Új hozzászólás Aktív témák

  • Raistlin32

    csendes tag

    Nekem egy TP-Link941N-es wifi routerem van ésStartNet csomagom. Általában a 20 Mbit/s sebességgel jön a letöltés, ám ehhez több dolgot tettem:
    Megvizsgáltam, a WirelessMon nevű programmal, hogy melyik csatorna szabad. Általános szabályként mondható, hogy ne állítsd ugyanarra a csatornára, ahol már más hálózat is van.
    Sőt, vedd figyelembe, hogy a mellette lévő csatornák is bezavarnak, mert ezek frekvenciatartományai részben fedik egymást. Célszerű megnézni a jelerősséget is, ha már nem elkerülhető a szabad csatorna válsztás. Ilyenkor a gyengébb jelerősségű (feltételezhetően távolabbi router, vagy kisebb dbi-s antenna) csatornát is választhatjuk. Mindezt összefoglava a csatorna kiválasztásán van a fő hangsúly. Ha tapasztalod, hogy gyakran megszakad a kapcsolatod, majd kis idővel újra van neted, nagy bizonyossággal a rossz csatorna miatt van. Nálam 8-10 hálózat is van és a hozzá kevésbé értők a 6-os, default csatornát használják, mert ez a router gyári beállítása. :) Végezetűl még azt mondanám, hogy lehetőleg ne használjunk DHCP-t, hanem vegyük a fáradságot és statikus címet adjunk meg a laptopnak, szg-nek. Ennek oka az, hogy a DHCP rendszeresen IP-cím megújítást kezdeményez és ilyenkor előfordulhat, hogy elmegy a net, sok wifi-hálózatnál szakadozhat a net. A fent említett routernek 3 antennája van, aminek a középső antennájára rászereltem egy 10dbi körsugárzót és stabillan hozza a 20Mbites torrent letöltést. :R
    [link]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák