- Milyen NAS-t vegyek?
- Google Chrome
- Milyen routert?
- Hálózati / IP kamera
- Microsoft Outlook topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- YouTube
- Segíti a Xiaomi a rendőrség munkáját a halálos EV-baleset után
-
IT café
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorien
veterán
válasz
iRiver #87886 üzenetére
Elvileg levélként csak úgy adhatsz fel küldeményt, ha olyan méretű (levél), hogy be lehet dobni postaládába. Egy kemény DVD tok talán még bedobható. Ennek ellenére én is küldtem már USÁ-ba rendes, keménydobozos csomagot Magyar Postán EMS Print-ként (az volt a legolcsóbb) és szerencsére nem volt vele semmi gond.
-
Dorien
veterán
BUÉK mindenkinek!
Tegnap megcsináltam az első eBay hirdetésemet. [link]
Elvileg magánszemélyként 250 hirdetést lehet ingyenesen havonta feladni, és általában 13,25% jutalékot számít fel az eBay az eladás után. (Az összefoglaló 24%-ot ír.)Pár kérdés:
1. Lehetséges eBay.com hirdetésben kizárni USÁ-t, mint szállítási területet?
Nekem nem sikerült... Ezt veszi alapból belföldi szállítási területnek. Beállítottam egy 70 dollárt belföldi száll.költségnek, így biztos nem rendeli meg onnan senki. Amúgy is egy amcsi termékről van szó, ami olcsóbb ott.
2. Lehet Eurót megadni eladási árnak vagy csak USD-t? (Ezt sem sikerült átváltani.)
3. Fizetési módon lehet változtatni? (Pl. korlátozni csak PayPal-ra.)
Köszi!
-
Dorien
veterán
Csak egy kérdés: Jövőre hogy fog kinézni egy jelenleg 1000Ft-os kínai csomag költsége?
1000Ft x 1,27 (27% ÁFA) + 3500Ft (vámkezelési díj) = 4770Ft ? -
Dorien
veterán
válasz
kabalababa #80575 üzenetére
Az összes Global Shipping-es szállítmány az Erlanger, Kentucky-beli GSP központba megy, ott végzik el a vámeljárást, majd utána küldik tovább. Általában 2 hét alatt megjön az ilyen cucc.
-
Dorien
veterán
"You haven't paid for your item for more than 2 days so an unpaid item case has been opened. If you pay by Sun, Sep 02, 2018 04:16:00 GMT, the seller will ship it to you and the case will be closed."
Ez az unpaid item case magától nyílik vagy az eladó nyitotta?
Megállapodtunk, hogy x összeg és y száll.díj fejében küldi a cuccot az USÁ-ból. Az offert elfogadta, de a shipping options-t nem állította át, így nem tudom kifizetni. A leveleimre nem válaszol. Most nyílt ez a case, amit egyből jeleztem az eBay felé az itt leírtakkal együtt... -
Dorien
veterán
válasz
predakon #74181 üzenetére
Hagyd figyelmen kívül a tracking numbert. Ha free pickup service, akkor ő küldi a szerződéses partnerét (GLS, UPS, DPD, stb.) a megadott címre és időpontra, neked csak át kell adnod a pakkot. Nevet / címet azért kérj tőle, az legyen rajta a csomagon a saját feladói címeddel együtt. Ha mégis fizetned kellene a futárnak (nem valószínű), akkor a bizonylatok alapján igényelheted vissza a PayPal-tól az összeget. Tracking numbert neki kellene küldenie neked vagy a futártól kellene megkapnod, hogy nyomon tudjad követni, merre jár a csomagod.
-
Dorien
veterán
válasz
predakon #74172 üzenetére
Return item (damaged / not works as described), feladod nyomkövetősen az adott UK címre, a feladásról számlát kérsz, a feladóvevényt és a számlát lefényképezed, visszakéred a PayPaltól a feladási díjat, ezt kb. 5 napon belül visszautalják (max. 9300Ft-ig max. 12 alkalommal 1 naptári évben). Miután visszakapta a seller a cuccot, lehet kérni cserét vagy full refund-ot.
-
Dorien
veterán
válasz
somnia #74118 üzenetére
Pontosan. Ezért érdemes Kínából ilyen filléres bizbaszokat free shipping-gel rendelni, míg pl. USÁ-ból csak olyan nagyobb értékű dolgokat, amik a + shipping cost + ÁFA + vám kombóval is jóval olcsóbbak, mint itthon. De mivel a GSP-nél ezeket az összegeket előre látod a kosárba rakásnál, nem érhet meglepetés.
Nekem 2x volt ilyen rendelésem USÁ-ból, elég gyorsan (3-5 napon belül) végeztek a vizsgálattal Kentuckyban, nincs ez a hetekig a vámon rostokolós sztori. Mindkét cucc 14 napon belül megérkezett hozzám.
-
Dorien
veterán
A PayPal évente 12 alkalommal megtéríti a vevőnek a return-t 30 EUR (9300Ft) értékig. [link]
Én egy DAC-ot (külső hangkártyát) vettem Franciaországból, ami - a hirdetésben leírtaktól eltérően - nem adott hangot. Visszaküldtem, a feladási számláról és feladóvevényről küldtem fényképet a PayPal-nak és 5 napon belül visszautalták a 8250Ft-ot. Az eladóval közösen nem a refund-ot választottuk, hanem inkább küldött egy hibátlan terméket. Így is-úgy is 1 postaköltséget bukott volna...
-
Dorien
veterán
OK, köszi!
Én Franciaországba (ugyanúgy 1. zóna) küldtem vissza 1 kg körüli cuccot, elsőbbségi levélként, +ajánlott, +saját kézbe, +postai lezárás, +értéknyilvánítás 20e Ft - mindez került 8250Ft-ba és 5 napon belül meg is érkezett a címzetthez. A PayPal max. 9300Ft-ig utalja vissza az összeget, szóval ha kicsúszol, akkor is max pár száz Ft-ot buksz...
-
Dorien
veterán
Sziasztok!
Vettem egy DAC-ot (külső hangkártyát) Franciaországból közvetlenül a gyártótól (eBay + PayPal). Rendben megérkezett, külsőleg egy karc sincs rajta, de sehogy sem sikerült hangot lehelni bele a gyártó asszisztálásával sem, így "return item" lett a vége. Nem tud küldeni visszaküldős matricát, de én meg nem szeretném kifizetni a Franciaországba postázást, így most mi a teendő? Küldjem vissza saját költségen és igényeljek "free return"-t a PayPal-tól?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Formula-1
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ukrajnai háború
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest