- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Az NVIDIA miatt kerültek lejtőre a kvantumszámítógépet fejlesztő cégek
- AI fejleszti az elhízás elleni csodagyógyszert
- Beköltözhet az eBay a Facebook Marketplace-re
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Milyen NAS-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Rendszergazda topic
- Linux kezdőknek
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Bitcoin topic
-
IT café
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Solt-
veterán
Szinte naponta játszom VR FPS-t, semmi gond nem lenne a harccal, sőt... amivel gond lenne így jobban végig gondolva, az a váltás a cockpit és az álló játék között. Macerás lenne a Hotas elől felállni, álló játékra váltani és aztán vissza a Hotas elé.
Ez a méretarányos sztori jobban zavar így, hogy szembesültem vele... eddig a Krait Phantom volt a legnagyobb hajóm és valahogy nem tűnt fel, hogy ennyire nem stimmelnek az arányok.
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
Urak,
A Supercruise Assist-t tényleg csak a navigációs panelről lehet aktiválni, dedikált gomb nincs rá?
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
-
-Solt-
veterán
válasz gentlelynx #39150 üzenetére
Pedig élménytől fosztja meg magát az aki a lépcsőfokokat kihagyva farmolja a 10 milliókat, hogy minél előbb meglegyen a "leg" hajó... szépen sorban haladva, kipróbálva a kis hajókat is sokkal több élményt tartogat a játék... teljesen más élmény fokozatosan a csúcsra érni mint pár óra farmolás után beülni a "leg" hajóba.
Természetesen tőlem úgy játszik mindenki ahogy akar, csak nem értem a rohanást és a legrövidebb út keresését... ugyanazért a pénzért kevesebb az élmény mert hamarabb érünk ahhoz a ponthoz ahonnan nincs tovább.
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
Nekem kb 270 órám van a játékban és összesen tán van 150 millió a hajóm értékével együtt, viszont minden garast úgy szedtem össze, hogy élveztem mert csak azt csináltam amihez kedvem volt és nem az volt a fő szempont, hogy mennyit fizet. Komolyan nem értem, hogy hogy mire jó ez a pénzhajhászás... rengeteg élménytől fosztjátok meg magatokat.
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
válasz bencze #38863 üzenetére
F1-ben is biztosan elmennek a wc-re verseny előtt de még nem láttam szimulátorban
Neked ez tényleg ugyanaz, mint egy űrszimulátorban bejárni egy űrhajót, űrállomást, bolygó felszínt? Egyébként meg úgy általában, szerintem picit magas a paci amin csücsülsz...
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
-
-Solt-
veterán
válasz bencze #38684 üzenetére
VR sapka?
Egyrészt az én véleményem szerint nem kell hozzá a böngésző... az említett oldalak arra vannak, hogy megkönnyítsék a játékot, de ezek nélkül is bőven lehet boldogulni, csak ugye lassabban, ami sokaknak nincs ínyére, pedig a végén sokkal jobb érzés adott dologért megdolgozni, mintsem kikeresni, hogy éppen melyik rendszerben lehet megvenni, elcserélni. Ugyanez igaz a hajók felfegyverzésére is... sokkal jobb tesztelgetni külön a különböző cuccokat, mintsem megnézni egy oldalon, hogy melyik a leghatásosabb. Elveszik a lényeg, pedig ebben a játékban az is zseniális, hogy az újonctól a vérprofiig mindenki talál magának hozzá illő ellenfelet.
Másrészt pedig fogod a HMD-t, leveszed a fejedről, megnyitod a böngészőt monitoron, megkeresed azt az infót amire szükséged van, visszateszed a HMD-t a fejedre, és helyben vagyunk.
Én Rift + G940 párossal játszom, imádom... egyszerűen nem lehet betelni vele, teljesen bele tudom élni magam és órákat elvagyok azzal, hogy az SRV-l materialt túrok valami távoli bolygón. Ja, és egy idő után annyira rögzül az ember agyában a Hotas, hogy egyáltalán nem akarok odanézni...
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
válasz gentlelynx #38661 üzenetére
Első dolgom volt anno kikapcsolni, de azért köszönöm!
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
válasz cacasz02 #38578 üzenetére
Nálam VR alatt 2-3 óránként akad egyet 15-20 másodpercre ha nem megy semmilyen monitorozó program, de ha bekapcsolom az MSI AB-t, AIDA-t, vagy az EVGA programját, akkor 10-15 perc múlva teljesen kifagy a játék és ezután már hiába kapcsolom ki őket, csak a gép újraindítása után áll vissza a 2-3 órás állapot.
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
válasz cintula187 #38575 üzenetére
Valószínűleg a játékban (is) van a hiba, de sokat segít a dolgon, ha az összes monitorozó programot kikapcsoljátok.
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
Volt 1-2 órám, gondoltam leülök és játszom egy kicsit... nagy lelkesedésemben rányomtam az első komolyabb díjazású küldetésre. Elindulok, 2-3 ugrás és már az adott rendszerben is vagyok, nézzük hova kell menni. Megvan... laza 0.22 Ly! Ennyit a mai játékról! Éljen a Hutton Orbital és a For The Mug!!!
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
Kivettem a blueprint-t és a 2 második szkennelés után jött az Open Symmetric Keys. Nem állítom, hogy van összefüggés de azért fura...
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
Urak!
Lehet, hogy üldözési mániám van, de úgy érzem, hogy amióta blueprint-t adtam ahhoz amit mérnökölni szeretnék, a hozzá való materialok messze elkerülnek. Két teljesen átlagos material (Flawed Focus Crystals, Open Symmetric Keys), de már a 3. napja próbálkozom és csak az előbbiből futottam bele 3 darabba, azt is küldetés mellé adták. Természetesen a jelzett helyeken keresem őket... elvileg.
Én csinálok rosszul valami, vagy ez valami bug szerűség? Az open / solo váltást még nem próbáltam...
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
válasz Döglött Róka #36309 üzenetére
De veled van a baj, mert a személyes elvárásaidat próbálod globálisan kivetíteni. Nekem nem felesleges a visszaút az adott bázisra, élvezni tudom azt is, mint ahogy az ETS/ATS páros hosszú útjait is amikor az ember semmit nem csinál "csak" vezet.
Ez a játék ilyen és nyilván azoknak szól akik ezt élvezni tudják. Amennyiben ez téged jobban zavar mint amennyi élményt ad mellette akkor ne játssz vele, ennyi. Annak viszont semmi értelme, hogy adott időközönként flémet generálsz azzal, hogy azt várod az almától, hogy körte íze legyen.
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
válasz anatron #36307 üzenetére
Mármint kinek gond ez? Én nem úgy látom, hogy a többséget zavarná, hogy a felvett küldetést ott kell leadni ahol felvette. Ez a játékmenet szerves része (gondolom) az eleje óta, szóval nem igazán értem a nyűglődést ezen. Mintha azon menne a hőbörgés, hogy télen esik a hó.
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
válasz Döglött Róka #36298 üzenetére
Elolvastad amit írtam, vagy megy a mantra csípőből?
A játéknak az egyik alapvető részét illeted súlyos kritikával, olyan dolgot amivel rendszeresen találkozni, gyakorlatilag meghatározza a játéknak egy lényegi részét. Én erre írtam, hogy én biztos nem játszanék olyan játékkal amiben az alapok zavarnak.
Ha nettó baromságnak véled azt, hogy a küldetésért járó jutalomért vissza kell menni a kiindulási pontra, akkor gyakorlatilag majdnem a játékot tartod nettó baromságnak, mert ugye cirka 75%-ban erről szól. Puszta logika, ugyebár.
Én nem struccpolitikát látok a részünkről, hanem duzzogást a te részedről azért mert nem olyan amilyennek te elképzeled, elvárod. A rosszak meg mi vagyunk, mert nem akarjuk megérteni, hogy valaki miért játszik egy olyan játékkal aminek az egyik meghatározó elemét nettó baromságnak véli.
Részemről nettó baromság a CS féle agyatlan lövölde amiben pattogó emberkék csíterezik egymást másodpercenként és mit ad Isten, nem játszom vele, sőt a topikjának a lakóit sem akarom arról meggyőzni, hogy mennyivel jobb lenne ha egy realisztikus lövöldét csinálnának belőle.
Szóval ha valami nevetséges akkor az a banki transzferes elképzelésed... végül is csak a hús nem tetszik a marhapörköltben!
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
válasz Döglött Róka #36293 üzenetére
Én ezt csak úgy tudom összefoglalni, hogy ez akkor nem neked való! Én legalábbis biztos nem fektetnék energiát egy olyan játékba amiben alapvető játékelem bosszant vagy zavar. Ha jól számolom akkor 27 éve vettem meg az első gépemet és azóta játszom is, de türelmetlen csak olyan játékkal voltam, ami nem fogott meg 100%-ban... azt már megtanultam, hogy az ilyet el kell engedni mert több idegeskedést fog okozni mint örömöt, annak meg nem sok értelme van.
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
válasz Döglött Róka #36291 üzenetére
Nekem kifejezetten tetszik ennek a kivitelezése, főleg, hogy ennyire sok és kitartó munka kell az Elite ranghoz. Így legalább nem egy folyamatos darálás az egész, vannak "üresjáratok" amik abszolút hozzájárulnak a hangulathoz.
Ha ekkora út hosszú neked, válasz rövidebb küldetéseket... fordulj többet, az pörgősebb. Itt sokaknál az a gond szerintem, hogy csak a kredit számlálót nézik és valamilyen rejtélyes okból nagyon rohannak valami önmaguk által felállított cél felé, aztán sértődés van, ha nincs meg a legnagyobb hajó pár nap alatt.
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
válasz Döglött Róka #36289 üzenetére
Én nem látom, hogy ebben mi az időpazarlás... adott esetben a rang húzás miatt így is úgyis vissza kell menni oda ahol felvetted a küldetést. Mondjuk nekem csak cirka 150 órám van benne és nagyon az elején járok még, lehet, hogy még nem szállt fel a rózsaszín köd, de amiket itt látok kritikaként megfogalmazva, azon csak hüledezem...
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
válasz Döglött Róka #36287 üzenetére
Komolyan az okoz neked álmatlan éjszakákat, hogy a küldetéseket ott kell leadni ahol felvetted? Asszem öregszem... nincs több kérdésem.
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
válasz Döglött Róka #36284 üzenetére
Én nem nagyon tudlak követni... mégis miképpen képzeled ezt a banki tranzakciót?
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
Elrontva?? Most komolyan, mi a nehezen megkülönböztethető? Még ha lenne 50+ féle jelzés 50+ féle hanggal akkor azt mondom oké, de így, hogy van vagy 5 féle...
Logikátlan? A DS-nek aszteroida mezőket, bolygókat kell "megtalálnia" az üres térben, nyilván könnyebb dolga van mint az SRV-n lévő "szonárnak" ami a felszínen dolgozik ahol számtalan terepakadály között kell közepes szikla méretű tárgyakat jeleznie. Teljesen logikusan van felépítve, minél részletesebb és nehezebben hozzáférhető információhoz (űrben keressük a bolygót vs bolygófelszínen a kavicsot) akarsz hozzáférni, annál több munkát kell belefektetni. Mégis mi értelme lenne az SRV-nek, ha az egész annyiból állna, hogy leteszed az űrhajóból a felszínre, nyomsz egy gombot ami megmutatja mi hol van a felszínen és egyenesen odamész, hogy belelőj egyet!?
Tegnap 3 órán át bóklásztam egy bolygón materiálokat keresve. Leraktam az SRV-t a felszínre, elküldtem a hajót és mentem a jelek után... találtam elhagyott űrhajót, otthagyott őrzött tárgyakat, számos materialt amire szükségem volt. Ha kellett visszahívtam a hajót, bepakoltam, elküldtem megint, közben nézelődtem, utat kerestem a kráterek között. Minden perce élmény volt ennek a cirka 3 órának... rühelleném ha ennél egyszerűbben menne mert rengeteg élménytől megfosztana.
Ez egy szimulátor, az élményhez hozzájárul a tanulási folyamat és az az öröm, hogy valamire magadtól jössz rá, illetve sikerül valami ami nem könnyű, nem vezet kikövezett út hozzá. Ennek az egésznek ez (lenne) a lényege, és nem az, hogy konkrétan mutasson mindent, hogy mi hol van és abból álljon a játék, hogy nyilakat meg jelzéseket kövessünk.
Nehezíteni kéne még rajta nem könnyíteni ilyen tucat hülyeségekkel mint a "mi hol van, merre menj". Erre ott vannak a divatos csőjátékok, csak bal klikk sűrűn az adott helyen és te vagy a hős... közben pedig szép színes nyilak jeleznek neked mindent.
Ne vedd magadra, nem megsérteni akartalak, csak megdöbbentett amiket írtál...
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
Nálam most is "felkapcsolják a lámpát" ha bolygófelszínre szállok le... :S
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
válasz ForRedGlory #36088 üzenetére
Thrustmaster... nekem 2db T300 szarta össze magát két hét alatt.
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
Lomhább nagy hajókon lehet létjogosultsága szerintem, mert olyan szögből is tüzel ahonnan normál fegyverzettel nem érnéd el az ellent.
Nem, akkor kezd el tüzelni amikor megnyomod a tűz gombot, és addig tüzel amíg meg nem semmisül az ellen, vagy nem szünteted meg a cél befogást.
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
A játékon belüli magyar vonatkozású dolgokról van valakinek infója, esetleg össze vannak gyűjtve ezek valahol? Gondolok ezalatt arra, hogy Solo-ban is megjelennek magyar nyelvű AI-k, aztán a Szebehely station(k) gondolom Szebehely Győző csillagászról lettek elnevezve!? Vannak még ilyenek?
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
Eddig nem nagyon foglalkoztam a rank húzással, de most ebbe is belekóstolnék... a menetével kb tisztában vagyok, viszont azt vettem észre, hogy a 100% kijelzés felett a "rank fokozat" nem jelenik meg. ITT jól látni, hogy mondjuk Empire esetén Duke, 2%. Na most nálam ez úgy néz ki, hogy ott 100% van, viszont felette semmilyen elnevezés nincs. Ugyanez a helyzet a Federation-l is.
Ez bug, vagy csak szimplán nem értem el azt a szintet, hogy valami elnevezés ott megjelenjen?
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
Erről esetleg van, vagy lesz egy magyar nyelvű összefoglaló? [link]
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
Pici off: [link]
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
Urak,
Találtam egy hajót amit megtámadták a kalózok, mozgásképtelen, 32%-n áll és vadul segítséget kér... tudok valahogy segíteni neki?
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
Pedig, ha a repülési élményt akarod fokozni, akkor az FFB alap! Teljesen más úgy repülni, hogy a boton keresztül van visszajelzésed. Nagy sebességnél felkeményedik, átesés határon teljesen könnyű lesz... más dimenzió.
Pontosságra már egy X52 is megteszi a hall szenzorokkal, a drágább darabok inkább a tartóssággal és az élethű kinézettel tudnak többet. FFB pedig általában azért nincs bennük, mert kis darabszámban készülnek, és a fémszerkezetek mozgatásához, illetve a hosszabb botok miatti nagyobb erőkarhoz olyan FFB motor kéne amit nem nagyon tudnánk megfizetni. Lásd a direct drive kormányok 1000 eurós induló árát!
A G940 pedig az egyik legjobb ár/érték arányú Hotas... van pár kisebb nyűgje, de az mind orvosolható, amit repülési élményben ad az FFB-l, az meg zseniális. Helikopter mániások nem véletlenül keresik...
@upsz, a figyelmeztetést most láttam, csak... befejeztem én is.
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
Esetleg G940-t használ valaki?
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
válasz anatron #34120 üzenetére
Most már mindegy, mert az alapjátékot behúztam, de azért köszönöm!
@Más: VR alatt egy 980Ti-l párosítva milyen beállításokat érdemes becélozni? OTT-l belőttem egy 1.5-s SS-t, de hogy őszinte legyek nem sok különbséget látok az alap beállításhoz képest.
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
Urak,
Steam-n miért csak "vegyes" az értékelés, miért kap ennyi negatív értékelést? Júzer error, vagy valami "komolyabb" oka van?
www.smart-bus.hu
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- E-book olvasók
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Politika
- iPhone topik
- Szemtelen áron futott be a minden földi jóval felvértezett Redmi K80 Pro
- New Game Blitz - 2025
- CES 2025: komplett desktop PC, ROG logóval
- További aktív témák...
- új Oversteel Ultimet gamer szék zöld-fekete!
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, szép állapotban - 2027. 08. 26-ig
- iKing.Hu Honor Magic 6 Pro - Black - Használt, újszerű állapotban - 2027. 09. 30-ig Bizti
- Oversteel Ultimet gamer szék kék-fekete
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-12400F/14400F + RTX 3080 GDDR6X + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest