- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
félisten
válasz
Speeedfire #17899 üzenetére
Találkoztam már ilyennel. Bedugtam a kártyát a bedugós részbe, a másik végét az USB-be és olvastam / írtam a kártyáról /ra az adatokat.
-
Speeedfire
félisten
Van egy ilyen kártyaolvasóm. Egy bajom van vele, hogy nem tudom használni. Nem jövök rá, hogy kell használni. Remélem más is rendelt ilyet és rájött.
-
RockHaRD
addikt
az mekkora, hogy pénteken adtak fel nekem egy csomagot németországból sima postával, és ma kihozza a futár? Közben meg év váltás volt, meg hétvége, meg minden... az más tészta, hogy külön telefonálgatni kellett a magyar postának, de hozza a futár ma 5-ig...
(xbox 360 slimről van szó)
-
válasz
PowerBuldog #17891 üzenetére
azazzz
utána nyomhatod a relistet
Brazilok amúgy nagyon figyelik az oakleykat. Korrekt gyorsan fizetnek meg minden, de sok eladó nem hiába nem postáz oda. Vám simán ráül 2-3 hónapra is akár, vagy a postás trombitának nézi... -
PowerBuldog
veterán
válasz
PowerBuldog #17890 üzenetére
Végigkattintgattam és meglett.
Case type: Cancel transaction
koxx majd ha visszaigazolta akkor tudom relistelni. nem fér bele az ára az 500usd-be kétszer is.
-
válasz
PowerBuldog #17888 üzenetére
Küldd el nekem a legördülő lista screenshotját, fejből nem tudom sajna. Kell egy refund az biztos, majd lényegében egy felkérést küldesz neki, hogy a tranzakciót töröltetni szeretnéd.
-
válasz
radi8tor #17883 üzenetére
Brazil emberke nekem is ütötte már le egy szemüvegem, elqrtam a postázási helyeket. Töröltem a tranzakciót, pénzt refundoltam. Viszont, Brazíliába ha feladod egy ragszámos ajánlott küldeménnyel, igazolni tudod a feladást. A paypal 21 napig tartja vissza a kifizetett pénzt, ennyi idő alatt viszont nem érkezik meg a vevőhöz. Szal ő sokkal többet bukik rajta. Mert addigra te simán átnyomod a saját bankszámládra onnan meg a paypal már nem tudja levonni.
PowerBuldog: eladott termék, jobb oldalt legördülő menüben kell kiválasztani, nekem így nézett ki miután lezárattam [link] A lényeg, hogy a vevőnek is bele kell egyeznie, addig nem is törli az ebay az eladás utáni jutalékot.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
PowerBuldog #17884 üzenetére
De, lehet törölni a tranzakciót. Volt nekem is ilyenem egyszer. Azt írta az eladó, hogy nincs már meg neki a termék. 3 napon belül visszakaptam az árát.
Ajánlott levél száma semmire nem jó külföldön. EMS már jobb. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
PowerBuldog #17882 üzenetére
Ha tracking nélkül küldöd és azt mondja nem érkezett meg a cucc, akkor visszaveszik tőled a cucc árát.
Tracking-el feladva elméletileg igazoltad a feladást.Én buktam egyszer 120 USD-s cuccot, mert volt tracking a feladásról (igazolta hogy elküldte), de sosem jött meg. Nem adták vissza a pénzem.
-
PowerBuldog
veterán
Elk*rtam egy eladást. Beleírtam ugyan a leírásba, hogy brazíliába nem postázok, ne is erőlködjön, de a shippingnél elfelejtettem berakni az kivételekhez. Erre most megvette egy brazil 0 értékeléses ember.
Ahogy nézem a paypalon megjelent már az összeg, szóval ki lett fizetve. Ilyenkor nyugodtan feladhatom neki? Pontosabban ezt írja: Completed - Funds not yet available
Mi lehet a buktató, hogy brazilba küldöm? -
törölt tag
válasz
stella.rossa #17878 üzenetére
Igen, mert mást ugysem tudsz tenni.
Mondd meg neki hogy mennyen el a postára, és kezdje el kerestetni a csomagot, ha már az ő városában van a tracking szerint. -
stella.rossa
csendes tag
válasz
stella.rossa #17790 üzenetére
Sziasztok..idéztem a korábbi bejelgyzésemet, és azóta csak annyi történt hogy..tegnap az eladó adot 1 trucking nubmbert majdnem 45 nap után.. És olyat írt hogy nem érti mi lehet és hogy miért jött vissza hozzá..idézem: "i really am not sure what is going on with your item. i just looked at the tracking and it's back in my city."
Mit tegyek ilyenkor? Gyorsan dispute-ot nyissak paypalen annak ellenére is ha megvan a trucking number vagy és hamaraosan lejár a 45 nap?Köszi gyors segítségeteket!
-
bul07
nagyúr
válasz
Tomate #17876 üzenetére
Direkt kerestem olyan eladót aki Angliából szállít, mert nem magamnak rendeltem és azt akartam hogy gyorsan itt legyen
Amúgy Item location: Manchester, United Kingdom és ezt rendeltem meg (tudom hogy kicsit túlárazott de nem én fizetem és a gyorsaság lett volna a szempont)
Sőt rendeltem még tőle dec.23-án két dolgot [link] , [link] ezek se érkeztek még megÚgy tervezem én is ha szerdáig nem hozza a postás írok neki
-
bul07
nagyúr
válasz
RockHaRD #17848 üzenetére
Szerintem a saját bankod árfolyamát figyeld , ahogy előttem is írták
Viszont azt azért ne felejtsd el, hogy igen sokat is lehet ezen bukni.
És hogy?
Most nagyon elgyengült a forint , én azt ersténél vagyok így azzal számolok, az angol font most Eladás: 389.83Ft Vétel: 365.65Ft
Tételezzük fel hogy rendelsz 100£-ért az ugye 38.983Ft ha a bankod vált , jó telik múlik az idő de a rendelt termék nem jött meg 35napon kérsz refundot ami meg is történik a PAYPAL vissza is küldi a kártyádra a pénzt , mondjuk tételezzük fel, hogy eltelt egy hónap alatt erősödött kicsit a forint nem sokat csak 15Ft-ot. Ez ugye mindkét oldalon meglátszik, az eladáson meg a vételen is, tehát egy hónap múlva a bankod 350.65Ft árfolyamon váltja vissza ami 35.065Ft , és ugye látszik a két számból hogy a különbség negatívba 3.900Ft de ha nem is változik az árfolyam akkor is 100£ esetén a 2.400Ft bukó
Ezt azért érdemes megfontolniHa valami hibát vétetem az eszmefuttatásba ne tartsátok magatokba
-
Mr.Grincs
veterán
Megjött a szilikon tok és a kijelzővédő fólia a telefonomhoz. Hol kell a pozitív értékelést adni az eladóknak?
-
Levelente
csendes tag
válasz
kerekfej #17838 üzenetére
Jó de az én adataimmal nem lehet regisztrálni mert még nem vagyok 18. Tehát az én adataimmal:
1. vagy hamis adatot adok meg (amit nem szeretnék)
2. vagy nem regisztrálokAmit én csináltam: Egy rokonom - XY adatait adtam meg amelyek teljesen valósak az ő nevével, az ő születési dátumával stb. stb...
Amikor meg be akarok lépni és a bankkártya adatokat kéri akkor a sajátomat adom meg. -
Abysmal
aktív tag
válasz
radi8tor #17864 üzenetére
És ez hogy oldjam meg? Ha azt mondom neki, hogy küldjön másikat, akkor szinte biztos, hogy letelik a 45 nap amíg dispute-ot kezdhetek. Annak van értelme, hogy visszakérem a pénzt, és veszek tőle másikat, hogy újrakezdődjön a 45 nap? Lehet ilyet? Megbízható eladónak tűnik és olyan tok ami nekem kell nem nagyon szállít más M.o.-ra.
A dispute-ot szeretném elkerülni, ha nem muszáj, mert nem volt még benne részem, és így nem tudom hogy zajlana. Egyszer volt csak eddig problémás esetem, amikor szintén egy tokot vettem (1$), és nem pont olyat küldött amit rendeltem, de mikor elmagyaráztam, hogy miért nem jó/tökéletes hozzá, akkor visszaadta a pénzt, és a tokot is megtarthattam dispute nélkül. -
-
Abysmal
aktív tag
Ha nem érkezik meg egy termék, akkor ti mennyi idő után szoktatok reklamálni/visszakérni a pénzt? Dec.6-án rendeltem egy tokot és még semmi. Írta az eladó, hogy az ünnepi szezon miatt nem tudja tartani a 7-14 napos szállítási időt, de már lassan egy hónap is eltelik. 4 nappal ezután a vétel után rendeltem mást is (mindkettő Hong Kongból jön), és az már egy hete megérkezett. Írtam neki néhány napja, de csak annyit mondott, hogy postázva van, és biztos meg fog jönni, meg megismételte, hogy az ünnepek miatt csúszhat a dolog. Mindkét esetben azonnal fizettem és másnapra már postázták.
-
Tomate
veterán
-
Tomate
veterán
Német ebayre szeretnék feldobni egy laptopot 790€-ért és egy ilyet ír a hirdetésem fölött, mielőtt még elindítanám az aukciót, hogy:
500$-ért adhatok el max ?Mellesleg 800€ után mennyi a jutalék? Köszi!
-
zoli03
őstag
Megtörtént az első vámolásom. A levelet még nem kaptam meg róla. Mikor árfolyamon számolják a dollárt? Tavaly érkezett meg az országban, de nekem gondolom már 27% ÁFA-t kell fizetnem.
-
RockHaRD
addikt
esetleg azt nem tudjátok, hogyha a paypalnál kiválasztom, hogy az én bankom váltsa az eurót, akkor pl mkb-nál melyik váltást kell néznem?
gondolok itt arra, hogy az mkb.hu-nál az árfolymoknál van kereskedelmi, pénztári, exkluzív... namost ebből melyiket köll nézni?
-
bul07
nagyúr
válasz
tibz03 #17842 üzenetére
Először nem a postához érkezik meg hanem a vámosokhoz és simán kibonthatják , ki is szokták(itt említették páran hogy ezután hiányos lett a csomag, de nem jellemző)
Fizetési számlát szoktak kérni, PayPall bizonylat kinyomtatása és elküldése nekik , ha meg nem küldesz akkor valakit felkérnek de elég húzós is lehet mert van raktározási díj is , ezek után mikkor hozza a postás a csomagot ki kell fizetni amit kirótt a hatóság -
tibz03
őstag
Ez nem valami jó hír.
És ezt mégis hogy szokás intézni? Megjön a csomag (kb. 100 dollár értékű + 17 dollár pk. - tehát vám nem terheli az általad linkelt hsz. alapján, "csak" ÁFA), és nekem kell bevallani az adóhatóság felé, hogy rendeltem X összegben, tessék, itt van az ÁFA?
Honnan tudja bárki is itthon, hogy én mit és milyen összegben rendeltem? Csak a Magyar Posta kezén megy át a cucc, ott meg kétlem, hogy kibontanák, és értékbecslővel felmérnék a tartalmának értékét, mindezek után pedig az ÁFA megfizetésére köteleznének engem.
Vagy ilyen esetben rá van írva a csomagra a tartalmának értéke, így postázza az eladó? És a Magyar Posta majd felhívja a figyelmemet, hogy fizessem be utána az ÁFÁ-t?(#17841) kerekfej: 99,99%-os az eladó, és nagyon sokat postázott már külföldre (Mo.-ra is), kétlem, hogy eltűntek volna a küldemények. De a 2-4 hét az már sok...
-
bul07
nagyúr
válasz
tibz03 #17839 üzenetére
Nem a vám a sok hanem az ÁFA ami ugye már 27% , ezt a hozzászólást olvasd el
USA-ból még nem rendeltem így a szállítási időt nem tudom , sima boríték viszont elég hamar ideért képeslappal 9nap alatt
-
tibz03
őstag
Sziasztok!
Ha az USA-ból rendelek Mo.-ra "USPS First Class Mail"-lel (ez a legolcsóbb opció, ergo a leglassabb is), akkor várhatóan mennyi idő alatt érkezik meg a csomag? Kis doboz, 200-300 gramm körül lehet.
Vámot kell fizetni ilyen esetben? Ha igen, akkor ez milyen összeg, és hova/hogyan kell befizetni?
-
RockHaRD
addikt
válasz
Winner_hun #17836 üzenetére
tehát akkor a kb milliós forgalomból, amit kifelé nyomattam megspórolhattam volna kb 50-80 ezer ft-ot?
-
RockHaRD
addikt
vki itten írta, hogy paypalnál be lehet állítani, hogy a bankod váltsa át a lét, vagy a paypal..
ez tényelg létező dolog? Mert most éppen 328-ba váltaná a paypal, a banknál meg a legdurvább is csak 317...
-
mcs10
tag
Sziasztok!
Brazíliába akarok feladni egy új lámpát.
Hogy tudom a legbiztonságosabban feladni Dél-Amerikába?
mit írjak rá a csomagra?
kell valami számlaféleséget belerakni? -
Mr.Grincs
veterán
-
Levelente
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémában kérném a segítségeteket:
Még nem vagyok 18 éves, de bankszámlám már van a CIB banknál és PayPal számlát is tudtam nyitni minden probléma nélkül. Az eBay-en azonban elakadtam (nem saját adataimmal regisztráltam, hanem egy rokonoméval). Amikor be akarok lépni a " Confirm identity " lépést hozza elő, és mindenképpen bankkártya adatokat akar kérni.
Cibezz számlám van, azon belül egy MasterCard CIB Internetkártyát szeretnék megadni, de akárhogy próbálom nem enged tovább, csak ezt írja ki:"The following must be corrected before continuing:
Credit or debit card - Your card could not be authorised. Please re-enter your card number, card identification and expiry date."Valakinek esetleg volt hasonló problémája? Mit csináljak?
Köszi: Levelente -
kerekfej
őstag
Boldog Új Évet Mindenkinek!
-
bul07
nagyúr
válasz
tomi.tomi #17823 üzenetére
Esetleg akkor lehet még fontos ha az eladó mondjuk 1napos fizetési lehetőséget ad, mert akkor nincs idő feltölteni a a megfelelő összeget , mondjuk elég akkor összekötni ha véletlen ilyen terméket veszel meg
De amúgy semmi előnye nincs , kényelmi szempontokon kívül
Bár azt nem tudom hogy járt e valami díjjal a PayPall-ra utalás(folyószámláról való utalásnál biztos volt) mert azt esetleg meg lehet spórolni, sőt refund esetén ilyenkor nem megy közvetlenül a te bankos számládra hanem ott marad a PayPall-on -
tomi.tomi
tag
Sziasztok!
A napokban regisztráltam az ebay-re, és úgy néz ki, sikerült is az első vásárlás. Most várom a csomagot Hong Kongból. Felmerült egy kérdés, pár oldalt visszaolvastam a fórumban, addig nem találtam választ. Ha volt már, bocs.
Tehát PayPalon keresztül fizettem, miután feltöltöttem a megfelelő összeggel az egyenlegemet. Jelenleg "unverified" státuszú vagyok. Az a kérdés, hogy ez milyen hátrányokkal jár? Megfordítva: miért lenne jó nekem a későbbiekben, ha regisztrálnám a bankkártyámat? Tudom, úgy közvetlenül is tudnék fizetni róla, de ez a lehetőség jelenleg nem hiányzik. Ezen kívül van valami előny?
Előre is köszi a választ!
-
tibz03
őstag
válasz
lecsokolbi #17818 üzenetére
13 font a pk.
-
RockHaRD
addikt
-
törölt tag
válasz
Mr.Grincs #17815 üzenetére
Sehol, ezt az eladó adja neked!
Függ a szállítási módtól, kisebb értéknél sima levélként való postázásnál általában nem tartalmaz trackinget, ha igen, azt úgyis feltünteti az eladó a szállítási információknál.
Általában 2-3 dolcsiért kérhető tracking sima levélhez, ezt az eladónál kell jelezned.
EMS-nél, futár céges szállításnál, automatikusan jár a tracking number. -
tibz03
őstag
válasz
lecsokolbi #17816 üzenetére
Igen, majd egy angol postás viszi ki kocsival, aki csak a te 13 fontos csomagod miatt átkompozott Franciaországba, onnan pedig taposta neki Gyöngyösig.
-
lecsokolbi
aktív tag
Amit rendeltem Royal Mail International -el hozzák. Ez azt jelenti, hogy háztól házig ők hozzák vagy odaadják a Magyar Postának és ők kézbesítik?
-
kerekfej
őstag
Titeket nem zavar, hogy már 253Ft-ba kerül a Paypal-on $1?
-
kerekfej
őstag
válasz
lecsokolbi #17812 üzenetére
Szerencsére azt írják regisztráltan küldik (ajánlottan).
-
törölt tag
válasz
lecsokolbi #17807 üzenetére
Nem baj ha csak hétfőn fogod tudni kifizetni, és ékezetes betűket is írhatsz
Megelőztél
-
kerekfej
őstag
válasz
lecsokolbi #17807 üzenetére
Persze, hogy lehet ékezetes. 1 heted van a fizetésre.
-
lecsokolbi
aktív tag
Hali
Előbb megvettem egy fejhallgatót, fizetni viszont csak hétfőn fogom.(ebből lehet baj?) Küldték az email -t amiben köszönik a vásárlást meg vásárlásadatok.
Másik kérdés, hogy paypal -al fogom fizetni lehet ékezetes a név a város és az utca? Nem nem gond ha használok ékezetes karaktereket? Royal Mail International -el fogja küldeni.
-
kerekfej
őstag
Van valami program amivel az összes $1 alatt termék láthatóvá válik ami 1 óra múlva jár le és licites és Free Shipping?
-
bul07
nagyúr
válasz
#59816064 #17803 üzenetére
Nem hiszem, szerintem ott is volt olyan mint hazánkba is szokott, hogy előtte vagy utána szombat is munkanap így ledolgozzák azokat a napokat
Gondolj bele hogy azon a héten nem dolgozik senki 23-ka hétfő, amit te előző héten megrendelsz kedden azt ugye szerdán adják postára (jó estbe) azt mire feldolgozzák hétvége, és ugye akkor ott meg is torpan a dolog közzel 7napra, tehát eltelik 10-11nap és még Kínát el se hagyta, lehet hogy még a reptéren sincs -
RockHaRD
addikt
2-3 napja megnyitottam egy case-t, mert nem hajlandó fizetni a vevő a megnyert termékért. Azóta semmi nem történt. Most meghirdettem újra a terméket, de a case még mindig nyitva van. Annyi a kérdésem, hogy a seller account részlegnél az ebay fee-nél el fog tünni az a 6-7 $-os díj, amit nekem ki kéne fizetnem az ebaynek az el nem adott cuccért?
-
bul07
nagyúr
Most hogy közeledik az újév lassan szóba lehet hozni a Kínai újévet is, ami 2012. január 23. lesz, Sárkány éve kezdődik
Utánaolvastam a netten:
Hivatalosan 3napot kapnak de előre ledolgozzák így egy hétre nyúlik , viszont hagyomány szerint 3hétig tart az ünnepség , ilyenkor valamennyi családtag összejön távolabb élők, dolgozók is hazautaznak , teljesen leáll az élet, üzleti forgalom isÍgy a január közepétől a végéig elég nagy csúszások is lehetnek a küldemények feladásába, útráindításában
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Beszámítás! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest