-
IT café
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Új hozzászólás Aktív témák
-
p2pp
őstag
Hát Én nem hinném ezt.
A Telekom fővezér is naívan ezt hiszi.
Most többet fizetek a ny....t 1GB-ért, mint a Hello Data lenne!
Úgyhogy Hello Data!
Messengeren és Viberen már a Fater is a Muter is elérhető.
Pedig sosem gondolták volna és nem is tudták mi fán terem.
Megtanulták, becsületükre váljék. Nincs lehetetlen! Csak Tehetetlen!
Nyomatják a Youtube-t is ezerrel.
Magyarul kell a Hello Data!
Az 50 perc meg nekem simán elég arra a pár elintézendő dologra.[ Szerkesztve ]
Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
Diák66
őstag
válasz polonic #2903 üzenetére
Szerintem földrajzilag gondolta. Bár Én sem értem, miből gondolja, hogy jó helyre tették őket. Amit itt Győrben látok az az, hogy ahol lesz DIGI bázisállomás, ott a környékén általában mindhárom szolgáltatónak van antennája. Vagyis városon ugyan az lesz, mint a meglévőknek, csak a kapacitás kevesebb.
A kis eldugott falvakra meg mit mondjak? Lehet olcsó lesz, de pont emiatt nem lesz olyan jövedelmező. Ráadásul a kapacitás növelése is fontos lenne, ami mobil esetében nem olyan egyszerű, mint a vezetéknél.
-
zizol
aktív tag
Ez a kapacitás dolog majd kiderül élesben, de azért azt is látni kell, hogy ugyan valóban kevesebb a freki tartomány, de:
1) A Telekom 5M előfizetőjével szemben - legalábbis eleinte- néhány tízezer, legfeljebb 100e előfizető fogja használni. Tehát 50x annyian használják a hű de sok frekit.
2) Ha jól értem, a DIGI 6 szektoros állomásokat fog használni, tehát az eddig itthon használt három szektoros állomáshoz képes dupla a kapacitása. (pontosabban egy szektorra fele annyi előfizető jut)
Továbbá azzal is lehet kompenzálni, hogy mondjuk több állomást épít mint a konkurencia.
Gondolom a DIGI szakemberei sem hülyék....
Üdv, zizol
-
p2pp
őstag
válasz polonic #2903 üzenetére
Ezidáig amit és ahol láttam pár kivétellel olyan helyeken van, ahol más nem.
De pl. Tatabányán és tegnap pont Kecskeméten olyan helyen láttam,
ahol mások is fent vannak ugyanazon lépcsőház tetején.Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
ofgm
tag
Szerintem is azt elvet követik a DIGI-nél, hogy lassú víz partot mos. Nem feltétlen arra kell gondolni, hogy nem érdekelné őket a profit, de gyanítom, másként van megalkotva az üzleti filozófiájuk, mint a konkurens cégóriásoknál. Nekem bőven meggyőző az a piaci hozzáállásuk, ahogyan például a kábeltévé és internet- szolgáltatásai árak képzésében is sokkal kedvezőbbet tudnak nyújtani mint a konkurencia. Emlékszem, itt Kecskeméten, már-már kin-keserves volt kivárni mire elindult végre a szolgáltatásuk, aztán például a PR Telekon pár hónapon belül elmenekült visítva. A többi meg a mai napig küzd mint disznó a jégen, szolgáltatásban is és árképzésben is. A minőség tökéletes, és gyakorlatilag a hetedik éve egy-két esettől eltekintve alig volt probléma a szolgáltatásukkal. Sajnos, apósomék utcájában még nincs DIGI de folyamatos harcot vív az Invitel szolgáltatásával, és jóval drágábban. Persze, most még kevésnek tűnik ez az 5MHz-es párosított alapblokk (2x5MHZ)
Viszont, gondolom, nem csupán 6 elemivel rendelkező mérnökcsapat tervezte meg ennek a kivitelezését, és valószínű az is, nem teljesen hülye emberek hozták meg ezt a piaci döntést, hogyan dobjanak ki az ablakon néhány milliárdot szórakozásból.
Én azt gondolom (bár nagyon igyekeznek ezt cáfolni) nem oktalanul ideges a kettő nagy szolgáltató...[ Szerkesztve ]
-
Tressy
senior tag
Persze hogy ideges, elveszit egy idáig zsirosan tejelő piacot,ahol azt csinált amit akart karöltve a többiekkel. Én már nagyon várom hogy végre ott legyünk hogy valós piaci verseny legyen.A csomagok kialakitása pedig előfizetők megszerzésésre menjen ne a lehúzására
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"Gondolom a DIGI szakemberei sem hülyék...."
Fordítsuk meg: akkor a voda/telekom/tnor szakemberei pedig hülyék, mert szerinted van megoldás kevés frekvenciával országos lefedettséget kiépíteni, de ők inkább megveszik és fizetik évente a több tíz milliárd forintot frekvenciadíjakra... aham...
-
zizol
aktív tag
válasz #08205312 #2911 üzenetére
Nem érted, vagy nem akarod érteni a amit írtam? Na mindegy ezek szerint nem ment át.
Nyilván annál jobb minél több freki van, de műszakilag megoldható ennyivel is, legalábbis egy bizonyos kapacitásig. Erre írtam, hogy nem mindegy hogy 5M vagy 50e előfizetőt akarsz kiszolgálni.
Egyébként egyik szolgáltató sem indult a jelenlegi frekvencia tartománnyal, hanem idővel vásárolta meg, ahogy változott a technológia és ahogy nőtt az előfizetők száma.
Üdv, zizol
-
törölt tag
"egyik szolgáltató sem indult a jelenlegi frekvencia tartománnyal, hanem idővel vásárolta meg, ahogy változott a technológia és ahogy nőtt az előfizetők száma."
A következő 5 évben már nem fog változni a technológia, vagyis nem azt kell nézni, hogy 25 évvel ezelőtt a westel900/pannonGSM mivel indult: akkor széles sávú mobilinternet...stb nem volt. Vagyis a jelenlegi igények szerint kell nézni a dolgokat.
"műszakilag megoldható ennyivel is, legalábbis egy bizonyos kapacitásig. Erre írtam, hogy nem mindegy hogy 5M vagy 50e előfizetőt akarsz kiszolgálni."
Szerinted rentábilis 50.000 előfizetőnek hálózatot építeni? Mert ha a következő frekvenciapályázatig elindulnak a szolgáltatással és csak ennyi ügyfelet tudnak kiszolgálni, akkor:
1. veszteséges lesz a hálózat üzemeltetése
2. ha nagyon olcsó, akkor mindenki oda akar menni, ergo ha nem tud, akkor a gvh megbüntetné a digit, hogy mi alapján válogatja hogy ki lehet ügyfele és ki nem
3. ha drága, akkor meg eleve bukta.
4. szerintem pedig legalább 1 milliós ügyfélszám kell ahhoz, hogy ne legyen veszteséges a projekt, amihez nem elég a 2*5MHz"Nem érted, vagy nem akarod érteni a amit írtam?" Most akkor fordítsam meg a kérdésed, mert valószínűleg ezeket nem gondoltad át, és ezért írtad azt, amit.
[ Szerkesztve ]
-
ofgm
tag
válasz #08205312 #2913 üzenetére
Én soha nem értettem, miért kell ennyit rugózni egy olyan kérdésen, amihez talán egy kicsit jobban ért az, aki pénzt fektet egy üzletbe.
Magam is többször tapasztaltam a munkahelyemen, bármilyen jellegű elmozdulás - megújulás hihetetlen pesszimizmussal és ellenállással tud párosulni. Bennünk magyarokban, genetikailag kódolva van az, hogy: "na ne már, úgyse fog működni" meg "ekkora hülyeséget, direkt szívatnak csak minket a főnökeink"
Másrészről, amikor már lassan mindenki lehiggad és valahára ismét elkezdenek dolgozni az emberek, még akkor is van egy-két negatív elem a társaságban aki akkor sem akarja belátni, működnek a dolgok. Egyszerűbb is meg hatékonyabb is - na ami meg meg nem utolsó szempont még költséghatékony is.
Amikor a DIGI saját sport és természetfilm üzletágat valósított meg, mindenki azt jósolta előre, hogy bukás lesz a vége - na persze a vége az lett, hogy ma már szívesen vásárolják ezeket a csatorna sugárzási jogokat más szolgáltatók is.
Szerintem várd ki a végét, hogyan fog alakulni ez a DIGI Mobil kérdés is, a kis dolgokból lesznek a nagyszerű dolgok, a megoldások technikai magas szintű megtervezése illetve kivitelezése nem a kábelkötegelő szakmunkások feladata - ja, és a technikai korlátokon pedig nem érdemes ám annyit törnöd a fejed, a DIGI nem egy csiri-biri káftécske - a cég súlya éppen elegendő ahhoz, hogy egyedi megoldásokat is terveztessen, amellyel külön erre fókuszálható a frekvencia kihasználtság. A Huawei például ezt meg tudja csinálni a DIGI-nek. -
Diák66
őstag
Emberek! Koncentráljunk a tényekre! A szlovákoknál a Swan is elég kevés frekvenciával indult, mégis működik. A diginek nem a piacvezető pozíció lehet a cél, hanem egy olcsó szolgáltatás nyújtása, a kevésbé jól kereső embereknek. Na de a tények:
Új torony építési engedélyek: Nyírkarász, Baktalórántháza, Biharnagybajom, Újszentmargita
A 700 MHz-es frekvenciasáv hasznosításának folyamata és dokumentumai
Gyanítom nem a meglévő háromnak kell. Egyébként csak 2019-ben tervezték a pályáztatását. De így egy év alatt már a szolgáltatóknál lehet és legkésőbb 2020-tól az ország teljes területén használatba vehető. (de van esély a korábbi használatba vételre is)
-
radio100jozs
őstag
Digi ma is belehúzott, 4 antenna tartó torony építésére kapott engedélyt az NMHH-tól, mint Keleti országrész.
-
-
viktorhu
veterán
válasz Attila 1 #2925 üzenetére
Ezek szerint 2020 végétől lehet majd használni, addig megy rajta a tévé. És a táblázat szerint kb. akkorra osztják újra a 2100-at is meg adnak még 2600-at is. Szóval ha a digi ügyesen licitál, akkor 2020 körül tudna nyitni, addig meg pl. a meglevő ügyfeleknek tudna kísérleti szolgáltatással elindulni.
-
trec12
addikt
válasz viktorhu #2926 üzenetére
Nekem is olybá tűnik, hogy igazán nagyot majd 2020-ban fog szólni a Digi. Szerintem a hálózatot eleve úgy építik és tervezik, hogy benne van az is, hogy lesz még freki. Remélem addig lesz valami átmeneti szolgáltatás amire te is célzol. Egy korlátozott (pl. csak hang) belföldi roamingot is el tudnék képzelni 2020-ig.
Szóval nem írok alá 2 évet továbbra sem pedig vannak új flottás csomagok....[ Szerkesztve ]
-
max-pain
senior tag
válasz Attila 1 #2925 üzenetére
Siman elkepzelheto, hogy a 700-as (2020 szeptember) es 2100-as (2019 december) savok kivetelevel a tobbi harom (1500 FDD downlink, 2300 TDD, 2600 TDD (ez utobbi tutira szabad mar most is)) akar mar a palyazat eredmenyenek a kihirdetese utan egybol hasznalatba veheto lenne (szoval legjobb esetben mar 2018 vegen).
-
wwhy
veterán
Romániában olyan csendben szűnt meg a hangroamingjuk, hogy pislogni sem volt idő... Nyomják a sok 4G dumát, és miközben végigmegyek Erdélyen, megöl a méreg, mert sok-sok helyen se kép, se hang De az a fontos (marketing) nekik, hogy van már 4G a 2100-as frekin is, nem az, hogy Brassótól Nagyváradig legyen rendes hanglefedés
[ Szerkesztve ]
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
trec12
addikt
válasz #08205312 #2930 üzenetére
Ti ketten már panaszkodtok, hogy nincsen lefedettség. Képzeljétek el Magyarországon elismerten jó lefedettsége van a három szolgáltatónak de ha a Digi egy sok-sok fehér foltból álló szolgáltatást ad hát csak azoknak lesz jó akik jószerivel ki sem mozdulnak a lefedett területről. Hát nem tudom na....
[ Szerkesztve ]
-
jgreg
csendes tag
Hi! Jó lefedettség a 3 szolgáltatónak? Háááát én szerintem aki azért utazgat elég sokat ezt a Vodáról annyira nem mondanám el. Mindigis Telenoros voltam de váltottam a céges kedvezmény miatt Vodára és pfff.... Most nem részletezem ezt ide de nagyot csalódtam..... T mobilról meg nincs véleményem mert soha nem voltam az bár tudok egy két helyet ahol az se áll a toppon!
-
jgreg
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy nekem fura hogy elég sok helyen járok mostanság főleg Bp en és nyomtam hálózatkeresést és semmi nyomát nem találja a Diginek. Mármint annak a számnak amit találtok. Pedig voltam magas helyeken is meg főleg csomópontokon is. Aztán rájöttem hogy az lehet a gond hogy a telóm csak 3G t kezel és mivel valszeg a Digi csak 4G s lesz így nem érzékeli?
-
Pandimakaay
tag
sziasztok,
megyünk nyaralni és szeretném nézni egy két meccs miatt a digi online alkalmazást, viszont megkérdeztem és csak Magyarországon használható.... amit nem is értek... tudtok e esetleg vmi megoldást? Úgy érzékelje itthon vagyok. Vagy más módszer?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz Pandimakaay #2938 üzenetére
Csak magyar VPN jöhet szóba ilyen esetben...
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
viktorhu
veterán
válasz Pandimakaay #2940 üzenetére
Legegyszerűbb az lenne, ha az otthoni routered vpn képes, akkor megkérsz valakit, hogy állítsa be neked, és ahhoz csatlakozol majd külföldről, és az otthoni netedet használva netezel, mintha otthon lennél.
-
Pityu89
senior tag
Beállitottam otthon a VPN kapcsolatot. Kijöttem a spanyolba és meglepődve tapasztaltam, hogy megy anélkül is. Wifin is, mobilnettel is.
-
enginev3.0
félisten
Ma volt Nagykátán digis autó, azt hittem mobil, de nem, nincs hálózat, pedig nálunk nincs semmi vezetékes szolgáltatásuk, max tányéros tv
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
radio100jozs
őstag
A parlamentben elfogadott elektronikus hírközlésről szóló törvény több pontja is kedvez a majdani Digis ügyfélre váltóknak.
Az egyik a max 12 hónapos hűség (kivéve a készülék vásárlásnál, ahol 24 hónap)
De ami fontosabb, hogy ezentúl a hűség lejárta után a szolgáltató díjmentesen köteles az ügyfél kérésére hálózat-függetlenné tenni a készüléket.
[link] -
enginev3.0
félisten
válasz radio100jozs #2944 üzenetére
Na végre valami jó dolog
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
radio100jozs
őstag
válasz radio100jozs #2944 üzenetére
Sőt ez a díjmentes hálózat függetlenítési rendelkezés visszamenőleges hatályú, azaz a törvénymódosítás hatályosulásakor érvényben lévő szerződésekre is vonatkozik, persze azok lejáratakor.
Amúgy maga a törvénymódosítás a kihirdetést követő 120. napon lép hatályba, azaz október végefelé. -
radio100jozs
őstag
Amibe a DIGI nem mert belenyúlni jobban, azaz amikor volt a 3400-3800 MHz-es árverés, akkor ő csak a felsőbb TDD szimplex sávból vásárolt, ami lényegében a bázisállomások összeköttetésére szolgál, miközben a Vodafone meg pont az az alsóbb duplex FDD sávból vásárolt, ami mobilkommunikációra alkalmas, és ez azért érdekes, mert a Szlovák O2 mobilszolgáltató pont ilyen sávon is szolgáltat 4G-t. Mert ez a sáv akár egy Home mobilnetre is tökéletes volna akár.
Itt a lefedettségi térkép:
[link] -
törölt tag
válasz enginev3.0 #2943 üzenetére
Kapaszkodj meg, ilyen kocsival járnak a szerelők a "tányéros" tévé hibákhoz.
Nem kell többet bele látni, mint ami benne van... -
Diák66
őstag
Na kérem, kerestem, de nem találtam Csak üres, vagy bekábelezetlen antennákat találtam.
A János-hegyi kilátó elég magasan van. Ott lett volna jel, ha ment volna egy normális 1800-as állomás.
Amúgy off, de van valakinek 700 MHz-re alkalmas mobilja?
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrBubo77
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Linux kezdőknek
- Suzuki topik
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest