Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
Megjött a részletes képzési rend (órarend) is. Ettől nem vagyok boldog.
Mindössze 15 napra osztották el az órákat (ebből 3 nap csonka), ami brutális napi óraszámot jelent: általában napi 10 tanóra, 9-18-ig, pénteken és szombaton...
Az alábbi óraszámok lesznek:Információbiztonsági stratégia és vezetés 20 óra
Biztonság támogatása 16 óra
Biztonsági technológiák alkalmazása 16 óra
Biztonságtudatossági gyakorlat 14 óra
Rendszerek biztonsága 16 óra
Hálózatok biztonsága 15 óra
Biztonsági tesztelés gyakorlat 15 óra
Incidens-menedzsment, BCP, DRP integráció 20 óra
Incidens-menedzsment gyakorlat 16 óraA fenti sorrend nem kronológiai (viszont a szervezők ebben a sorrendben küldték meg anno): először az utolsó 2 tárgy kerül terítékre, az első 3 pedig a legvégén...
Mivel szeptembertől indul a képzés 2. turnusa, így vélhetően az egyes tanárok elfoglaltságához kellett igazítani az időpontokat.
-
Egon
nagyúr
Viszont egy-egy ilyen fejezetre nagyon kevés 6-12 óra, elég felületes lesz.
Ezzel egyetértek, de azért pár dolgot hozzátennék: egyrészt ez nettó óraszám (ehhez hozzájön a tanárok által elkövetett egyetemi jegyzet, ami a legtöbb tantárgy esetében 40-60 oldal átlagosan), másrészt a következő félév anyaga és tárgyai még nem ismertek (reményeink szerint a gyakorlati részek majd akkor jönnek), harmadrészt egy ilyen tanfolyam kapcsolatépítés céljára a legjobb.
"ISACA elismerje ezt a képzést a CISM-mel egyenértékűnek"
Sok sikert ezzelAz egyik oktató (főosztályvezető a KIM-ben) azt mondta, hogy nagyon komolyan rágyúrtak a témára. Ha de jure nem is lesz belőle semmi, de facto még elismerheti a szakma, az meg a tanulók szempontjából ugyanaz.
Szerintem ezek a témák nem rakétatudomány szintűek, könyvből(amazon, 20-30eFt-ig 2-3 db), ingyenes podcastokból is jól tanulhatóak, én anno így készültem a cissp-re.
Na ja. De azért sokat segít, ha nem úgy kell összeollózni a dolgokat. Viszont az autodidakta módon tanultak tapasztalataim szerint mélyebb ismeretek szoktak lenni, valahogy jobban rögzülnek.
viszont elvégzés után ott is az egyéni fejlődés ami a legfontosabb,
Mint minden esetben. Egy CISA vizsgát is el lehet végezni úgym hogy utána semmit sem tanul a delikvens, és megsem veszik el a papírja: a szükséges pontszámot össze lehet hozni himi-humi konferenciákra való beüléssel, meg az ISACA újság megrendelésével stb. Ezt pontosan tudja a KIM is, és ez is egy érv (még ha desktruktív is) a honosítás mellett.
Summa summarum: nem csodaszer ez a képzés, de azért jó alap lehet a későbbiekre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest