Új hozzászólás Aktív témák

  • Cr00py

    senior tag

    válasz DonMaster #73047 üzenetére

    így van, nálam is a szobába hozattam be, A bejárati ajtótól ez még kb 10m, és van benne jó pár 90 fokos törés, de semmi gond nem volt. Arra kell figyelni az optikai kábelnél, hogy ne feszüljön, mert akkor meghúzódik a szál. Voltam olyan helyen, ahol a szerelő úgy kötötte be, hogy heggesztés előtt a mágneses csipeszt rárakva a kábelre, száltörés után, simán csak leengedte a levegőbe, hogy ott lógjon, amíg megcsinálja a másik felét is. Mondtam, hogy az úgy nem lesz jó.. majd a végén -22.5-t mért a routernél.:DDD az illesztés sem lett a legjobb ott, közel 4dB volt a veszteség a gép szerint, mondjuk neki hélyra illesztett a gépe.. pedig a szolgáltatók már magra illesztőt használnak tudomásom szerint. Valami alvállalkozó brigád volt. nevettem. viszont itt nálam a szekrény tetején elférnek a kütyük, nincs útban. maga az optikai kábel elég vékony, a korábban az ajtó mellől behozott koax+ethernet helyére simán bement, sőt. nem is látszik, mert a régi kábelek helyén van most, itt a szábában pedig ugyanúgy rádugtam a már korábban bevezetett utp-t/ koaxot.

    Az "átkötés" leghosszabb része a kinti kis fehér doboznál lévő "heggesztés volt"

    A szerelőnél bemondta az unalmast a splicer.. aztmondja felhívja az egyik munkatársát, hozza el az övét.. ó mondom nem kell, van nekem is.. csak nézett, hogy nekem ilyenem is van. Nem igazán volt ismerős neki, ezért én húztam össze a 2 kábelt. 0.01dB lett a veszteség, ami bőven jó. ( ez magra illeszt )

    20 perc volt az egész, modem beregisztrálással + kis kábelezéssel. Kábelcsatornába van itthon minden kábel, így azok tetejét kellett csak lepattintgatni. Nálam azonnal volt gigabit, mértük is, meg is lepődött az úr, mert szerinte pár óra alatt szokott csak jönni, addig csak 100 lesz. Itt a környéken nekem kötötttek elsőnek ftth-ra, mindenki más még fttb-n van.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák