-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
xabolcs
őstag
válasz karfika #92750 üzenetére
Milyen eszkozokkel veszed igenybe a routered wifi szolgaltatasait?
Tudjak 2.4G-n a 3x3-as streamet, osszesen 450 Mbps-sel?
Tudjak 5G-n a 4x4-es streamet, osszesen 1733 Mbps-sel?Az en telefonom pl. 72 Mbps-t tud N-en, 433 Mbps-t tud AC wifin.
[ Szerkesztve ]
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
4Grider
nagyúr
válasz karfika #92750 üzenetére
Nálam az AC-s Wifi 300 Mbps körüli sebességet tud, de láttam sokkal rosszabbat és sokkal jobbat is. Mivel a Wifin elérhető sávszélesség elég sok mindentől függ (rádiós környezet, a routerben lévő egység ÉS a kliens oldali adapter kompatibilitása és az ap oldali beállítások a legfőbbek), ezért ez nem csoda.
-
Vakegérke
félisten
válasz 4Grider #92754 üzenetére
Panaszkodtak már egy páran, hogy nem tudnak belépni az ONT felületére. Hozzám ma jönnek FTTH-ra átkötni FTTB-ről. Ha ez nálam is gond lesz, hogy tudom megadni a NET eléréshez az azonosítómat, jelszavamat?
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Vakegérke
félisten
válasz 4Grider #92756 üzenetére
Köszönöm a választ.
Remélem, hogy a szerelőbe szorult annyi tudomány, hogy megoldja. Még egyszerűbb lenne, ha azonnal bridge módba tetetné, úgyis ezt szeretném. ASUS RT-AC65P routerem van, "talán" jobb, mint a digis kütyü.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
-
Vakegérke
félisten
válasz Dragon3000 #92759 üzenetére
Köszönöm a választ.
Szóval az ONT-be bele vannak "égetve" a belépési adatok. Akkor gond egy szál se, aztán (ha a szerelő nem teszi meg,) bridge módba kérem a kütyüt.
Szerk: A felhasználó/jelszó párost fejből tudom.
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz Vakegérke #92755 üzenetére
Ahogy Dragon3000 írta.
Annyi változás lesz az FTTB-hez képest, hogy közbejön az ONT (bridge-ben), a LAN1-be csatlakoztatod a routert és minden marad a régiben, csak gyorsabb lesz (nekem is AC65P van).
Mielőtt aláírod a munkalapot, tévé, telefon és internet próba kell.[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
karfika
csendes tag
Kb 8-10 eszközzel próbáltam a wifit telefonok tabletek laptopok mibox -s ps4 pro,telefonok többsége xiaomi mi 9t pro mi8 és lite redmi not 9 csak hogy párat említsek,de egyik sem ,Kizárt hogy ennyi készülék közzül egyik sem képes magasabb sebességre,de úgy látom sajnos itt sem lesz megoldás,nem tudom mi lehet a baj,saját csoportban ilyen baja senkinek sincs ,mindenkinek minden szipi szupi.KÖSZÖNÖM AKI ÉRDEMBEN SEGÍTENI SZERETETT VOLNA ,úgy néz ki ezzel eggyütt kell élnem.Ja csak érdekesség képpen másik routerrel is próbáltam azokon is ugyan ezt mutatta,digit is hívtam és persze modemként üzemeltetett ontban nekk sincs állítgatási lehetőségük azt mondták.
-
pinnacle
nagyúr
válasz karfika #92763 üzenetére
Ez nem a DIGI hibája lesz, mert vezetéken kiadja a maximumot, hanem a routeré. Szerintem valami beállítás lesz a gond. Ha nincsen saját topikja akkor router topikban kérdezd meg. Egyébként az én ASUS 65P is csak 40Mbps-el ad wifin, miközben kábelen 80-90Mbps-el megy, régebben wifin is megvolt, de szerintem ez szintén nem a DIGI hibája.
[ Szerkesztve ]
-
karfika
csendes tag
válasz pinnacle #92764 üzenetére
Tudom hogy nem a digi hibája a router topikjában sem tudtak választ adni,mindent is álitottam már rajta többször factory reset is volt semmi,frissítés is érkezett telepít factory reset állítgatás semmi,sokaknál ugyanez a routert net kombó 700-900 mBps tud ,csak nálam valami nem stimmel .De mint írtam korábban nem baj hogy csak ennyi jön ki csak hát ha tudja miért nem tudja mégsem,és szeretem ha a jelentkező probléma megoldodig :-)
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Varszegig #92749 üzenetére
Elvileg igen, nyilván a saját hálózati eszközödben azt csinálsz amit akarsz, de a szolgáltatóiban ez már korántsem ilyen biztos, illetve lehetnek központi korlátozások is. Ha jól rémlik nem olyan régen pont ebben a topikban volt, amikor valaki a Samba megosztását szerette volna elérhetővé tenni az internet felől, de állítólag annak portjai (135-139 és 445) központilag blokkolva vannak a DIGI hálózatán. Én ezt nem próbáltam, de simán elképzelhető.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Intruder2k5 #92769 üzenetére
Szia!
Szerintem is blokkolva vannak az említett portok!
De kérelemre nyithatok! (Romániában)
Valószínűleg Magyarországon is megtudják oldani!
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
Vakegérke
félisten
válasz Dragon3000 #92759 üzenetére
... és mpo: No, átkötöttek. Hagyott a szerelő + kábelt bőven, eszköz bridge üzemmódban, ping 2ms, le-feltöltés jelenleg 109/109 Mbs.
-
-
Vakegérke
félisten
válasz ElektrikusDE #92772 üzenetére
Szia!
Tudom, hogy nem azonnali a változás. A szerelő szerint akár már este is száguldozhatok a NET-en. Nem poén, holnap is ráér.
-
Vakegérke
félisten
válasz Dragon3000 #92776 üzenetére
Köszönöm, megyek, megnézem.
Még csak 100-as, no de majd holnap!
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz Dragon3000 #92766 üzenetére
Igen valami beállítás lesz, mert régebben az egész lakást lefedte tökéletesen. Melyik beállítás lehet az oka? Nekem a WDS a gyanús, az valahogy bekerült, nem emlékszem, hogy valaha hozzányúltam volna. Persze lehet ez automatikus. MAC szűrés be van kapcsolva, de kikapcsolva sem hozza a maximumot.
[ Szerkesztve ]
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy ha most valamikor hozzák majd az optikát meg hozzá a központi egységet, vajon át kell/át fogják húzni a régi kábelt ami a lakáson át megy ha kérem?
Vagy nekem az is elég ha adnak 20m utp-t aztán megoldom, csak, hogy most úgy kéne készüljek, hogy venni előre, vagy a szerelők tudják intézni ezt is esetleg?
Az a gond, hogy nem tudom cat milyen ami jelenleg be van húzva de több mint 10 éves, ezt anno a Digisek húzták be.Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
CirrMee
addikt
válasz racskobalazs #92782 üzenetére
Optikához üvegszálast húznak, nem utp kábelt. Ha van náluk utp, gondolom a tarifájukért cserébe megoldható, hogy leszurkolnak x métert. Másrészt ha régi hálót építenek át, és az üvegszálast nem a bejárati ajtóig húzzák csak, akkor szokott maradni "hulladék" utp, azt befoghatod arra, amire akarod.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
MODERÁTOR
válasz racskobalazs #92782 üzenetére
Üdv!
Én a helyedben megoldanám magam, előkészíteném a hálózatot az ONT-nak, hogy csak egy központi helyen kelljen átkötniük. Nem tudom jelenleg, hogy van behúzva a kábel, illetve mi lenne az elvárás az újjal szemben, de a szerelők nem kötelesek csatornába meg szegőlécek mögé dugdosni a kábeleket, az meg gondolom neked nem pálya, hogy 10 perc alatt felszögelik a falra, vagy valami hasonló megoldás. Ráadásul az optikai net átadási pontja az ONT LAN portja, ergo nem is kötelezhetők több tíz méter UTP kábel behúzására.
-
racskobalazs
senior tag
Igen az ő egységükig gondoltam, hogy nem utp megy
Akkor nem csak az ajtóig hozzák? Bárhova kérhetem az üvegszállal bevitelt tőlük? Mondjuk a szoba közepére is a konnektorhoz?
Az eléggé megkönnyítené az onnantóli hálózatépítést, hogy nem kell (mint most van) a bejárati ajtótól a leghátsó szoba legvégéig elhúzni nekem a kábelt...Intruder2k5: Jelenleg a társasház folyosóról jön be a kábel ami már a bejáratnál el van szeparálva utp és telefonkábelre. Szóval a bejárati ajtótól a saját routerig végig kell(ett) húzni az egészet. Ha esetleg gigabites a régi utp is, akkor lenne a legegyszerűbb, de sajna nincs ráírva a cat.. Ha jól sejtem minimum cat5 mert 100mpbs jön rajta. Ha cat5e akkor nincs gond. De akkor lehet ahogy mondod előkészítem a dolgokat és veszek magam kábelt.
[ Szerkesztve ]
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
MODERÁTOR
válasz racskobalazs #92785 üzenetére
Általában ilyen rövid, 5-10 méteres szakaszon a Cat5 is tudja a Gbit-et.
-
turulbird
tag
válasz racskobalazs #92785 üzenetére
-
Varszegig
veterán
válasz Intruder2k5 #92769 üzenetére
Lehet, de ami blokkolva van, az jobb is, ha blokkolva van.
-
racskobalazs
senior tag
válasz turulbird #92787 üzenetére
Köszönöm az infót!
#92786Intruder2k5
Hát akkor majd kiderülAz elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Szerelőtől mi az, amit kérhetek ftth bevezetésekor? Pl. házon belüli falak keresztülfúrása?
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz 4Grider #92791 üzenetére
Mondjuk lehet inkább magamnak készítem elő. A házba gondolom ugyanott fogják tudni behúzni az FTTH-t, ahol korábban egy másik szolgáltató (Telekom) vezetéke jött be. A házon belül pedig csak azt kell kitaláljam, hogy meddig és hová menjen a vezeték, aminek a végén egy ONT lesz?
-
CirrMee
addikt
válasz Brandynew #92792 üzenetére
Ha elő tudod készíteni a terepet, azzal magadon segítesz, mert a bekötést végzők nem a legszebb, hanem a leggyorsabb megoldást fogják preferálni, bármilyen akadályba ütköznek.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
MODERÁTOR
válasz Brandynew #92792 üzenetére
Lényegében igen. Azt a praktikus helyet kell megtalálnod, ahol találkozhat az üvegszál, a 230V, és az UTP., illetve van egy alkalmatosság amire le lehet tenni, vagy fel lehet akasztani az ONT-t. Igény esetén számolni kell még a saját routernek is hellyel, szóval lehet minimum 2db 230V-os aljzat kell majd oda.
-
Dragon3000
veterán
válasz Intruder2k5 #92794 üzenetére
Illetve ahol még találkozik ezekkel a koax és a telefon, ha nem csak internetet rendelt.
-
Brandynew
őstag
válasz Intruder2k5 #92794 üzenetére
Köszönöm mindenkinek. Törés mennyi lehet az optikában? 2x90 fok belefér?
-
MODERÁTOR
válasz Brandynew #92797 üzenetére
Szögletes törés nem lehet egy sem, valamekkora sugara kell legyen a hajlításnak. Ha jól rémlik korábban mintha olyan 1,5cm-ről lett volna szó, de ebben nem vagyok biztos. Ha viszont megvan a minimálisan szükséges hajlítási sugár, akkor lehet benne több kanyar is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest