mennyi ideig tart az út, és majd felkelti, ha oda értek. Viszont mivel gondolom David egy kicsit "gonosz" , vagy berágott az engineer-ekre amiért megpróbálta kinyírni őt, ezért vissza akar támadni nekik a fekete trutyival, de nem akarja, hogy a csaj megakadályozza ebben, ezért nem kelti fel, amikor oda értek. Aztán majd a Covenant legénysége fog rátalálni. Úgy tippelem, hogy a Covenant időben akár elég sokkal is a Prometheus után fog játszódni, és a bolygó lényegében már kipusztult lesz, az új Alien fajt leszámítva. Remélem, hogy esetleg így lesz, mert ez egy érdekes szál lenne benne, az hogy már megint találkoznak a lényekkel amik megtizedeli őket és menekülnek és jajj mi lesz most, az egy számomra nem túl érdekes történet lenne (mivel láttuk már párszor). -
-FreaK-
veterán
Igen, nekem is úgy tűnik sajnos, de ez csak a trailer, még ne vonjunk le messze menő következtetéseket
(#99280) vond: engem meg pont, hogy úgy nem érdekelne abszolút. Oké, valszeg azért megnézném, mert Alien, de ez a "megtaláljuk, futunk, meghalunk sztori" ahogy Ispy írta, manapság már egy elcsépelt nagy nulla. Kb. bármelyik B kategóriás scifi horror erre épült az utóbbi 10-20 évben, szóval ez engem teljesen hidegen hagy.
Nekem a Prom kifejezetten tetszett, a hangulat és a látvány világ nekem nagyon tetszett, de persze elismerem hogy vannak hibái, összességében bőven pozitív volt a mérleg. Én azt is szeretem ha egy film hagy nyitva kérdéseket és hagy gondolkodni valót utána, bár ez is úgy az igazi, ha aztán folytatják és megválaszolnak dolgokat. Remélem ezúttal ez lesz a helyzet. -
-FreaK-
veterán
Egyre gondoltunk akkor a pont a múltkori beszélgetés, és a Covenant miatt néztem meg én is a hétvégén az 1+2 részt. Fura volt látni, hogy pont a Promit ekézik sokan, és dicsérik közben az első két filmet.. pont az is tele van logikátlanságokkal, meg olyasmikkel amikről tudod hogy a valóságban nem így reagálnának az emberek. Pl. mindkét filmben eljátszották, hogy az űrben keringő űrhajón nem marad senki, mindenki lemegy a felszínre a leszállóegységgel, amiből aztán persze adódik is a probléma.. meg sok kis apróság..
Ennek ellenére kellően pörgős filmek, remek hangulattal, és bár már kicsit sem tudtak megijeszteni az Alienek, azért el tudom képzelni, hogy milyen félelmetes lehetett ez a maga korában.Amúgy meg kövezzetek meg, de nekem a 4. rész a kedvencem volt benne kellő humor, jó karakterek, feszültség, alien, scifi. Valahogy egyben volt az a film számomra.
[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
Jah tényleg, meg a második részben is kb ugyan ez...
Érted, először találkoznak egy idegen faj építette valamivel, (semmi hűűű meg aztaaa) és erre mintha ez a leghétköznapibb dolog lenne: á ne jelentsük még a központnak, előbb nézzük meg! Ezzel biztos jó sokat fogunk keresni! És még rengeteg hasonló.. de ennek ellenére azért tetszett. Pont ahogy a Promi is Viszont számomra ez a horror rész totál érdektelen, az a szál amit felvezettek a Prometheus-ban, viszont nagyon is, abban van ötlet, van lehetőség. Csak legyen egy kicsit összeszedettebb.
[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
-
-FreaK-
veterán
válasz #48613632 #99642 üzenetére
Ez így erős kijelentés, csak elméletek vannak rá, tudományosan alátámasztva semmi nincsen, érthető okok miatt..
Amúgy oké, hogy kidolgozták a tudományos háttérét a filmnek, de azért ezt sem kell készpénznek venni, a film története miatt elég sok dolog el lett nagyolva, finoman fogalmazva.. szóval sok dolog erősen fikció benne továbbra is.[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
válasz emiki6 #99644 üzenetére
Ah, értem
(#99645) Ispy : francba...
A látvánnyal én is nagyon elégedett voltam, pont a féregjáratot meg a fekete lyukat akartam kiemelni én is, azt nagyon jól kitalálták. Szerintem a tudományos előkészítés is erre vonatkozott leginkább
(#99646) abridabri: én számítani? semmire. Hol írtam ilyet? A film előtt nem is tudtam hogy mit terveztek előre. Amit írtam azért írtam, mert van aki úgy veszi, hogy ilyen előkészítés mellett minden "szögre pontosan" úgy van a valóságban is.
[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
válasz marilllyo #99903 üzenetére
Amúgy meg ha megnézed, hogy mekkorák a karmok kitolt állapotban, utána képzeld el, hogy az hol és hogy fér el a kezében.. persze sehogy. Még csak nem is látszik visszahúzott állapotban, pedig egy (több) marha nagy "durung"
Ispy: nekem a Spectral nagyon nem tetszett. Annyira nem volt realisztikus semmi benne, hogy nekem totál hazavágta (az egyébként még akár jó) a hangulatát a filmnek.
[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
válasz FollowTheORI #99935 üzenetére
Spoiler lesz a válasz, de:
Az a kis pár perces külön képanyag ami bemutatja, hogy mi történt Daviddel meg a csajjal a hajón, az benne van végül a filmben?
-
-FreaK-
veterán
Ad Astra
Nem szoktam véleményt írni filmekről, ezért ne haragudjatok, hogy ide vau, de ez most konkrétan felbosszantott. Scifi rajongóként alig vártam már a filmet, de most megbántam, hogy elmentem rá.
Ez egy borzalom. Nem arról van szó, hogy lassú lenne és ezért nem tetszett, bőven volt olyan film ami a lassúsága ellenére is nagyon tetszett, de ez más. A történet irtó egyszerű, két mondatban le lehetne írni, emellett még nagyon kiszámítható is.Misztikum, idegenek egyáltalán nincsenek benne, ha valaki még erre számított volna. Ettől még mindig lehetne jó, de egyszerűen nem találok benne pozitívumot. Talán az operatőri munka ami egész jó volt, de azon túl tényleg semmi. Színészi játék alig van benne, Brad Pitt volt egyedül oké, de semmi kimagasló. A cgi átlagos, volt egy-két szép rész (pl. a holdautós jelenet), de ez is inkább csak a kötelezőt hozza.
Annyi bugyutaság volt benne emellett, hogy neki sem állok felsorolni, azok a tipikus "ezt most miért, miért így?" dolgok.. de még a végéig reménykedsz, hogy fog történni valami meglepő (a katarzist már nem is várod), de semmi.
Rég volt már hogy alig vártam már egy filmnél, hogy vége legyen, ez most ilyen volt.
Az utolsó rossz scifi azt hiszem a Wandering Earth volt (azt otthon néztem), de ott legalább pontosan tudtam, hogy mire számíthatok.Szerintem én jobban szenvedtem a film alatt mint a főhős...
Még nem pontoztam, de legyen mondjuk 3/10, ebből egy azért mert scifi, egy meg azért mert volt benne pár hangulatos kép.
#értékelés
[ Módosította: vond ]
-
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
Hol / melyik most a legjobb képminőséget adó mozi? -
-FreaK-
veterán
-
-FreaK-
veterán
Matrix 4 trailer:
Mivel a trailerben látott legtöbb jelenet újraforgatása egy korábbinak, nekem az az elméletem, hogy ez mind csak az első fél-egy óra lesz, és valójában csak egy újabb mátrix iteráció. Ugye az építész mondta mikor Neo eljutott hozzá, hogy ő a 6. aki nála járt. Szóval szerintem volt egy, vagy inkább több restart is.
-
-FreaK-
veterán
Nem tudom, hogy mennyire valid, de nagyon örülnék neki
Szerk.: van imdb oldala is [link][ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
válasz gbors #165924 üzenetére
Fura, pont ellenkezőleg gondolom. Nekem pont az akció jelenetek voltak a legemlékezetesebbek. Szerintem nagyon reálisak, nagyon jól átadták a feszültséget, és azt hogy mindig egy hajszálon múlt csak az életük.
Hirtelen nem tudok mondani még egy filmet, ami ennyire reálisan mutatja be egy széteső társadalom borzalmait, ahol ennyire bele tudod élni magad a szereplők helyzetébe.Ez főként az operatőri munkának és a rendezésnek köszönhető leginkább, bár már elég rég láttam (újra is fogom nézni szerintem ha már szóba került).
-
-FreaK-
veterán
WOLFS – Official Trailer (HD)
Clooney+Pitt, de elég Meh.. -
-
-FreaK-
veterán
Robert Pattinson, Mark Ruffalo, sci-fi vígjáték
-
-FreaK-
veterán
válasz MikeWazowski #168519 üzenetére
Igen. Miért a kérdés? nézd meg a trailert
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Google Drive
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest