- Keresik a GPS-rendszer alternatíváit
- Milyen NAS-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- ASUS routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen program, ami...?
- Microsoft Excel topic
- Videó stream letöltése
- Trump szerint sokan kapkodnak a TikTokért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szomorú is a dolog valahol, hogy ennyire nincs kereslet az igényességre.
Viktor77 : Azt sem tudom mi az a boomer?
Szeretem a régi dolgokat. Ilyen vagyok és nem fogok megváltozni.Ami persze nem azt jelenti, hogy nincs tele az egyik partícióm zenével.
De azt mind saját magam rippeltem be korábban AudioGrabber-rel vagy mostanság dbPowerAmp-al.[ Szerkesztve ]
-
válasz
enginev3.0 #41 üzenetére
Is-is.
Nem fogom szívni a véred tovább, de annyit azért elmondok még, hogy hiába van a telefonodon akár milyen pl. lossless nincs mi kihajtsa. Fizikailag nincs DAC, előerősítés egyik telefonban sem. Mert akkor nem ekkora lenne a mérete és súlya. Ez már csak az emulálása valaminek, ami zene volt egykoron.
Persze a hangzatos marketing szlogenek be lehet nyelni egy új telefonnál. Csak ebből semmi nem igaz. Ugyan azt adják el az embereknek 15 éve.
Ha viszont rád adnák egy komolyabb Discman-t fejhallgatóval. Azt hiszem gyorsan megváltozna a véleményed. Mindegy milyen zenei stílusban. És meglepödnél milyen strapabíró és könnyű.
És azt nem is említettem meg, hogy fillérekért vagy ingyen szerezhetsz eredeti CD-k. Dobálják kifele az emberek. -
-
Attila0
őstag
válasz
enginev3.0 #42 üzenetére
Szóval te, utazás közben tudsz új telefont venni? Akkor tényleg egy nagyon ügyes ember vagy.
[ Szerkesztve ]
-
Attila0
őstag
válasz
enginev3.0 #41 üzenetére
"Előbb tisztázni kéne a beszélgetésben, hogy a telefonomon lévő zenékről beszélünk, vagy a streamingről"
Természetesen a telefonodról is elérhető streamingről.
-
-
Előbb tisztázni kéne a beszélgetésben, hogy a telefonomon lévő zenékről beszélünk, vagy a streamingről
Csak mert most egy hozzászólásban hirtelen mindkettőről szó van, én (meg azt hittem te is) meg eddig a streamingrol beszéltem
De úgy nehéz, ha ferdítjük a beszélgetést az igazunkért
[ Szerkesztve ]
-
-
Attila0
őstag
válasz
enginev3.0 #36 üzenetére
Oké, de mi van ha utazás közben, pont a telefonodat sikerül leejtened? Mert akkor ugyanott vagy, mintha egy CD sérülne meg.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
enginev3.0 #36 üzenetére
Az SSD és HDD is megsérülhet. És akkor tényleg ugrik minden. Helyre se lehet hozni.
Lenézem a streaminget, mert felszállok a vonatra és egy gagyi telefonon, csapnivaló fülhallgatóval hallgatok 96 Kbit-re tömörített Sokol rádió szintű zenét, ami éppen sztereó.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
enginev3.0 #32 üzenetére
Amíg egy szerven lévő adatról nincs 2 biztonsági másolatot, addig az nincs bevédve.
Nekem 5 TB adatom van a NAS-omon. És mindről van biztonsági másolat a szekrényeben.
[ Szerkesztve ]
-
-
Attila0
őstag
válasz
enginev3.0 #32 üzenetére
Te ennyire ügyetlen vagy, hogy minden adathordozó kiesne a kezedből?
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
enginev3.0 #29 üzenetére
Szóval lejtem a MC vagy az LP-t és vége neki. Aha. Persze.
Beteszek neked egy 25 éves CD-t és ugyan úgy fogsz szólni, mint mikor kijött. Az LP-ről ne is beszéljünk. Örök élet + 1 nap.
Persze az ember csak azért veszi meg a kedvenc bandája zenéjét lemezen, hogy utána dobálja. Nagy becsben vannak ezek tartva.F34R : Az hogy nem birtokolod a zenét ténylegesen. Csak kölcsönzöd vagy meghallgatod. Azért más, ha van előtted egy CD és benne egy igényes artwork.
A minősége is kétes. Még úgy is, ha előfizetsz lossless-re, ami nem biztos hogy az mindenhol. ( legjobb példa erre a Deezer, aki bekamuzza a lossless-t)[ Szerkesztve ]
-
Attila0
őstag
válasz
enginev3.0 #29 üzenetére
Oké, akkor szerinted egy zenei filenál minek nagyobb esélye, a fizikai, sérülésnek vagy a szerverről való törlésnek? Mert szerintem az utóbbinak még mindig nagyobb a valószínűsége.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
Először is ezek nem zenék. Zajok. Nem kár értük.
Amelyik előadó a saját művét nem jelenteti meg fizikai adathordozón az számomra nem létezik.
Nem is olyan régen még a legócskább dance, trance, house produkciók is megjelentek CD-n (hogy már a bakelitet meg se említsem)Megtekintési és letöltési számokra alapozni az ilyeneket.
Beállítok egy bot-ot és a nap 24 órájában pörgeti fel a számokat.
Csak számok, betűk. Nincs lelke az egésznek.Persze most analógnak tűnök, de én így gondolom.
[ Szerkesztve ]
-
inteltunder
tag
azt se tudom kik ezek
-
Sinesol
veterán
Hát igen, van abban valami, hogy az ismert zenék hátán lett nagy a tik-tok, eleinte főleg a jól ismert dalokra táncoltak, tátogtak, miközben gondolom nem igazán fizettek jogdijat senkinek. Elég sok platform tiltja már igy is a jogdijas tartalmak illetéktelen felhasználását, furcsa volt, hogy a tiktokon gond nélkül mehet minden.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
F34R
nagyúr
válasz
enginev3.0 #4 üzenetére
En csak a coubot hasznalom.. azt is ritkan zene miatt.
-
Tigerclaw
nagyúr
Szerintem a tiktokot nem a zene miatt nézik. Idióták néznek más idióták által készített videokat.
-
Alusky
aktív tag
Hol vannak a -felőlem be is zárhatják úgyse használom ezt a szart- kommentek?
-
borges7
aktív tag
válasz
enginev3.0 #4 üzenetére
Facebookot én arra használom, hogy kövessem azokat az eseményeket(jellemzően koncerteket), ami érdekel, van pár csoport, amiben benn vagyok, illetve persze a messengert kapcsolattartásra a barátokkal. Hírfolyamot is megnézem persze,
de már különösebben nem érdekel, célzottan keresek, ha valami érdekel. -
paatrick
őstag
Így hirtelen:
Taylor Swift
- 27+ milliárd megtekintés youtubeon
- 71+ milliárd lejátszás spotifyonJustin Bieber
- 29+ milliárd megtekintés youtubeon
- 50+ milliárd lejátszás spotifyonThe Weeknd
- 20+ milliárd megtekintés youtubeon
- 60+ milliárd lejátszás spotifyonA másik kettőt nem ismerem fel.
Szóval igen, valószínű már egy pár medencét telesírtak a tiktoknál emiatt
főleg hogy az egész platform arról indult hogy a fenti előadók dalaira tátogtak az emberek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A képen látható művészek művészetének eltűnését siratjuk?
-
flexxx2
őstag
Az hogy milliárdokra van értékelve a cég, attól még durván veszteséges lehet, és a tiktok nem sok bevételt tud szerezni a shortokkal. Lehet nincs miből fizetniük. Ha nincs új befektető akkor nincs pénze se, hacsak nem kezdi eladni a saját részvényeit.
A tartalomról nem is érdemes beszélni.[ Szerkesztve ]
-
Elég sok a szabadidőm
fb-t réges rég nem nézek, mert olyan oldalakat dobál be, amikre sose kerestem rá, sose beszéltem róla és társai, pl napi vicc, meg humorosnak gondolt oldalak, amiktől max sírni tudnék, nevetni biztos nem.
instagrammon nem voltak semmik csak képek, számomra az gyorsan unalmassá vált
Tiktokon pedig néha tudok nevetni, de igen, ehhez elég sok videót át kell pörgetni, kb mint amikor bemész a lidl középső sorába, hátha találsz valami érdekeset
TV-t nem nézek vagy 15 éve, youtubeon meg pl tech2 vagy dancsot szoktam, meg zenét hallgatni, vagy film előzeteseket nézek meg, ha bedob valamit
-
"középszerűségbe süllyedhet" - Hogy hova? Felfelé hogy süllyedhet valami?
-
vzozo
senior tag
válasz
enginev3.0 #1 üzenetére
tiktokot pörgetem néha
Én boomer vagyok, szóval hadd kérdezzem meg, ebben mi a jó? Pörgetni a tartalmat, hátha lesz vmi érdekes?
Mondjuk én sose voltam az az random TV-n szörfözgetős ember se, annak idején ha meg akartam nézni egy filmet, előre kiderült a TV újságból.
FB-t nem használok (habár van), a többi social media sose volt. Vagy ha a Youtube-ot annak tekintjük, akkor van néhány szakmai csatorna amit követek, de néha hetekig nincs időm rájuk nézni.
-
Tiktokot még jó ideig nem fogja semmi lenyomni
Majd előtérbe kerülnek a zene nélküli tartalmak és készFb egyre nagyobb hulladék a hírfolyammal
instagrammot személyszerint rég letöröltem
tiktokot pörgetem néha, de talán 50ből 1 videót tartok viccesnek vagy érdekesnek, viszont az kétségtelen hogy a többi most csak kullog utánuk
Új hozzászólás Aktív témák
it Nem tudott megállapodni a TikTok és a Universal Music Group, így rengeteg népszerű zene tűnt el a platformról, amely az AI-fejlesztésekkel sem halad jól.
- Sony HT-A9 vezeték nélküli házimozi rendszer
- Precision 7770 17.3" FHD IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- MSI MEG Z490 UNIFY + Intel Core i7-10700K BOX + G.SKILL Trident Z RGB 32GB (2X16GB) CL15 3200MHz
- X1 Carbon 10th 14" FHD+ IPS érintő i5-1245U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- SAMSUNG QE65Q800T 165CM 8K SMART PRÉMIUM % AKCIÓ!!
- GAMER PC! RTX 2080/ 32GB DDR4/ i7-8700K/ 500GB M.2 SSD+1TB HDD/ CORSAIR RGB VÍZHŰTÉS/ BESZÁMÍTÁS!
- Eladó MacBook Air 13", M2 chip, 8/256 GB, éjfekete, 2 hónapos, makulátlan, Apple garancia! - SZEGED
- Hibás Videoton EA 7386 S erősítő
- Yves Saint Laurent La Nuit de L Homme Bleu Électrique intense 100ml
- ASUS ROG STRIX RX 5700 GAMING 8GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest