Új hozzászólás Aktív témák

  • #08205312

    törölt tag

    válasz zizol #2912 üzenetére

    "egyik szolgáltató sem indult a jelenlegi frekvencia tartománnyal, hanem idővel vásárolta meg, ahogy változott a technológia és ahogy nőtt az előfizetők száma."

    A következő 5 évben már nem fog változni a technológia, vagyis nem azt kell nézni, hogy 25 évvel ezelőtt a westel900/pannonGSM mivel indult: akkor széles sávú mobilinternet...stb nem volt. Vagyis a jelenlegi igények szerint kell nézni a dolgokat.

    "műszakilag megoldható ennyivel is, legalábbis egy bizonyos kapacitásig. Erre írtam, hogy nem mindegy hogy 5M vagy 50e előfizetőt akarsz kiszolgálni."

    Szerinted rentábilis 50.000 előfizetőnek hálózatot építeni? Mert ha a következő frekvenciapályázatig elindulnak a szolgáltatással és csak ennyi ügyfelet tudnak kiszolgálni, akkor:
    1. veszteséges lesz a hálózat üzemeltetése
    2. ha nagyon olcsó, akkor mindenki oda akar menni, ergo ha nem tud, akkor a gvh megbüntetné a digit, hogy mi alapján válogatja hogy ki lehet ügyfele és ki nem
    3. ha drága, akkor meg eleve bukta.
    4. szerintem pedig legalább 1 milliós ügyfélszám kell ahhoz, hogy ne legyen veszteséges a projekt, amihez nem elég a 2*5MHz

    "Nem érted, vagy nem akarod érteni a amit írtam?" Most akkor fordítsam meg a kérdésed, mert valószínűleg ezeket nem gondoltad át, és ezért írtad azt, amit.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák