Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz #08205312 #5405 üzenetére

    Több pontosítást is tennék, de csak azért mert ez nem Voda specifikus:

    1. Nem "lecsökkent", hanem mivel nálad elég jó térerősséggel (valójában jelminőséggel) jön az 1800-as réteg, így a telefont a bázisállomás átpakolja oda, hogy a 800-as réteget igyekezzen tehermentesíteni (ami jobban terjed, de az interferinek is jobban kitett, tehát a cél, hogy csak azok a telók legyenek 800-on, amik másképp nem tudnának kommunikálni).

    2. A vivőaggregációra képes telefon (semmi köze az LTE-A-hoz) normál körülmények között az ún. elsődleges vivő adatait jeleníti meg, amit az állomás dinamikusan tud újrakonfigurálni a teleon képességeitől, és az adott helyen elérhető jelminőségtől függően. Miután bekapcsolták az 1800-as réteget, nálad a telefon valószínűleg ezt méri, de ettől még nem tűnt el a 800-as réteg, csak amíg nincs rá szükség, a telefon nem használja. Ugyancsak igaz, hogy amíg nincs forgalom, a telefon a másodlagos vivőket nem használja, nem is jelzi ki (eltűnik a 4G+). Ehhez még hozzájön, hogy egy bizonyos forgalom alatt a telefon még ha képes is rá, nem használja a CA-t, mert az aksi jóval gyorsabban merül, és a szolgáltató megadhat különböző triggereket arra, hogy milyen körülmények között (adatmennyiség, jelminőség stb.) rekonfigurálja a készüléket CA-ra, és ha igen, akkor milyen csatorna kombinációban.

    Arról nem szólva, hogy a voda előszeretettel csinálja azt a trükköt is, hogy míg a letöltési irány 1800-on van, addig a feltöltési 800-on, így ki tudja terjeszteni az 1800-as réteg "lefedettségét". Ebben az esetben is láthatod az 1800-as réteg térerősségét, pedig a feltöltés 800-on megy.

    Szóval nem olyan egyszerű ez a téma :)

    Dchard

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák