Új hozzászólás Aktív témák

  • alvardes

    csendes újonc

    válasz mexel #79757 üzenetére

    Szívesen :) ; még annyit, hogy:

    Amúgy van egy olyan (nem standard hanem patchcsel behozott) beállítási lehetőség is, hogy "lcp-echo-adaptive". Ez ha van bejövő adatforgalom a linken nem echozik és így echo failure alapján nem is bontja a kapcsolatot. Akkor kezd csak ez echozni ha nincs amúgy adatforgalom.

    https://gitlab.labs.nic.cz/turris/openwrt/commit/c617d28017748e65beddeaf1805abf55c86ceb9e

    Amit kiemelnék a commit messageből az ez:

    When adaptive LCP echo is enabled, LCP echo requests are only sent if the link is idle, this avoids the common situation where a congested PPP link (e.g. during torrenting) is falsely detected as disconnected because the LCP replies are not received in time.

    Hát igen. Az első dolog minden hálózatos könyvben az, hogy:

    A csomagok:
    * elveszhetnek/nem érkeznek meg
    * több mint egyszer érkeznek meg
    * különböző útvonalon utazhatnak
    * fordított/más sorrendben érkeznek meg mint ahogy el lettek küldve
    * fel is lehetnek darabolva. (és még pláne ezek a darabok is fordítva is megérkezhetnek :D)

    Ha a lépcsőházi OLT-nek van egy 10Gbites uplinkje és van rajta 15 gigabites előfizető akkor simán előfordulhat olyan, hogy ez az uplink tele lesz. Még ha el is jut az echo request ilyenkor a szerverhez és az küld is vissza egy echo reply-t akkor is szerencsétlen közbülső router az OLT elött mit csináljon vele ha egyszerűen nem fér bele az OLT irányába menő linkbe? Hát eldobja :DDD :))

    >Csak miért lehet hogy ez csak február óta jelentkezik?

    Hát most kezdtek el pont elveszni azok a csomagok kellően ütemesen :D Biztos lett hozzá elég előfizető. Amúgy a sebesség tekintetében 800-900-as letöltési sebesség megvan? Ha nem akkor az annak is lehet a jele, hogy valahol az előfizető(k) felé már túl keskeny valamelyik link, vagyis túl sok az előfizető.

    >Mennyire állítsam akkor hogy ha megszakad akkor azonnal csatlakozzon? A gyári fw-vel ha volt szakadás nagyon gyorsan csatlakozott, kb azonnal.

    Igen meg ha nem volt válasz akkor is azonnal újracsatlakozott. Az adaptive-echo tényleg megoldaná ezt de ez nincs benne a mainline-ban. :( Nincs mágikus érték. Én 20 és 15-re állítanám.

    >Azt szeretném elérni hogy ne szakadozzon le.

    Elvileg ugye a te routered bontja a kapcsolatot mert azt hiszi meg szakadt. Amúgy nem szakadna meg. Tényleg az adaptiv-echo lenne erre a helyes megoldás. :K

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák