Új hozzászólás Aktív témák

  • Andras6800

    senior tag

    válasz Shadowbull #6351 üzenetére

    "biztosan hallottál már a "tervezett avultatás" fogalmáról, ami szintén nem más, mint a mérnökileg (szándékosan) alultervezett termék."
    Persze hogy hallottam, az egyik legnépszerűbb konteó. A tervezett avultatás (a programozott mechanikus tönkremenetel értelmében használva) egyszerűen nem létezik, mert nem lehet megcsinálni, nem is próbálkozik vele senki.

    Ebben teljesen egyet kell értsek veled. Az ég világon semmi nem tart örökké. Az elavulás/ tönkremenetel nem tervezett, hanem a fizika/kémia velejárója.

    Ami ebben tervezett, hogy tudatos tervezéssel mikor menjen tönkre. 15 év vagy 35 év vagy mittomén hány év.

    Csak hogy témánál is maradjunk, elektromos autózással most bejön nem kevés olyan tényező, melyeknek nincs még meg a mélységi mérnöki megértése tapasztalás útján. Ezért van bizonytalanság.
    Mert hiába van a laptop meg mobil iparból már rengeteg tapasztalat az akkumulátorokkal.. az eléggé más üzem mint az autó. A futómű mondjuk pont nem ilyen szerintem. Cserébe viszont nem egy hibaforrás kiesik: Váltó, üzemszabályzás (motorvezérlől), környezetvédelem okán applikált megoldások (adBlue, részecskeszűrő, NOX.. és még sok sok minden).

    Ami sok kérdést fog felvetni szerintem, a balesetes akkupakkok kezelése.

    A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!

Új hozzászólás Aktív témák